Ρήξη χιαστού

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Σιγά μην γίνω η δουλάρα του κόπρου!! Όσο τα κανακεύεις τόσο τα καταστρέφεις. Όλο το πρωί του γλυκομιλούσα και κόντεψε να ανέβει στο σβέρκο μου. Έφαγε ένα μάλλωμα τώρα όλο δικό του και κοιμάται..

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Πόσα κιλά ήταν ο σκυλάκος Σοφία;
Είναι ελαφριά η δικιά μου, στα έγραψα και πιο πάνω. Ήταν 20 όταν χτύπησε, πήγε 23 μέχρι να χειρουργηθεί από το καθισιό, επέβαλε ο γιατρός να την αδυνατήσω και με τη jd τροφή μέσα σε δυο μήνες πήγε 18!!!

Όταν αρχίσαμε ξανά την κανονική τροφή και χωρίς να της αυξήσω την ποσότητα επανήλθε στα κιλά της, τώρα είναι σταθερά γύρω στα 20, 20 μισό

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Είναι ελαφριά η δικιά μου, στα έγραψα και πιο πάνω. Ήταν 20 όταν χτύπησε, πήγε 23 μέχρι να χειρουργηθεί από το καθισιό, επέβαλε ο γιατρός να την αδυνατήσω και με τη jd τροφή μέσα σε δυο μήνες πήγε 18!!!

Όταν αρχίσαμε ξανά την κανονική τροφή και χωρίς να της αυξήσω την ποσότητα επανήλθε στα κιλά της, τώρα είναι σταθερά γύρω στα 20, 20 μισό
Έχεις δίκιο το έγραψες πριν..Διάβαζα σε ξένα sites ότι σε σκύλο μέχρι 25 κιλά η επέμβαση αυτή είναι ασφαλής. Ο αντίλογος βέβαια είναι ότι έχουν χειρουργηθεί με την ίδια μέθοδο σκυλιά πιο βαριά όπως ροτ με απόλυτη επιτυχία.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ο αντίλογος βέβαια είναι ότι έχουν χειρουργηθεί με την ίδια μέθοδο σκυλιά πιο βαριά όπως ροτ με απόλυτη επιτυχία.
Αυτο έγκειται σε 2 πραγματα:
1. Το κατα ποσο δεχτηκε ο οργανισμος το μοσχευμα. Αλλοι οργανισμοι το δεχονται καλα και αλλοι το απορριπτουν με αποτελεσμα να ξανακοβεται. Αυτο ομως δεν μπορεις να το ξερεις απο πριν...
2. Τι ψαρια πιανει ο γιατρος.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
2. Τι ψαρια πιανει ο γιατρος.
Eιδικά αυτό. Επειδή ουσιαστικά δεν υπάρχουν αποδείξεις που να ευνοούν οποιαδήποτε μέθοδο, και καμία μέθοδος σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν δεν έχει αποδειχθεί ως η "καλύτερη" αυτό που λένε όλοι είναι ότι το σημαντικότερο ρόλο παίζει ο χειρούργος.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Ρε συ Μυρτουλα, ξερεις τι σκεφτηκα?
εκει που θα τον εχει στο τραπεζι ο μάγος χειρουργός, δεν του ανοιγει και τη στομαχα να του βαλει κανα δακτυλιο να ξεχασει και τα σακια και ολα?! :p

στα σοβαρα τωρα...οταν εχεις νεα απο το Βλαχοπουλο πες μας ε?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ρε συ Μυρτουλα, ξερεις τι σκεφτηκα?
εκει που θα τον εχει στο τραπεζι ο μάγος χειρουργός, δεν του ανοιγει και τη στομαχα να του βαλει κανα δακτυλιο να ξεχασει και τα σακια και ολα?! :p
Αχαχαχααααα!!!
Εγώ σκέφτηκα κάτι άλλο..λέω λες εκει που τον χειρουργεί να του ανοίξει την κοιλιά και να βρει μέσα θησαυρούς;;; Εμπνεύστηκα από κάτι που συνέβη χθες, είχαμε πάει να μιλήσουμε στον Τσιπιανίτη και βγήκε από χειρουργείο με μια μπάλα από λάστιχο σε μέγεθος μπαλάκι τέννις, ματωμένη..Μόλις την είχε βγάλει από την κοιλιά ενός cane corso...

Last edited:

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Αχαχαχααααα!!!
Εγώ σκέφτηκα κάτι άλλο..λέω λες εκει που τον χειρουργεί να του ανοίξει την κοιλιά και να βρει μέσα θησαυρούς;;; Εμπνεύστηκα από κάτι που συνέβη χθες, είχαμε πάει να μιλήσουμε στον Τσιπιανίτη και βγήκε από χειρουργείο με μια μπάλα από λάστιχο σε μέγεθος μπαλάκι τέννις, ματωμένη..Μόλις την είχε βγάλει από την κοιλιά ενός cane corso...
αυτο μου θυμιζει το ψαρα με το καλαμι, που αντι για ψαρια, πιανει παντοφλες!!! :p

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
τη θεση σου θα κατεληγα σ εναν γιατρο για τον οποιο εχω ακουσει καλα λογια και θα πηγαινα εκει. Επειδη το χω ζησει με μενα κ ενα προβλημα που ειχα, κ γυρναγα απο "κορυφη" σε "κορυφη".. ο καθενας σου λεει τα δικα του, το μακρυ του και το κοντο του! Και τελικα βρισκεσαι στη μεση να μη ξερεις τι να κανεις!

Τα Χριστουγεννα ήμουν σ ενα τραπεζι και μεταξύ των παρευρισκόμενων ηταν ενα ζευγαρι γυρω στα 50 πολυ φιλοζωοι. Πιασαμε κουβεντα για τα σκυλια και μου παν για το σκυλακι τους που χε πολυ σοβαρο προβλημα ορθοπεδικο και το χειρουργησε ο Τσιπιανητης κι εγινε σαν καινουριο...

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
απλα aouimbae εχει τυχει για τον ιδιο γιατρο να αλλαζουν οι αποψεις! κι εκει που ακους τον σουπερ ευχαριστημενο, ακους και παραπονα....
η αληθεια ειναι οτι τελειος και Θεος - γιατρος δεν υπαρχει....γι'αυτο και δεν τους καταδικαζω προσωπικα ευκολα....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μα δεν αμφισβήτησα την αξία του Τσιπιανίτη. Θέλω απλά μια δεύτερη γνώμη.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ναι, μόλις του μίλησα. Είναι πολύ καλός χειρούργος και σκέφτηκα να πάρω και την γνώμη του αλλά εφόσον δεν είναι ορθοπεδικός δεν το αναλαμβάνει.
Και εμενα με εστειλε για επεμβαση μαλακιας υπερωας, που χρειαστηκε η μια σκυλα μου, χωρις δευτερη σκεψη σε αλλον ιατρο. Και εμεινα ευχαριστιμενη με την επιλογη του.

Για τα ορθοπεδικα εμπιστευομαι πολυ τον Φλαρακο! Κανει πολυ καλη δουλεια.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
απλα aouimbae εχει τυχει για τον ιδιο γιατρο να αλλαζουν οι αποψεις! κι εκει που ακους τον σουπερ ευχαριστημενο, ακους και παραπονα....
η αληθεια ειναι οτι τελειος και Θεος - γιατρος δεν υπαρχει....γι'αυτο και δεν τους καταδικαζω προσωπικα ευκολα....
Ισχυει αυτο που λες...εχει τυχει ν ακουσω αρνητικα για γιατρο δικο μου που πηγαινα χρονια, η για αλλους που ηξερα οτι ηταν πολυ καλοι. Επισης εχει τυχει ασχημο περιστατικο σε δικο μου γνωστο κτηνιατρο.. Πολλα συμβαινουν σε ολους, δυστυχως λαθη κ κακοι χειρισμοι γινονται παντου..
Εχεις δικιο, ο τελειος δεν υπαρχει...

Μονο και μονο εδω μεσα εχουν αναφερθει Τσιπιανιτης, Φλαρακος, Βλαχοπουλος. Καποιος μπορει να γραψει και τον Δανουρδη.. Γι αυτο εγω πια παω σ εναν και ξεμπερδεψα με τις επιλογες...

I.Kyveli τωρα ο μικρος παιρνει καποιο χαπι μεχρι την επεμβαση?? ή τπτ?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
I.Kyveli τωρα ο μικρος παιρνει καποιο χαπι μεχρι την επεμβαση?? ή τπτ?
Την πρώτη μέρα που κρατούσε το πόδι ψηλά σαν να ήταν φτερό του έδωσα Ριμαντίλ. Την επόμενη μέρα τίποτα. Σήμερα τίποτα. Μη σου πω ότι το ψιλοπατάει κιόλας.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Μα φυσικά και θα το πατησει. Και σε καμια βδομαδα το πιθανοτερο ειναι να τρεχει σαν να μη συμβαινει τιποτε. Ζεις μια χαρα και με ενα χιαστο. Ομως το ποδι θα ειναι ασταθες. Κι αυτο μπορει να δημιουργησει προβληματα μετα. Επιφορτιζεται το "καλο", επιφορτιζεται παραπανω το "κακο" κ.ο.κ.
Εγω το ειχα παθει Ιουνιο και εκανα εγχειριση τον επομενο Μαϊο. Ολους αυτους τους μηνες που μεσολαβησαν ετρεχα κανονικα. Και δεν με ποναγε.

Ενταξει ο σκυλος ειναι αλλιως βεβαια. Αλλη σωματοδομη.

Χρονο εχεις παντως να το σκεφτεις και να παρεις τη σωστη αποφαση. Απλως, μεχρι τοτε δε θελει κατσικιες. Απλή βολτα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν πάει βόλτα. Άσε γιατί κινδυνεύει διπλά και το άλλο πόδι. Ο χρόνος που έχω είναι γύρω στη μία βδομάδα μου είπε ο γιατρός.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Την πρώτη μέρα που κρατούσε το πόδι ψηλά σαν να ήταν φτερό του έδωσα Ριμαντίλ. Την επόμενη μέρα τίποτα. Σήμερα τίποτα. Μη σου πω ότι το ψιλοπατάει κιόλας.
αν δειχνει οτι τον ποναει γιατι δε το συνεχιζεισ λιγο??με μια μερα δε προλαβαινει να δρασει. Σορυ κιολας ε δεν ειμαι κτηνιατρος, απλα χτες διαβαζα για τα αντιφλεγμονωδη που δινα φαρμακολογια στη σχολη μου και μου ρθε:D
Οταν ειχε χτυπησει η δικη μου της εδινα 1 βδομαδα και μου χε πει ο Κεστης οτι σε λιγοτερο χρονο δε κανει δουελεια..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ο λόγος που δεν τα συνεχίζω είναι επειδή θα πάρει και μετά, δεν θέλω να τον επιβαρύνω.
Πιπί και κακά βεράντα.