Πώς πλήρωσα το λάθος μου
Το Μουφ λοιπόν πρέπει να χάσει το τελευταίο μισό κιλό του για να γίνει στυλάκι και να πάρει και βραβείο από τη γιατρό του. Γενικά τα πράγματα έχουν ηρεμήσει πολύ, το οποίο σημαίνει ότι έχω ηρεμήσει εγώ και δε νοιώθω τύψεις κλπ. Όμως προχτές έκανα μια παρασπονδία και την πλήρωσα ακριβά:
Είχα πάει λοιπόν στο ελληνικό καλαμποκιστανικό πανηγύρι και έφερα καλούδια, εκ των οποίων έδωσα ελάχιστο στο Μουφ και του έκοψα από το φαΐ του για να μη γίνει τεράστιο. Μέχρι εδώ καλά. Δυστυχώς όμως την άλλη μέρα κατέφτασε σπανακοπιτούλα μικρή, από γνωστή μου Ελληνίδα, όχι πολύ καλή και δεν είχε και καμιά σχέση με κείνη που είχα φέρει την προηγούμενη.
Το Μουφ πήρε λοιπόν το ύφος που δείχνει ότι δεν αστειεύεται καθόλου και πήγα πολύ κακώς και του έδωσα λίγο. Τώρα όταν το Μουφ τρώει κακής ποιότητας ψωμοειδή και ζεστά, το πειράζει το στομάχι του κι ξερνάει. Τα ζεστά γενικά δεν το πειράζουν, π.χ. τρώει σούπες (κοτόσουπα, γαλόσουπα, μαγειρίτσα, ελληνικό βραστό, ταϋλανδέζικη γαριδόσουπα με μπαμπού, ντομάτες και μανιτάρια), κρέατα, ρύζια και έτσι και δεν παίρνει πρέφα. Επίσης τρώει σπανακόπιτα με σφολιάτα ή χωριάτικο φύλλο και δεν παίρνει πρέφα. Άμα όμως δεν έχει ποιότητα το πράμα και είναι βλακώδες και ζεστούλικο, αλί και τρισαλί του.
Ε, τιμωρήθηκα αγρίως διότι δε με άφησε να κοιμηθώ όλη τη νύχτα! Κάθε ώρα με ξύπναγε κλαίγοντας να βγει στον κήπο να ... βοσκήσει όπως κάνει όταν το πειράζει το στομάχι του! Ρε σεις, έφαγε χορτάρι με την ψυδχή του@ Διάρροια δεν έκανε, έχασε όμως την όρεξή του κι εγώ πήγα στη δουλειά μου σα Ζόμπυ!
Το βράδυ φυσικά του είχαν περάσει όλα και πήδαγε σα σούστα όταν γύρισα διότι πεινούσε σα λύκος...
Ηθικό δίδαγμα και εντολή: ου παρασπονδήσεις!

Υ.Γ. Ξέρει κανείς σε τι ωφελεί το γκαζόν τα σκυλιά?