Ρε, τι θα κάνω με δαύτον;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γύρισα μόλις από πασχαλινό τραπέζι και φυσικά με πακέτο φαΐ που ετοιμάσανε οι νοικοκυραίοι να το δώσω στο φαγάνα, δηλαδή αρνί, το καθιερωμένο γουρουνίσιο κόκκαλο και ένα κόκκινο πασχαλινό αυγό. Έξω να γίνεται Ο κατακλυσμός τώρα. Μπαίνω μέσα στη αποθήκη απ' το γκαράζ που επικοινωνεί με την κουζίνα, της οποίας την πόρτα προφανώς κρατώ μονίμως κλειστή διότι την τελευταία φορά που τρύπωσε μέσα το Μουφ, μπήκε ολόκληρο μέσα στο τσουβάλι με τη σκυλοτροφή και τον τράβαγα να βγει έξω εις μάτην!!

Λέω λοιπόν δυνατά: "Πού να δεις ΤΙ σου έφερα να φας, Μουφ!"

Και ακούω από τη χαραμάδα ένα τρομερό, ΗΧΗΡΟΤΑΤΟ: ΜΟΥΦ ΜΟΥΦ ΜΟΥΦ ΜΟΥΦ ΜΟΥΦ! :roll:

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Είχα πάει στον Άγιο Λουδοβίκο για τραχανά και φέτα, οπότε αγόρασα και άλλα ethnic πλην των ελληνικών, συμπεριλαμβανομένου και Paika, που είναι ένα ινδικό έδεσμα για χορτοφάγους: διάφορα χορταρικά ρολλαρισμένα σε επίπεδα με μπαχαρικά, κορίανδρο και τριμένη ινδική καρύδα! Εννοείται ήταν κατεψυγμένο και εισαγόμενο από την Ινδία, είναι καλή λύση διότι έχει λίγες θερμίδες, είναι φτηνό και γίνεται γρήγορα στα μικροκύματα. Ε, το Μουφ άρχισε να χτυπιέται διότι....ναι, το μαντέψατε, τρώει και ινδικά! Αφού μου έφαγε το μισό μαζί με ρύζι (δεν έχει σκυλόφαγο απόψε) και ένα σουηδικό κεφτεδάκι, τώρα στρώθηκε μπροστά στην κουζίνα διότι περιμένει το ελληνικό: ραδίκια βραστά με λαδολέμονο... :rolleyes:

Αύριο μαγειρεύω αγκινάρες α-λα πολίτα και πάλι βλέπω το Μουφ να τις τρώει αντί του σκυλόφαγου με καροτάκι, μπιζελάκι, πατατούλα και λεμόνι.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
καλημερα!!!ο μουφ σου ειναι κουκλακι .αστον μωρε να τρωει οτι γουσταρει.ο δικος μου ειναι 14 χρονων και απο κουταβι ειναι σαν το δικο σου ..παμφαγο..ειναι υπερβαρος απο μωρο αλλα ακομα εχει κουταβισια ζωηραδα.ειναι τα γονιδια καλε. το μικρο μου λυκακι που πηρα τωρα ειναι αδυνατο και καθολου λαιμαργο. οτι γραφει το dna δυσκολο να αλλαξει πιστευω.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δυστυχώς η όντως υπέρτατη καλλονή, το Μουφ, έχει ελαφρά δυσπλασία του ισχύου με υποψία μελλοντικών ιστοριών με τη σπονδυλική στήλη. Αν και έχει μεταβολικό πρόβλημα που τον κάνει να πεινάει, πρέπει να τρώει μετρημένα και να κρατάει το βάρος του σε επιτρεπτά επίπεδα διότι αλλιώς θα πάθει πολύ μεγάλες ιστορίες αργότερα. :( Τουλάχιστον τώρα τον ταΐζω χορταρικά μαζί με τη σκυλοτροφή και όχι χειρότερα. Μπιφτέκι με τυρί και μανιτάρια έφαγε μόνο στα γενέθλιά του.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αχου μωρέ το καημένο το Μουφ. Πολύ άτυχο. Να θέλει να φάει κ να μν μπορεί!

Σάρα μπορείς να κάνεις κτ άλλο εκτός από το να προσέχεις το βάρος του? Εννοώ, θέλει κτ άλλο προσοχή?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αχου μωρέ το καημένο το Μουφ. Πολύ άτυχο. Να θέλει να φάει κ να μν μπορεί!

Σάρα μπορείς να κάνεις κτ άλλο εκτός από το να προσέχεις το βάρος του? Εννοώ, θέλει κτ άλλο προσοχή?
Βεβαίως, διότι το Μουφ ζητιανεύει φαΐ 24/7 και γενικώς γίνεται από γλυκούλι μέχρι οχληρό. Πρέπει να προσέχω συνεχώς. Άσε που δεν το έχω ζυγίσει πρόσφατα να δω τι ζημιά έχει γίνει το χειμώνα. Όταν τελειώσει το εξάμηνο, θα κοιτάξω τι γίνεται με το Μουφ.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ορίστε κατάντια! Πήγα στο Seattle για συνέδριο και βρήκα sitter για το Μουφ στο σπίτι ενός Τεξανού ζευγαριού που μένει σε διαμέρισμα λουξ δίπλα στο ξενοδοχείο του συνεδρίου. Και αφήνω το τρομερό, που δεν μπορώ δηλαδή να ζουπάω το Μουφ και να το έχω να μένει δίπλα μου. Οι άνθρωποι, που θεωρούν το Μουφ αστείο και γλυκούλι, μου στέλνουνε updates με το τι κάνει με SMS και email. Τους είχα φυσικά προειδοποιήσει, αλλά ανακαλύψανε και μόνοι τους ότι το μικρό τέρας πρώτον μαγειρεύει και δεύτερον θέλει να τους φάει το φαΐ μόλις γίνει. Ορίστε λοιπόν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα. Προσέξτε ιδιαιτέρως τα δυο σκυλιά των τύπων που έχουν πάει στα κρεβάτια τους, ενώ το δικό μου το χαμένο έχει ξαπλώσει μισό στο σαλόνι και μισό στην κουζίνα και μετά έχει πάει και στην κουζίνα όπου ο τύπος προσπαθεί να σερβίρει μπας και φάει με τη γυναίκα του! Και φυσικά προσέξτε ύφος:

Last edited:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.968
7.541
Χαχαχα το μαύρο το σκυλάκι έχει μια φάτσα "πωω πάλι μπουκιά δεν θα προλάβουμε να βάλουμε στο στόμα μας, θα μας τα πάρει ο αρκουδάκος από το στόμα". Ο άλλος από πίσω είναι σε ετοιμότητα να τρέξει να πάρει το φαϊ του πριν φάει μπλοκ απ'το Μουφίδιο!

Τι κάνει το Μουφ, είναι καλύτερα? (Πρέπει να τους άρεσε η φατσάρα του των Τεξανών, το μαρτυράει το close-up)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλύτερα πάει, αλλά μου πήρα μια τρομάρα μαζί του στη Nevada όταν έσπασε το κολλάρο του, φυσικά πήρε δρόμο και πήγε να γκρεμοτσακιστεί στον απότομο γκρεμό της λίμνης Meade! Ούτε το πτώμα του δε θα μπορούσαμε να πάρουμε. Θα σας τα γράψω αναλυτικά και αργότερα αλλά σε καμιά βδομάδα διότι, εκτός των άλλων, μου έγραψε ένας φίλος μου από την Καλιφόρνια ότι πεθαίνει από καρκίνο και έχει μόνο μερικούς μήνες, οπότε φεύγουμε σήμερα άρον-άρον να πα να τον δω στο San Diego. :(

Kathrinf1

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2012
330
0
Τελικά έφαγε καθόλου από το φαγητό σας ή όχι;;:p

Sara μαζί γράφαμε... Κρίμα για τον φίλο σας, λυπάμαι πολύ.:(

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τελικά έφαγε καθόλου από το φαγητό σας ή όχι;;:p

Sara μαζί γράφαμε... Κρίμα για τον φίλο σας, λυπάμαι πολύ.:(

Από των τύπων που τον φιλοξενούνε; Δε φαντάζομαι διότι τους είπα ότι έχει και τα στομαχικά του και ότι πρόκειται όχι απλώς για λωποδύτη, αλλά για το μεγάλο λήσταρχο Νταβέλη.

Όσο για το φίλο μου, παγκρεατικός μεταστατικός καρκίνος δυστυχώς. :( Πριν από 5 χρόνια έχασα και την καλύτερή μου φίλη από το ίδιο πράμα... :(

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σουφικό Ικαρίας

Το μυστικό της μακροζωΐας, λέει, βρήκα και ένα βίντεο της Νταϊάνας Κόχυλα που είναι Ικαριώτισσα και Ελληνο-Αμερικάνα, οπότε το ξεσήκωσα. Το Μουφ μιλάμε, έχει πάθει μεγάλη πλάκα! Όχι μόνον περιμένει να γίνει το φαγητό, αλλά με παρακολουθούσε και ακολουθούσε ό,τι και να έκανα. Αφήστε που πιστεύω ότι όταν κάνω κάτι τέτοια ελληνικά πολύπλοκα με κοιτάζει και με θαυμασμό! Όταν το έβαλα κιόλας να ψηθεί τελικά, μου κούναγε και την ουρά του λες και μου έδινε συγχαρητήρια. Το θέμα τώρα είναι ότι το 'χω πνίξει στο ελαιόλαδο, αλλά το ελαιόλαδο κάνει καλό. :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όπως έχω πει πολλές φορές, το Μουφ το πήρα ενήλικο και έχοντας περάσει από κανα-δυο αφεντικά, συμπεριλαμβανομένου και του αναδόχου. Έχει λοιπόν πλάκα καμιά φορά να βλέπω τι εμπειρίες είχε από πριν και τι εμπειρίες απέκτησε από τότε που τον πήρα. Ως τώρα ήξερα ότι το πρώην αφεντικό του τον έβαζε να του φέρνει τις παντόφλες (WTF?!), η πρώην αφεντικίνα διέθετε ραπτομηχανή και ρομπότ-σκούπα και ότι ο ΒΥΒ "εκτροφέας" του ήταν μάλλον φανατίκλας Άμις.

Σήμερα όμως έμαθα κι άλλα. Απέκτησα πρόσφατα ένα BBQ grill με κάρβουνα και είπα σήμερα να ψήσω όλη μέρα μπας και καταναλώσω όλα τα κρέατα και λαχανικά που έχω σε ψυγείο και καταψύκτη, ώστε να τα μοιράσω σε μερίδες και να τρώω χωρίς να μαγειρεύω κάθε μέρα. Έβγαλα λοιπόν ψάρια, χταποδάκια, μπριζόλες, κιμά για μπιφτέκια και κοτόπουλα. Το Μουφ στην αρχή νόμιζε ότι θα τα κάνω ως συνήθως στο φούρνο ή στην κατσαρόλα. Μετά όμως του ήρθε η έκπληξη.

Διότι έβγαλα το γκριλ, έβαλα τα κάρβουνα και άναψα φωτιά. Σημειωτέον ότι δεν τον είχα πάρει ποτέ σε πάρτυ όπου κάνανε τέτοια και άναβα κάρβουνα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Έγινε λοιπόν χαμός! :eek: Καταρχήν χοροπηδούσε σαν τρελλό, άρχισε να γλύφεται και στο τέλος ξαπλώθηκε λίγο παρά πέρα από το γκριλ διότι ήξερε ότι ΟΟΟΟΟΛΑ αυτά τα καλούδια θα έρχονταν συντόμως έξω να ψηθούν!! Ήξερε λοιπόν ΑΚΡΙΒΩΣ σε τι χρησιμεύει το γκριλ και τι κάνουνε με δαύτο. :D

Τώρα έχει λιποθυμήσει μπροστά στον πάγκο της κουζίνας διότι ετοιμάζομαι να κάνω τον κιμά για μπιφτέκια στα κάρβουνα... :rolleyes:

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Χαχαχαχα άρε Σαρα με αυτά τα μπιφτέκια σου θα το ξεκάνεις τον Μουφ:cool:
Σήμερα του έβγαλες και όλα τα καλούδια ε ένα δίκιο το έχει και ο Μουφ!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, μιλάμε έχει ζαλιστεί και παραπατάει. Έχει σπάσει τη μύτη του η μυρωδιά! Έβαλα και αληθινά κάρβουνα και όχι τις μπρικέτες που γενικά προτιμάνε οι ντόπιοι ιθαγενείς και μυρίζει αληθινό κοψίδι. Καμιά σχέση η μυρωδιά και η γεύση με κείνες του μπάρμπεκιου που με είχαν καλέσει το Σάββατο! Ο τύπος χρησιμοποίησε μπρικέτες και γκριλ γκαζιού... :rolleyes:

Χτες παράγγειλα μάλιστα και γάστρα σιδερένια να κάνω ψωμί, γιουβέτσι και μπογάνα στα κάρβουνα και μου ήρθε και το slow-cooker, όπου έφτιαξα ήδη αρακά και αγκινάρες α-λα πολίτα. Με συρματόσχοινο το κρατάω το Μουφ που κυριολεκτικά χτυπιέται! :p

Last edited:

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Εγω παντως το βρισκω υπεροχο που ειναι τοσο λιχουδης!Σου κανει και παρεα στην κουζινα και θα ειναι και σιγουρα ο μεγαλυτερος θαυμαστης της μαγειρικης σου!
Αν του ειχες μαθει να ανοιγει κονσερβες και να σου φερνει την ποδια,θα τον πηγαινες και σε καμια εκπομπη μαγειρικης για βοηθο!!