Σελιδα που προαγει το B.Y.B.


John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Καλησπερα.Τυχαια επεσα σε μια σελιδα στο φβ.Νομιζω πως θα επρεπε να την επισκεφτουμε και να εξηγησουμε καποια πραγματα οπως γιατι δεν ζευγαρωνουμε τα σκυλια μας.Ριξτε μια ματια.
About



Description
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ Ή ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ BULL TERRIER

Σκοπός μας είναι:

1.Να φέρουμε κοντά τους ιδιοκτήτες των πιστών μας φίλων.
2.Να ενημερωνόμαστε και να μαθαίνουμε περισσότερα.
3.Να βρίσκουμε ταίρι στους μικρούς μας φίλους για να μεγαλώνει η παρέα μας..

https://www.facebook.com/pages/BULL-TERRIER-GREECE/263635466985971

 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Κάτι τέτοιες στιγμές νιώθω ότι ζω στον μικρόκοσμό μου και λέω ότι ίσως να είμαι και υπερβολικός που πισττεύω αυτά που πιστεύω για την κυνοφιλία!

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά βλέπω ότι ο κόσμος της σωστής κυνοφιλίας είναι έτη φωτός μακριά από τον κόσμο της άγνοιας και της ημιμάθειας!
Και το πιο απογοητευικό όλων είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να έρθουν σε επαφή αυτοί οι 2 κόσμοι για κάτι καλύτερο!

Εκεί κάπου κλείνω την σελίδα και λέω από μέσα μου "θα βοηθάς μέχρι εκεί που φτάνεις, απλώς προσπάθησε να μην συναντηθείς με τέτοιου είδους αντιλήψεις στην ζωή σου".
 


John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Υπαρχει ελπιδα?

[h=5]Niceman Niceboddy
[/h][h=5]θέλω να πάρω ένα Bull Terrie άλλα θέλω να μάθω μερικά πραγματάκια πρώτα...αν μπορούσατε να απαντήσετε θα με βοηθούσε πολύ να αποφασίσω. 1.πόσο εύκολα εκπαιδεύεται για να ξέρω αν έχω το χρόνο. 2.είναι υπάκουο ως προς το αφεντικό του? 3.άκουσα επίσης ότι παθαίνουν κώφωση λόγο του λευκού χρώματος είναι αλήθεια? και τέλος 4. όπως και με το 3 άκουσα ότι παθαίνουν κήλη είναι αλήθεια? ευχαριστώ εκ τον προτέρων!!![/h]Like · · July 13, 2012 at 3:05pm

  • Eva Lop likes this.





  • Eva Lop ενα σκυλι για να εχει γενητικες παθησεις και προβληματα υγειας θα ειναι αγορασμενο απο παρανομο εκτροφειο ή απο αιμομιξια,αν παρεις απο ιδιωτη ο οποιος εχει τον ενα γονιο δεν χρειαζεται να φοβασαι κατι,γενικα τα bull terrier ειναι πολυ υπακουα αλλα χρειαζονται κοινωνικοποιηση απο κουταβια αναλογα και σε τι συνθηκες ζει,εκπαιδευονται ευκολα και ειναι παρα πολυ καλοι φυλακες αλλα δεν τα πανε και πολυ καλα με αλλα ζωα και παιδακια,
    August 31, 2012 at 10:31pm · Like







  • Niceman Niceboddy σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. κάτι ακόμα, πόση περιποίηση χρειάζεται ως προς το τρίχωμα του και στα πόσα κυμαίνεται η τιμή του...για την τιμή έχω απορία γιατί άκουσα κάτι ποσά π.χ. 450,500. ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια και πιστεύω να γίνω γρήγορα μπαμπάς ενός bull terrier!!!




 


John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Αλλη μια εκθεση ιδεων.Συγνωμη για τα επαναλαμβανομενα ποστ.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κατά την άποψή μου άρθρο το οποίο έχει καθαρά συνταχθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τις σκοπιμότητες των εκτροφείων ζώων και των pet shop.
Προσπαθούν να αποθαρρύνουν με αυτόν τον ύπουλο τρόπο τους ιδιώτες απο το να ζευγαρώσουν τα ζώα τους.
Ώστε να μπορούν οι αλήτες των εκτροφείων και των pet shop να έχουν το μονοπώλιο και να πουλάνε τα ζώα σε απαράδεκτα υψηλές τιμές, εκμεταλλεύοντας έτσι την αγάπη των ζωόφιλων!
Το ζευγάρωμα των ζώων είναι μέσα στην φύση και μέσα στην ζωή!
Γιατί δηλαδή όταν γίνεται με την συμβολή του ανθρώπου να θεωρείται ανήθικο όπως προσπαθεί να μας πείσει το άρθρο;
Δηλαδή οι γέννες που γίνονται απο αδέσποτα σκυλιά στον δρόμο είναι και αυτές ανήθικες;;;
Η μήπως πρέπει να το παίζουμε θεοί και να εμποδίζουμε και αυτές στερώντας έτσι τις φυσικές ανάγκες των ζώων!

Τα επιχειρήματα του άρθρου είναι πραγματικά γελοία και θα απαντήσω στο καθένα ξεχωριστά!

1) Υπερπληθυσμός κατοικίδιων (Υπάρχουν σπίτια και οικογένειες που θα σκότωναν για ένα κατοικίδιο. Γιατί ο συντάκτης του άρθρου θεωρεί a priori οτι ο ιδιοκτήτης θα πετάξει τα κουτάβια στον δρόμο; Αρκεί και μόνο μια ματιά καθημερινά σε αγγελίες απο pet sites στην στήλη "ζητούνται" για να δείτε πόσοι πολλοί ενδιαφέρονται να αγοράσουν ή να τους χαρίσουν κουτάβια).
2) Ζήτηση (Ως γνωστόν και αυτό το ξέρουν και οι πέτρες, τα ημίαιμα σκυλιά έχουν πολύ καλύτερο χαρακτήρα απο τα καθαρόαιμα. Συνεπώς δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Εξ άλλου έαν κάποιος είναι φιλόζωος δεν θα κολλήσει στην ράτσα του σκύλου).
3) Κληρονομικές παθήσεις. (Δεν είναι σοβαρός λόγος αυτός, να μου απαγορεύεται με δήθεν ψευτό-ηθικισμούς την ζευγάρωση του σκύλου μου επειδή υπάρχει μια πιθανότητα να έχει κάποιες παθήσεις. Στην τελική κληρονομικές παθήσεις υπάρχουν και στον άνθρωπο!
Τι σημαίνει αυτό; Οτι μια που ο πατέρας της πχ είναι υπερτασικός απαγορεύεται να κάνει παιδιά;)
Έλεος!!
4) Χαρακτήρας (Τον χαρακτήρα του ζώου τον διαμορφώνει ο άνθρωπος ανάλογα με την εκπαίδευση και την "ανατροφή" που θα του δώσει. Και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω το δήθεν "πνεύμα" που (υποτίθεται) οτι κρύβεται πίσω απο αυτά τα ψευτο-διλήμματα.
Οτι ισχύει για ένα σκύλο μπορεί να ισχύει και για ένα άνθρωπο.
Και οι άνθρωποι μπορούν να διαμορφώσουν κακό χαρακτήρα! Ε, και;
Τους σκοτώνουμε ή μήπως δεν κάνουμε παιδιά μην τυχόν και.........)
5) Γνώσεις σχετικά με τον οίστρο, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, το θηλασμό, τον απογαλακτισμό, τις συνθήκες υγιεινής και πολλά άλλα. (Σιγά τα ωά!!! Περιγράφει την γέννα λες και θα στείλουμε τα κουτάβια στον Άρη!! Έλεος!!) Προσωπικά έχω κάνει 4 ζευγαρώματα και 4 γέννες αντίστοιχα και ήταν κάτι πολύ απλό. Γιατι μας τρομοκρατεί το άρθρο;;; Γιατί άραγε;;;;)
6) Αρσενικός σκύλος. (Τα προβλήματα που δημιουργούνται σε ένα ζώο όταν δεν ζευγαρώνει γιατί (σκοπίμως) δεν τα αναφέρει το άρθρο;
Είναι πιο φυσιολογικό δηλαδή θέλει να μας πει το άρθρο ο αρσενικός μας σκύλος να εκσπερματώνει στις γωνίες παρά να ζευγαρώσει!)
8) Πυομήτρα (Ε, και;; Προβλήματα και ανεπιθύμητες τροπές υπάρχουν σε όλα τα όντα πάνω στην ζωή. Έτσι είναι η ζωή. Είναι λόγος αυτός για να μην ζευγαρώνουν τα ζώα;)
9) Μητρότητα. (Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται την μητρότητα και πετάνε τα βρέφη τους στα σκουπίδια!! Στα σκυλιά τώρα υπάρχει το πρόβλημα;;;)
10) Έρωτας (Όχι καλέ!! Τα σκυλιά δεν έχουν ανάγκη να κάνουν σέξ!! Το οτι πολλές φορές βλέπουμε στον δρόμο μια θηλυκιά και 15 αρσενικούς απο πίσω είναι γιατί παίζουνε τρενάκι!!)
11) Εισόδημα (Που είναι το ανήθικο εδώ ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω!!! 1000 φορές καλύτερα να πουλάς κουτάβια, παρά ναρκωτικά. Δηλαδή τα ζευγαρώματα των εκτροφείων είναι ηθικά και των ιδιωτών είναι ανήθικα ε;
Τι ωραία που μας τα λέει το άρθρο! Ο συσχετισμός με τον άνθρωπο είναι εντελώς άκυρος!! Αν είναι έτσι τότε τα pet shop να μην μας τα πουλάνε να μας τα χαρίζουνε!
Δηλαδή εάν εμένα γεννήσει η σκύλα μου και τα κουτάβια να εμβολιάσω, τα αποπαρασιτώσω τους βάλω και τσιπ και τα πουλήσω τι αδίκημα διαπράττω; Ποιό είναι το ανήθικο σε αυτή την ιστορία; Μήπως δηλαδή τα εκτροφεία κάνουν κάτι διαφορετικό; Για σκεφτείτε το;)
12) Μαθήματα ζωής (Για μένα ήταν πραγματικά εμπειρία ζωής η 4 γέννες των σκύλων μου. Απο αυτές μου προέκυψαν συνολικά 17 ημίαιμα κουτάβια απο τα οπόια κράτησα μόνο το 1 και τα υπόλοιπα 16 βρήκα και τα έδωσα! Μην προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε τον κόσμο με ψευτο-διλήμματα για να έχετε εσείς και το μαχαίρι και το πεπόνι!)
13) Απόγονος του σκύλου σας. (Ναι θέλω να έχω έναν απόγονο του σκύλου μου ασχέτως τι χαρακτήρα και τι εμφάνιση θα έχει! υπάρχει πρόβλημα με αυτό;;)

Τελειώνοντας ειλικρινά λυπάμαι απο αυτήν την δήθεν ζωοφιλία που υποτίθεται οτι υπάρχει σε αυτό το άρθρο. Ο μόνος σκοπός του άρθρου είναι φανερός. Να τρομοκρατήσει τους ιδιώτες και να τους προβληματίσει με "δήθεν" ψευτο ηθικά διλήμματα ώστε να έχουν οι κύριοι το μονοπώλιο και το εμπόριο των ζώων στην Ελλάδα.
Εξ άλλου και απο προσωπική εμπειρία σας αναφέρω οτι τα ζώα που είναι αγορασμένα απο pet shop έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στην πορεία ασθένειες απο ότι ενός ιδιώτη.
Ειλικρινά σας το λέω αλλά όσουν μα όσους (φίλους,γνωστούς,συγγενείς) ξέρω που αγόρασαν σκύλο απο κάποιο εκτροφείο ή pet shop, στην συνέχεια όλα εμφάνισαν αρρώστιες!
Η γέννα οι αρρώστιες και ο θάνατος είναι μέσα στην ζωή και στην φύση κάθε έμβιου όντως πάνω στην γή.
Για μένα αυτό είναι το ηθικά απαράδεκτο όταν ο άνθρωπος επεμβαίνει σε αυτές τις φυσικές διαδικασίες.
Ο σκύλος θα συνεχίζει πάντα να διαιωνίζεται είτε το θέλει ο άνθρωπος είτε όχι!
Ποιοί είμαστε εμείς στην τελική που θα ορίσουμε σε ένα ζώο πως θα ζεί και το έαν θα αναπαραχθεί η όχι;
Όλα αυτά τα φαινόμενα δυστυχώς εμφανίζονται λόγω τις εμπορευματοποίησης των καιρών μας και στον χώρο των κατοικιδίων!
Και έχει διαφορά η πώληση απο ιδιώτη σε σχέση με ενός pet shop ή εκτροφείου.
Ο ιδιώτης δεν το κάνει για κέρδος ούτε για εμπόριο.
Απλώς με αυτό αποσβένει τα χρήματα της γέννας, των εμβολιών και οτι άλλο είναι απαραίτητο.
Τα εκτροφεία είναι κέντρα καθαρά κερδοσκοπικού χαρακτήρα!
Μέσα στα pet shop τα ζώα ζούνε σε άθλιες συνθήκες!
Και στην τελική το να πουλήσεις ένα ζώο όχι μόνο δεν είναι ανήθικο αλλά εξασφαλίζει και την υιοθεσία του!
Γιατί είναι απόλυτα λογικό κάποιος που σκοπεύει να διαθέσει απο την τσέπη του 300, 400 ,500 ευρώ και άνω για ένα ζώο, σημαίνει πως το θέλει πως θα το αγαπάει και πως θα το φροντίζει. Κανένας δεν θα πήγαινε εικδικά στις μέρες μας που τα οικονομικά όλων μας είναι χάλια, να πετάξει 600,00 για ένα σκύλο που δεν τον θέλει.
Σε αντίθεση με τα ζώα που χαρίζονται, αυτά είναι και που μένουν στο δρόμο τις περισσότερες φορές!
Γιατί πολλοί σκέφτονται, οτι το παίρνουν τζάμπα και εάν δεν τους αρέσει ή δεν τους κάνει το παρατάνε!!
Τι είχαν, τι έχασαν!
 




συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Παντα υπαρχει ελπιδα.
Σε αυτες τις περιπτωσεις που προωθουν το byb προκειται περι αγνοιας.
Αν γινει μια σωστη κουβεντα με αποδεδειγμενα στοιχεια, ο αλλος θα γινει πιο δεκτικος να ακουσει την σωστη αποψη και να την επεξεργαστει προς οφελος του και της κυνοφιλιας.
Η δυναμη της αρνησης ειναι πολυ μεγάλο πραγμα..
 


John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
πφ.. περιμενε κι εχεις γραψει και πολα... θα ερθει η σειρα σπυ υπομονη λιγο... λολ
Δεν τα εχω γραψει εγω!Τα βρισκω και ειπα να τα μοιραστω ετσι για να δουμε οτι τα πραγματα ειναι σοβαροτερα απο οτι νομιζαμε.Τουλαχιστον απο οτι νομιζα εγω.Καλα που το ειπες μην νομισει καποιος οτι "η εκθεση ιδεων" ειναι δικη μου.Ειναι η αλλη πλευρα απο τις αποψεις που κατα καιρους εκφραζω εγω και που πρεσβευει και το φορουμ απο οσο εχω δει.Το διευκρινηζω γιατι τελευταια φορα εκανα "πλακα" σε καποιον και δεν το καταλαβε ενας αλλος συμφορουμιτης!
 
Last edited:


vagolf

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
209
0
ΑΧΑΡΝΑΙ
Η κατάσταση είναι γενική στο fb οι περισσότερες σελίδες έμμεσα η άμεσα προωθούν τα byb.αλλα μηπως τελικά είναι πολλά τα λεφτά και για αυτό προσπαθούν όλοι να οικονομησουν?
 


manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
449
250
Εννοείται ότι κάποιοι το κάνουν για τα λεφτά.
Σα λαός όμως είμαστε αμόρφωτοι...Έτσι υπάρχουν κάποιοι που το πιστεύουν ότι κάνουν κάλό στο ζώο τους.
Άλλοι ότι χτυπάνε το μονωπώλιο τωn pet shop...
Άλλοι δε τους νοιάζει καν..
Υπάρχουν πραγματικά χιλιάδες ηλιθιες δικαιολογίες για κάποιον να το κάνει αυτό....
Με όσους έχω μιλήσει για το συγκεκριμένο, ακούω από τον καθένα και κάτι διαφορετικό...
Ηλίθιο (για μένα) αλλά διαφορετικό...
Και πάνω απ' όλα διακρίνω εγωισμό και αμορφωσιά...Δυστυχώς
 


Asegeir

Member
15 Ιουνίου 2013
15
0
Κρητη
Διαβαζωντας το αρθρο υπερ των byb μου δημιουργιθικε μια απορια.

Ας πουμε πως εγω αγοραζω ενα κουταβι απο ενα αλφα εκτροφειο. Και ενας γνωστος μου απο ενα β εκτροφειο. Με βαση τα pedigree δεν υπαρχει καμια αιμομιξια, και φυσικα αφου και τα δυο σκυλια ειναι απο γεννες σοβαρων εκτροφειων, τα σκυλια αυτα δεν εχουν κληρονομικες ασθενειες.
Σωστα ως εδω;
Περα απο το ζητημα του οτι δεν εχουμε τις γνωσεις για να χειριστουμε μια γεννα (ας πουμε πως αυτο το προβλημα το λυνουμε με εναν αξιοπιστο κτηνιατρο), παραμενει κατα την γνωμη σας λαθος το να ζευγαρωσουν δυο τετοια σκυλια υπο αυτες τις συνθηκες;

Σιγουρα ενας εκτροφεας γνωριζει καλυτερα, θα ζευγαρωσει πιο "ταιριαχτα" σκυλια, θα γνωριζει την καταληλη εποχη για την γεννα, πως να μεταχειριστει τα κουταβια κλπ. Ωστοσο, ποσο κακο μπορει να αποδειχθει αυτο που σκεφτικα;
Για μενα ακομα και ετσι παραμενει ανιθικο να εκμεταλευτεις το σκυλι σου για να βγαλεις λεφτα. Και περα απο αυτο, με 2 ζωα που δεν εχουν στειρωθει υπαρχει παντα ο κινδυνος για πολλυ περισσοτερες γεννες και μαλιστα ημιαιμων, που αντε να βρεθουν καταληλα σπιτια...
Ωστοσο, σαν ιδεατο, μια τετοια γεννα θα εδεινε μερικα καθαροαιμα κουταβια, που θα μπορουσαν ηθικοτατα να δωθουν ανευ αντιτιμου σε ανθρωπους που θελουν σκυλια για συντροφια. Μπορει να μην ειναι τα καλητερα εκθεσιακα, αλλα ειναι ωραιοτατα για οικογενιες, που θελουν να ξερουν τι χαρακτηρα αποκτουν, αντι να παρουν ενα ημιαιμο που δεν μπορουν να ξερουν.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Διαβαζωντας το αρθρο υπερ των byb μου δημιουργιθικε μια απορια.

Ας πουμε πως εγω αγοραζω ενα κουταβι απο ενα αλφα εκτροφειο. Και ενας γνωστος μου απο ενα β εκτροφειο. Με βαση τα pedigree δεν υπαρχει καμια αιμομιξια, και φυσικα αφου και τα δυο σκυλια ειναι απο γεννες σοβαρων εκτροφειων, τα σκυλια αυτα δεν εχουν κληρονομικες ασθενειες.
Σωστα ως εδω;

Περα απο το ζητημα του οτι δεν εχουμε τις γνωσεις για να χειριστουμε μια γεννα (ας πουμε πως αυτο το προβλημα το λυνουμε με εναν αξιοπιστο κτηνιατρο), παραμενει κατα την γνωμη σας λαθος το να ζευγαρωσουν δυο τετοια σκυλια υπο αυτες τις συνθηκες;

Σιγουρα ενας εκτροφεας γνωριζει καλυτερα, θα ζευγαρωσει πιο "ταιριαχτα" σκυλια, θα γνωριζει την καταληλη εποχη για την γεννα, πως να μεταχειριστει τα κουταβια κλπ. Ωστοσο, ποσο κακο μπορει να αποδειχθει αυτο που σκεφτικα;
Για μενα ακομα και ετσι παραμενει ανιθικο να εκμεταλευτεις το σκυλι σου για να βγαλεις λεφτα. Και περα απο αυτο, με 2 ζωα που δεν εχουν στειρωθει υπαρχει παντα ο κινδυνος για πολλυ περισσοτερες γεννες και μαλιστα ημιαιμων, που αντε να βρεθουν καταληλα σπιτια...
Ωστοσο, σαν ιδεατο, μια τετοια γεννα θα εδεινε μερικα καθαροαιμα κουταβια, που θα μπορουσαν ηθικοτατα να δωθουν ανευ αντιτιμου σε ανθρωπους που θελουν σκυλια για συντροφια. Μπορει να μην ειναι τα καλητερα εκθεσιακα, αλλα ειναι ωραιοτατα για οικογενιες, που θελουν να ξερουν τι χαρακτηρα αποκτουν, αντι να παρουν ενα ημιαιμο που δεν μπορουν να ξερουν.
Μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό τι είναι πραγματικά σωστή και ηθική εκτροφή.
Δεν ζευγαρώνεις 2 καθαρόαιμα σκυλιά έτσι απλά.
Δεν ζευγαρώνεις για να πουλήσεις, δεν είναι αυτός ο σκοπός σου.
Δεν ζευγαρώνεις για να καλύψεις τη ζήτηση.

Η εκτροφή ξεκινάει με την ανιδιοτελή αγάπη για την φυλή που έχεις επιλέξει να ασχοληθείς και τα ζευγαρώματα που κάνεις είναι τόσο μελετημένα ώστε να ωφελήσουν πραγματικά τη φυλή και να μην προσθέσουν και άλλα λάθη στις ήδη μολυσμένες γενετικές δεξαμενές. Δεν ζευγαρώνεις απλά 2 πετιγκρί και ό,τι κάτσει.
Για μένα είναι ένα πανάκριβο ΧΟΜΠΥ.
Αν μπουν τα χρήματα στη μέση, θεωρώ πως αναπόφευκτα αρχίζεις και λειτουργείς με τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης, ρίχνοντας την ποιότητα, αυξάνοντας την ποσότητα. Απαιτούνται πολλά χρήματα και συστάσεις για να αποκτήσεις τα σκυλιά που ονειρεύεσαι. Χρήματα που ποτέ δεν πρόκειται να πάρεις πίσω. Δεν το κάνεις για αυτό. Το κάνεις γιατί είναι κάτι που σε ευχαριστεί, είναι το χόμπυ σου, το μεράκι σου και το κάνεις όσο πιο σωστά μπορείς ζώντας στο συννεφάκι σου...
 


Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Με βαση τα pedigree δεν υπαρχει καμια αιμομιξια, και φυσικα αφου και τα δυο σκυλια ειναι απο γεννες σοβαρων εκτροφειων, τα σκυλια αυτα δεν εχουν κληρονομικες ασθενειες.
Σωστα ως εδω;
Όχι, δε σημαίνει ότι αν ο σκύλος είναι από γέννα σοβαρού εκτροφέα δεν έχει κληρονομική ασθένεια. Μακάρι να ήταν τόσο απλό.
 


John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Να συμπληρωσω επισης οτι η "δουλεια" του εκτροφεα ειναι οχι απλα να διαιωνισει την φυλη αλλα και να την βελτιωσει με το εκτροφικο του πλανο.
 


Asegeir

Member
15 Ιουνίου 2013
15
0
Κρητη
Όχι, δε σημαίνει ότι αν ο σκύλος είναι από γέννα σοβαρού εκτροφέα δεν έχει κληρονομική ασθένεια. Μακάρι να ήταν τόσο απλό.
Αυτη η απαντιση νομιζω φτανει... Δεν υπαρχει λογος να παμε πιο βαθια!
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Αυτη η απαντιση νομιζω φτανει... Δεν υπαρχει λογος να παμε πιο βαθια!
Η διαφορά είναι πως ένας σωστός εκτροφέας προσπαθεί με τις επιλογές του να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες τα σκυλάκια που θα έρθουν στον κόσμο να έχουν το οτιδήποτε. Αν το κάνεις στα κουτουρού, απλά παίζεις λόττο.