Σιχ Τσου ή Μαλτεζάκι;


bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Αφού δεν θέλεις να μπλέξεις με εκτροφείς γιατί δεν υιοθετείς ένα σκυλάκι από μια φιλοζωική; Θα βρεις πάρα πολλά σκυλάκια τύπου μαλτέζ!
 




sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ποιος είναι ο λόγος που δε θέλεις να μπλέξεις με εκτροφείς; Κια τι πιστεύεις ότι θα κερδίσεις από τα κουτάβια του γνωστού σου;
 




vasiliki.

Member
19 Μαρτίου 2016
18
3
27
@elpinor δεν μιλαω για εντελως ξυρισμενα, οχι. ενννοουσα αυτο το Puppy cut? καπως ετσι νομιζω λεγεται. οπως και να εχει, ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες
 




vasiliki.

Member
19 Μαρτίου 2016
18
3
27
@sis τωρα θα μιλησω και για τα σιχ και για τα μαλτεζ. απο την στιγμη που ξερω πως θα εχουν κουταβια και οι δυο, οτι ειναι ανθρωποι που μενουν στην πολη μου και πως δεν εχουν την δυνατοτητα να κρατησουν τα κουταβια, γιατι να μην τους διευκολυνω και να βολευτουμε ολοι; με ενα pet shop που μιλησα, μου ειπε πως μπορω να του ζητησω οποιαδηποτε ρατσα σκυλου θελω και θα στραφει αυτος σε εκτροφεις αλλα μου συστησαν και οι ιδιοι απο το πετ σοπ να παρω απο τους γνωστους μου, οπου ξερω τους γονεις. δεν λεω πως εχω τρελη εμπειρια με ολα αυτα τα θεματα και τους εκτροφεις ,απλα προσπαθω να εξηγησω τον τροπο σκεψης μου. αν θεωρεις πως ειμαι λαθος καπου, μετα χαρας να το παραδεχτω αφου ακουσω την αποψη σου στο θεμα!
 




Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Για αρχή... 1ον Να πεις στον γνωστο γνωστη γνωστού σου να αφίσει το ζευγαρωμα για αυτούς που ξέρουν και όχι να σπέρνει κουταβάκια με πιθανά κληρονομικά προβλήματα απο εδώ και απο εκεί ονομάζοντάς τα σιχ τζου...μπορείς ο γονιός να είναι "καθαρός" αλλά δε ξέρεις ο προπάππους τι κουβαλούσε και τι ήταν...
2ον Αν θές κάποια καθαρόαιμη φυλή θα απαυθύνεσαι αποκλειστηκά μόνο σε ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ εκτροφείς.. Με ένα τηλέφωνο στο KOE μπορείς να ενημερωθείς για τους ανάλογους εκτροφείς...Αν πάλι δε σε νοιάζει να είναι καθαρόαιμο μπορείς να απευθυνθείς σε κάποια φιλοζωική.
3ον Όλα τα σκυλιά θέλουν χρόνο περιποίηση και ασχολία... είτε απο θέμα φροντίδας είτε απο θέμα εκπαίδευσης! Αν ψάχνεις σκυλί που να μη μαδάει να μη γαυγίζει να μη θέλει βόλτες κλπ κλπ κλπ.. Γιατί θέλεις να αποκτήσεις ένα σκυλί ειδηκά αν δεν έχεις χρόνο?

Τα υπόλοιπα στα είπαν τα παιδιά απο πάνω όσο αφορά την περιποιηση κλπ..
Μην υποτιμάς ένα σκυλί λόγο μεγέθους και ούτε να κοιτάς το σκυλί του καθενός πως σου φαίνεται ότι είναι.
 


Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Ο πετσοπας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ... ούτε σου βρισκει εκτροφείς... puppy mill σου βρίσκει...google it... και θα καταλάβεις...
Για αρχή συμβουλή μου? Μη πάρεις καθόλου σκυλί αν δεν ενημερωθείς πλήρως! Ο σκύλος δεν είναι βολεμα αλλά ένας ζωντανός οργανισμός...
Επίσης ο γνωστος... γιατί ζευγαρωσε αφου δεν ήξερε τι να τα κάνει?? Υπάρχει και η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ή αλλιώς να μη τα ζευγαρωνε καθόλου... κακό του κεφαλιού του...
Εσύ όμως ψάξου περισσότερο.. γιατί μετά το επόμενό σου θέμα θα είναι "το σκυλί μου γαυγιζει ανελέητα τι να κάνω?"
Εκτροφέας δεν είναι ο puppymillas που ζευγαρώνει σκυλιά της κάθες φυλής και τα πουλάει... αλλά ασχολήται με Μία φυλή εις βάθος και φυσικά και γονείς ξέρεις και παππούδες ξέρεις και προπαππούδες και προπροπαππούδες.. Μην ακους τι σου λέει ο κάθε ένας!
Μπράβο σου που ήρθες εδώ να ρωτησεις πράγματα και να μάθεις! Μη πάρεις όμως βιαστικές αποφάσεις! Γιατί αν εσένα το κουτάβι απο τον γνωστό σου βγει προβληματικό είτε σε χαρακτήρα είτε σε υγεία... επειδή ο γνωστός σου δεν ήξερε τους προγώνους των σκύλων του τι θα το κάνεις μετά?
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Orilis


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Πριν αποφασίσεις αν σου ταιριάζει το ένα ή το άλλο ή το τρίτο, ας συζητήσουμε ποια είναι η σωστή πηγή απόκτησης καθαρόαιμου σκύλου. Όταν αναφερόμαστε σε εκτροφείς, εννοούμε ανθρώπους που έχουν βαθιά γνώση της φυλής με την οποία ασχολούνται, κι όταν αποφασίσουν να ζευγαρώσουν τα ζώα τους έχουν ένα σχέδιο, προσπαθούν να προσφέρουν κάτι στη φυλή τους με τα κουτάβια που θα προκύψουν – κατά βάση υγιή κι εντός προτύπου μορφολογίας και χαρακτήρα ζώα.

Καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια διαδικασία πολύ πιο σύνθετη απ’ το ζευγαρώνω δυο σκυλιά που φαίνονται μια χαρά. Οι γνωστοί σου δεν εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία, και είναι λάθος από την πλευρά τους να ζευγαρώσουν τα σκυλιά τους, και λάθος από την πλευρά σου (και όποιου άλλου) πάρει από αυτά τα κουτάβια. Κι επειδή τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, κάτι που μοιάζει με σιχ τζου δε σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι κιόλας. Οπότε το να ρωτάς για τις τυπικές συμπεριφορές μιας φυλής, δε θα σε βοηθήσει σε τίποτα αν το κουτάβι μοιάζει με κάτι αλλά δεν είναι. Αν θέλεις οπωσδήποτε σιχ τζου ή μαλτέζ, ο εκτροφέας είναι μονόδρομος όπως και το σοβαρό ψάξιμο από την πλευρά σου.

Τα σιχ τζου του γνωστού σου δεν ξέρεις καν είναι σιχ τζου, δεν ξέρεις τι ιστορικό κουβαλάνε, και τι μπορεί να προκύψει από το συγκεκριμένα σκυλιά στους απογόνους τους. Οπότε πάμε στην έτερη σωστή πηγής απόκτησης σκύλου, τη φιλοζωική/δρόμο/εθελοντή. Θα βρεις άπειρα μικρόσωμα σκυλάκια που να μοιάζουν με αυτό που σου αρέσει και να ικανοποιούν απόλυτα τα κριτήρια για τα οποία το θέλεις. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τα κουτάβια του γνωστού σου, μόνο που αν πάρεις ένα από αυτά δε συμβάλεις τη διαιώνιση του προβλήματος με τις ανεύθυνες γέννες του όποιου γνωστού, που απλά γεμίζει τους δρόμους με αδέσποτα και βάζει κι ένα λιθαράκι στον εκμαυλισμό της όποιας φυλής.

Η ανευθυνότητα των γνωστών σου τσακίζει κόκκαλα, ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Ευθύνη πάντως φέρουν κι όσοι τη νομιμοποιούν, ελπίζω να το καταλαβαίνεις κι αυτό.

Τα σκυλιά των πετ σοπ προέρχονται από παπυ μιλλς. Συνοπτικά εδώ.
 


vasiliki.

Member
19 Μαρτίου 2016
18
3
27
@Νταβίνα ξερω ηδη τι ειναι τα puppy mill (δυστυχως) . οποτε λεμε οχι στο πετ σοπ, καλως. Αυτος ηταν και ο σκοπος μου οταν εκανα την ερωτηση μου εδω, να ενημερωθω. Θα ρωτησω τον γνωστο μου αν εχει τα pedigree (ετσι δεν λεγονται; ) απο τα σκυλιαα του και αναλογως βλεπω και πραττω. Αν τελικα παρω απο εκτροφεα ομως, δεν θα ειναι ζορι για το ιδιο το σκυλι να φτασει σε εμενα; Δεεν θα ηθελα να το ταλαιπωρησω μεσα σε ενα κλουβι για ποσες ωρες μεχρι να ερθει και να το παραλαβω.. Επισης, εκτος απο οοοολα τα αλλα, εχεις καποια αποψη στο θεμα σιχ τσου/μαλτεζ;
 


vasiliki.

Member
19 Μαρτίου 2016
18
3
27
@sis ωραια,σε ευχαριστω πολυ και εχεις δικιο. δεν το ειχα σκεφτει ετσι σε σχεση με την κληρονομικοτητα κτλ. θα το συζητησω με τους δικους μου πιο διεξοδικα ωστε να καταληξουμε στην καλυτερη λυση. σε ευχαριστω πολυ!
 
  • Like
Reactions: sis and mariatheo


Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
@Νταβίνα Θα ρωτησω τον γνωστο μου αν εχει τα pedigree (ετσι δεν λεγονται; ) απο τα σκυλιαα του και αναλογως βλεπω και πραττω. Αν τελικα παρω απο εκτροφεα ομως, δεν θα ειναι ζορι για το ιδιο το σκυλι να φτασει σε εμενα; Δεεν θα ηθελα να το ταλαιπωρησω μεσα σε ενα κλουβι για ποσες ωρες μεχρι να ερθει και να το παραλαβω.. Επισης, εκτος απο οοοολα τα αλλα, εχεις καποια αποψη στο θεμα σιχ τσου/μαλτεζ;
Ο Σκύλος δεν είναι παραγγελία! Θα πας εσύ και θα το πάρεις ΑΦΟΥ κρίνει ο εκτροφέας ότι είσαι κατάλληλη για το σκυλί! Επίσης το να έχει pedigree ένα σκυλί δε το κάνει κατάλληλο για γέννα! Αλλιώς με αυτή τη λογική όλοι θα είμασταν εκτροφείς όλοι αρχιτέκτονες όλοι οδοντίατροι κλπ..
Η Εκτροφή μίας φυλής είναι κάτι που απαιτεί γνώσεις και μελέτη πολλών χρόνων απο κάθε άποψη για το καλύτερο αποτέλεσμα(όταν μιλάμε για ηθικό εκτροφέα) Δε γινεται κάποιος εκτροφέας απο το σπίτι του... ούτε και σημαίνει ότι ένα σκυλί με pedigree μπορεί και να ζευγαρώσει!
Όπως σου είπε το παραπάνω μέλος ο εκτροφέας είναι μονόδρομος για την επόκτηση ενός καθαρόαιμου σκύλου! Αλλιώς υπάρχουν και οι φιλοζωικές με τα ίδια χαρακτηρηστικά του γνωστού σου... χωρίς να χρειαστεί να στιρίξεις τις παράνομες γέννες!
 
Last edited:
  • Like
Reactions: mariatheo


mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
@sis ωραια,σε ευχαριστω πολυ και εχεις δικιο. δεν το ειχα σκεφτει ετσι σε σχεση με την κληρονομικοτητα κτλ. θα το συζητησω με τους δικους μου πιο διεξοδικα ωστε να καταληξουμε στην καλυτερη λυση. σε ευχαριστω πολυ!
Vasiliki καλός ήρθες.στο φόρουμ αυτο θα βρεις πολλές συζητήσεις που θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες.μην κανείς βιαστικές κινήσεις.και εγω το ίδιο λάθος που σκέφτηκες να κανείς εσυ εχω κανει λόγο οικονομικού.και τωρα απλα παρακαλάω ολα να πάνε καλα με την μόλυ μου.ομως δεν ειναι αυτο το σωστό και μετάνιωσα για την κίνηση μου αυτη.ο εκτροφέας ειναι μονόδρομος..
 


maraki267

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2015
46
21
Λάρισα
Εγώ έχω μαλτέζ οπότε θα σου μιλήσω μόνο για τη συγκεκριμένη φυλή. Όπως σου είπαν και όλοι οι υπόλοιποι να πάρεις το σκυλάκι σου απο εκτροφέα. Τα μαλτέζ σαν κληρονομικές ασθένειες έχουν πρόβλημα με τα δόντια τους και στο μηροκνήμιο. Κάποια παρουσιάζουν πρόβληματα πέψης. Χρειάζονται καθημερινή φροντίδα (χτένισμα, καθάρισμα ματιων και αυτιών) Μην πάρεις μακρυτριχο αν δε μπορείς να το περιποιηθείς. Και προς θεού τα μαλτέζ ΔΕ κουρευονται. Τα περισσοτερα οι ιδιοκτήτες τους τα κουρευουν γουλι. Μην το κάνεις ποτέ αυτό γιατί τα μαλτέζ και όσες φυλες έχουν ροζ δέρμα παθαίνουν εγκαυματα απο τον ηλιο. Οσο αφορά το χαρακτήρα τους (αν και κάθε σκυλος έχει το δικό του χαρακτηρα) τα μαλτεζ ειναι χαδιαρικα, υπάκουα, έξυπνα, δένονται πολύ με τον ιδιοκτήτη τους και τα πάνε καλά με αλλα κατοικίδια στο σπίτι. Οσο αφορά το γαυγισμα είναι θέμα του ιδιοκτήτη. Το παιδι και το σκυλι σου όπως το μάθεις. Δεν χρειάζονται μεγάλες βόλτες και πολύ άσκηση, αλλά αυτό δε σημαίνει πως το κλείνουμε στο σπίτι. Κάποιοι λένε πως δε μπορούν να μείνουν πολύ ώρα μόνα τους. Εγώ προσωπικά τη δική μου την έχω αφήσει μεχρι 9 ώρες μόνη της και ήταν όλα μια χαρά. Όλα τα παραπάνω σου τα λέω εμπειρικά. Πάντως ότι και να επιλέξεις, να ενημερωθείς σωστά, να διαβάσεις πολύ για την κάθε ράτσα και να συνεχίσεις να ενημερώνεσαι συνεχώς μετά την απόκτηση του. Εμένα με έχει βοηθήσει πολυ και ο εκτροφέας της αλλα και το φορουμ.
 


vasiliki.

Member
19 Μαρτίου 2016
18
3
27
Καλησπέρα. Αρχικά ευχαριστω για όσες απαντήσεις έλαβα. Έκανα προσπάθειες να επικοινωνήσω με τον ΚΟΕ για τηλέφωνα εκτροφέων και δεν βγήκε άκρη ποτέ, εν τελεί μέσω γνωστού μου εκπαιδευτή πήρα επαφή από εκτροφέα εξωτερικού και απέκτησα ένα Yorkshire terrier, με το pedigree του και όλα, πριν από 4,5 χρόνια.

πολλές απαντήσεις που έλαβα εδώ πέρα ήταν απαξιωτικές, δέχτηκα κριτικη για πράγματα που δεν ήταν δουλειά ατόμων να με κρίνουν. Ναι πήρα μακρυτριχη ράτσα αλλά προτιμώ να τον έχω κοντοκουρεμένο. Ναι προτιμώ να μην γεμίζει το σπίτι και τα ρούχα μου με τρίχες εξ ου και η επιλογή του συγκεκριμένου. Διάβασα, ψάχτηκα κ όντως το σκυλουδι μου δεν γαυγιζει σχεδόν ποτέ επειδή έχω βρει τρόπους να τον εκπαιδευσω. Ακόμα μαι με γεμάτο πρόγραμμα, ως φοιτήτρια και εργαζόμενη , προφανώς βρίσκω όλο το χρόνο που χρειάζεται να του αφιερώνω για παιχνίδι, βόλτες και φροντίδα.
Ο μόνος λόγος που τα αναφέρω είναι επειδή όσο διάβαζα απαντήσεις τότε, αποκαρδιωνόμουν αλλά πεισμωνα ακόμα παραπάνω και πλέον τα έχω καταφέρει και αντεπεξέρχομαι αλλά δεν χρειάζεται να είστε επικριτικοί στα νέα ξεκινήματα. Όλοι ξεκινήσατε από το μηδέν κάποια στιγμή άρα δεν χρειάζεται να κουνάτε κανένα δάκτυλο. Ευχαριστώ όσες κ όσους αφιέρωσαν χρόνο.
 
  • Like
Reactions: Panagiota pan


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
Ειναι αληθεια πως στο φορουμ υπαρχουν ατομα που πολλες φορες δεν μιλανε με τον καλυτερο τροπο. Το εχω ζησει και καταλαβαινω πως μπορει να επηρεασει καποιον. Ομως, αφου διαβασα τα σχολια που σου εκαναν, δεν ειδα κανεναν να λεει κατι παραλογο, η απαξιωτικο. Σιγουρα ολοι μας εχουμε κανει, και θα κανουμε ακομα λαθη. Ομως, για να ερθει καποιος σε αυτο το φορουμ, παει να πει πως θελει βοηθεια ετσι ωστες να ΜΗΝ κανει και ο ιδιος τα λαθη που, χωρις αυτη την βοηθεια, θα εκανε. Σιγουρα δεν ειναι ολοι εδω μεσα εκπαιδευτες, κτηνιατροι, κλπ κλπ., αλλα υπαρχουν ατομα με εμπειρια και γνωσεις που ειναι πολυ χρησιμες. Εκανες μια ερωτηση, και σου απαντησαν. Ο σκοπος τους δεν ηταν να σε απαξιωσουν, αλλα να σε αποτρεψουν ισως απο το να βρεθεις με εναν σκυλο, ο οποιος θελει υπερβολικα πολυ χρονο και φροντιδα, και να μην μπορεις να καλυψεις τις αναγκες του λογω των συνθηκων της ζωης σου. Και ακομα, προσπαθησαν να σε προιδεασουν για την φρικτη κατασταση με τα παπυμιλλς και τις παρανομες εκτροφες απο "φιλους φιλων ω φιλοι". Χαιρομαι που διαβαζω πως τελικα πηρες ενα σκυλι απο εκτροφεα (και ευχομαι να μην ηταν κανενας μουφα, γιατι δυστυχως βρισκεις και τετοιους με πλαστα πεντιγκρι) και πως ολα πανε καλα. Αυτο που και εγω δεν θα καταλαβω ομως, ειναι γιατι επελεξες μια ρατσα που εχει σχετικα μακρυ τριχωμα, μονο κα μονο για να εχεις το σκυλι κοντοκουρεμενο. Ειδικα εφοσον τα γιορκσαιρ δεν μαδανε καν τοσο οσο αλλες ρατσες. Ειναι σα να παω να παρω εγω εναν αφγανικο ιχνηλατη και να τον ξυρισω γουλι. απλα δεν βλεπω τον λογο. καλυτερα να ειχα παρει ενα ηδη κοντοτριχο σκυλι.
 
Last edited:




Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Αυτο που και εγω δεν θα καταλαβω ομως, ειναι γιατι επελεξες μια ρατσα που εχει σχετικα μακρυ τριχωμα, μονο κα μονο για να εχεις το σκυλι κοντοκουρεμενο. Ειδικα εφοσον τα γιορκσαιρ δεν μαδανε καν τοσο οσο αλλες ρατσες. Ειναι σα να παω να παρω εγω εναν αφγανικο ιχνηλατη και να τον ξυρισω γουλι. απλα δεν βλεπω τον λογο. καλυτερα να ειχα παρει ενα ηδη κοντοτριχο σκυλι.
Πολλες φορες ειναι καλυτερο και για το ιδιο το ζωο να κουρευτει.
Εγω κατάφερα και διατηρησα το τριχωμα για 4 χρόνια μεχρι που ηρθαμε σε σπίτι με κήπο οπου εκει ταλαιπωρουσα και το ιδιο το σκυλι και τον εαυτο μου. Εκανε κόμπους με το παραμικρο, γινοταν ολη μια λασπη επίσης με το παραμικρό και εβγαζα πευκοβελονες ακομα και αφου την είχα κανει μπανιο και νομιζα οτι ειχε καθαρισει καλα. Ειναι και ημιαιμη και εχει και το 1/3 του μαλλιου από ενα καθαροαιμο μαλτεζ ή γιορκι.
Εγω τους θαυμαζω αυτους που διατηρούν μακρυ τριχωμα χωρίς τυλιγμα, βεβαια οσο ημασταν κι εμεις σε διαμερισμα τα πράγματα ήταν πολυ πιο ευκολα απ'οτι τωρα.
Επισης πολλες φορες αναγκαζομασταν και την αφηναμε πισω σε βολτες λογω πραγματων που θα ηταν πολυ δυσκολο να βγαλουμε μετα απο πανω της (τριβολια, αγανα κλπ).
Την κουρεψα με βαρια καρδια αλλα δεν το μετανιωνω, ειναι μεγαλη ευκολια κυριως για εκεινη.
Πολλες φορες η θεωρια απο την πράξη διαφερει.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3