Ο σκύλος μου είναι εκδικητικός! (χιουμοριστικό)
Γυρίζετε στο σπίτι μετά από μια κυριακάτικη εκδρομή στην οποία η γκόμενα που γουστάρετε (και μέχρι τώρα σας έφτυνε ασύστολα) επιτέλους σας έδωσε κάποιες ελπίδες. Είστε λοιπόν τόσο κουρασμένος όσο κι ευτυχισμένος για την ωραία μέρα που είχατε, αλλά μπαίνοντας στο σπίτι βλέπετε ότι το αγαπημένο σας κουτάβι έχει χέσει πατόκορφα κάθε τ.μ. του σπιτιού και παρ’ όλα αυτά σας κοιτάει με εκείνο το βλέμμα που λέει:
«Ναι, εγώ τα έκανα όλα αυτά αλλά δεν μπορείς να με μαλώσεις γιατί είμαι πολύ χαριτωμένο».
Είστε σίγουρος ότι σας εκδικήθηκε γιατί δεν τον πήρατε μαζί σας στην εκδρομή! Μάλιστα, θυμάστε το βλέμμα του όταν φεύγατε και είστε πεισμένος ότι το έκανε για να πάρει την εκδίκησή του. Μπαίνοντας στο υπνοδωμάτιο βλέπετε μια κουράδα πάνω στο κρεβάτι σας! Αυτό ήταν! Πιστεύετε ότι ο σκύλος σας είναι εκδικητικός και η σχέση σας δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια!
ΛΑΘΟΣ! Τα σκυλιά δεν εκδικούνται! Το ατυχές αυτό συμβάν οφείλεται στις ώρες που έμεινε μόνος ο σκύλος ή σε άγχος αποχωρισμού. Τώρα θα μου πείτε: «Μα τα έκανε πάνω στο κρεβάτι μου!» Αυτό όμως είναι μια απόδειξη ότι απλά πέρασε κάποιο χρόνο στο κρεβάτι σας επειδή εκεί υπάρχει έντονη η μυρωδιά σας.
Τώρα αν… κάποια άλλη φορά γυρίσετε στο σπίτι και έχει χέσει προσεκτικά μέσα στην κάλτσα σας, έτσι ώστε να το καταλάβετε αφού την φορέσετε… τι να πω… ίσως ο συγκεκριμένος σκύλος να είναι πράγματι εκδικητικός!
Η λύση στο πρόβλημα είναι το crate! Επίσης θα βοηθούσε και κάτι που θα κρατάει τον σκύλο σας απασχολημένο την ώρα που λείπετε όπως για παράδειγμα το θαυματουργό kong (ναι εκείνο που μοιάζει με ντολμά). Η λογική του είναι ότι ο σκύλος προσπαθεί με τις ώρες να φάει το περιεχόμενό του και πιστέψτε με δεν είναι εύκολο. Αλήθεια! Δοκιμάστε το κι εσείς ο ίδιος και θα πειστείτε:
Προμηθευτείτε ένα kong από ένα pet shop το οποίο δεν εμπορεύεται ζώα (για να είστε σίγουρος ότι είστε ο πρώτος που το χρησιμοποιεί), αλείψτε τα εσωτερικά τοιχώματά του με το αγαπημένο σας σνακ (φυστικοβούτυρο, μερέντα, τυρί κρέμα, μαρμελάδα ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας) και στη συνέχεια κολλήστε μπουκίτσες από κάτι επίσης αγαπημένο όπως κομματάκια λουκάνικου, τυριού κτλ. Αφήστε τον γεμισμένο ντολμά πάνω στο τραπέζι και προσπαθήστε χωρίς χέρια και μόνο με την γλώσσα σας να φάτε το περιεχόμενο. Θα δείτε ότι είναι τόσο δύσκολο όσο και απολαυστικό. Ο χρόνος που θα κάνετε για να φάτε όλο το περιεχόμενο είναι πολλαπλάσιος αυτού που θα κάνατε με συμβατικές μεθόδους (θυμηθείτε την πρώτη φορά που πήγατε σε κινέζικο και για να κάνετε εντύπωση στην κοπέλα που συνοδεύατε επιχειρήσατε να φάτε με ξυλάκια…).
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν την ώρα που έχετε χώσει τη γλώσσα σας μέσα στο kong και προσπαθείτε με πάθος να γευτείτε το περιεχόμενο, η σκυλίτσα σας, σας παρακολουθεί με τα μάτια γουρλωμένα και της έρθει περίοδος πριν της ώρας της… δοκιμάστε να είστε λιγότερο εκδηλωτικός. Αν έχετε αρσενικό σκύλο προσέξτε μην του δώσετε λάθος παράδειγμα για τη χρήση του kong. Αν έχετε κουτάβι, προσέξτε να μη του δημιουργήσετε ψυχικά τραύματα που βλέπει τον ‘’μπαμπά’’ του να επιδίδεται σε άσεμνες πράξεις! Αν πάλι ο σκύλος σας αδιαφορεί και σας κοιτάει με εκείνο το βλέμμα που λέει: «γι αυτό δεν βρίσκεις γκόμενα…» σημαίνει ότι έχετε δεθεί και σας ξέρει πολύ καλά!