''Σκυλιλα''

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Εγινε το καταλαβα..Ελπιζω να μην ειναι αργα τωρα πια..αλλα θα καθιερωσω καθημερινη βολτα μαζι του..τωρα αυτα τα υποχρεωτικα 2ωρα σονι και καλα ειναι υπερβολικα για μενα! 2 ωρες δε παω εγω βολτα ρε παιδια :p πιστευω και μια ωρα τη μερα να το πηγαινω δε παθαινει κατι το σκυλακι
Αναλόγως τον σκύλο και την ενέργεια που έχει. Αν έχεις ένα σκύλο με αρκετή ενέργεια οι μεγάλες βόλτες είναι απαραίτητες! Στη δική σου περίπτωση 1 ώρα την ημέρα (επειδή είναι και κουτάβι) είναι αρκετή! Και καλό θα είναι να έχει ο σκύλος ένα πρόγραμμα, μια ρουτίνα! Μη ξεχνάς οτι τα σκυλιά είναι πλάσματα της συνήθειας!

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
Ναι τα εχει ολοκληρωσει! Δε πειραζει ας πεταχτει κανεις απο τους προηγουμενους καθηγητες να το βρει που μονο να μιλουν με υφακι ξερουν.. Τεσπα σ ευχαριστω πολυ Σταματια και ολους σας!

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
Οταν λεμε βολτα ρε παιδια εννοουμε 1 ωρα να περπαταμε ασταματητα ? :p η μιση ωρα περπατημα ξερωγω και μιση ωρα αραλικι σε κανα παρκο?

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Θα σε στρώσουμε σιγά σιγά Siempre!!! :D

Εσύ θα κανονίσεις το πρόγραμμα. Απλώς πρέπει να γυρίσει, να γνωρίσει μυρωδιές κόσμο, θορύβους, άλλους σκύλους (με προσοχή) για να μη γίνει παράξενο και ... να είναι σκύλος ρε παιδί μου και όχι διακοσμητικό!

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
χαχαχαχ αντε να δω! Οταν λες με προσοχη με τους αλλους σκυλους τι εννοεις? Σε περιπτωση που φαμε κανα ντου απλα περνω αγκαλια τον κασπερ ε?

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Εχεις χασει το βασικο. Ο σκυλος θελει/πρεπει να ΖΕΙ. Δε μπορω να στο πω πιο απλα..

Δεν φταει το υφος των μελων που επισήμανες, αυτά που διαβάζουν φταίνε γιατί φαίνονται ασύλληπτα..

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν θα πάρεις το σκυλί καλέ και θα αρχίσετε στρατιωτικό περπάτημα :p.....θα πάτε την βολτούλα σας, να μυρίζει για να κάνει πιπί και κακά χαλαρά, να πάτε στο πάρκο να παίξετε λίγο, να έρθει σε επαφή με τους θορύβους από αυτοκίνητα κλπ, σε επαφή με ανθρώπους κλπ. Μη το ξεπατώσεις το μικρό με το καλημέρα χαχαχαχχαχα

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Σε γενικές γραμμές κανόνισε κάνα 10-15 λεπτά το πρωί για πιπι....το μεσημέρι πάλι κάνα 10' ....κάποια ώρα το απόγευμα περισσότερη και πάλι το βράδυ κάνα 10'.....
Δεν χρειάζεται να είναι μια ώρα συνεχόμενη.... Δες αυτό που πολύ σωστά σου έγραψε η Σταματία.

Αυτό το αραλίκι στο πάρκο χρειάζεται δεν λέω αλλά για αρχή καλό θα είναι το σκυλάκι να έχει πολλά ερεθίσματα! Βόλτες κοντά σε λεωφόρους για να ακουει τον θόρυβο, μεσα σε κόσμο, κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλάκια που ξέρεις οτι δεν είναι επιθετικά!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Σε περιπτωση που φαμε κανα ντου απλα περνω αγκαλια τον κασπερ ε?
Μα γιατί έχω εικόνα έναν άλλο Κασπερ?????? :p Johnk τον έχεις και εσύ αγκαλιά όταν τρώτε ντου????

Περα απο τη πλάκα, θέλει προσοχή για να μην έχετε κανένα ντου σε αυτή την ηλικία! Προσοχή με τα σκυλιά που θα μυρίζεται

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
χαχαχαχαχ ωραια ωραια! ναι φιλε μου καταλαβα τι λες αλλα ΞΑΝΑ λεω δεν ειπα καθε ποτε παω βολτα το σκυλι κ μου την πεσανε λες και το βασανιζω το ζωντανο! Και ξανα λεω οτι ακομα κ σε καθημερινη βαση που θα αρχισω να το πηγαινω τωρα θα το πηγαινω μιση με μια ωρα! Μη τρελαθουμε κιολας δηλαδη κι εμεις να ζησουμε θελουμε 21 χρονων ειμαστε αλλα 2 ωρες βολτα σε καθημερινη βαση δε παμε..μπορει να κανουμε να βγουμε απο το σπιτι και 2 μερες :p

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Οταν λες με προσοχη με τους αλλους σκυλους τι εννοεις? Σε περιπτωση που φαμε κανα ντου απλα περνω αγκαλια τον κασπερ ε?
Εεε, είναι λίγο δύσκολο να σου πει κάποιος από εδώ τι ακριβώς να κάνεις. Καμία περίπτωση δεν είναι ίδια.
Να είσαι πάντα επιφυλακτικός αλλά όχι και υστερικός. Θέλω να πω, μην τον πιάνεις στα χέρια με το που βλέπεις σκύλο. Αυτό δεν το κάνουμε. Καλύτερα να έχεις το νου σου και να απομακρυνθείς αν δεις ότι ο άλλος δεν έχει καλές διαθέσεις. Θα μάθεις να κρίνεις τη διάθεση του άλλου. Να είσαι πιο άνετος με θηλυκά εφόσον είναι αρσενικός. Προτίμησε να έρχεται σε επαφή με σκυλιά του μεγέθους του. Μην τον αφήνεις σε σκυλοπάρκο με πολλά σκυλιά, προσωπικά δεν θεωρώ ότι κερδίζει τίποτα ο σκύλος και μπορεί συχνά να γίνει καμία στραβή. Καλύτερα ένα δύο σκυλιά που θα γνωρίσει και θα τα πάει καλά. Εγώ θεωρώ ότι οι κοινές βόλτες με άλλους σκύλους είναι ό,τι καλύτερο.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Μη τρελαθουμε κιολας δηλαδη κι εμεις να ζησουμε θελουμε 21 χρονων ειμαστε αλλα 2 ωρες βολτα σε καθημερινη βαση δε παμε..μπορει να κανουμε να βγουμε απο το σπιτι και 2 μερες :p
είσαι σίγουρος οτι ήσουν συνειδητοποιημενος όταν πήρες σκύλο? :)

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
χαχαχαχαχ ωραια ωραια! ναι φιλε μου καταλαβα τι λες αλλα ΞΑΝΑ λεω δεν ειπα καθε ποτε παω βολτα το σκυλι κ μου την πεσανε λες και το βασανιζω το ζωντανο! Και ξανα λεω οτι ακομα κ σε καθημερινη βαση που θα αρχισω να το πηγαινω τωρα θα το πηγαινω μιση με μια ωρα! Μη τρελαθουμε κιολας δηλαδη κι εμεις να ζησουμε θελουμε 21 χρονων ειμαστε αλλα 2 ωρες βολτα σε καθημερινη βαση δε παμε..μπορει να κανουμε να βγουμε απο το σπιτι και 2 μερες :p
Σόρρυ αλλά όταν αποφασίζεις να αποκτήσεις σκύλο ξεβολέυεις το πρόγραμμά σου για να κάνεις τα απαραίτητα για τον σκύλο. Τώρα βαριέσαι να κουνήσεις από τον καναπέ, το καλοκαίρι θα θες να πας διακοπές, και γενικά όλο και κάποια δικαιολογία θα βρίσκεις.

Εσύ μέσα στο σπίτι μπορείς να περάσεις καλά. Ιντερνετ, καμιά ταινία, τίποτα σειρές, μουσική, κανα παιχνίδι στον υπολογιστή κλπ κλπ.. Το σκυλί? Προφανώς και δε σε ενδιαφέρει καθόλου για να δίνεις τέτοιες απαντήσεις αν περνάει καλά ή όχι.

Αν είσαι 21 ετών με τέτοια μυαλιά... ζήτω που καήκαμε

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Μη τρελαθουμε κιολας δηλαδη κι εμεις να ζησουμε θελουμε 21 χρονων ειμαστε αλλα 2 ωρες βολτα σε καθημερινη βαση δε παμε..μπορει να κανουμε να βγουμε απο το σπιτι και 2 μερες :p

Και εγω δεν ήμουν του περπατήματος αλλά τώρα νιώθω ότι χρειάζομαι να κάνω ένα περίπατο την ημέρα! Σου γίνεται συνήθεια και σου αρέσει κιόλας :)

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
Τα μυαλα μου τι εχουν δε καταλαβα? Μπορει να μην ειναι για σκυλο τα μυαλα μου το δεχομαι αλλα δεν ειναι ζητω που καηκαμε..Ζητω που καηκαμε ειναι με κατι τυπους σαν εσενα που χρονια τωρα βγαζαν αυτες τις κυβερνησεις με αποτελεσμα εγω στα 21 μου να σπουδαζω με 50 ευρο την εβδομαδα χωρις δυνατοτητα χρησης ιντερνετ στο φοιτητικο μου σπιτι κλπ κλπ που λες..και μαλλον μπορει απ ολα αυτα να μην εχω ορεξη να παω κ βολτα το ζωντανο παρ ολα αυτα περναω καλα μαζι του μεσα και θα καθιερωσω οπως ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ μια καθημερινη βολτα μαζι του (τοσο καιρο δε το εκανα επειδη δε το ηξερα οχι για να του κανω καψωνια) Αντε με τον καθε κομπλεξικο εδω μεσα

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
Θοδωρα εμαθες στην πορεια δηλαδη και μετα σου αρεσε κιολας! Ωραιος φιλε ετσι πρεπει να γινεται αλλα εδω μεσα ειναι ικανοι καποιοι να σε αναγκασουν να δωσεις το σκυλι σε κανα ιδρυμα απο το να σου μαθουν πως πρεπει να το ζεις..Σε βαφτιζουν αχρηστο..Τεσπα ευχαριστω και παλι .Γεια σας

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μα γιατί έχω εικόνα έναν άλλο Κασπερ?????? :p Johnk τον έχεις και εσύ αγκαλιά όταν τρώτε ντου????

Περα απο τη πλάκα, θέλει προσοχή για να μην έχετε κανένα ντου σε αυτή την ηλικία! Προσοχή με τα σκυλιά που θα μυρίζεται
ο Κασπερ παίρνει αγκαλια τον Johnk....

Κοιτα να δεις τι γινεται, εχεις ενα κουτάβι που πρεπει να μάθει τον κοσμο γυρω του για να μην φοβάται και τσαμπουκαλεύεται, να μην ειναι ανασφαλες και να εκτονώνεται. Οποτε το παιρνεις αρχικά σε μερη όχι πολυσυχναστα και αλωνιζετε χαλαρά, να μυρίσει. Αν δειτε αλλο σκυλο παρακολουθεις τον αλλο, αν λυσσάει να ερθει σε εσάς, μην το αφησεις, αν βλέπεις να σηκώνει το μουσούδι του να δειχνει δοντια ή τη ράχη του, μην το πλησιασεις, αν βλέπεις την ουρα τσιτωμένη και οχι χαλαρή περα δώθε, μην πλησιάσεις. Σε νοιάζει να μυριστεί με ισορροπημένα σκυλια που δεν γαυγιζουν, δεν λυσσάνε και δεν γρυλλιζουν. Είναι πολύ βασικο αυτό για την σωστη κοινωνικοποιηση του μικρου.
Όσο για την ηλικια, μακάρι να ειχα την ηλικια σου και να ειχα σκυλι τότε, που ειχα απλετο χρόνο να αφιερώσω, όχι τώρα που δουλευω και το 24ωρο δεν μου αρκει.... Και θα ζησεις και θα διασκεδάσεις, αλλά για το σκυλι θα κάνεις και θυσίες στο προγραμμα σου... ετσι ειναι! Σαν να εχεις παιδι στο σπιτι! Δεν νοειται πχ να φύγεις το πρωι και να γυρίσεις την αλλη μερα... και το ερμο να ειναι μεσα, χωρις βολτα και μονο του...

Και κατι τελευταίο, πες στην κοπελα σου να στειρώσει τη σκυλιτσα της. Εχουμε ηδη αρκετά αδεσποτα, με μια γεννα απλά "κλεβει" το μελλοντικό σπιτι από ενα αδεσποτάκι που κινδυνεύει. Οι γεννες ειναι για τους εκτροφείς και μόνο.

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Τα μυαλα μου τι εχουν δε καταλαβα? Μπορει να μην ειναι για σκυλο τα μυαλα μου το δεχομαι αλλα δεν ειναι ζητω που καηκαμε..Ζητω που καηκαμε ειναι με κατι τυπους σαν εσενα που χρονια τωρα βγαζαν αυτες τις κυβερνησεις με αποτελεσμα εγω στα 21 μου να σπουδαζω με 50 ευρο την εβδομαδα χωρις δυνατοτητα χρησης ιντερνετ στο φοιτητικο μου σπιτι κλπ κλπ που λες..και μαλλον μπορει απ ολα αυτα να μην εχω ορεξη να παω κ βολτα το ζωντανο παρ ολα αυτα περναω καλα μαζι του μεσα και θα καθιερωσω οπως ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ μια καθημερινη βολτα μαζι του (τοσο καιρο δε το εκανα επειδη δε το ηξερα οχι για να του κανω καψωνια) Αντε με τον καθε κομπλεξικο εδω μεσα
Εσυ τωρα πως καταλαβες τι κ αν ψηφιζει ο Gaara? Κ τι σχεση εχουν με το θεμα σου? Ο σκυλος εχει πολλα εξοδα κ θα επρεπε να ειχατε σκεφτει πεντε πραγματα πριν τον παρετε. Εχεις δεν εχεις ορεξη το ζωντανο πρεπει μα παει τις βολτες του. Καπου ειπες οτι εισαι 21 κ δε πας 2 ωρες τη μερα βολτα, κανενας ομως δε σε υποχρεωσε να παρεις σκυλο κ να τον εχεις κλειδαμπαρομενο.. Κ να περιορισεις τους χαρακτηρισμους σου σε παρακαλω.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Πολύ χρήσιμη η τοποθέτηση και οι προτάσεις της Ghelly -- αφού φαίνεται ότι θες να κάνεις το σωστό, απλά δε γνώριζες κάποια πράγματα, πιστεύω έχεις να 'κερδίσεις' πολλά αν τις ακολουθήσεις.
Επίσης, επειδή διαισθάνομαι τις δυσκολίες που μπορεί να έχεις ως νέος και φοιτητής λόγω της κατάστασης, να σε διαβεβαιώσω --- από προσωπική εμπειρία --- ότι η ενασχόλησή σου με τον Κάσπερ, η φροντίδα του και οι βόλτες θα σου δώσουν ΠΟΛΛΗ χαρά και θα σε βγάλουν λίγο από διάφορα 'τριπάκια'. Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι έχεις 'πρόβλημα' τέτοιο εσύ προσωπικά, αλλά τα σκυλιά πραγματικά μπορούν να λειτουργήσουν ως 'αντικαταθλιπτικά'/πηγές χαράς και αφορμές να 'καθαρίζει το μυαλό'... Το ότι θα το βάλεις σε πρόγραμμα να βγαίνετε έξω 1-2-3 φορές την ημέρα, ότι θα περπατάς, θα μοιράζεσαι την εμπειρία μαζί του και θα έρχεσαι σε μεγαλύτερη επαφή με (την όποια) φύση γύρω σου, χωρίς κανένα κόστος, θα είναι σίγουρο plus!
Καλή συνέχεια -- ποτέ δεν είναι αργά :eek: