Σκυλομαχία στο μετρό του Λονδίνου

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Υπάρχει εκπαίδευση για αυτόν τον σκύλο, μόνο που λίγοι έχουν τις γνώσεις να την κάνουν σωστά και ακόμη πιο λίγοι ανεγκέφαλοι έχουν την υπευθυνότητα να ψάξουν να βρουν σωστό εκπαιδευτή.
Μα αυτο θελω να πω ...υπαρχει το εξης παραδοξο :

Λεμε αφενος πως ενας ευσυνειδητος και υπευθυνος ιδιοκτητης σκυλου ''θερμοαιμων καταβολων'' μπορει με τη σωστη κοινωνικοποιηση και συμπεριφορα απεναντι στο ζωο (οχι ξυλο , σεβασμο , συνεπεια κλπ) να το κανει ''αρνακι'' και να μην χρειαζεται εκπαιδευση (ως προς την επιθετικοτητα παντα).

Απο την αλλη , ο ανευθυνος ή αδιαφορος ιδιοκτητης ''καλειται'' να συμμορφωσει εκ των υστερων το δολοφονικο του ζωο οχι απλα ''εκπαιδευοντας'' το αλλα εκπαιδευοντας το στο σωστο εκπαιδευτη (που θα πρεπει να τον αναζητησει αναμεσα σε δεκαδες σκιτζιδες), να εκπαιδευτει ο ιδιος , να συνεχισει την εκπαιδευση δια βιου , ενδεχομενως να δωσει κανα δυο χιλιαδες ευρω κλπ.

Μα , αν ο ανευθυνος ιδιοκτητης ειναι διατεθειμενος να κανει ολα αυτα , δεν θα φθαναμε ποτε εδω (βλεπε περιπτωση ''υπευθυνου ιδιοκτητη'') :-|

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
πάντως δεν τον είχε ελευθερο ,με λουρι ήταν ο σκύλος και μία στιγμή που τον άφησε έτυχε να γίνει το κακό -δεν τον διακιολογώ αλλά δεν τον είχε σαν τους δικους μας που τα έχουν αμολυμένα και κοκορεύονται κιόλας όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε προηγουμένως-

πάντως πιστεύω ότι αν είχε αρπάξει το σκύλο του αμέσως από τα πίσω πόδια θα είχε καλύτερα αποτελέσματα από το κλωτσομπουνίδι-

επίσης κάπου αναφέρθηκε ότι ο τύπος ίσως να είναι ζητιάνος ή κάτι τέτοιο-
για εμένα με τίποτα ,είναι ο κλασσικός άγγλος τσογλανάκος μάγκας (το περπάτημα του δηλώνει πολλά εάν το προσέξατε) που παρόλα αυτά προσπάθησε πραγματικά να σώσει την κατάσταση.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ανευθυνος ηταν που σηκωθηκε και εφυγε , εγκαταλειποντας τη σκηνη και τωρα ειναι καταζητουμενος.Ας εδενε το σκυλο του καπου και ας γυρναγε να παρασχει βοηθεια στο τραυματισμενο σκυλι.

Αν χτυπαγε ανθρωπο με το αυτοκινητο , το ιδιο θα κανε ....ιδιας κατηγοριας ''κοτα'':mad:

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
εκτος apo όλα αυτά που αναφέρεται,ο τύπος ήταν ηλίθιος δεν ήξερε και πως να χωρίσει τον σκύλο του
οι προσπάθειες που έκανε αν και φιλότιμες είχαν σαν αποτέλεσμα εξοργίσουν ακόμα περισσότερο το σκύλο!!!
θα μπορούσε να τον πιάσει με το ένα χέρι από το κολάρο και από το άλλο χέρι του να χρησιμοποίηση μονο το ένα δάχτυλο του και να τελειώσει η υπόθεση!!!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Tricky,

Δεν διαχωρίζονται τόσο ξεκάθαρα οι άνθρωποι σε ανεύθυνους ή υπεύθυνους.... όλοι μάλλον κάπου στην μέση είμαστε, και όλοι μπορούμε να μάθουμε κάτι.

Όσο αφορά την εκπαίδευση, πολλούς έχω κάνει πιο υπεύθυνους ιδιοκτήτες, η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει! Δεν είναι τόσο πια δύσκολο να βρεις καλό εκπαιδευτή κι αν σε ενδιαφέρει να σώσεις τη ζωή του σκύλου σου το κάνεις πιο εύκολα.

Συχνά ένας ιδιοκτήτης κάνει λάθη, και πολύ συχνά υπερτιμά το επίπεδο υπακοής του σκύλου του... δεν τον διαγράφουμε, τον βοηθάμε.

Πιστεύω πως ο Άγγλος διέφυγε από τις αρχές γιατί φοβόταν την θανάτωση του σκύλου του. Πολλοί εδώ θα κάναμε το ίδιο αν μέναμε Αγγλία. Είναι πολύ πιο αυστηροί οι νόμοι.

Όσο για το Στάφι να αφήσει με δάκτυλο, αυτό ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.
Και με το σήκωμα τον ποδιών (που κάνει σχεδόν όλους τους σκύλους να αφήσουν, δεν θα άφηνε εύκολα). Είναι πάντως το ΠΡΩΤΟ που έπρεπε να κάνειο Αγγλος. Είναι βέβαιο πως με τα τραβήγματα και το ξύλο που έδινε στο τερριέ, προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στον σκύλο-οδηγό.
(Έκανε και τον σκύλο του να δακώνει πιο δυνατα).

Είναι γεγονός πως κάποιες φυλές είναι πολύ πιο "σκληρές" από άλλες και θέλουν μεγαλύτερη προσοχή (ακόμη κι αν μοιάζουν αγγελούδια σχεδόν πάντα). Συχνά έχω προβλήματα με μέλη της οικογένειάς μου που υπερτιμούν την "καλοσύνη" των σκύλων μου (γιατί μαζί τους είναι άγγελοι). Μονίμως πρέπει να τους θυμίζω πως είναι αλλιώς τα πράγματα και σε κανέναν δεν επιτρέπω να τα βγάζει βόλτα. Το ένα είναι Στάφι 10 ετών και υπερβολικά εκπαιδευμένος και καλοσυνάτος σκύλος.

Με τα Στάφι το μεγάλο πρόβλημα είναι πως είναι πραγματικά γλυκά σκυλιά με μεγάλη θέληση να ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη τους. Μέχρι να ωριμάσουν μάλιστα, είναι και ιδιαίτερα φιλικά/παιχνιδιάρικα με ξένους σκύλους που συναντούν. Ένας αδαής πολύ εύκολα ξεχνάει πως πήρε σκύλο που ιστορικά έχει εκτραφεί για να μάχεται μέχρι θανάτου.

Ο συγκεκριμμένος σκύλος στο βίντεο όμως, ίσως είχε εκπαιδευτεί στο να επιτίθεται σε άλλους σκύλους (ήταν υπερβολικά άμεσος). Αυτό ήταν το πιο ανησυχητικό για μένα.

Last edited:

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Εβαλα αυτο το λινκ,
ξεροντας οτι οπως ειπαν καποιοι αυτο γινεται κατα κορον
και εδω.
Δηλαδη να επιτιθεται καποιος σκυλος σε αλλον, και μαλιστα ο ιδιοκτητης του να αδιαφορει η να χαιρεται κι ολας.
Επικεντρωθηκατε ολοι στο σκυλο "θυτη"και στον ιδιοκτητη του.
Ξεχασατε ομως οτι το "θυμα"ηταν σκυλος οδηγος Τυφλης.
Για ελατε λιγο στη θεση της.
Τι φρικη περασε ,
και ποσο καιρο εμεινε χωρις τα"ματια"της
Αυτος ο τυπος λοιπον δεν δικαιολογειται,
ουτε,γιατι προσπαθησε ναγλυτωσει το αλλο σκυλι,ουτε οτι εφυγε για να μη του θανατωσουν το καμαρι.
Γυρευε ποσες φορες το εχει ξανακανει η θα το ξανακανει αν γλυτωσει.
Καλα θα του κανουν,σε συνδυασμο με λοβοτομη στον ιδιοκτητη.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
:confused::confused::confused:

Διαβάζω τις δημοσιεύσεις σας και νομίζω ότι εγώ είδα άλλο βίντεο.

Δεν ξερω τι είδατε εσείς, εγώ πάντως είδα έναν κλασσικό νεαρό Άγγλο ιδιοκτήτη σκύλου (που τον είδατε τον άστεγο ζητιάνο?) που έβαλε τον σκύλο του στο «κάτσε» για να βγάλει κάτι από την τσέπη του και όχι για να πιει μπύρα οπως λανθασμένα γραφεί το άρθρο, άφησε βλακωδώς το λουρί από τα χέρια του (ΛΑΘΟΣ), προσπάθησε ανεπιτυχώς να πιάσει το σκύλο όταν ο σκύλος έφυγε από δίπλα του, προσπάθησε για πολύ ώρα με κλωτσιές και μπουνιές να τον τραβήξει από τον άλλο σκύλο, όταν είδε ότι δεν μπορούσε να χωρίσει τα σκυλιά έβαλε ακόμα και τα χέρια του μπροστά από τα σαγόνια τους με κίνδυνο να δαγκωθεί ΠΟΛΥ άσκημα, έκανε προσπάθεια να φύγει μήπως τον ακολουθήσει ο σκύλος αλλά επειδή ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα ξαναγύρισε και τον άρχισε πάλι στις κλωτσιές μήπως τελικά καταφερει έστω κι έτσι να χωρίσει τα σκυλιά και με τα πολλά κατάφερε να τα χωρίσει, να πάρει το σκύλο του και να κατευθυνθεί γρήγορα στην αντίθετη κατεύθυνση.

Που τον είδατε ρε παιδιά τον αδιάφορο ιδιοκτήτη που χρειάζεται ...λοβοτομή? :-?

Τούμπανο στο ξύλο έκανε ο πιτσιρικάς το σκυλί του για να καταφέρει να τον χωρίσει από τον άλλο σκύλο και στο τέλος μετά κόπων και βασάνων κατάφερε να τον απομακρυνει.

Η μόνη ανοησία/ανευθυνότητα/βλακεία/απερισκεψία είναι οτι άφησε το λουρί. Τα υπόλοιπα είναι αυτό που λέμε «η κακια η ώρα» και τίποτα παραπάνω.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι, αλλά αν ξέρεις ότι έχεις σκύλο που εξτασιάζεται στην όψη και μόνο άλλου σκύλου (γιατι μή μου πειτε ότι ο σκύλος οδηγός ήρθε με κακές διαθέσεις), δεν είναι απλώς λάθος το ότι άφησε το λουρί, είναι εγκληματική ανευθυνότητα.

Επίσης, ανευθυνότητα θεωρώ το ότι δεν έμεινε να δει τι έγινε παρακάτω και να βοηθήσει (το συμπέρασμα βγαίνει απο το γεγονός ότι καταζητείται, αν είναι φυσικά αλήθεια αυτό).

Κατα τ'αλλα συμφωνώ.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το άρθρο είναι γεμάτο ανακρίβειες Kopritis.

Παράδειγμα 1:
«Σε κάποια στιγμή, φαίνεται ο άντρας να σταματάει, για να πιει μπύρα από ένα κουτάκι».
Απορώ που το είδε αυτό ο δημοσιογράφος! Ο νεαρός βάζει το σκύλο στο «κάτσε» για να βγάλει κάτι από την τσέπη του (στο 0.34 του βίντεο)

Παράδειγμα 2:
«Μάταια ο ιδιοκτήτης του τεριέ προσπαθεί με κλωτσιές και γροθιές να απομακρύνει το σκύλο του από το άλλο ζώο και όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, διέφυγε και αναζητείται από τις Αρχές μαζί με το σκύλο του, ο οποίος τον ακολούθησε

Αυτό πάλι πως προέκυψε? Εγώ γιατί ΔΕΝ βλέπω στο 1.32 του βίντεο τον νεαρό να «διαφεύγει», αλλά ένα άνθρωπο που, αφού είδε ότι η προσπάθεια του δεν είχε αποτέλεσμα, αρχισε να τρέχει μήπως τον ακολουθήσει ο σκύλος και καταφέρει να χωρίσει τα δυο σκυλιά έστω και έτσι και μετά αφού διαπίστωσε ότι ούτε και με αυτόν τον τρόπο υπηρξε αποτέλεσμα, να ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΕΙ και να προσπαθεί για ακόμα μια φορά να τα χωρίσει όπως μπορούσε? Στο τέλος τον ακολούθησε ο σκύλος, όπως γράφει το άρθρο ή ο νεαρός απομακρύνθηκε μαζί με το σκύλο του (στο 1.42 του βιντεο)?

Με λίγα λόγια, το άρθρο είναι επιεικώς απαράδεκτο και ασοβαρο και γι’ αυτό το λογο προτιμώ να βγάλω τα συμπερασματα μου από αυτό που είδα στο βίντεο ΚΑΙ ΜΟΝΟ και όχι από το κοντό και το μακρύ του κάθε δημοσιογραφίσκου.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
να εχει εκπαιδευτει ο σκυλος στο να επιτιθεται...:rolleyes:

δεν θα τον μαθαινε βασικη...

το σκυλι μπαινει στην υπογεια...χωρις να τραβαει ,μενει στο κατσε και στο ξαπλωσε...

μονο ανευθυνο δεν θα τον ελεγα...αν μην τι αλλο δειχνει οτι εχει ασχοληθει με τον σκυλο αρκετα.

βλακας που αφησε το λουρι? ναι και οχι...μαλλον ναι...γιατι και η πρωτη του να ηταν...ποτε εξω σκυλος χωρις λουρι!

βλακας που εφυγε?(εφυγε?) ισως...εαν εμενε ομως ...θα ελεγε μια για παντα, αντιο στον σκυλο...

βλακας που δεν μπορεσε να τα χωρισει?μαχη δινει μπας και τα ξεκολησει..

απειρος ναι, γιατι δεν εβαλε το χερι του σφηνα..αρα οχι.."κυνομαχος"

μονο η κυρια στρεσαριστικε? το παιδι?

το ποιο εξυπνο που εκανε..αλλα δεν επιασε...ηταν να τρεξει ...μπας και τον ακολουθησει ο σκυλος..μπορει και να πετυχαινε...εαν επεμενε ..μονο και μονο αυτη η κινηση,δειχνει οτι ειχε δεσιμο με τον σκυλο.

χωρις να αλλαζει κατι...σιγουρα ηταν τυφλη και ο σκυλος οδηγος?απο που φαινεται αυτο?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
χωρις να αλλαζει κατι...σιγουρα ηταν τυφλη και ο σκυλος οδηγος?απο που φαινεται αυτο?
Ελα μου ντε…

Τώρα διαπιστώνω ότι ακόμα και ο τίτλος του άρθρου «Σκυλομαχία στο μετρό του Λονδίνου» είναι τελείως ΑΚΥΡΟΣ. Που την είδε την «σκυλομαχια» ο δημοσιογράφος?

Εγώ γιατί δεν βλέπω τίποτα παραπάνω από ένα σκυλοκαβγά? :confused:
Είμαι σοβαρά γιατρέ μου? :maria:

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
:confused::confused::confused:

Διαβάζω τις δημοσιεύσεις σας και νομίζω ότι εγώ είδα άλλο βίντεο.

Δεν ξερώ τι είδατε εσείς, εγώ πάντως είδα έναν κλασσικό νεαρό Άγγλο ιδιοκτήτη σκύλου (που τον είδατε τον άστεγο ζητιάνο?) που έβαλε τον σκύλο του στο «κάτσε» για να βγάλει κάτι από την τσέπη του και όχι για να πιει μπύρα οπως λανθασμένα γραφεί το άρθρο, άφησε βλακωδώς το λουρί από τα χέρια του (ΛΑΘΟΣ), προσπάθησε ανεπιτυχώς να πιάσει το σκύλο όταν ο σκύλος έφυγε από δίπλα του, προσπάθησε για πολύ ώρα με κλωτσιές και μπουνιές να τον τραβήξει από τον άλλο σκύλο, όταν είδε ότι δεν μπορούσε να χωρίσει τα σκυλιά έβαλε ακόμα και τα χέρια του μπροστά από τα σαγόνια τους με κίνδυνο να δαγκωθεί ΠΟΛΥ άσκημα, έκανε προσπάθεια να φύγει μήπως τον ακολουθήσει ο σκύλος αλλά επειδή ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα ξαναγύρισε και τον άρχισε πάλι στις κλωτσιές μήπως τελικά καταφερει έστω κι έτσι να χωρίσει τα σκυλιά και με τα πολλά κατάφερε να τα χωρίσει, να πάρει το σκύλο του και να κατευθυνθεί γρήγορα στην αντίθετη κατεύθυνση.

Που τον είδατε ρε παιδιά τον αδιάφορο ιδιοκτήτη που χρειάζεται ...λοβοτομή? :-?

Τούμπανο στο ξύλο έκανε ο πιτσιρικάς το σκυλί του για να καταφέρει να τον χωρίσει από τον άλλο σκύλο και στο τέλος μετά κόπων και βασάνων κατάφερε να τον απομακρυνει.

Η μόνη ανοησία/ανευθυνότητα/βλακεία/απερισκεψία είναι οτι άφησε το λουρί. Τα υπόλοιπα είναι αυτό που λέμε «η κακία η ώρα» και τίποτα παραπάνω.
Εχεις την εντυπωση οτι ο καθως πρεπει νεαρος δεν ηξερε τι σκυλο ειχε;
Απο ενστικτο της φυλης επιτεθηκε χωρις προκληση οπως φαινετε σε χρονο d.t.;
Ακου κακια στιγμη
Αν στη θεση της Τυφλης ηταν κανενας καρδιοπαθης η του αλλου σκυλου κανενα παιδακι τα ιδια θα λεγαμε τωρα;
Και μη μου πει κανεις οτι τα σταφ δεν επιτιθενται σε ανθρωπους.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όλα καλά αυτά που λέτε, ούτε γω τον κόβω για εκπαιδευμένο κυνομάχο, αλλά ο παλικάρης είναι ανεύθυνος, γιατί άφησε το λουρί του σκύλου του, ανίκανος να έχει έναν τέτοιο σκύλο, γιατί άφησε το λουρί του σκύλου του, και φυσικά ανεκπαίδευτος γιατί άρχισε να βαράει τον σκύλο του για να αφήσει τον άλλο σκυλο....