Σκυλος και κρυο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
@Berna στην χώρα των εκατομυρίων αδέσποτων, των βαρελόσκυλων / ταρατσόσκυλων / βεραντόσκυλων / αυλόσκυλων, οι ιδιοκτήτες αυτοί που αναφέρεις, είναι είδος προς εξαφάνιση. Στην χώρα, που βασιλεύει η φόλα και η κακοποίηση, και που τα δήθεν δεσποζόμενα σκυλιά, όχι μόνο δεν τσιπάρονται, αλλά ούτε μια απλή φθηνή ταπεινή ταυτότητα δεν φοράνε, τα σπιτάκια με μόνωση, είναι απλώς ουτοπία.

Ο σκύλος κρυώνει στο κρύο. Ολα τα έμβια όντα, κρυώνουν στο κρύο. Στο πόσο κρύο, εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα. Ενα κουτάβι και ένα άρρωστο ή ένα γέρικο σκυλί, κρυώνει πολύ περισσότερο, σε όχι απαραιτήτως πολικές θερμοκρασίες.

Η απάντηση λοιπόν, στην ερώτηση: κρυώνει το κουτάβι στους 3-4 βαθμούς Κελσίου; κατά την άποψή μου είναι: ναι, κρυώνει. Μάλλον, δεν θα πεθάνει απ'το κρύο, αν η επόμενη ερώτηση είναι αυτή. Αλλά, αν είχε την επιλογή, θα προτιμούσε να ήταν στα ζεστά.

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
37
Κορυδαλλός
@Berna στην χώρα των εκατομυρίων αδέσποτων, των βαρελόσκυλων / ταρατσόσκυλων / βεραντόσκυλων / αυλόσκυλων, οι ιδιοκτήτες αυτοί που αναφέρεις, είναι είδος προς εξαφάνιση. Στην χώρα, που βασιλεύει η φόλα και η κακοποίηση, και που τα δήθεν δεσποζόμενα σκυλιά, όχι μόνο δεν τσιπάρονται, αλλά ούτε μια απλή φθηνή ταπεινή ταυτότητα δεν φοράνε, τα σπιτάκια με μόνωση, είναι απλώς ουτοπία.

Ο σκύλος κρυώνει στο κρύο. Ολα τα έμβια όντα, κρυώνουν στο κρύο. Στο πόσο κρύο, εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα. Ενα κουτάβι και ένα άρρωστο ή ένα γέρικο σκυλί, κρυώνει πολύ περισσότερο, σε όχι απαραιτήτως πολικές θερμοκρασίες.

Η απάντηση λοιπόν, στην ερώτηση: κρυώνει το κουτάβι στους 3-4 βαθμούς Κελσίου; κατά την άποψή μου είναι: ναι, κρυώνει. Μάλλον, δεν θα πεθάνει απ'το κρύο, αν η επόμενη ερώτηση είναι αυτή. Αλλά, αν είχε την επιλογή, θα προτιμούσε να ήταν στα ζεστά.
Να προσθέσω ότι οι περισσότεροι "γνωστοί" μου , πέρα από μια εξαίρεση , έχουν τα σκυλιά τους σε βεράντα ,μπαλκόνι , ταράτσα , αυλή . Κάποιοι από αυτούς τα βάζουν μέσα μόνο αν τα πλύνουν πρώτα . Ένας από αυτούς το αφήνει μόνιμα στο μπαλκόνι , με το πολύ μια φορά την εβδομάδα βόλτα ... Σχεδόν όλοι όσοι μιλάω σε πάρκα , έξω . Αφήνουν τα σκυλιά τους έξω ! Κ μάλιστα μου κάνουν κ υποδείξεις για το ότι δεν πρέπει να αφήνω το δικό μου σκύλο σε crate όταν λείπω , γιατί είναι απάνθρωπο . Κ σιγά , τι θα κάνει αν είναι ελεύθερο ; Το πολύ πολύ να φάει κανενα μαξιλάρι ή να κάνει την ανάγκη του ...
Πραγματικά ενώ στην αρχή είχα διάθεση για αντιπαράθεση . Πλέον δεν μπορώ κ τους αφήνω να λένε τα δικά τους ! off topic , αλλά πραγματικά πως έχουμε μαζευτεί τόσοι εδώ μέσα που κοιμούνται τα σκυλιά μας μέσα στο σπιτι ;;; Που συχναζετε ρε παιδιά ;;!

Ntorina19

Active Member
6 Ιανουαρίου 2017
29
11
30
Τώρα εγώ τι να κάνω???Να αφήσω το σκυλάκι έξω σε σπιτάκι με μόνωση δύο κουβερτουλες, μπόλικο φαγητό και την παρεούλα του ή να τον βάζω μέσα μόνο τα βράδια γιατί τα πρωινά παίζει έξω μαζι μου,τρώει κτλπ????

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
37
Κορυδαλλός
Τώρα εγώ τι να κάνω???Να αφήσω το σκυλάκι έξω σε σπιτάκι με μόνωση δύο κουβερτουλες, μπόλικο φαγητό και την παρεούλα του ή να τον βάζω μέσα μόνο τα βράδια γιατί τα πρωινά παίζει έξω μαζι μου,τρώει κτλπ????
Ακόμα κ αν όλη την ημέρα τον έχεις έξω , δεν θα μπορούσες μόνιμα το βράδυ να τον κοιμίζεις μέσα ;

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ωστε υπαρχουν και αυτα τα σκυλια που μπορουν χωρις τα αφεντικα τους τοσες ωρες ε:p το θεμα εδω ειναι οτι ότι λαθη κανουμε εμεις δυστυχως τα πληρωνουν εκεινα.. εσυ εχεις ολη την ορεξη να κανεις οτι μπορεις μπραβο σου! καλο ειναι σε ενα σπιτι απλα που για τον σκυλο θεωρειται αγελη, να τον θελουν ολα τα μελη απ την αρχη γιατι μετα δημιουργουντε καυγαδες κτλ.. εγω θελω 10 αγιου βερναρδου αλλα πρεπει να ρωτησω και τον αντρα μου και να καταλαβω: θα το κανει για εμενα ή γιατι ειναι μουρλος και αυτος;;:ROFLMAO: εχει τεραστια διαφορα γνωμη μου.. αν κανεις το μεσα εξω ισως θα ηταν καλο να το κανεις με ωραριο πχ, για να ξερει το σκυλακι πότε θα μπαινει. λογικο ειναι να γλυκαθει και να θελει ολο μεσα και μετα να ειναι απ εξω και να κλαιει κτλ.. επισης διαβασα κατι για μπολικο φαγητο, καλο ειναι να εχει ωραριο και σε αυτο.. κ δεν χρειαζεται μπολικο αν η τροφη ειναι ποιοτικη παει και με την τιμη οτι δωσεις παιρνεις..:)

• Like
Reactions: Haris Drazen

Ntorina19

Active Member
6 Ιανουαρίου 2017
29
11
30
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου;):love:δεν είναι ότι δεν τον θέλουν απλώς αν δεν ήμουν εγώ δεν θα σκεφτόταν ποτέ να πάρουν σκύλο....Αλλά τώρα που τον πηραμε βλέπω ότι έχουν δεθεί και εκείνοι μαζί του....Ναι έχει ωράριο σε ολα....Στο πότε θα παίξουμε στο πότε θα φάει....Τα έβαλα όλα σε συγκεκριμένες ώρες που δεν θα έχω διάβασμα ή κάποια άλλη δραστηριότητα....Έχει πολλή πλάκα γιατί τώρα τελευταία αρχίζει και γκρινιάζει για φαγητό ακριβώς στης 2:15......Ούτε πέντε λεπτά πριν....

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@Ntorina19
Στο τελευταίο που γράφεις θα σου πω πως τα σκυλιά είναι καλό να μαθαίνουν σε πρόγραμμα, νιώθουν καλύτερα όταν υπάρχει και καλό είναι να τηρείται.

Επειδη το διάβασα σε προηγούμενο μηνυμα, και γενικά το έχω δει πολλές φορές σαν επιχείρημα (δηλαδή ο σκύλος μένει στην αυλή ή στον κήπο γιατί έχει πολύ χώρο να παίξει) αυτό που παρατηρώ από τον δικό μου (και ισχύει γενικότερα) όταν τον αφήνω στην αυλή ή μέσα στο σπίτι μονο, δεν κάνει τίποτα. Είτε κοιμάται είτε είναι αραχτός και περιμένει πώς και πώς να επιστρεψω για να εκτονωθεί. Είναι μύθος ότι το σκυλί αν έχει έναν μεγάλο κήπο είναι ευτυχισμένο. Ακόμα και 5 λεπτά ποιοτικής συναναστροφής με τον άνθρωπο του τον κάνουν πιο ευτυχισμένο από το να είναι συνεχεια μόνος του σε έναν μεγάλο κήπο.

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
37
Κορυδαλλός
Αυτό που λες ισχύει κ με τον δικό μου ! Όταν είναι μόνος του είναι σαν να αδρανοποιείται ! Αν μείνει ας πούμε 7 ώρες μόνος , τις 6 κοιμάται , την 1 μασουλάει κανένα κόκαλο ! Μόλις πάω σπιτι ενεργοποιείται πάλι κ θέλει παιχνίδια κ χαρές ! Καλό είναι το σκυλάκι σου να είναι μέσα , θεωρώ , τώρα αν με τπτ δεν θέλουν οι δικοί σου να είναι όλη μέρα μέσα στο σπιτι . Τουλάχιστον επέτρεπε του να κοιμάται το βράδυ στο δωμάτιο σου , που έχει κ το περισσότερο κρύο . Κ που τουλάχιστον για 7-8 ώρες θα είναι με τον άνθρωπο του . Τώρα για όλη την ημέρα , εφόσον παίζεται πηγαίνετε βόλτες κ τηρείς το προγραμμα αυτό καθημερινά , δεν πιστεύω ότι είναι κ τραγικό λάθος να μένει κ κάποιες ώρες έξω . Οχι ότι είναι το ιδανικό . Αλλά εφόσον αυτά είναι τα δεδομένα , κάνε ότι καλύτερο μπορείς .

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com

Οπως είπα, αν ο σκύλος μένει έξω υπό κάποιες προυποθέσεις, δεν θα κρυώνει. Εξαρτάται και τον σκύλο βέβαια, δεν θα πάρεις μαλτέζ ή τσιγουάουα για να μένει έξω. Υπάρχουν σκυλιά που ανέχονται καλύτερα το κρύο παρά τη ζέστη.

Δεν είναι θέμα ανεύθυνης ιδιοκτησίας το αν μένει ο σκύλος μέσα ή έξω. Μπορεί να είναι περισσότεροι οι ανεύθυνοι όπως αναφέρεις, αλλά υπάρχουν και οι αλλοι, οπότε μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι επειδή τα σκυλιά τους μένουν μέσα ή έξω, αν οι συνθύκες διαφέρουν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
...οπότε μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι επειδή τα σκυλιά τους μένουν μέσα ή έξω, αν οι συνθύκες διαφέρουν.
Από εμένα, δεν τέθηκε τέτοιο θέμα.
Μήπως τίθεται αντίστροφα από εσένα;
Μήπως τσουβαλιάζεις θετικά όλους τους "ανεύθυνους", έχοντας στο μυαλό σου, μόνο τους "υπεύθυνους";
Τα εισαγωγικά μπαίνουν, γιατί για μένα, το να μένει μόνιμα ο σχεδόν οποιοσδήποτε σκύλος αποκτήθηκε για να γίνει μέλος οικογένειας, εκτός σπιτιού του, είναι αδιανόητο, ασχέτως καιρικών συνθηκών. Και αυτό είναι το "δια ταύτα" μου, που δεν θα πάψω να τονίζω. Από κει και πέρα, όταν κι εσύ, αποκτήσεις σκύλο που θα τον έχεις μόνιμα να μένει, εκτός σπιτιού, το ξανασυζητάμε σε άλλες βάσεις. Εδώ, δεν βρίσκω να έχει περαιτέρω νόημα. Προσωπικά, το έχω υπερκαλύψει :)

• Like
Reactions: Johnkokk and vrmode

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι πως η υπευθυνότητα ενός ιδιοκτήτη δεν μπορεί να κρίνεται απ' το πού ζει ο σκύλος του. Το αν τον φροντίζει ή όχι και το αν τον βλέπει ως μέλος της οικογένειας δεν έχει καμία σχέση με το αν είναι μέσα στο σπίτι ή στην αυλή. Οπως είπα πριν, κάποιος πήρε σκύλο να τον έχει μέσα στο σπίτι, λείπει 10 ώρες για δουλειά, βγάζει το σκύλο του βόλτα το τετράγωνο, του δίνει ένα πιάτο φαΐ, κάθεται να δει τηλεόραση και πάει για ύπνο. Τι ασχολήθηκε με το σκύλο του;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.096
Athens
Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι πως η υπευθυνότητα ενός ιδιοκτήτη δεν μπορεί να κρίνεται απ' το πού ζει ο σκύλος του. Το αν τον φροντίζει ή όχι και το αν τον βλέπει ως μέλος της οικογένειας δεν έχει καμία σχέση με το αν είναι μέσα στο σπίτι ή στην αυλή. Οπως είπα πριν, κάποιος πήρε σκύλο να τον έχει μέσα στο σπίτι, λείπει 10 ώρες για δουλειά, βγάζει το σκύλο του βόλτα το τετράγωνο, του δίνει ένα πιάτο φαΐ, κάθεται να δει τηλεόραση και πάει για ύπνο. Τι ασχολήθηκε με το σκύλο του;
Το πως θεωρείται ένας σκύλος μέλος οικογενείας αλλά διαμένει στην αυλή δεν το καταλαβαίνω. Εδώ και την πεθερά την βάζει στο σπίτι ο κόσμος, όχι στην αυλή :LOL:.
Ο σκύλος με τον οποίο ασχολείται ο ιδιοκτήτης αλλά μένει έξω, είναι περισσότερες ώρες μαζί με το αφεντικό του από τον άλλον ιδιοκτήτη που τον έχει να βλέπει μαζί τηλεόραση μέσα στο σπίτι? Και ναι, ακόμη και η τηλεόραση με το σκύλο είναι παρέα μαζί του, αλλιώς δεν θα κόλλαγαν επάνω μας ακόμη και τις τηλεορασο-ώρες ή δεν θα κόλλαγαν επάνω μας όταν κοιμόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι αποζητούν ακόμη και την "ανούσια" παρέα.
Για τους κινδύνους του έξω το χουμε ξαναπεί: κρύο/καύσωνας, σκνίπα, μέλισσες, φόλες κλπ. Αν εξαιρέσουμε κάτι μαλλιαρά θηρία τύπου καυκάσια ας πούμε, πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πως ένας ευσυνείδητος ιδιοκτήτης ασχολείται πολύ με το σκύλο του αλλά τον έχει να μένει έξω.,3 Είναι αντιφατικό-δεν στέκει.

Ntorina19

Active Member
6 Ιανουαρίου 2017
29
11
30
Δηλαδή μόνο τα σκυλιά που ζουν μέσα βλέπουν τους ανθρώπους σαν οικογένεια????Και τα σκυλια που ζουν έξω σαν τι τους βλέπουν??? Μπερδεύτηκα λιγάκι:)

Ntorina19

Active Member
6 Ιανουαρίου 2017
29
11
30
@manolo όχι κάθε αλλο....Τα σκυλιά που μένουν μέσα φυσικά και βλέπουν περισσότερο τους ιδιοκτήτες τους...Ο δικός μου ο σκύλος όταν είναι έξω έχει για παρέα να παίξει την άλλη τη σκυλίτσα,θα κοιμηθει λιγο,μετά θα περάσει ο παππούς μου και θα τους δώσει τίποτα να φανε(λίγο λουκάνικο συνήθως....Τα έχει κακομαθει και μας μαλώνει ο κτηνίατρος που τον κάναμε λίγο χοντρούλη)..Αν ο Τομπι ήταν στο σπίτι θα ήταν μονος χωρίς παρέα ενώ έξω πιστεύω πως περνάει καλύτερα....Για αυτό το λόγο είπα ότι είναι χαρούμενος.....Τώρα τα περισσότερα σκυλιά μάλλον περνάν καλύτερα στο σπίτι ...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
... όταν τον αφήνω στην αυλή ή μέσα στο σπίτι μονο, δεν κάνει τίποτα. Είτε κοιμάται είτε είναι αραχτός και περιμένει πώς και πώς να επιστρεψω για να εκτονωθεί. Είναι μύθος ότι το σκυλί αν έχει έναν μεγάλο κήπο είναι ευτυχισμένο.
Περιττό να υπερθεματολογίσω, αλλά επειδή εγώ τους παρακολουθώ μέσω κάμερας, το μόνο που κάνουν, είναι μερικές φορές, να αλλάζουν θέση ύπνου. Και οι τρεις. Και φαντάσου, ειδικά ο μικρός. Και ενώ έχουν την επιλογή, να βγουν έξω σε μεγάλη βεράντα, και να κάνουν ότι μαλακία, τους περάσει απ'το μυαλό. Μόνο για κατούρημα βγαίνουν.

• Like
Reactions: Taitienitsa

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Όπως σε πολλά θέματα (αν όχι σε όλα), έτσι και στο θέμα "Είναι αποδεκτό να κοιμάται ο σκύλος εκτός σπιτιού;" οι γενικεύσεις είναι άστοχες, άσκοπες και "επικίνδυνες".

Είμαι της άποψης πως ένας σκύλος που δεν κοιμάται στον ίδιο χώρο που κοιμάται η υπόλοιπη οικογένεια, που κοιμάται έξω, είναι δυνατόν να έχει μια εξαιρετικά ποιοτική ζωή. Μπορώ να καταθέσω και προσωπικές εμπειρίες, μια που όλα τα σκυλιά τα οποία είχα και έχω περνούν κάποιες νύχτες εκτός σπιτιού.

Μια όμορφα φτιαγμένη "γωνιά", που προστατεύει τον σκύλο από την υγρασία, τον βοριά, του προσφέρει την απαραίτητη σκιά, του παρέχει προστασία από διάφορους άλλους εξωτερικούς παράγοντες (να φύγει ή να φάει κάτι που δεν πρέπει), κ.α. μπορεί να είναι ένα ιδανικό μέρος για να περνά ο σκύλος κάποιες ώρες.

Δε θα πρέπει να αγνοούμε πως ούτως ή άλλως οι σκύλοι χρειάζονται ένα δικό τους μέρος, μακρυά από εμάς και την φασαρία. Οι σκύλοι πολλές φορές επιλέγουν να μένουν μόνοι και πρέπει να έχουν αυτή την επιλογή για πάρα πολλούς λόγους.

Προσωπικά, οι σκύλοι μου επιλέγουν να πηγαίνουν μόνοι τους έξω και να "απομονώνονται" κάποιες στιγμές. Κάποιες φορές από εμάς, τους ανθρώπους και κάποιες άλλες ο ένας από τον άλλο σκύλο. Η οικογένεια μου γνωρίζει (γυναίκα και παιδιά) για αυτή την ανάγκη των σκύλων και γνωρίζουν ώστε να σέβονται αυτές τους τις στιγμές, χωρίς να τους ενοχλούν.

Μια από τις θετικές επιδράσεις που έχουν αυτές οι στιγμές και ο ύπνος "έξω" είναι πως ο σκύλος επανακτά (όσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η λέξη) κάποιες επαφές με τα ένστικτα του (κάτι που θα παρατηρήσετε πιο έντονα αν κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ με τα σκυλιά σας και τα κοιμίζετε έξω από την σκηνή σας, σε ερημικές περιοχές).

Ένα άλλο καλό που έχω παρατηρήσει είναι αυτό του τριχώματος. Τόσο από πλευράς τριχόπτωσης (συχνότητα, διάρκεια, ένταση) αλλά και γενικότερα υγείας δέρματος και τριχώματος.

Άλλη μια παρατήρηση στο θέμα είναι πως τα σκυλιά μου (και άλλα σκυλιά) ακόμα και όταν κοιμούνται μέσα, δεν κοιμούνται στο δωμάτιο μου ή στο κρεββάτι μου (αν και στα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια συνέβαινε και αυτό κάποιες φορές), αλλά σε άλλο δωμάτιο, σε δικό τους στρώμα.

Το κρύο και ειδικότερα το "κρύο" της Ελλάδας δεν είναι πρόβλημα για τα περισσότερα από τα σκυλιά. Αντίθετα, η ζέστη της Ελλάδας είναι πιο επικίνδυνη.

Αν ξεχνούμε ή αν δεν γνωρίζουμε τι είναι ο σκύλος και ποιες οι ανάγκες του τότε, ναι, μπορεί να μη μπορούμε να τον έχουμε έξω μα ούτε και μέσα. Ο σκύλος δεν είναι αντικείμενο που μπορεί να ξεχαστεί ή να "αποθηκευθεί" κάπου, όπως και δεν είναι μια προέκταση του "εγώ" μας που μπορεί να παίζει αδιαμαρτύρητα το ρόλο της "ουράς" μας... Ακόμα και όταν δείχνει να το "ευχαριστιέται".

Το "Μέσα ή Έξω", λοιπόν, δεν είναι θέμα από μόνο του. Πρέπει να αξιολογείται σε συνάρτηση με αρκετά άλλα και σίγουρα δεν πρέπει να "στοχοποιείται" ως "κακοποίηση", "ανευθυνότητα" και πολλά άλλα.

Υ.Γ. Προσωπικά και σήμερα με το κοντομάνικο κυκλοφορούσα, εντός και εκτός σπιτιού και τα σκυλιά μου "γυμνά"... :D

...και λίγο βλακ χιούμορ για επίλογο ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη από τους βήγκαν που θα διαβάσουν...

15826266_1856108694402845_5819879282689054046_n.jpg

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Όπως σε πολλά θέματα (αν όχι σε όλα), έτσι και στο θέμα "Είναι αποδεκτό να κοιμάται ο σκύλος εκτός σπιτιού;" οι γενικεύσεις είναι άστοχες, άσκοπες και "επικίνδυνες".
Γενικεύσεις όπως λέμε...η προσωπική γνώμη του καθενός που γράφει; Αυτό θεωρείς, ότι είναι άστοχο/άσκοπο/επικίνδυνο;
Γιατί και το δικό σου ποστ, επί παντός επιστητού του "μέσα/έξω" τοποθετείται, σύμφωνα με τα προσωπικά σου θέλω. Αρα τι; Είναι άσκοπο και επικίνδυνο;

Να ξαναπώ λοιπόν, αυτό που πιστεύω, ότι πλην εξαιρέσεων, οποιοσδήποτε ζωντανός οργανισμός, αν είχε την επιλογή, δεν νομίζω ότι θα διάλεγε να κοιμάται στο κρύο [για κρύο/ζέστη μιλάμε, όχι απλώς για μέσα/έξω]. Ναι...ok...θα επιβίωνε αν έμενε και έξω. Μάλλον. Αλλά, αυτό αναρωτιόμαστε εδώ; Γιατί αυτό όντως, αποτελεί υπεργενίκευση του θέματος.

Να συμφωνήσω όμως σε 1-2 πράγματα, συμπληρώνοντας στα όσα εγώ έχω γράψει, ότι πράγματι ο χώρος που μένουν τα δικά μου σκυλιά, έχει σχεδόν πάντα θερμοκρασία περιβάλλοντος. Δεν έχει δηλαδή θέρμανση. Το καλοκαίρι κάποιες ακραίες φορές, έχουν βέβαια κλιματισμό, με ανοιχτές όμως μπαλκονόπορτες, ίσα για να σπάει, γιατί δεν προτίθεμαι να ρισκάρω να μάθω, αν επιβιώνουν και στον καύσωνα. Αν είναι, τα αφήνω πάλι αδέσποτα, να το μάθουν μόνα τους. Και γενικά, έχουν την ησυχία τους και τον χώρο τους και την επιλογή να αποφασίσουν πότε θα απομονωθούν και πότε όχι.
Ελεύθερο camping δεν έχω κάνει και δεν πρόκειται να κάνω ποτέ. Και ακόμη πιο ποτέ, δεν πρόκειται να διανυκτέρευαν στην ερημιά, εκτός σκηνής. Για πολλούς λόγους. Οχι μόνο θερμοκρασιακούς.

• Like
Reactions: vrmode