"Σκύλι μέσα στο σπίτι" Update!


george_k

Member
27 Οκτωβρίου 2021
13
2
29
Καλησπέρα σε όλους και σε όλες ξανά. Είχα κάνει ένα post πριν περίπου έναν μήνα σχετικά με ένα pitbull που έφερε η αδελφή μου. εδώ

Λοιπόν αρχικά ευχαριστώ όλους σας για τα καλά σας λόγια και τις συμβουλές. Έσφιξα τα δόντια μου και προσπάθησα να είμαι όσο πιο κοντά του γίνετε. Τον ταίζω κάθε μέρα, παίζω μαζί του ένα παιχνίδι που εγώ κρατάω ένα σκοινί και αυτός το τραβάει από την άλλη. Καθόμαστε μαζί στον καναπέ και βλέπουμε τηλεόραση κάθε βράδυ, έρχεται δίπλα μου και εγώ τον σκεπάζω με την κουβέρτα και κοιμάται(ροχαλίζει κι ολας πολύ χαχα).

Σήμερα λοιπόν πριν 2 ώρες περίπου το πήγα στον εκπαιδευτή και τον άφησα για full εκπαίδευση 60 μέρες περίπου. Αυτός μου είπε ότι είναι πολύ καλόψυχος. Σε λίγες μέρες θα με καλέσει να μου πει μερικά πράγματα.

Επίσης το pitbull αυτό είναι λίγο φοβητσιάρικο, για παράδειγμα η αδελφή μου έκανε μια φούσκα με την μαστίχα της και απο το "μπαμ" αυτός τρόμαξε και πήγε και κρύφτηκε και έτρεμε. Μετά τον πήγα μια βόλτα έξω και ηρέμησε.

Ο λόγος που έπεισα τους γονείς μου να το πάμε για εκπαίδευση είναι ότι καταστρέφει τα πάντα και ότι δεν ακούει κανέναν. Έχει χαλάσει γλάστρες, τραπέζια, πιάτα τα πάντα.

Μπορεί να τα λέω όλα αυτά τώρα και να ακούγομαι ότι δεν έχω πρόβλημα πλέον, αλλά ακόμα φοβάμαι. Για παράδειγμα ο σκύλος έρχεται πάνω μου και μου "δαγκώνει τα πόδια/παπούτσια" ή πηδάει πάνω μου και μου δαγκώνει το παντελόνι... το κάνει αυτός επειδή είναι κουτάβι ακόμα 8-9 μηνών και θέλει να παίξει?

Επίσης θέλω να είμαι 101% σίγουρος υπάρχει πιθανότητα ποτέ να μου επιτεθεί όταν μεγαλώσει? Εγώ τον αγάπησα τόσοοοοοο πολύ άλλα φοβάμαι ακόμα όσο και να προσπαθώ. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν φοβάμαι όλα τα σκυλιά, φοβάμαι την ράτσα "pitbull" τόσα χρόνια ακούω πολλά.

Ευχαριστώ όσους το διαβάσαν, καλό σας βράδυ!
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Χαίρομαι πολύ που έδρασες αποφασιστικά και δουλεύεις πάνω στους δικούς σου φόβους και την εκπαίδευση του σκύλου σου. Η λέξη "pitbull" σ'εμας τους αδαείς προκαλεί φοβία. Νομίζω όμως ότι δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Εχω την εντύπωση ότι είναι θέμα εκπαίδευσης και του τι ακριβώς θες από ένα σκύλο. Αλλά προτιμώ να απαντήσουν γι αυτό οι γνωρίζοντες...
 
  • Like
Reactions: Orjo


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το κακό με τα pitbull είναι ότι έχουν πολύ γκάζι που είναι ωραίο αλλά υστερούν στα φρένα. Πολύ μονοδιάστατα και γι'αυτό η εκπαίδευση είναι δύσκολη. Βέβαια δεν είναι όλα τα pitbull... pitbull. Τα περισσότερα πλέον απλά έχουν την εμφάνιση.

Για μένα από τα γραφόμενα σου δεν βλέπω λόγο να φοβάσαι το συγκεκριμένο σκυλί.
 


Castro48

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2021
76
136
Θα ήθελα απλά να επισημάνω πως δεν θεωρώ σωστό να αφήσεις κάπου το σκυλί σου για 30, 40, 60 μέρες για εκπαίδευση, ειδικά σε μια περίοδο που ακόμη αναπτύσσεται η σχέση σας. Τα σκυλιά θα πρέπει να εκπαιδεύονται μαζί με τον άνθρωπό τους. Το ιδανικό θα ήταν να τον έχεις σπίτι και να πηγαίνεις στο κέντρο για εκπαίδευση μαζί του όσο συχνά απαιτείται. Έτσι θα ξεπεράσεις κάθε φοβία σου που συνδέεται μαζί του.
Όσο για τα πιτμπουλοειδή γενικά (ακόμη κι αν δεν είναι APBT), εγώ πιο πολύ θα φοβόμουν για το dog aggression που κουβαλάνε, παρά για τη σωματική ακεραιότητά μου. Έχε υπόψη σου πως αργούν να ωριμάσουν, και μπορεί ενώ τον έχεις στο μυαλό σου σαν μπουνταλά και παιχνιδιάρη, ξαφνικά στα 2 η 3 χρόνια του να κλειδώσει το μυαλό του και να υπάρξει επίθεση σε άλλο σκυλί.
 
  • Like
Reactions: theodss1


theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
430
453
31
Για να ηρεμήσεις λίγο φίλος μου πριν 10 χρόνια πήρε ένα Pitbull από ένα χρόνον κυκλοφορεί ελευθερο στην Αθήνα χωρίς λουρί κλπ εγώ το θεωρώ λάθος αλλά δεν έχει δείξει ποτέ το παραμικρό σημάδι επιθετικότητας το εκπεδευσε ολομόναχος χωρίς να έχει προηγούμενη εμπειρία οπότε θεωρώ ότι αν θέλεις μπορεις και μόνος σου βέβαια είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα γιατί ήταν κουτάβι από αυτά που λες δεν βλέπω ότι είναι επιθετικός ο σκύλος απλά έχει υπερβολική ενέργεια όπως και όλα τα Pitbull με υπομονή και επιμονή θα στρώσει καλύτερα με μαθήματα στο σπίτι να μάθεις και εσύ πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι στον σκύλο