Σκύλοι φύλακες


Status
Κλειδωμένο θέμα

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
Η ερωτηση είναι τι γινεται αν την ωρα της εισβολης δεν είναι αδειο από ανθρωπους το σπιτι αλλά η οικογενεια σου είναι μεσα. Ξερεις πώς θα αντιδρασει ο κακοποιος πανω στον πανικο ή τη βιασυνη του?

Επισης, υπαρχει πραγματικα απολυτα ελεγχομενος φυλακας? Ο οποιος θα σταματησει ακριβως τη στιγμη που πρεπει ή τη στιγμη που το ζηταει ο ιδιοκτητης και δεν θα προχωρησει λογω εξαψης λιγο παραπανω, κανοντας ανεπανορθωτη ζημια στον διαρρηκτη
γι αυτό οι κακοποιοί αποφευγουν τα σπίτια με σκυλιά, δεν μπορεί κανείς να ξέρει ακριβώς τι θα γίνει ακριβώς σε τέτοια περίπτωση, θέλει πάντως πολλή δουλειά στην υπακοή και ειδικά στο ασε (lass στις γερμανικές φυλές)
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
σύμφωνα με τον ορισμό της φύλαξης που υπάρχει στο πρωτο ποστ.....
"Δρούνε κυρίως αποτρεπτικά λόγω μεγέθους και δύναμης στους επίδοξους κλέφτες.
Για παράδειγμα οι ποιμενικοί είναι αρκετά μεγάλοι και δυνατοί να διώξουν αρπακτικά όπως τους λύκους. Σε μερικές περιπτώσεις οι εισβολείς μπορεί να είναι άνθρωποι, τα σκυλιά φύλακες χρειάζονται για να προστατευουν απομονωμένα σπίτια απο ανθρώπους που δεν διστάζουν να διαρήξουν ένα σπίτι ακόμα και όταν ο ιδιοκτήτης είναι μέσα.

Ο σκύλος φύλακας λειτουργεί όχι μόνο αποτρεπτικά στους επίδοξους εισβολείς αλλά και τους απειλεί μέχρι να φύγουν.

Τα περισσότερα σκυλιά φύλακες ενστικτωδώς θα προστατέψουν την οικογένεια και την περιοχή που θεωρούν δική τους, η αντίδραση τους αρχίζει απο την απειλή στον υποψήφιο εισβολέα, μέχρι και την επίθεση.

Ευτυχώς, η απειλητική εμφάνιση και το μεγεθος είναι αρκετό για να αποτρέψει τους περισσότερους κλέφτες.

Πάντως η εκπαιδευσιμότητα ενός σκύλου φύλακα είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί οτι
η φύλαξη θα παραμείνει εντός τα όρια του νόμου (απόλυτος έλεγχος του κυναγωγού). "

θεωρώ οποιαδήποτε φυλή με ένστικτα φύλαξης, σωστή κοινωνικοποίηση με αποτελεσμα ένα ισορροπημένο και με αυτοπεποίθηση σκύλο, μπορει να ανταπεξελθει στην φύλαξη την οποία οι περισσοτεροι από εμας χρειαζόμαστε, περιγραφεται ακριβως παραπάνω, και μπορει αυτή να επιτευχθει στα πλαίσια νομιμότητας μονο με εκπαιδευση βασικής υπακοής....
υπαρχουν παντα και οι επιμονοι διαρρηκτες που ετσι και σε βαλουν στο ματι... καλυτερα μα μην ειχες σκυλιά.
ολα τα υπόλοιπα περι δαγκώματος, ειρωνικα σχόλια περί κοσκινου, έλλειψης στοιχειώδους ευγενειας κι επιλεκτικής μνήμης τα αφήνω στην κρίση του κοινού.... με όλο τον σεβασμό στον γραφοντα...
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
Πάνω απ' όλα θέλει μεγάλη αυτοπεποίθηση του ιδιοκτήτη
για να πεί άστο και όχι φατον τον ...
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Μερικά άχρηστα σχολια από εμένα.....
εχει παρατηρηθει σε καποια σκυλια,εγω προσωπικα το ειδα σε ελληνικο ποιμενικο κ καυκασιο,οτι κρυβονται κ περιμενουν να μπει μεσα ο εισβολεας κ δεν βγαινουν μεχρι να φτασει σε αποσταση που δεν θα μπορεσει να ξεφυγει.
Αυτά τα δύο σκυλιά είναι τελείως μα τελείως εκτός προτύπου για τις φυλές τους, τόσο εκτός που αν ήταν σε κοπάδια....θα τα είχε φάει το μάυρο σκοτάδι, αφού θα ήταν τελειώς άχρηστα...
επισης κκρανις,εχεις δει ποτε λυκο κ το πως λειτουργει οταν στοχευει σε κοπαδι?αυτο ακριβως που κανει το κανκαλ θελεις κ καποια τσομπανοσκυλα δικα μας καλα εκπαιδευμενα.κυριως τα μεγαλα σκυλια με ισχυρα ενστικτα,λογω αυτοπεποιθησης,κανουν το λαθος κ καταδιωκουν τον λυκο.εκει γινεται κ το λαθος.αυτο εχει σαν αποτελεσμα πολλες φορες,σκυλια να χανονται γιατι πεφτουν σε ενεδρες λυκων κ σε συνεχεια να χανοντε κ ζωα απο το κοπαδι.το κανγκαλ δεν το κανει αυτο.δεν καταδιωκει σε μεγαλη εκταση.σε αυτο λοιπον συμφωνω με τον ομαροκ.
Αυτό που περιγράφεις αφορά συνήθως σε νεαρά, συνήθως αρσενικά, σκυλιά που από υπερβάλοντα ζήλο κι ενθουσιασμό απομακρύνονται από το κοπάδι....Μεγαλώνοντας, και ειδικά αν τα παλιά σκυλιά του κοπαδιού είναι καλά, περιορίζουν την "εμβέλεια" τους!Κι αυτό ισχύει για σχεδόν όλες τις φυλές ορεινών ποιμενικών, συμπεριλαμβανομένου και των kangal!
Tα kangal μάλιστα είναι από τους ορεινούς ποιμενικους που έχουν την μεγαλύτερη εμβέλεια σε όλη τους την ζωή, οι Ελληνικές ποιμενικές φυλές, θεωρώ λόγω ανάγλυφου στο οποίο δούλευουν, έχουν πολύ μικρότερη εμβέλεια και τα Ισπανικά Μαστίφ έχουν την μικρότερη που γνωρίζω προσωπικά!
Εχει κανεις στο φορουμ κανγκαλ?
Ρωταω γιατι διαβαζω πραγματα που δεν στεκουν,πχ το βαρος τους.Ενα κανγκαλ δεν μπορει να ειναι 90 κιλα,αυτα δεν ειναι κανγκαλ.
Ειναι πολυ πιο ελαφρια και ιδιαιτερα ευκινητα.Ειναι υπερπροστατευτικα και σε καμια περιπτωση δεν προκειται να επιτεθουν αν δεν υπαρχει πραγματικος κινδυνος.
Δεν λειτουργουν παρα μονο σε πραγματικες συνθηκες για αυτο και τα μανικια και τα συναφη δεν τους λενε απολυτως τιποτα.
Ειναι φυλακες και μπορει να μαχονται μεχρι θανατου αν κινδυνεψει αυτο που αγαπουν και προστατευουν.
Απο την αλλη ειναι και πολυ τρυφερα σκυλια και πραγματικα δεν τους αξιζει ολη η παραφιλολογια περι πολεμικων μηχανων κλπ.
Μονο αν ζησει κανεις με ενα κανγκαλ μπορει να εκτιμησει την αξια του
Τα βασικότερα και τα σημαντικοτερα!!!!Αυτά τα γιγάντια είναι τα επονωμαζόμενα ποιμενικά Boz, τελείως διαφορετικά σκυλιά!
Τα kangal είναι άλλη μια φυλή που έχει διαφημιστεί τελείως λάθος κι έχει αποκτηθεί από πολύ κόσμο ακόμη πιο λάθος!Εϊναι ίσως από τα πιο ανθρωποκεντρικά Ορεινα Ποιμενικά....


Τελευταίο άσχετο σχόλιο....Τα bully cutta δεν είναι ορεινοί ποιμενικοί....Ως εκ τούτου είναι τελείως διαφοτερικά...
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
βασικα δεν αναφερομαι σε ενεδρα μεσα στο κοπαδι.μιλαω για φυλαξη χωρου σε αυλη πχ.αλλο το ενα αλλο το αλλο.επισης αυτο που λεω για σκυλια που φευγουν στα "ανοιχτα",δεν εχει να κανει μονο με νεαρα σκυλια.οντως ομως συμβαινει μονο στα αρσενικα.πολλες φορες,αν ρωτησεις καποιον τσομπανη σε χωριο θα στο πει,οι λυκοι στελνουν θυληκες που σερνουν.η απομακρυνση δλδ,δεν εχει να κανει μονο με καταδιωξη αλλα με δολωμα.οσο καλα κ εκπαιδευμενα να ειναι τα παλια σκυλια,ακομη κ τα ιδια μπορει να ξεφυγουν.
 


mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
δεν αντιλεγω οτι η ανθρωπινη ζωη εχει πολυ μεγαλη αξια...
αλλα εγω προσωπικα δεν θα τα ισοπεδωσω ολα..
εχω γνωστη που μπηκαν 2 φορες σπιτι της ενω κοιμοταν και εχει χρονια να κοιμηθει πριν το ξημερωμα..
σε φιλο μπηκαν σπιτι του,ενω ελειπαν και οταν γυρισε με την γυναικα και το παιδι του η γυναικα του επαθε σοκ και τωρα δεν μπορει να μεινει μονη της με το μωρο στο σπιτι..

οταν μπαινεις στο σπιτι του αλλου δεν παραβιαζεις μονο την πορτα του αλλα πολλες φορες την ψυχικη του ηρεμια και γαληνη.

ασε που πολλοι φονοι εχουν γινει απο ατομα που ξυπνησαν τα βραδια και ηρθαν αντιμετωποι με τους ληστες..
δεν λεω,αλιμονο,να χασουν την ζωη τους αλλα δεν θα τους λυπηθω κιολας..
και ουτε θα βαλω την ζωη του σκυλιου μου που ζει μαζι μου σαν μελος της οικογενειας μας κατω απο τον καθε μικροκακοποιο..(το ξαναεω δεν συγκρινω την αξια της ζωης του καθενος)..
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Δεν είναι διαφορετικό, είτε βρίσκονται σε αυλή, είτε σε κοπάδι!Απλά ανέφερα την παρουσία τους σε κοπάδι γιατί εκεί έχει σημασία η αντιμετώπιση των εισβολέων να γίνεται με τον "Ορεινό" τρόπο!Σε αντίθετη περίπτωση η παρουσία τους είναι άχρηση!

Οι Ορεινοί Ποιμενικοί αν ενεδρεύουν δρουν εντελώς αντίθετα από την φύση τους!

Είναι σαν να λεμε ότι ένα pointer ας πούμε αν συναντήσει την περδικα στην πλατεία κι όχι στο βουνό δεν θα φερμάρει, αλλά θα τρέχει και θα την διώχνει!


Όσο για τα σκυλιά που φεύγουν παρασειρμένα από λύκαινες σε οίστρο, είναι περισσότερο αστικός μύθος( ή καλύτερα αγροτικός μύθος στην περίπτωσή μας:p) για τα "ζουλάπια" παρά πραγματικότητα!

Επειδή είπες ότι είχες Ε.Π. αλλά κι επικοινωνία με βοσκούς, αν καθήσεις και το συζητήσεις μαζί τους, αν κι όλοι αρχικά το θέτουν ως δεδομένο, τελικά θα δεις να σου λένε ότι δεν το έχουν ζήσει ποτέ, αλλά το λέγαν κι οι παππούδες τους!;)

Μάλιστα, χωρίς να ξέρω τον λόγο, η περίοδος του οίστρου των λύκων, τουλάχιστον στην Κεντρική και Δυτική Πίνδο, είναι από τις πιο ήσυχες περιόδους για τα κοπάδια!
 


dionusis

Active Member
7 Μαρτίου 2010
27
0
Μας έχουν κλέψει 2 φορές στο εξοχικό μας,1 στο μαγαζι μας κ 1 στο σπίτι μας στα 20 χρόνια που έχουν περάσει..Λέτε να ενδιαφερθώ τι θα πάθει ο κλέφτης μέσα στο σπίτι μου αν θα μπει κ έιμαι μέσα????

Συμφωνώ με mathousalix!!!!!!
Ή θα πεις μισό κύριε κλέφτη (πατήσεις pause) να πάρω την αστυνομία (ξανά pause για αρκετή ώρα)να έρθει να σε πάρει ά κ κάτσε ακίνητως αλλιώς σε έφαγε!
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Λοιπον Διονυση, κοιτα να δεις τι γινεται.
Σε ένα δημοσιο φορουμ είθισται να ειμαστε νομοταγεις πολιτες. Εφοσον ο Νόμος λεει ότι θα πρεπει να παρεις την αστυνομια και να μην αυτοδικησεις, ουτε και να στειλεις τον σκυλο, ετσι θα κανεις. Pause λοιπον εμεις.

Η ανοησια του να περιμενεις την αστυνομια δεν εχει προηγουμενο, ωστοσο θα τιμωρηθεις αυστηρα γιατι δεν την περιμενες, ενώ ειχες στη διαθεση σου ένα μολις λεπτο.

Αντιστοιχα αλλά πολύ χειροτερα, στα κυνηγετικα φορουμ, αν πεις ότι θελεις την καραμπινα ΚΑΙ για προστασια, θα πεσουν να σε φανε.
Τα ιδια αυτά ατομα, σε κατ’ιδιαν συζητησεις θα σου πουνε ότι η καραμπινα είναι ετοιμη κατω από το κρεβατι ή στην ντουλαπα της κρεβατοκαμαρας.

Φυσικα η χρηση της θα επιφερει βαρυτατες ποινες και το γνωριζουν πολύ καλα, όπως βεβαια γνωριζουν επισης ότι καλυτερα μια κακιά δίκη παρά μια ενδοξη κηδεια.

Προς υπερασπιση του σοφου νομοθετη, ας αναλογιστουμε τι θα γινοταν αν επιτρεποταν η χρηση παντος ειδους οπλου, εμψυχου ή αψυχου, από έναν λαό τοσο θερμοαιμο και ατιθασο.
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
Καλύτερα να αντιμετωπίζεις μία δικογραφία παρά δύο μέτρα χώμα
έιχε γράψει σε άλλο τόπικ κάποιος.:D
Πιστεύω πως αν δεν μιλάμε για στοχευμένο χτύπημα η ύπαρξη σκύλου δρά αποτρεπτικά ούτως ή άλλως.
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Στην Ερέτρια, σε ένα σπίτι γνωστού, μπήκε ένας κλέφτης σκαρφαλώνοντας τη μάντρα, με κλειδωμενη καγκελόπορτα και πινακίδα 'προσοχή σκυλος". Το ΓΠ που έχουν οι άνθρωποι τον έκανε με τα κρεμμυδάκια τον κλέφτη και αυτός πήγε και έκανε μήνυση...
Ε, λοιπόν, η Αστυνομία γέλαγε...
 


Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Aς κανει οτι θελει εγω θα τον αφησω ξαπλα με το σκυλο δαγκωμενο στο σβερκο κανα 2ωρο και μετα θα; παρω την αστυνομια....να δεισ μετα ποιος θα παθει το σοκ απο τους δυο
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλύτερα να αντιμετωπίζεις μία δικογραφία παρά δύο μέτρα χώμα
έιχε γράψει σε άλλο τόπικ κάποιος.:D
Τετοιες εξυπναδες μονο ενα ατομο τις λεει εδω μεσα...:rolleyes::D

Οι αμερικανοι λενε it is better to be judged by 12, than carried by 6
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
κ εγω συμφωνω με τους αμερικανους!χαχαχα!!!!εγω θα προσπαθουσα να αποφυγω το καθε τι απο αυτα.κ να αντιδρασει ο σκυλος κ να μπει καποιος μεσα στο σπιτι μου.δεν αρκουμε με τον σκυλο ,εχω κ συναγερμο.παρολα αυτα ομως,κ εγω προτιμω να αντιμετωπισω τον δικαστη παρα τον αγιο πετρο.

επισης,αν ειστε μεσα στο σπιτι κ ορμηξει ο σκυλος στον ληστη κ ενω εχετε κ προηδοποιητικη πινακιδα,ολα ειναι υπερ σας.βεβαια κ να μην εχετε,απλα ισχυριζεστε οτι ο πανπονηρος κλεφτης την εβγαλε.απλα τα πραγματα.ο νομος ομως εχει ενα κενο σχετικα με το αδειο σπιτι απο σας κ ενω ειναι μεσα μονο ο σκυλος.δεν θεωρειται αμυνα οπως σε αλλη περιπτωση κ τιμωρειται ο σκυλος.ξερω περιπτωση με ροτι που αν δεν κανω λαθος το αφεντικο του αυτον τον μηνα τον περνει απο καραντινα που το ειχαν το σκυλι.την επεσε σε εναν αλβανο ενω δεν ηταν κανενας σπιτι κ του πηραν το σκυλι για ενα χρονο.κ οχι σε αυλη,μεσα στο σπιτι ηταν.

βεβαια κρινω κ το αφεντικο σαν χαχανουλι,γιατι εγω δεν θα το αφηνα να περασει ετσι.αυτος δεν εκανε τιποτα.ουτε μια ενσταση,τιποτα.απλα του πηραν το σκυλι κ αυτος το δεχτηκε.αλλα κ εγω δεν τους λυπαμαι.να το σκεφτοντουσαν πριν μπουνε.αυτος δλδ αν πειναει εχει το ελευθερο,εγω που φοβαμαι για αυτους που πεινανε μην μπουνε σπιτι μου, να μην παρω τα μετρα μου?
 


mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Εχε ενα λουρι "κομμενο" και "παλιο" για καθε περιπτωση!! "Κυριε Οργανο εγω κρατουσα τον σκυλο αλλα ξαφνικα εσπασε το λουρι. Προσπαθησα να παρω τον Ρεξ απο πανω του αλλα δεν τον αφηνε με τιποτα. Και να φανταστειτε οτι ειναι ανεκπαιδευτος!!"
Ας σοβαρευτω τωρα.Σχεδον κανενας χειριστης σκυλου δεν εχει περασει την αναλογη εκπαιδευση διαχειρισης στρες και ως εκ τουτου το πρωτο πραγμα που μπορει να κανει ειναι να παγωσει.Το αποτελεσμα μπορει να ειναι:
α. ο σκυλος εαν ειναι εκπαιδευμενος σωστα, να επιτεθει. Υπαρχουν φορες που δεν βγαινει λεξη απο μεσα μας και πρεπει να παρει εκεινος την πρωτοβουλια.
β. ο σκυλος ειναι ανεκπαιδευτος αλλα κανει καποια στοιχειωδη φυλαξη. 50/50 να επιτεθει αλλα ισως οχι κατασταλτικα(κυριως κυκλους γυρω απο τον κακο, δαγκωματα με τα μπροστινα δοντια,δινει χρονο στον κακο να αντιδρασει).
γ. ο σκυλος μας ειναι εκπαιδευμενος λαθος(για την περισταση). Κατσε και απολαυσε αυτο που θα σου συμβει.Ιδιαιτερα οι κυριες.......
 
Last edited:


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γιωργο, δεν ξερω για διαχείριση στρες, αλλά πολλοι ιδιοκτητες σκυλου πρεπει να κανουν εκπαιδευση διαχείρισης θυμού (anger management). Θα τους χρησιμευσει πολύ και θα τους λυσει πολλα προβληματα, τοσο με τον σκυλο τους οσο και με τους ξενους σκυλους και χειριστες.
 


STAMOSCHIOS

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2009
58
1
CHIOS
Με συγχωρείτε κύριοι, αλλά θα βρείτε επίδοξο κλέφτη στην αυλή του σπιτιού σας με τον σκύλο σας πάνω του και θα είστε τόσο ήρεμοι που θα σκεφτείτε την νομική υφή του θέματος. Μάλλον θα γυριστούν σκηνές από την ταινία " ο Εκδικητής".
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
εαν γίνει επίθεση του σκύλου στην αυλή του σπιτιού τότε έχει μπλέξει και ο ιδιοκτήτης και ο σκύλος. Εντός του σπιτιού και υπο προυποθέσεις είναι άλλη περίπτωση.
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
ακριβως αυτο ειχα πει κ πιο πριν.μεσα στο σπιτι κ υπο προοιποθεσεις.καταρχην να ειμαστε μεσα.για την αυλη ,για να εισαι καλυμενος πρεπει να την κανεις σαν κλουβι,να μην μπορει να μπει κανεις.
 


STAMOSCHIOS

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2009
58
1
CHIOS
Να "βρεθεί" τότε εντός οικίας ο επίδοξος κλέφτης σε "τεύχη". Όσοι πουλάνε υπερβολική προοδευτικότητα και βγάζουν λογίδρια περί δικαιωμάτων των διαρρηκτών, δεν ξέρουν τι σημαίνει απειλή του οικιακού ασύλου. Δεν έχουν νιώσει στο "πετσί" τους το αίσθημα "βιασμού" που επιφέρει στο οικογενειακό περιβάλλον μία κλοπή. Λοιπόν οι καλύτερες συμβουλές πρέπει να είναι στο πως δεν θα μπλέξει ο αμυνόμενος και πως η ίδια η κοινωνία θα αντιληφθεί τα νέα δεδομένα.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα