Σκύλος δάγκωσε μωρό

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ναι, μπορει. Αλλα τοτε δεν τον λεμε ουτε σωστο ουτε ισορροπημενο, αλλα επικινδυνο...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Beta-5
Εκ του αποτελεσματος... μεχρι εκεινη στιγμη θα μπορουσε να ειναι και ισορροπημενος και σωστος.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ναι αλλά οι σωστοί και ισορροπημένοι σκύλοι έχουν μεγαλώσει σωστά από κουτάβια. Και καμιά φορά κι εμείς να μεγαλώσουμε ένα κουτάβι, χωρίς κακές προθέσεις, μπορεί να κάνουμε κάποια λάθη και να έχουν απρόβλεπτες αντιδράσεις.
Εγώ συμφωνώ με deliaki..Είμαι λίγο επιφυλακτική με τα σκυλιά δίπλα σε παιδιά.
Π.χ. τα σκυλιά μου παίζουν όλα με την βαφτηστήρα μου αλλά δεν θα τα άφηνα μόνα μαζί τους. Για πολλούς λόγους. Ο έλβις με την τρέλα του θα την έριχνε κάτω, και ο Τζίμης μια να πηδούσε πάνω της έφτανε για να την χτυπήσει. Η Λούση μόνο είναι τόσο ήρεμη που κρατάει το λουρί το τρίχρονο και την πάει βόλτα. Από την άλλη εχω δει παιδιά με τα δικά τους σκυλιά και μου έχει κάνει εντύπωση πόσο ευπροσάρμοστα είναι και τα ίδια, πως μαθαίνουν να αποφεύγουν ορμητικά σκυλιά για να μην τους ρίξουν κάτω ακόμη και σε πολύ μικρή ηλικία.
Το θέμα είναι ότι επειδή την γλώσσα του σκύλου δεν την μιλάει κανείς άπταιστα ;) ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί ακόμη και με έναν ισορροπημένο σκύλο. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Αυτη ειναι η σωστη και ρεαλιστικη προσεγγιση, και βεβαιως συμφωνω.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Εκ του αποτελεσματος... μεχρι εκεινη στιγμη θα μπορουσε να ειναι και ισορροπημενος και σωστος.
Ακριβως. Και επειδη ο κανονας δεν ειναι οτι εχουμε 100 εκατομμυρια σκυλια παγκοσμιως και αναλογους θανατους παιδιων ή κουταβιων, αλλα σε πολυ μεμονωμενες και ακραιες περιπτωσεις συμβαινει αυτο που ακουμε και διαβαζουμε κατα καιρους, φτανουμε στο ασφαλες συμπερασμα οτι οι κατοικιδιοι σκυλοι(αλλα και γενικα οι σκυλοι) δεν επιτιθενται για να θανατωνουν, ακομα και αν λογω διαφορων συνθηκων δαγκωσουν.

Ο σκυλος που θα επιλεξει κεφαλι-λαιμο και δυνατο ή επανελημενο δαγκωμα, δεν ειναι ουτε ισορροπημενος ουτε σωστος και ειναι απλα επικινδυνος. Και εκει ερχεται η θεμελιωδης ευθυνη του ιδιοκτητη αυτου του σκυλου να βρει τροπο να αποτρεψει-πει, καθε πιθανοτητα συμβαντος. Ο σκυλος που εχει δειξει σημαδια επιθετικοτητας ακομα και χωρις ακραια συμπεριφορα, ειναι εν δυναμει(μπορει να ειναι)επικινδυνος. Και παλι ερχεται η ευθυνη του καθε ιδιοκτητη...

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Και για να το παω ενα βημα πιο κατω...
ο σκυλος ειναι σαν ενα μικρο παιδι.. δεν αντιλαμβανεται το κακο με τον τροπο που το αντιλαμβανομαστε εμεις. Στον ιδιοκτητη πεφτει η ευθυνη να διαβαζει το σκυλο του, να προλαβαινει καταστασεις και να του δημιουργει συνεχεια καλες εμπειριες που τον κανουν να νιωθει καλα και ασφαλης.
Οπως αλλωστε και ενα παιδι 6 ετων... πολυ καλη μου φιλη οταν ηταν 7 ετων παραλιγο να πνιξει την αδελφουλα της 11 μηνων στην μπανιερα.. την ειχε ηδη γεμισει και την ειχε βαλει μεσα και την πιεζε... στο τσακ την προλαβε η μανα της.. σε μια χαρα ανθρωπο εξελιχθηκε χωρις κανενα προβλημα, με δικη της οικογενεια.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οπως αλλωστε και ενα παιδι 6 ετων... πολυ καλη μου φιλη οταν ηταν 7 ετων παραλιγο να πνιξει την αδελφουλα της 11 μηνων στην μπανιερα.. την ειχε ηδη γεμισει και την ειχε βαλει μεσα και την πιεζε... στο τσακ την προλαβε η μανα της.. σε μια χαρα ανθρωπο εξελιχθηκε χωρις κανενα προβλημα, με δικη της οικογενεια.
Αν το εκανε στα 37 θα ηταν το ιδιο; Και οι σκυλοι που σκοτωνουν δεν ειναι κουταβια 3 μηνων, αλλα ενηλικοι. Και ας μην βγαζουμε συμπερασματα χρησιμοποιωντας το ενα στο εκατομμυριο ακυρωνοντας τον κανονα. Ο κανονας ειναι οτι τα σκυλια δεν σκοτωνουν ανθρωπους. Οποιαδηποτε αποκλιση απο αυτην την συμπεριφορα ανηκει σε απειροελαχιστο ποσοστο επι του συνολου, και συνιστα το "επικινδυνο"...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Αν το εκανε στα 37 θα ηταν το ιδιο; Και οι σκυλοι που σκοτωνουν δεν ειναι κουταβια 3 μηνων, αλλα ενηλικοι.

Αυτο ακριβως ειπα. Μαλλον δε το καταλαβες...Οτι ο σκυλος και ενηλικος να ειναι, ειναι σαν να ειναι ενα παιδι 6 ετων.
Ο κανονας και βεβαια ειναι οτι τα σκυλια δε σκοτωνουν ανθρωπους. Οχι ομως γιατι καταλαβαινουν οτι αυτο ειναι εγκλημα και κακο.
Επισης, ακομα και το "σκοτωνω" ειναι σχετικο... μπορει ενα πιντσερ να επιτεθει με μανια και να μη σκοτωσει και ενα μαστιφ να κανει μια "διορθωση" (ξερω οτι ο ορος δεν ειναι ο δοκιμος) και να σκοτωσει.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ο κανονας και βεβαια ειναι οτι τα σκυλια δε σκοτωνουν ανθρωπους. Οχι ομως γιατι καταλαβαινουν οτι αυτο ειναι εγκλημα και κακο.
Αλλα γιατι τοτε; Τυχαια; Προφανως λογω κρισης και αυτο που αποκαλουμε ως "ισορροπια"...

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
ΞΕΡΩ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΘΑ ΤΟ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΑΝ ΓΑΤΙ

και μαλιστα ειναι εκπαιδευτη και θυληκια ζηλευει τα παιδια ειναι στο σκυλο αλλα και στην εκπαιδευση

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.830
8.027
ΞΕΡΩ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΘΑ ΤΟ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΑΝ ΓΑΤΙ

και μαλιστα ειναι εκπαιδευτη και θυληκια ζηλευει τα παιδια ειναι στο σκυλο αλλα και στην εκπαιδευση
Σήμερα κιόλας με αφορμή αυτή την συζήτηση μιλούσα με εκπαιδευτή..Και μου έλεγε περιστατικό με μίνι πίντσερ που λάτρευε το παιδί της οικογένειας αλλά δεν του άρεσαν γενικά τα παιδιά το οποίο σε μία γιορτή το είχαν δεμένο στο ψυγείο και πήγε το παιδάκι της οικογένειας και του τσίμπησε τα μαγουλάκια και ο φίλος του έκανε το ίδιο μετά, άρπαξε τον φίλο στο πρόσωπο και έχει κάνει ήδη 3 πλαστικές το μικρό. δεν είναι ράδιο αρβύλα, είναι περιστατικό αληθινό.
Μεγάλο λάθος ότι έγραψα πριν για τα μικρά και μεγάλα σκυλιά..Δεν είναι το μέγεθος που μετράει..διαβάζουμε τον σκύλο και προσέχουμε πάντα.