Σκύλος εργασίας του διάσημου James Lech επιτέθηκε

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
και εγω πρεπει να ειμαι ανω των 18...

παντως πραγματικα το να εχεις ενα σκυλο εκπαιδευμενο στις επιθεσεις ειναι σαν να εχεις ενα οπλο...ελπιζω οι εκπαιδευτες να σκεφτονται που "δινουν" αυτα τα οπλα...
φυσικα το να εχεις ενα ανεκπαιδευτο και ακοινωνιτο σκυλο δεν ειναι καλητερο...

θελει πολυ σκεψη το ολο θεμα...νομιζω...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Λοιπό το μόνο που θα πω είναι ότι στο άρθρο αναφέρεται ότι η μικρή τη στιγμή της επίθεσης καθόταν στο τραπέζι και έτρωγε και το rot από το πουθενά ορμηξε και την άρπαξε. Τουλάχιστον από τα γραφόμενα αυτή η εικόνα μου δημιουργήθηκε.
Το βίντεο όμως για εμάς άνω των 18 :cool::rolleyes: δείχνει το μικρό κορίτσι να τρέχει χοροπηδώντας χαρούμενα (ουδέν μεμπτόν επί τούτου βέβαια) σε ένα στενό διάδρομο ανάμεσα στα τραπέζια και ακριβώς μπροστά από το πρόσωπο του σκύλου.

Μία απλή επισήμανση κάνω... κατά τα άλλα είναι μεγάλη συζήτηση για το αν και το πως και το γιατί...

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Ολοι πλεον μπορουν να δουν το βιντεο,ακομη και οι ανηλικοι :rolleyes: Το καλο το παληκαρι ξερει και αλλο μονοπατι... Αν προσεξετε ο σκυλος στο 00.09sec ειχε προσεξει το κοριτσακι.Μαλλον δεν το αντιληφθηκε κανεις.Ακομα και λουρι να ειχε η αποσταση ειναι μικρη και μπορουσε να κανει την ζημια.Δυστυχως απ'οτι γραφει στο αρθρο την τραυματισε στο δεξιο μερος της κοιλιας οπου και την τραυματισε.Και μετα μιλαμε για λαθη δικα μας ενω στην περιπτωση αυτη η ευθυνη ειναι του διασημου εκπαιδευτη.Ακομα και αυτοι κανουν λαθη...http://slumz.boxden.com/f610/dog-whisperers-rottweiler-attacking-4-year-old-girl-mall-1581374/

Last edited:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Για τα λαθη των γονιων που για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο αφηνουν αμολυμενα τα παιδια τους δεν ακουσα ακομα τιοποτα. Σε δημοσιο χωρο το παιδι πρεπει να ειναι στρτιωτακι και οχι να τρεχει ανεξελγκτο δεξια αριστερα. Αν αντι για κλειστο χωρο με σκυλο αυτο γινοταν σε αυτοκινητοδρομο με λεοφορειο θα μιλουσαμε για πουρε παιδι και οχι για τρυματισμενο παιδι.

bytzamas

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
123
0
Για τα λαθη των γονιων που για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο αφηνουν αμολυμενα τα παιδια τους δεν ακουσα ακομα τιοποτα. Σε δημοσιο χωρο το παιδι πρεπει να ειναι στρτιωτακι και οχι να τρεχει ανεξελγκτο δεξια αριστερα. Αν αντι για κλειστο χωρο με σκυλο αυτο γινοταν σε αυτοκινητοδρομο με λεοφορειο θα μιλουσαμε για πουρε παιδι και οχι για τρυματισμενο παιδι.
Σε εστιατόριο ήταν το παιδάκι! Και είναι ό,τι πιο φυσιολογικό κάποια στιγμή να περπατάει...χοροπηδώντας! Θα πρέπει ο κάθε γονιός να θεωρεί δεδομένο οτι αν το παιδί του κάποια στιγμή είναι ζωηρό θα του ορμήξει ένας σκύλος και θα το αρπάξει από το στομάχι???...Μέσα σε ένα εστιατόριο?
Τι σχέση έχει ο αυτοκινητόδρομος με τις καφετέριες και τα εστιατόρια?

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Σωστα,φταινει και οι γονεις που ετρωγαν και το παιδι αλωνιζε,ηθελα να το γραψω και αυτο και ξεχαστηκα.Τι δουλεια εχει ομως 1 σκυλος σε εστιατοριο αναμεσα σε τοσα ατομα?Επρεπε δλδ να φανε μαζι με τον σκυλο?

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Σε εστιατόριο ήταν το παιδάκι! Και είναι ό,τι πιο φυσιολογικό κάποια στιγμή να περπατάει...χοροπηδώντας! Θα πρέπει ο κάθε γονιός να θεωρεί δεδομένο οτι αν το παιδί του κάποια στιγμή είναι ζωηρό θα του ορμήξει ένας σκύλος και θα το αρπάξει από το στομάχι???...Μέσα σε ένα εστιατόριο?
Τι σχέση έχει ο αυτοκινητόδρομος με τις καφετέριες και τα εστιατόρια?
Ολα εχουν σχεση. Το παιδι που δεν εχει μαθει πως οταν ειμαστε εκτος σπιτιου ειμαστε διπλα στους γονεις μπορει και να στην κανει στον αυτοκινητοδρομο. Δυστυχως αυτο ειναι ενα φαινομενο που βλεπω σε πολλα νεα ζευγαρια με παιδια που δεν ασχολουνται οσο πρεπει με τα παιδια τους και δεν τους εχουν μαθει καποια βασικα πραγματα.

bytzamas

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
123
0
Συμφωνώ για τα κακομαθημένα που βλέπουμε κάθε μέρα δεξιά κι αριστερά, αλλά όταν πρόκειται για κλειστό χώρο το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι π.χ. να πέσει και να χτυπήσει το παιδί ή να κάνει καποια ζημιά και να ενοχλήσει τους υπόλοιπους θαμώνες. Το να πεσει θύμα του σκύλου του διπλανού τραπεζιού, ο οποίος εν προκειμένω το άρπαξε σαν θύραμα, δεν είναι και το πιο πιθανό σενάριο...ούτε και είναι κατα τη γνώμη μου "ελαφρυντικό" για τον κάτοχο του σκύλου.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Το σκυλί την κοιτούσε απο πριν
και το παιδί και τούμπες να έκανε ο σκύλος δεν θα έπρεπε να ορμήσει !!! ειδικά αν είναι εκπαιδευμένος !! τι λέμε τώρα
πάλι καλα που το κοριτσάκι δεν τραυματίστηκε πιο πολύ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αν ήμουν πατέρας της μικρής θα του είχα ανοίξει το κεφάλι!
Βρίσκεται σε μέρος όπου υπάρχουν άνθρωποι και όσο φιλόζωοι και να είμαστε ο σκύλος και κατ'επέκταση και ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να με σέβεται και εμένα που τρώω και τους γύρω!Είναι χώρος συνεστιάσεων και απαιτώ από κάποιον που έχει σκύλο να συμμορφωθεί με τους δικούς μου κανόνες!
Είπαμε ρε παίδες πολιτισμός πολιτισμός αλλά τι θα πρέπει να δούμε άλλο?Να τρώει και ο σκύλος μαζί μας στο τραπέζι...ένα κοριτσάκι για γεύμα?

Ναι είναι επικίνδυνο που αλωνίζει η μικρή μέσα στο μαγαζί και δεν είναι υπό την επίβλεψη των γονιών αλλά όχι και έτσι!
Ναι μπορεί να πάθει κάτι άλλο εκτός από το να την δαγκώσει αλλά όχι έτσι!
Ναι έχουν λάθος οι γονείς αλλά όχι έτσι!

Να ξεχωρίζουμε κάποια πράγματα!Το περιστατικό εκτυλίσσεται σε εστιατόριο!
Δεν με ενδιαφέρει, είτε εκπαιδευμένος είναι ο σκύλος είτε ότι θέλει να ναι θα έπρεπε να είναι υπό αυστηρή επίβλεψη και με φίμωτρο!ΑΝ θέλεις να βρίσκεται ανάμεσα μου!
Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!Είπαμε, οι εκπαιδευμένοι σκύλοι είναι εκπαιδευμένοι, δεν χρειάζεται να τεστάρουμε την εκπαίδευση τους πηγαίνοντας στο εστιατόριο!

Και σε αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ σε κάτι που ειπώθηκε πιο πάνω!
Τι σημαίνει "και οι εκπαιδευτές να προσέχουν που δίνουν τα εκπαιδευμένα σκυλιά"?
Δηλαδή συγγνώμη, τον σκύλο μου τον εκπαίδευσε ο εκπαιδευτής, οκ?Αν εγώ τον πάρω από το εκπαιδευτήριο, πάω σε ένα πάρκο και του δώσω την εντολή "σάλτα σε εκείνο το κοριτσάκι στην κούνια που φοράει κίτρινο μπλουζάκι" θα φταίει ο εκπαιδευτής που μου το εκπαίδευσε?
Θα φταίει η μάνα που έχει αφήσει το παιδί να τρέχει αμέριμνο αν και εγγυμονεί κινδύνους το να αλωνίζει στην παιδική χαρά?
Ή θα φταίω εγώ που είμαι ΗΛΙΘΙΟΣ?

Το περιστατικό είναι ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟ!!!

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Παιδια ας χαλαρωσουμε λιγο.Αγαπαμε και σεβομαστε τα σκυλια,αλλα το να κατηγορουμε το παιδι που ετρεχε μεσα στο εστιατοριο και κοντεψε να γινει μεζες η τους γονεις του για αυτο που εγινε,ειναι εντελως ακραιο κατα τη γνωμη μου.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εμένα πάντως δε μου φαίνεται ότι το κοριτσάκι χοροπηδούσε. Αντίθετα προχωρούσε φυσιολογικά και σε καμιά περίπτωση δεν ήταν επιθετικό προς το σκύλο. Ούτε καν πήγαινε προς το μέρος του. Αυτό που θα γίνει είναι ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί εξωδικαστικά και η οικογένεια του κοριτσιού και οι δικηγόροι της θα μαζέψουν δικαίως λεφτά από την υπόθεση. Όσο για τον ιδιοκτήτη και τον εκπαιδευτή έκαναν μεγάλη βλακεία διότι τώρα φυσικά το μαγαζί θα απαγορέψει τους σκύλους και το ίδιο θα κάνουν και άλλα μαγαζιά. Είναι που είναι ελάχιστα τα μέρη που επιτρέπονται οι σκύλοι, θα γίνουν ακόμα λιγότεροι λόγω φόβων για liability & litigation.:mad: Επίσης θα την πληρώσουν ενδεχομένως και οι συγκεκριμένες φυλές των σκύλων που θα αποκτήσουν έτσι ακόμα χειρότερη φήμη.:mad:

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Ετσι ειναι Σαρα...θελουμε να μπορουμε να μπουμε σε ολους τους χωρους με τα σκυλια μας,αλλα ποσοι ειναι πραγματικα υπευθυνοι ιδιοκτητες?
Ετσι γινεται και μετα την πληρωνουν ολοι,οχι αδικως κρινωντας απο το συγκεκριμενο συμβαν.Ρε παιδια σαν λουτρινο κουκλακι το εσυρε το μωρο..

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Λαθος που ο σκυλος δεν φοραγε φιμωτρο. Λαθος ο ιδιοκτητης του δεν ηταν πιο προσεκτικος. Λαθος που το παιδι δεν ηταν διπλα στους γονεις. Απλα ηταν ενα κοκτεϊλ καταστασεων που συνεπεσαν. Κακια στιγμη. Κριμα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Θυμάμαι ότι πριν από πάρα πολλά χρόνια που είχα μπει στο μετρό της Βιέννης, επιτρέπανε σκύλους, πάντοτε όμως με φίμωτρο.

georgeIII

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
55
0
απο τα λιγα που εχω διαβασει γενικα για τα σκυλια και απο την μικρη εμπειρια μου ως χειριστης σκυλου υπο εκπαιδευση ενα πραγμα εχω κανει δογμα μου με ολη την εννοια της λεξεως

""Οσο εκπαιδευμενος και να ειναι ο σκυλος οση εμπιστοσυνη και να του εχουμε ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ποτε να ειναι λυτος και ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ να ειναι υπο διαρκη επιτηρηση και ελεγχο γιατι ΠΟΤΕ δεν ξερουμε τι θα ειναι αυτο που θα ερεθισει τα ενστικτα του σκυλου""

χωρις να εχω δει το βιντεο γιατι δεν μου το ανοιγει η συνδεση μου πιστευω οτι ολη την ευθυνη την ειναι ο χειριστης του σκυλου εκεινη την στιγμη και κανενας αλλος. ουτε το κοριτσακι ουτε οι γονεις ουτε ο σκυλος και η ρατσα του. Γιατι αυτος ηταν που εχασε τον ελεγχο του σκυλου του. Βασικη συμβουλη του εκπαιδευτη μας ειναι οτι πρεπει να "κοιταμε πιο μπροστα απο το σκυλο μας και να καταλαβαινουμε τι θα να κανει πριν σκεφτει αυτος να το κανει....

αυτα τα λιγα