Σκύλος εργασίας του διάσημου James Lech επιτέθηκε

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δηλαδή ρε συ, το παιδί πρέπει να έχει την ίδια ελευθερία κινήσεων στον δρόμο και στον κλειστό χώρο? Και πως θα μάθει να διακρίνει και να αναγνωρίζει κλίμακα κινδύνου?
Δεν πρέπει, όπου μπορεί, να παίρνει "αέρα" και να ξεκολλάει από τους γονείς του?
Και δεν εννοώ να τα κάνει Π@τ@ν@ όλα, και να καταλήξει ένας παρτάκιας, αλλά να μάθει να εκτιμά καταστάσεις....
(Άλλωστε αυτή τη χρονική στιγμή.....την Ελλάδα την έφτασε εκεί που την έφτασε...."το παιδί της μαμας":D)
Για το λογο αυτο υπαρχουν παιδοτοποι και παιδικες χαρες, επισης υπαρχουν τοσα αθληματα να ασχοληθει.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Και στον κανονικό κόσμο?

Στον κανονικο κοσμο ειναι ευθυνη των γονεων, αλλα μην μου πεις οτι οι γονεις που αφηνουν τα μικρα τους να αλωνιζουν το κανουν για να μαθουν να αναγνωριζουν κλιμακα κινδυνου. Για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο το κανουν και επειδη βαριουνται να εξηγησουν καποια πραγματα στο παιδι.

bytzamas

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
123
0
Αλλά ο γονέας του παιδιού που δέχομαι ότι μπορεί να μην πρόλαβε δε θα έπρεπε ίσως να πει στο παιδί του να μην είναι πολύ ορμητικό τρέχοντας προς το σκύλο;
Μα το παιδί δεν τρέχει ορμητικά προς τον σκύλο!Απλά περπατάει με το κλασσικό, χαρούμενο θα έλεγα, περπάτημα ενός παιδιού. Ο γονέας και ο κάθε γονέας, δεν μπορεί να αλυσοδέσει το παιδί του επειδή ίσως κάποια στιγμή να το αρπάξει ο σκύλος το διπλανού....Και που ξέρετε ότι το κοριτσάκι δεν ειχε πάει απλά στο μπαρ για να πάρει ένα αναψυκτικό, ακόμη και καθ' υπόδειξη της γιαγιάς του? Θα πρέπει να απαγορευθεί σε κάθε παιδάκι η ελεύθερη κίνηση μέσα σε χώρους μαζικής εστίασης για να αποφευχθούν γεγονότα όπως το συγκεκριμένο? Είναι φανερό ότι ο εν λόγω ιδιοκτήτης, αυτοαποκαλούμενος εκπαιδευτής κ.λπ. δεν γνώριζε καν τον χαρακτήρα του σκύλου του και με το να τον φέρνει σε τέτοιους χώρους χωρίς φίμωτρο και χωρίς αυστηρή επίβλεψη, εξέθετε σε κίνδυνο τους υπόλοιπους θαμώνες. Τι φταίνε τώρα οι κηδεμόνες της μικρής, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω...Κι εγώ στην ηλικία της, όταν έβγαινα με τους γονείς μου για φαγητό, σαφώς και απομακρυνόμουν από το τραπέζι. Αυτό δεν σημαίνει ότι μου επέτρεπαν να ενοχλώ τους υπόλοιπους παραυρισκόμενους, αλλά δεν ήμουν και καθηλωμένη σε μια καρέκλα για να μην ενοχλήσω το σκυλάκι του παραδιπλανού τραπεζιού...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Μα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όταν το έχεις κλειδωμένο δίπλα σου(εντάξει, όχι από γκρίνια)...όχι όταν αλωνίζει που δεν ξέρεις κάθε στιγμή που θα πάει και τι θα κάνει....

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Vasgial δεν θα γραψω τιποτα περισσοτερο για το σκεπτικο σου.Με το πληκτρολογιο δεν μπορουμε να επικοινωνησουμε σωστα.Οστοσο θα ηταν ενδιαφερον να εκανα μαζι σου μια τετοια κουβεντα απο κοντα και εκει να αναπτυξεις τα επιχειρηματα σου.Και θα εβλεπες οτι δεν ειμαι μαλακας , και τα παιδια μου γεννηθηκαν ειναι και θα πεθανουν ελευθερα χωρις κανεναν να τα βαλει ουτε σε καλουπι ουτε σε λουρι δινοντας μαχες για αυτο.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εσυ το βλεπεις ετσι. Οταν ομως ειναι διπλα σου, παιδι ειναι, και θα σε ρωταει πραγματα και τα δικα του θα λεει με αποτελεσμα να μην μπορεις εσυ να χαρεις με την παρεα σου. Αυτα που λεω ειναι καθημερινοτητα και γινεται γυρω μας οπου σταθεις. Αυτο συμβαινει σε νεα ζευγαρια που δεν εχουν παρει πρεφα οτι οταν εχεις παιδι θα πρεπει να στερηθεις και καποια πραγματα η να βρεις τη χρυση τομη που τα συνδιαζει ολα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Vasgial δεν θα γραψω τιποτα περισσοτερο για το σκεπτικο σου.Με το πληκτρολογιο δεν μπορουμε να επικοινωνησουμε σωστα.Οστοσο θα ηταν ενδιαφερον να εκανα μαζι σου μια τετοια κουβεντα απο κοντα και εκει να αναπτυξεις τα επιχειρηματα σου.Και θα εβλεπες οτι δεν ειμαι μαλακας , και τα παιδια μου γεννηθηκαν ειναι και θα πεθανουν ελευθερα χωρις κανεναν να τα βαλει ουτε σε καλουπι ουτε σε λουρι δινοντας μαχες για αυτο.
Εγω σε ενα πολυσυχναστο μερος το παιδι μου δεν το αφηνω να περιφερεται. Ο χαρακτηρισμος μαλακας δεν ηταν για σενα, εχω δει πως γραφεις και τι λες και δε νομιζω οτι σου ταιριαζει τετοιος χαρακτηρισμος. Απο το γραπτο λογο πολλα πραγματα μπορει να παρεξηγηθουν.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Τελος παντων τετοιου ειδους αναλυσεις σε φορουμ για σκυλια ειναι ακυρες.
Συμφωνω οτι διαφωνουμε.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μα το παιδί δεν τρέχει ορμητικά προς τον σκύλο!Απλά περπατάει με το κλασσικό, χαρούμενο θα έλεγα, περπάτημα ενός παιδιού. Ο γονέας και ο κάθε γονέας, δεν μπορεί να αλυσοδέσει το παιδί του επειδή ίσως κάποια στιγμή να το αρπάξει ο σκύλος το διπλανού....Και που ξέρετε ότι το κοριτσάκι δεν ειχε πάει απλά στο μπαρ για να πάρει ένα αναψυκτικό, ακόμη και καθ' υπόδειξη της γιαγιάς του? Θα πρέπει να απαγορευθεί σε κάθε παιδάκι η ελεύθερη κίνηση μέσα σε χώρους μαζικής εστίασης για να αποφευχθούν γεγονότα όπως το συγκεκριμένο? Είναι φανερό ότι ο εν λόγω ιδιοκτήτης, αυτοαποκαλούμενος εκπαιδευτής κ.λπ. δεν γνώριζε καν τον χαρακτήρα του σκύλου του και με το να τον φέρνει σε τέτοιους χώρους χωρίς φίμωτρο και χωρίς αυστηρή επίβλεψη, εξέθετε σε κίνδυνο τους υπόλοιπους θαμώνες. Τι φταίνε τώρα οι κηδεμόνες της μικρής, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω...Κι εγώ στην ηλικία της, όταν έβγαινα με τους γονείς μου για φαγητό, σαφώς και απομακρυνόμουν από το τραπέζι. Αυτό δεν σημαίνει ότι μου επέτρεπαν να ενοχλώ τους υπόλοιπους παραυρισκόμενους, αλλά δεν ήμουν και καθηλωμένη σε μια καρέκλα για να μην ενοχλήσω το σκυλάκι του παραδιπλανού τραπεζιού...
Δεν έγραψα ούτε υπονόησα κάτι τέτοιο. Αυτό που έγραψα είναι πως όπως το σκέφτομαι εγώ και δεν έχω παιδιά δεν ξέρω τι κάνει και τι πρέπει να κάνει ένας γονιός, αλλά κάθε φορά που πάω με τις ανηψιές μου (οι οποίες είναι της ηλικίας της πιτσιρίκας κι έχουν χάσει το μπαμπά τους κι εγώ θα έκανα πολύ χειρότερα στον εκπαιδευτή) κάπου (σε πάρκο, σε φαστ φουντ, στο ροντέο οπουδήποτε εν πάση περιπτώσει) και υπάρχει σκύλος προτρέπω πάντα να προσέχουν όταν τρέχουν προς το μέρος του.
Η σκέψη μου ήταν αν ο γονιός το ανέφερε αυτό στο παιδί του και γράφω (επειδή το έγραψα άλλο αν αγνοήθηκε επειδή δεν το είδατε ή επειδή μπορεί να το έγραψα συγκεχυμένα) πως αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα. Αλλά είναι μια σκέψη που έκανα διαβάζοντας για το περιστατικό.

vasilisd

Well-Known Member
16 Μαϊου 2011
66
0
... Απο το γραπτο λογο πολλα πραγματα μπορει να παρεξηγηθουν.
γι αυτο το λογο καλυτερα τα σχολια περι ανευθυνων αντιληψεων να τα κρατας για τον εαυτο σου και να μην τα "πετας" σε ατομα που δεν γνωριζεις
Τωρα αν θες να μαθεις την ηλικια μου αν εχω παιδια και οτιδηποτε αλλο ευχαριστως να στα αναλυσω απο κοντα με καθε λεπτομερεια

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Απομονώστε το περιστατικό και μην την πάτε σε προσωπικά επίπεδα την συζήτηση...είναι ανούσιο, ανώφελο και άτοπο!

Ελάτε, ας επικεντρωθούμε στο συγκεκριμένο περιστατικό και ας...διαφωνούμε, δεν πειράζει, αλλά μέχρι εκεί...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
απλα το λαθος του φιλου μας ειναι οτι εβγαλε συμπερασμα οτι το παιδι αλωνιζε ενω μπορει να πηγαινε απλα τουαλετα.ενταξει αγαπαμε τα σκυλια αλλα εδω μεσα μερικοι το παρακανουν και δεν ειναο καλο

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
γι αυτο το λογο καλυτερα τα σχολια περι ανευθυνων αντιληψεων να τα κρατας για τον εαυτο σου και να μην τα "πετας" σε ατομα που δεν γνωριζεις
Τωρα αν θες να μαθεις την ηλικια μου αν εχω παιδια και οτιδηποτε αλλο ευχαριστως να στα αναλυσω απο κοντα με καθε λεπτομερεια
Δειγμα παιδειας ειναι και η ελευθερια λογου. Αλλα βλεπω οτι δεν επιτρεπεις διαφορετικες αποψεις. Τι να υποθεσω τωρα; Επειδη οπως ειπα πολλα πραγματα μπορει να παρεξηγηθουν θα θεωρησω οτι αυτο το "απο κοντα" δεν ενεχει καποιου ειδους λεκτικη απειλη και θα σου πω οτι ευχαριστως να βρεθουμε "απο κοντα" για να σου εξηγησω και εγω τις αποψεις μου.

bytzamas

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
123
0
Όπως το σκέφτομαι εγώ και δεν έχω παιδιά δεν ξέρω τι κάνει και τι πρέπει να κάνει ένας γονιός, αλλά κάθε φορά που πάω με τις ανηψιές μου (οι οποίες είναι της ηλικίας της πιτσιρίκας κι έχουν χάσει το μπαμπά τους κι εγώ θα έκανα πολύ χειρότερα στον εκπαιδευτή) κάπου (σε πάρκο, σε φαστ φουντ, στο ροντέο οπουδήποτε εν πάση περιπτώσει) και υπάρχει σκύλος προτρέπω πάντα να προσέχουν όταν τρέχουν προς το μέρος του. Η σκέψη μου ήταν αν ο γονιός το ανέφερε αυτό στο παιδί του και γράφω (επειδή το έγραψα άλλο αν αγνοήθηκε επειδή δεν το είδατε ή επειδή μπορεί να το έγραψα συγκεχυμένα) πως αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα. Αλλά είναι μια σκέψη που έκανα διαβάζοντας για το περιστατικό.
Το παιδί το συνόδευαν οι παππούδες του, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν καθόλου γνώσεις περί σκύλων...ούτε και οι δικοί μου γονείς έχουν...βάζω κι εγώ στη θέση των πρωταγωνιστών τους γονείς μου και τον ανηψιό μου(ο οποίος είναι ακόμη μωρό, αλλά λέμε τώρα)...και δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να τους ρίξω το παραμικρό μερίδιο ευθύνης. Θα το έκανα ίσως μόνο αν το παιδί πραγματικά ενοχλούσε το ζώο. Εδώ πρόκειται απλά για περπάτημα...και για ανυποψίαστους παππούδες οι οποίοι δεν πρόβλαψαν ούτε και όφειλαν να προβλέψουν το τι θα συμβεί.

vasilisd

Well-Known Member
16 Μαϊου 2011
66
0
... Δεν ξερω την ηλικια σου ουτε αν εχεις παιδια. Αλλα τετοιου ειδους ανευθυνες αντιληψεις μεγαλωνουν ανευθυνους ανθρωπους ...
νομιζω απευθυνοσουν σε μενα. Με ξερεις για να κανεις χαρακτηρισμους?

vasilisd

Well-Known Member
16 Μαϊου 2011
66
0
Δειγμα παιδειας ειναι και η ελευθερια λογου. Αλλα βλεπω οτι δεν επιτρεπεις διαφορετικες αποψεις. Τι να υποθεσω τωρα; Επειδη οπως ειπα πολλα πραγματα μπορει να παρεξηγηθουν θα θεωρησω οτι αυτο το "απο κοντα" δεν ενεχει καποιου ειδους λεκτικη απειλη και θα σου πω οτι ευχαριστως να βρεθουμε "απο κοντα" για να σου εξηγησω και εγω τις αποψεις μου.
φυσικα και θελω να ακουω διαφορετικες αποψεις...αλλα οτι οι γονεις ειναι μλκες που πηγαν σε εστιατοριο και γυρισαν απο νοσοκομειο μετα απο δαγκωμα σκυλου μου ηρθε καπως

vasilisd

Well-Known Member
16 Μαϊου 2011
66
0
και το κοντα σημαινει οχι μεσω οθονης & πληκτρολογιου, δεν ειναι λεκτικη απειλη don't worry

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παιδιά, το κοριτσάκι βρισκόταν σ' αυτό που λένε οι ντόπιοι ιθαγενείς (ΤΜ) εδώ "within her rights". Ούτε "αλώνιζε", ούτε έκανε τίποτα ανορθόδοξο. Το μέρος μου μοιάζει με το κλασικό εστιατόριο/καφετέρια αμερικανικού εμπορικού κέντρου (shopping mall) όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση ΔΕΝ υπήρχε συνωστισμός που να δικαιολογεί το να κρατάνε το κοριτσάκι κοντά τους συνεχώς αφού βρισκόταν συνεχώς στο οπτικό πεδίο τους. Η όλη κατάσταση είναι απολύτως φυσιολογική και δε χρειάζεται καν να ξέρουν οι παπουδογιαγιάδες του παιδιού από σκύλους αφού βγήκαν να πάνε να ψωνίσουν και να φάνε και δεν μπήκανε στο Petsmart. Το λάθος είναι ΜΟΝΟΝ του χειριστή/εκπαιδευτή/ιδιοκτήτη και κανενός άλλου. Και φυσικά θα του στοιχίσει οικονομικά, θα την πληρώσουμε με περισσότερους περιορισμούς οι υπόλοιποι και ενδεχομένως και ο σκύλος ή/και οι υπόλοιποι σκύλοι της φυλής του, καθώς και άλλων φυλών που θεωρούνται επικίνδυνες. Μην ξεχνάτε ότι δεν το έχουν σε τίποτα οι Αμερικάνοι ν' αρχίσουν να μαζεύουν υπογραφές και να πάνε το θέμα σε δημοψήφισμα της εκεί κομητείας ή και της πολιτείας. Και έτσι και περάσει καμιά απαγόρευση, την έχουνε βάψει πολλοί.

Το bottom-line: φταίει ο James Lech και μόνον αυτός. Επίσης είναι πλέον αηδιαστικό το πώς καπηλεύονται μερικοί/μερικές τις μόδες στην Αμερική και αρχίζουν να συναγωνίζονται για το ποιος είναι dog whisperer ή ο original dog whisperer (σε τέτοια αναλώνεται π.χ. και ο ηλίθιος ο Paul Owens), όλα στο βωμό του κασέ, της μάσας και του λουφέ!:mad: Τα ίδια και χειρότερα γίνονται αυτή την εποχή με διάφορες ηλίθιες που ξεμαλλιάζονται κυριολεκτικά για τον τίτλο της coupon queen!:mad: Σε κάποια φάση παύει το όλον να είναι αστείο ή τραγελαφικό και αρχίζει να γίνεται εκνευριστικό έως παράνομο και τραγικό.:mad::mad: