Σκύλος θεραπεύτηκε με βλαστοκύτταρα μετά από ρήξη νωτιαίου μυελού


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens


Ο Ράμπο, ένα boxer 15 μηνών σε μία πόζα με την ιδιοκτήτριά του Jyoti Pillai την Τετάρτη 14 Ιουλίου, μετά την ανάρρωσή του από τροχαίο ατύχημα χάρη σε θεραπεία με βλαστοκύτταρα στο Chennai, Tamil Nadu, Ινδία.

Αυτός ο χαριτωμένος σκύλος έγινε το πρώτο ζώο στον κόσμο που θεραπεύτηκε με τη μέθοδο των βλαστοκυττάρων.

Αφού έπαθε ρήξη νωτιαίου μυελού σε ένα ατύχημα, ο Ράμπο τώρα περπατάει και τρέχει χάρη σε αυτή τη θεραπεία τελευταίας τεχνολογίας.

Έγινε λήψη βλαστοκυττάρων από το μυελό των οστών του Ράμπο και μετά καλλιεργήθηκαν σε ένα κέντρο στο Chennai, Tamil Nadu, Ινδία. Στη συνέχεια έγινε εμφύτευση αυτών των βλαστοκυττάρων στη σπονδυλική στήλη του σκύλου από κτηνιατρους στο Tamil Nadu Veterinary και το Animal Sciences University.

Ο Dr P. Thangaraju, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου είπε: "Πρόκειται για μια προκαταρκτική παρουσίαση της υπόθεσης. Ο σκύλος ανέκαμψε μέσα σε 2 μήνες από την πραγματοποίηση της θεραπείας. Περισσότερες έρευνες θα διαξαχθούν".

Πηγή: fadedtribune.com

Μετάφραση: δική μου, δείξτε επιοίκεια! :D
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πολύ ενδιαφέρον και πολύ ελπιδοφόρο τόσο για σκυλιά όσο και για ανθρώπους......

Μακάρι να υπάρχει κάπου και ένα κείμενο που να αναφέρεται εκτενέστερα και σε περισσότερο βάθος στο περιστατικό...θα με ενδιέφερε πάρα πολύ..
 






Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και φυσικά όοοοοοοοοολη αυτή η χρησιμότατη έρευνα έχει καθυστερήσει για χρόνια διότι την μπλόκαρε συνέχεια ο μαλάκας ο Bush...
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γενικά μιλάω αλλά και στην Αμερική ειδικότερα. Όταν ένας μεγάλος τομέας μπλοκάρεται σε ένα νευραλγικό σημείο για την έρευνα, πάει και ο υπόλοιπος πλανήτης πίσω. Δεν υπάρχουν λεφτά παντού, η διεθνής συνεργασία πάει περίπατο και φυσικά όλοι επηρρεάζονται και από συνέδρια και δημοσιεύσεις και επαφές με τους συναδέλφους τους και τη δουλειά τους. Επίσης μην ξεχνάς ότι πάρα πολλοί Ινδοί, Κινέζοι και άλλοι Ασιάτες πάνε στην Αμερική για μεταπτυχιακά. Οι περισσότεροι απ' αυτούς δε θέλουν καθόλου να μείνουν στην Αμερική, παρά γυρνούν πίσω στον τόπο τους και μεταφέρουν ιδέες και τεχνολογίες. Δεν ισχυρίζομαι φυσικά ότι οι συγκεκριμένοι Ινδοί δεν είναι πρωτοπόροι διότι δεν γνωρίζω τους ανθρώπους, ούτε την ιστορία της έρευνάς τους. Όμως στην έρευνα, την όποια έρευνα, όλα είναι αλληλένδετα. Μια άλλη χώρα που αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς σ' αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα είναι και η Σιγκαπούρη που μάλιστα "αγόρασε" και χρυσοπλήρωσε Αμερικάνους επιστήμονες να έρθουν και να συνεργαστούν στον τομέα της βιολογίας (βιολογία δεν είναι?). Και τέτοια έρευνα παίρνει χρόνια πολλά να εξελιχθεί, οπότε όποιο εμπόδιο μπει είναι πάντα σοβαρό. Κυρίως όταν προέρχεται από ηλιθίους όπως ο φανατίκλας Born-Again κρετίνος.