Σκύλος και Περιβάλλων χώρος Κτρίου Γραφείων

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Καλησπέρα παιδιά,

σήμερα το πρωί στεκόμουνα με τα σκυλιά έξω από Τράπεζα περιμένοντας στον περιβάλλοντα χώρο Κτιρίου Γραφείων ώσπου κάποια στιγμή ήρθε o Security Man και μου είπε να απομακρύνω τα σκυλιά γιατί είναι ιδιωτικός χώρος...

Να διευκρινίσω ότι πουθενά δεν αναγραφόταν ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιωτικός, πουθενά δεν είχε κάποια
ένδειξη ότι απαγορεύονται τα σκυλιά. Επίσης ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος, υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και υπάρχουν κάποια κοντά καγκελάκια (ύψους 60 εκ.περίπου) που προστατεύουν από τον αναβαθμό (περίπου 50 εκ. ύψος) ανάμεσα στον περιβάλλοντα χώρο του Κτιρίου και στον κοινόχρηστο πεζόδρομο όπως βλέπετε και στη φωτογραφία. Τα προστατευτικά αυτά κάγκελα διακόπτονται ανά διαστήματα όπου υπάρχουν σκαλοπάτια

Οι πεζοί κυκλοφορούν ελεύθερα στον περιβάλλοντα χώρο και οι περισσότεροι κινούνται για λόγους ανεξάρτητους από την χρήση των γραφείων, της τράπεζας, κλπ.

Πως μπορώ να γνωρίζω εγώ ότι ο χώρος είναι ιδιωτικός αν δεν βλέπω περίφραξη και όταν βλέπω να κινούνται άνθρωποι σε αυτόν τον χώρο όλη την ώρα? Δεν όφειλαν οι υπεύθυνοι του Κτιρίου να καταστήσουν σαφή τη χρήση του χώρου αν ήθελαν και τι ορίζει ο Νόμος για τη χρήση περιβαλλόντων χώρων που δεν είναι περιφραγμένοι σε κτίρια Καταστημάτων και Γραφείων (shopping centers, κλπ)

Για την ιστορία απομακρύνθηκα μετά την υπόδειξη (3 steps aside που λέει και η διαφήμιση) αλλά αν ήθελα να γίνω σπαστικός θα μπορούσα να του πω για ποιο λόγο περπατούν ελεύθερα όλοι οι άνθρωποι γύρω μας, γιατί δεν υπάρχει περίφραξη, ότι δεν βλέπω καμιά πινακίδα που να δηλώνει την ιδιωτικότητα του χώρου αλλά και ότι απαγορεύονται τα σκυλιά ή και να του ζητήσω να μου αποδείξει τα λεγόμενα του απουσίας ένδειξης σήμανσης…

Αναμένω τις απόψεις σας…

Last edited by a moderator:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Απλά κάνεις ερώτηση τον λόγο που σου έκανε παρατήρηση και αν ήταν κουλός ο λόγος μπαίνεις μέσα και κλείνεις οποιοδήποτε λογαριασμό έχεις στην τράπεζα!

Καλό? :cool:

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Καλημέρα. Εγω δε μπορώ να το δω χιουμοριστικά, με προβλημάτισε, όχι αυτο καθ αυτό το γεγονός (ασήμαντο εν γένει) αλλα η αντίδραση σου, η οποία μου έδωσε ερέθισμα για διάφορες σκέψεις.

Δύο είναι οι πιθανοί λόγοι που μπορώ να σκεφτώ ότι απομακρύνθηκες. Ο πρώτος είναι ο φόβος και ο δεύτερος ο σεβασμός της ιδιωτικής γης ας το πούμε ετσι. Διευκρίνισε μας εαν επιθυμείς τι ίσχυσε.

Φαντάζομαι οτι δεν ειναι υποχρεωτική η πέριφραξη ενός ιδιωτικού χώρου, πιστεύω ωστόσο αν και δεν το γνωρίζω στα σίγουρα, και θα ήθελα οποιος γνωρίζει να μας το γράψει, οτι είναι υποχρεωτική η απαγορευτική σήμανση. Εικάζω επίσης οτι οι λόγοι που τα τετράποδα είναι ανεπιθυμητα είναι αφενός υγιεινής και αφετέρου οτι μπορεί και καλά η παρουσία τους να απομακρύνει πιθανούς πελάτες που τα φοβούνται ή απεχθάνονται κλπ.
Εγω αν ημουν στη θέση σου θα παρέμενα αμετακινητος στη θέση μου και θα τον ρωτούσα ακριβως αυτα που γραφεις στην τελευταια παραγραφο. Εαν ηταν πειστικός θα απομακρυνόμουν εάν όχι θα συνέχιζα στη διαδρομή που είχα χαράξει.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Αγαπητέ ghostdoc δεν απομακρύνθηκα από φόβο, εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα (και ως μηχανικός που είμαι) ότι όντως ο χώρος αυτός είναι ιδιωτικός, αυτό που δεν ήξερα είναι τι δικαιώματα έχω από τον Νόμο σε μια τέτοια περίπτωση!

Πολλές φορές περπατάω με τα σκυλιά μου σε εμπορικά κέντρα και μάλιστα και μέσα σε αυτά χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα! Ουδέποτε μου έτυχε να μου κάνει κάποιος παρατήρηση για απομάκρυνση των σκυλιών! Πίστεψε με μόλις επιβεβαιώσω τι ισχύει από Νομοθετικής πλευράς θα το διασκεδάσω με τον συγκεκριμένο κύριο! Απλά θα έχω άλλο ένα ΦΕΚ στο τσαντάκι μαζί με τα βιβλιάρια υγείας..

Στέλιο η τράπεζα είναι πολύ φιλική με τα τετράποδα, ειδικά με το σκυλάκι το μικρό (το pug) μπαίνουμε και μέσα και όλοι οι υπάλληλοι τρελλαίνονται! Άρα δεν κλείνουμε λογαριασμό, χαχα...

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Α, εχεις και pug , εισαι δικος μας δηλαδη? Μπραβο μπραβο, ανεβηκες κι αλλο στην εκτιμηση μου :)

χαιρομαι που διαπιστωνω οτι ο λογος δεν ειναι ο φόβος και χαιρομαι ακομη περισσότερο που θα το ψαξεις και θα εφαρμόσεις αυτο που γραφεις. θα ηθελα να ημουν σε μια γωνια να παρακολουθω και να διασκεδασω με την αντιδραση του ενστολου :)

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Α, εχεις και pug , εισαι δικος μας δηλαδη? Μπραβο μπραβο, ανεβηκες κι αλλο στην εκτιμηση μου :)
Ω ευχαριστώ συμφορουμίτη!:rolleyes:

Πιστεύω πάντως ότι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε είναι η καλή γνώση των δικαιωμάτων μας και των υποχρεώσεων μας! Απλά στη χώρα μας είναι λίγο δύσκολο αυτό με την πολυπλοκότητα των Νόμων, τα διατάγματα και τις άπειρες διευκρινιστικές εγκυκλίους...

Επίσης μια άλλη διάσταση του θέματος είναι κατά πόσο έχει αρμοδιότητα να με απομακρύνει κάποιος που δεν είναι επίσημο όργανο της τάξης αλλά ένας ιδιωτικός υπάλληλος! Θα μπορούσα να τον αγνοήσω και να τον ενημέρωνα αν έιχε πρόβλημα να καλέσει την Αστυνομία...

Σκέψεις απλά κάνω για την συζήτηση...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ο security man δεν σου έχει πει κάτι που μπαίνεις με το σκυλί στη Τράπεζα και σου είπε επειδή στεκόσουν στο περιβάλλοντα χώρο ?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Πιστεύω πάντως ότι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε είναι η καλή γνώση των δικαιωμάτων μας και των υποχρεώσεων μας! Απλά στη χώρα μας είναι λίγο δύσκολο αυτό με την πολυπλοκότητα των Νόμων, τα διατάγματα και τις άπειρες διευκρινιστικές εγκυκλίους...
Δεν ξέρεις πόσο σύμφωνω με βρίσκεις!

Ο security man δεν σου έχει πει κάτι που μπαίνεις με το σκυλί στη Τράπεζα και σου είπε επειδή στεκόσουν στο περιβάλλοντα χώρο ?
Ε το Pug το βάζεις και στην τσέπη σου!Σιγά!:p