Σκύλος και αυτοκίνητο... περί μεταφοράς


mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Πώς/με τι μεταφερετε τον σκυλο με το αυτοκινητο;Ειτε για βολτα,οπου η αποσταση ειναι μεγαλη για περπατημα,ειτε για ταξιδι...:rolleyes:
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πόρτ μπαγκαζ, χωρίς εταζιέρα. Μέχρι πρόσφατα η επιλογή ήταν ανάμσεα στο πορτ μπαγκαζ και μπροστα στα πόδια μου, στη θέση του συνοδηγού.

(Πολύ τρίχα πάντως, σε όποιο σημείο του αμαξιού και να τον βάλεις...)
 




sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Στο πίσω κάθισμα και δεμένο με τον ιμάντα σε μαξιλαράκι για να μην μπορεί να έρθει μπροστά και με καβαλήσει την ώρα που θα οδηγώ.
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
Σε κλουβί μεταφοράς στο χώρο αποσκευών (σε μεγάλο SUV).
Στο πίσω κάθισμα με ειδική ζώνη ασφαλείας (σε αυτοκίνητο πόλης).
 


mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Επ'ευκαιριας,δωστε και καμμια προταση για ειδικο εξοπλισμο μεταφορας(οπως πχ αυτες τις ειδικες ζωνες καθισματος)καθως και συμβουλες καθαρισμου απο τριχα...χρησιμα θα ειναι σιγουρα :)
 


sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Επ'ευκαιριας,δωστε και καμμια προταση για ειδικο εξοπλισμο μεταφορας(οπως πχ αυτες τις ειδικες ζωνες καθισματος)καθως και συμβουλες καθαρισμου απο τριχα...χρησιμα θα ειναι σιγουρα :)
Αν κάνεις μια αναζήτηση θα τα βρεις όλα.
'Εχουν αναφερθεί και σε άλλα θέματα.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Στρώνω ένα σεντόνι από το κρεβάτι μου παλιό, τον βάζω στα πίσω καθίσματα στην θέση "κάτω", του φοράω ζώνη, ανοίγω τα πίσω παράθυρα μέχρι την μέση και βουρ ταξίδι!

Κώστα ο καλύτερος καθαρισμός της τρίχας είναι να κάθεσαι στα 4 μέσα στο αμάξι και με την σκούπα να περνάς όλα τα σημεία!
Δεν υπάρχει καλύτερο καθάρισμα από αυτό!Τι καθαριστήρια μου λες, αν δεν μπει το χέρι το δικό σου τίποτα άλλο δεν θα έχει καλύτερα αποτελέσματα!Και το ξέρεις πολύ καλά...
Για την απολύμανση, απλά γεμίζω τον κουβά με νερό και καθαριστικό για σαλόνια και τα περνάω με το χέρι!Και μια στο τόσο κάνω βιολογικό!

Το αυτοκινητάκι μου είναι ένα Fiat Cinquecento 1.1 Sporting χρώμα κίτρινο(το κίτρινο το λέω γιατί δίνει 2-3χλμ/ώρα παραπάνω χαχα)

Αυτά...
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Το χειμωνα εστρωνα μια φλις κουβερτα, τωρα το καλοκαιρι στρωνω ειτε κατι παλια ριχταρια ειτε ενα παλιο σεντονι.
Η Baroque καθεται στο πισω καθισμα δεμενη απο το σαμαρακι με οδηγο απο την ζωνη ασφαλειας (να δω ποτε θα αξιωθω να παρω την ειδικη ζωνη ασφαλειας)
η Froggy καθεται κατω στο πατακι στο πισω καθισμα (απο δικη της επιλογη) δεμενη και αυτη με οδηγο στην ζωνη ασφαλειας μονο και μονο για να μην κανει κανα αστειο και ερθει αγκαλια μου την ωρα που κινειται το αμαξι γιατι απο θεμα ασφαλειας δικης της εκει στα πατωματα που ειναι δε νομιζω οτι προσφερει και πολλα.
το πορτ παγκαζ χωρις εταζερα δεν το εχουμε δοκιμασει γιατι συνηθως ειμαστε οι 4 μας και δεν εχει χρειαστει

απο τριχες εχουμε ελαχιστες μεσα στο αμαξι που με προσεκτικο σκουπισμα με ηλεκτρικη φευγουν ολες
 


KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αχ αυτο το καθαρισμα ειναι πονος!!
ημουν και εγω με σεντονια διπλα και υπερδιπλα..αλλα κλαιν.. διπλωναν μαζευαν.. ασε τις τριχες.. τον Σαγκα τον ανακετευουν οι στροφες (!!!) και πεταει κατι ρουκετες σαλια.. το σεντονι δεν μου εκανε τιποτα.. εχω πεταξει σεντονια..ουουουου!!!!
Πηγα το αμαξι για πλυσιμο.. εστι που ειχε γινει σαν κ@λος μεσα! μου ζητησε ο τυπος 130 ευρω λεει... :-O ..δεν σφαξανε!
οπως ειπε ο στελιος λοιπον.. ηλ. σκουπιτσα και αυτοκολητη ταινια... ποντο ποντο δεν εμεινε τριχα μεσα! αλλα μου πηρε ενα 2.5ωρο.. φφφ!!!

Πλεον το λοιπον.. πηρα ενα καλυμα παρομοιο με την katerina Ali της nobby, μια χαρα.. καλα εννοειται οτι πεφτουν τριχες αλλ οχι εκεινος ο κακος χαμος.. το διπλωνεις, το μαζευεις, το τιναζεις και τελος! και αδιαβροχο!

Οταν ταξιδευουμε τα σκυλια ειναι στο πισω καθισμα και οι βαλιτσες πιο πισω.. οταν παμε για κανα μπανιο, ο ενας καθεται στο πορτ μπακαζ χωρις εταζερα(εννοειται) και η αλλη πηδαει στο καθισμα πισω (στανταρ).

Αλλα.. εχω και αυτη την φωτο.. με το τσακαλακι μου διπλα ;) DSC00139..jpg ..οδηγαμε .αλλα δεν ξεχναμε την ζωνη μας! χχιχιχιχιχιχι!!
 


Pintsie

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Παλιά τον είχα σε κλουβί μεταφοράς κάτω από τα πίσω καθίσματα (για να μην κουτουλάει πέρα δώθε) αλλά έκανε συνέχεια εμετό και από τότε αγκαλιά μπροστά με συχνές στάσεις γιατί πάλι κάνει εμετό. :(
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
και εμεις ειχαμε ασταματητους εμετους.. και καναμε νηστεια απο το πρωι και primperan σιροπακι για τον "μπεμπη" κανα 45λεπτο πριν απο καθε διαδρομη... γιατι αν το δινομε πιο συντομα εκανε εμεντο το σιροπι.. :S

Τωρα, εχει ψιλοσυνιθησει.. μονο σε εντονες στροφες ρουκεταρει
 


mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Εγω να πω,επελεξα αυτοκινητο ΚΑΙ με γνωμονα τη μεταφορα του Φοιβου.Δηλαδη να χωραει τη φαμιλια...εχμμμ οδηγος και 4 γυναικες συν το Φοιβο συν αποσκευες!Μολις το ειπα στον πωλητη μου ειπε να ριξω και μια ματια στον ΟΣΕ μηπως με συμφερει πιο πολυ το ταξιδι ετσι...:pΒεβαια επειδη εχουν γνωσιν οι φύλακες,η αναζητηση εγινε by myself και συμφωνα με τα δικα μου κριτηρια,χωρις να κοιταζω εκαστοτε προσφορες εταιρειων τυπου "σας κανουμε δωρο το ΦΠΑ" κι ο σκυλος να κανει τζοκινγκ δεμενος στο πομολο του Ceicento για ΜΟΝΟ 500κατι χιλιομετρα...:rolleyes:θα τον εβαζα στο πορτμπαγκαζ του ΙΧ αλλά εκει συνηθως ελεγα να βαζω τη "μαμα"(πεθερουλα ντε :D )!
Οπότε τελευταια και νυν επιλογη μας ειναι ενα Focus SW με ευαερο και ευηλιο χωρο παρκαρισματος...δηλαδη ξαπλας του "μικρου". Ειναι απιστευτο πόσο μικραινει ομως το πορτμπαγκαζ οσο μεγαλωνει ο μικρος...χεχε.
Εννοειται μπαγκαζιερα οροφης διοτι οι γυναικες με καθε ταξιδακι ως γνωστον απλα μετακομιζουν:D(μπαμπα και τα κουβαδακια,αντρουλη μου και τα μεϊκαπ,μπαμπακα και το ποδηλατο,αγαπη μου και 245 φορεματακια,μπαμπακουλη και τα παιχνιδια μας και λοιπα...γνωστα).Και φυσικα εννοειται ο Φοιβος καταληψη στο μισο+ (σχεδον) πορτμπαγκαζ και καμμια βαλιτσα συνταξιδευει στο αλλο μισο,ασφαλισμενα ολα με ειδικα διχτακια μην τον τραυματισουν και μετακινουνται εις βαρος της ανεσης χωρου του.Α!Και μην ξεχασω τη σχαρα μεταφορας ποδηλατων πισω...ειπαμε "φαμιλυ rulllez"

Ετσι μεταφερομαστε ολοι στη θεση μας και ο μικρος απολαμβανει ηρεμιας,εχοντας και δυνατοτητα να σηκωνεται να ξεπιανεται αλλά και να βλεπει εξω αν το θελει.Εμετο ευτυχως δεν εχει κανει ποτέ και γενικοτερα δειχνει παντα να απολαμβανει τη βολτα με τουτου!Εμαθε μαλιστα εδω και κανα 2μηνο να ανεβαινει κατεβαινει μόνος του στο χωρο αποσκευων!:)
Ενα μεγαλο θεμα εχουμε με τις τριχες,στα πλαϊνα του χωρου αποσκευων,διοτι κατω εχω βαλει ενα ελαστικο δαπεδο να προστατευει και ειμαστε κομπλε.Μαλλον θα κοιταξω καμμια λυση νετ για καλυμμα...δεν ξερω τι αλλά ολο και κατι θα υπαρχει!Εκει οπου κολλανε τριχες ειναι μαυρη μοκεττα,η τριχα ασπρη και δειχνει "σπεσιαλ":D αλλά δεν πτοουμαστε αφου το ξεραμε και δεν μας χαλαει καθολου.Απλα στη Βιλαριμπα πολυ τριψιμο ρε γμτ...:paja1:και δωστου και ρουφα φυσα αλλά στο τελος δε μενει τιποτα!Μαδαει το πατωμα!Μεχρι την επομενη φορα βεβαιως βεβαιως!Αυτα εχει η σκυλοζωη.
Αυτα κι απο μενα για την ωρα :rolleyes:
 


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Σε κοντινές αποστάσεις, στην καρότσα του 4*4 αγροτικού! απολαμβάνει και το αεράκι και το παίζει και αρχηγός! :D
Σε μακρινές αποστάσεις (όταν πρέπει να πάει κτηνίατρο πχ) στο crate το οποίο μπαίνει πίσω στο πορτμπαγκαζ (άλλου αυτοκινήτου)

Η αλήθεια είναι οτι στην αρχή είχαμε πρόβλημα για να μπει στο crate για να πάει ταξίδι για αυτό και την πρώτη φορά αναγκαστηκε ο πατέρας μου και την πήγε με το αγροτικό! μετά όμως το δουλέψαμε αρκετά (πολύ όμως γιατί είναι απίστευτα πεισματάρα όταν θέλει!!!!!!) και τώρα οκ αν και δεν τρελαίνεται, κάνει κάποιες γκρινίτσες, ταξιδεύει με στυλ μέσα στο crate της! πάντως είμαστε τυχεροί γιατί ούτε ζαλίζεται, ούτε εμετούς έχουμε ούτε τίποτα!!!!
 


stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
43
chalkis
καλημερα και απο μενα. Διαβαζοντας το συγγεκριμενο thread μου γεννηθηκε μια απορια που ειναι καπως off ... ποσοι απο εσας εχετε παιδακια κατω των 3 ετων και ποσο ευκολη ειναι η μεταφορα παιδιων και σκυλων ταυτοχρονα και με προβληματα ¨ρουκετας¨ειτε παιδιων ειτε σκυλων.
sorry για το off αλλα με αφορα το θεμα (θα το αναλυσω σε σωστο θεμα συστηνοντας το νεο μελος της οικογενειας μου)
ευχαριστω
 


angel.p

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2010
81
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Και εμείς στο πίσω κάθισμα με κάλυμμα και ζώνη ασφαλείας. Το κάλυμμα προστατεύει αρκετά από τρίχα και χώματα αλλά όπως και να το κάνεις η μαύρη μοκέτα είναι μειονέκτημα.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Mια από τα ίδια. Ζώνη ασφαλείας (σαμαράκι με ζώνη δλδ) και κάλυμα. Όταν μπαίνουν και τα δύο σκυλιά μέσα τότε η τρίχα πάει σύννεφο , η άσπρη μου δεν παλεύεται. Και μπαίνουν συχνά οπότε η ταπετσαρία έχει αλλάξει χρώμα και το καθάρισμα διαρκει λίγο δυστυχώς.
Παιδάκι 3 χρονών μπαίνει πολύ συχνά στο αυτοκίνητό μου, αν έχω και τον σκύλο μέσα δυστυχώς είναι δύσκολο και την βάζω μπροστά με ζώνη ασφαλείας και ενήλικο μαζί της αλλά ξέρω ότι δεν είναι 100% ασφαλές.
Ευτυχώς δεν ζαλίζονται γιατί έχουν μάθει το αυτοκίνητο . Ο Ελβις από μωρό 2 μηνών πήγαινε συνέχεια βόλτες και δεν έκανε ούτε μια φορά εμετό. Η μεγάλη σε μακρινές διαδρομές μπορεί και να ζαλιστεί.
 


tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Εγω να πω,επελεξα αυτοκινητο ΚΑΙ με γνωμονα τη μεταφορα του Φοιβου.Δηλαδη να χωραει τη φαμιλια...εχμμμ οδηγος και 4 γυναικες συν το Φοιβο συν αποσκευες!Μολις το ειπα στον πωλητη μου ειπε να ριξω και μια ματια στον ΟΣΕ μηπως με συμφερει πιο πολυ το ταξιδι ετσι...:pΒεβαια επειδη εχουν γνωσιν οι φύλακες,η αναζητηση εγινε by myself και συμφωνα με τα δικα μου κριτηρια,χωρις να κοιταζω εκαστοτε προσφορες εταιρειων τυπου "σας κανουμε δωρο το ΦΠΑ" κι ο σκυλος να κανει τζοκινγκ δεμενος στο πομολο του Ceicento για ΜΟΝΟ 500κατι χιλιομετρα...:rolleyes:θα τον εβαζα στο πορτμπαγκαζ του ΙΧ αλλά εκει συνηθως ελεγα να βαζω τη "μαμα"(πεθερουλα ντε :D )!
Οπότε τελευταια και νυν επιλογη μας ειναι ενα Focus SW με ευαερο και ευηλιο χωρο παρκαρισματος...δηλαδη ξαπλας του "μικρου". Ειναι απιστευτο πόσο μικραινει ομως το πορτμπαγκαζ οσο μεγαλωνει ο μικρος...χεχε.
Εννοειται μπαγκαζιερα οροφης διοτι οι γυναικες με καθε ταξιδακι ως γνωστον απλα μετακομιζουν:D(μπαμπα και τα κουβαδακια,αντρουλη μου και τα μεϊκαπ,μπαμπακα και το ποδηλατο,αγαπη μου και 245 φορεματακια,μπαμπακουλη και τα παιχνιδια μας και λοιπα...γνωστα).Και φυσικα εννοειται ο Φοιβος καταληψη στο μισο+ (σχεδον) πορτμπαγκαζ και καμμια βαλιτσα συνταξιδευει στο αλλο μισο,ασφαλισμενα ολα με ειδικα διχτακια μην τον τραυματισουν και μετακινουνται εις βαρος της ανεσης χωρου του.Α!Και μην ξεχασω τη σχαρα μεταφορας ποδηλατων πισω...ειπαμε "φαμιλυ rulllez"

Ετσι μεταφερομαστε ολοι στη θεση μας και ο μικρος απολαμβανει ηρεμιας,εχοντας και δυνατοτητα να σηκωνεται να ξεπιανεται αλλά και να βλεπει εξω αν το θελει.Εμετο ευτυχως δεν εχει κανει ποτέ και γενικοτερα δειχνει παντα να απολαμβανει τη βολτα με τουτου!Εμαθε μαλιστα εδω και κανα 2μηνο να ανεβαινει κατεβαινει μόνος του στο χωρο αποσκευων!:)
Ενα μεγαλο θεμα εχουμε με τις τριχες,στα πλαϊνα του χωρου αποσκευων,διοτι κατω εχω βαλει ενα ελαστικο δαπεδο να προστατευει και ειμαστε κομπλε.Μαλλον θα κοιταξω καμμια λυση νετ για καλυμμα...δεν ξερω τι αλλά ολο και κατι θα υπαρχει!Εκει οπου κολλανε τριχες ειναι μαυρη μοκεττα,η τριχα ασπρη και δειχνει "σπεσιαλ":D αλλά δεν πτοουμαστε αφου το ξεραμε και δεν μας χαλαει καθολου.Απλα στη Βιλαριμπα πολυ τριψιμο ρε γμτ...:paja1:και δωστου και ρουφα φυσα αλλά στο τελος δε μενει τιποτα!Μαδαει το πατωμα!Μεχρι την επομενη φορα βεβαιως βεβαιως!Αυτα εχει η σκυλοζωη.
Αυτα κι απο μενα για την ωρα :rolleyes:
Η δικη μας επιλογη ηταν VW TOURAN , με το ιδιο σκεπτικο ( σχετικο πλεονεκτημα στο υψος του χωρου αποσκευων )
Παρολα αυτα ο Φιβος βολευεται ανετα στο μεσαιο πισω καθισμα αναμεσα απο τα παιδια , λογο μεγεθους
(ιδανικος συνδιασμος να μην τσακωνωνται τα παιδια σε μεγαλες διαδρομες !!!!)
... μια πετσετα μπανιου για τις τριχες και κανενα προβλημα στο αυτοκινητο ...
 


rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
μαθουσαλα σε κανα μηνα εχω μετακομηση..κανονισε τα προγραμματα σου!!:Ρ:Ρ εγω στο ενα αυτοκινητο που εχει δερματινα δεν βαζω τιποτα τον εχω στο πισω καθισμα και μετα τι βολτα το περναω με μια βλεγμενη πετσετα κ μαζευω τα παντα..στο αλλο στρωνω ενα σεντονι γαλαζιο ωραιοτατο!!και οτι τριχα περισευει την μαζευω με αυτο το ρολο που κολαει για τα ρουχα!!10 λεπτα υποθεση!!ααα σημαντικη λεπτομερια το σεντονι ειναι απο αυτα τα πετσετε για να κολλαει η τριχα πανω;)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU