Σκύλος και παθητικό κάπνισμα

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
@Berna Σιγουρα δεν μπορει να μπει κανονας: "καπνιζεις θα πεθανεις, δεν καπνιζεις θα ζησεις". Ειναι και θεμα του καθε οργανισμου.
Παντως περα απο τις στατιστικες που σιγουρα κατι λενε, εγω θα μεινω στο οτι αν επιθεωρησουμε τους πνευμονες ενος χρονιου καπνιστη και καποιου που δεν εχει καπνισει ποτε, θα δουμε καποιες διαφορες. Ο καθενας επιλεγει για τους δικους του πνευμονες πως θελει να ειναι. Ενα προβλημα θα υπαρχει ισως, αν εστω και εμμεσα επιλεγει και για τους πνευμονες καποιου αλλου... :)

Sent from my Liquid Metal using Tapatalk

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλά βρε παιδιά εδώ τόσο καυσαεριο αναπνέουμε κάθε μέρα, τόσα εργοστάσια μολύνουν το νερό που πίνουμε και την τροφή που τρώμε, η απαγόρευση του καπνίσματος θα λύσει τα προβλήματα μας; Το χειμώνα δεν μπορείς να αναπνευσεις από τα κάρβουνα που καίνε...

Και απαγορευεις κάποιον να καπνίζει στο σπίτι του για... το καλό του και το καλό των αλλων; Τι υποκρισία Θεέ μου.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλά βρε παιδιά εδώ τόσο καυσαεριο αναπνέουμε κάθε μέρα, τόσα εργοστάσια μολύνουν το νερό που πίνουμε και την τροφή που τρώμε, η απαγόρευση του καπνίσματος θα λύσει τα προβλήματα μας; Το χειμώνα δεν μπορείς να αναπνευσεις από τα κάρβουνα που καίνε...

Και απαγορευεις κάποιον να καπνίζει στο σπίτι του για... το καλό του και το καλό των αλλων; Τι υποκρισία Θεέ μου.
Ολα αυτα που λες ισχυουν. Εγω δεν μιλησα για νομους, αλλα για το πως το βλεπει ο καθενας για τον εαυτο του και για οσους ειναι διπλα του. Για αυτο μιλησα για επιλογη, και οχι για υπακοη ή υποταγη...

Sent from my Liquid Metal using Tapatalk

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Eπισης:
Ειναι απολυτο δικαιωμα του καθενος να βαζει στον οργανισμο του οτι αυτος θελει.Απο καπνο μεχρι καρβουνο.
.
Παρόλο που συμφωνώ μαζί σου σχεδόν σε όλα αλλά επειδή θα είμαι και <δίκαιη>,'οπως το βλέπω δίκαιο εγώ, θα πω οτι σαφώς είναι δικαίωμα του καθενός να βάζει οτι θέλει στον οργανισμό του αλλά δεν έχει δικαίωμα ο καθένας να πει οτι δεν πληρώνει για την νοσηλεία ή θεραπεία κάποιου που ηθελημένα κάνει κακό στον εαυτό του. Είναι κάτι ανάλογο με την χρήση κράνους :κάποιοι λένε οτι είναι δικαίωμά μου να μην φορώ κράνος ... βεβαίως είναι δικαίωμά του αλλά εγώ δεν έχω το δικαίωμα να πω δεν σε πληρώνω αφού χτύπησες για να νοσηλευτείς ή αν μείνεις ανάπηρος να σου δίνω χρήματα να ζήσεις. Το όλο θέμα παίζει στο κομμάτι της απαγόρευσης.
Το απαγορεύεται μου την σπάει εμένα...και ο νόμος ο οποίος έρχεται και νομιμοποιεί την απαγόρευση. Για μένα οι γενιές που καπνίζουν είναι ας μου επιτραπεί η έκφραση είναι <καμένες> ως προς την διακοπή του καπνίσματος. Κα΄ποιοι θα το κόψουν οι περισσότεροι όχι. Εκεί που πρέπει να δωθεί βάση είναι οι παιδικές ηλικίες ...εκεί θα μάθουμε στα παιδιά οτι δεν πρέπει να καπνίζουν, δεν πρέπει να τρώνε οτι ναναι, δεν πρέπει να μην φοράνε κράνος ή ζώνη, δεν πρέπει να μην αθλούνται, δεν πρέπει να κακομεταχειρίζονται τα ζώα κ.ο.κ Κάποια στιγμή έτσι θα φτιαχτεί μια κοινωνία όπου δεν θα χρειάζεται να απαγορεύσεις κάτι.
ΥΓ: σημειωτέον είμαι καπνίστρια.

Last edited:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Φυσικά και η απαγόρευση δεν έγινε γιατί μας αγάπησε τον κράτος ξαφνικά και κόπτεται για την δημόσια υγεία! Για τα ασφαλιστικά ταμεία γίνεται όλο το θέμα!

Τους χαλάνε όλοι οι φόροι που εισπράττουν? Δεν νομίζω! Από την μια πλήρωνε φόρους από την άλλη, στο απαγορεύω! Οξύμωρο το σχήμα!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Φυσικά και είναι απόλυτο δικαίωμα του καθενός να αυτοκτονήσει, κανείς δεν αντιλέγει. Δεν έχει όμως κανένας δικαίωμα να πάρει μαζί του και άλλους, ούτε τα παιδιά του, ούτε τα σκυλιά του, ούτε διάφορους άσχετους. Όσο για τη μόλυνση του περιβάλλοντος που ανέφερε η Έλενα, πρώτον δεν είναι τόσο μεγάλη (με ορισμένες εξαιρέσεις), τουλάχιστον στις περιοχές που μένουμε (σίγουρα εδώ που μένω εγώ) και δεν έχει συσχετιτεί με ιδιαίτερη άνοδο στους καρκίνους. Αν θέλετε, κοιτάξτε τις στατιστικές π.χ. του βρωμο-Λος Άντζελες με νέφος χειρότερο της Αθήνας (που όμως έχει βελτιωθεί τελευταία) και με τους Καλιφορνέζους που κάνουν υγιεινή ζωή.

Επίσης ως ιδιοκτήτης σπιτιού ή ενοικιαστής έχω το δικαίωμα να μη θέλω να μυρίζω καπνό πουθενά εκεί που μένω και που είναι βλαβερότατος. Στην Αμερική μάλιστα το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους αντιβαίνει στους κανονισμούς ασφάλειας από πυρκαγιά. Κοινωνικά επίσης δε θέλω να παρασύρονται στο θάνατο οι νέοι ερχόμενοι σε επαφή με καπνιστές και αρχίζοντας το κάπνισμα.

Τελευταίο μου μήνυμα επ' αυτού διότι επαναλαμβανόμαστε. Θα σας επαναλάβω όμως και πάλι: οι περισσότεροι από σας είσαστε ακόμη πολύ νέοι και σ' αυτή την ηλικία παίρνετε ορισμένα πράγματα αψήφιστα. Προσοχή, ΔΕΝ εννοώ ότι είστε ανώριμοι, κάθε άλλο μάλιστα, αλλά στην ηλικία σας πιστεύετε ότι είστε αήττητοι. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και πάλι θα σας πω ότι ΔΕΝ έχετε ιδέα τι θα πει θάνατος από καρκίνο λόγω καπνίσματος. Έχω δει αρκετούς γνωστούς μου να πεθαίνουν έτσι, όλοι Έλληνες φυσικά εκτός από μια Αμερικάνα. Η Αμερικάνα φίλη μου πέθανε τον Ιούλιο από ασφυξία. Οι πνεύμονες της είχαν καταστραφεί εδώ και χρόνια. Είχε και καρκίνο του μαστού μαζί, καρδιά, τα πάντα. Όλα από το τσιγάρο. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι δε θα την ξαναδώ. Η καλύτερή μου φίλη πέθανε πριν από τρία χρόνια ακριβώς από καρκίνο πνευμόνων με φρικτές μεταστάσεις. Σας είναι εύκολο να λέτε "άμα εμένα μου γουστάρει, εσένα τι σε νοιάζει?", το οποίο έλεγε κι εκείνη. Μέχρι που της κάνανε τη διάγνωση. Πέθανε με φρικτούς πόνους που σας λέω, ούτε στον εχθρό μου δεν εύχομαι. Στο τέλος ούτε η μορφίνη δεν την έπιανε. Όλοι οι φίλοι αυτοί φυσικά το είχαν μετανιώσει φρικτά το τσιγάρο στο τέλος και όχι, μιλιά δεν έβγαλα επ' αυτού, ούτε είπα ποτέ "στα 'λεγα εγώ". Όλοι τους θέλανε να ζήσουνε και σας παρακαλώ να αναλογιστείτε τι θα πει να βλέπεις να χαμηλώνουν το φέρετρο με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο και να το σκεπάζουν με χώμα.

Όσο για τους σκύλους, υποτίθεται φιλόζωοι είμαστε. Σε τι διαφέρουμε δηλαδή αν σκοτώσουμε το σκύλο με φόλα ή σιγά-σιγά με το τσιγάρο, τη στιγμή μάλιστα που δεν μπορεί να κάνει εκείνος την επιλογή? Επιχειρήματα του τύπου "οι Αμερικάνοι είναι υπερβολικοί" αντιβαίνουν στη λογική επί του θέματος. Τουλάχιστον όμως εκείνοι δεν καπνίζουν κατά το 40% όπως οι Έλληνες. Και όχι, μπορεί να έχουν τα δικά τους στραβά, υποκριτές όμως σ' αυτό το θέμα δεν είναι. Και σε ζητήματα green living είναι αρκετά πιο προχωρημένοι. Πόσοι Έλληνες κάνουν π.χ. ανακύκλωση? Πόσα ελληνικά ιδρύματα ασχολούνται με το θέμα του sustainability? Πόσες καμπάνιες έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για "πράσινα" προϊόντα και πόσο ενημερώνει τους πολίτες μέσα από τις σελίδες της στο ίντερνετ? Εδώ άκουσα τις προάλλες με τεράστια έκπληξη ότι απαγορεύεται, λέει, άμα δεν έχεις επαγγελματικό αυτοκίνητο να πάρεις όχημα με το λεγόμενο καινούριο καθαρό diesel!! Θεέ μου!

Σκεφτείτε τα παραπάνω και πραγματικά, σας εύχομαι να 'στε όλοι καλά.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο σκυλος, και αντιστοιχα το μικρο παιδακι που εχει μικρο υψος, που κανει βολτα στο κεντρο μιας μεγαλης πολης, και ειδικα τις ζεστές μερες που το καυσαεριο μενει κατω, «καπνιζει» χαλαρα ένα πακετο. Και ακομα χειροτερα, γιατι τα καυσαερια εχουν ιδιαιτερα καρκινογονους υδρογονανθρακες, που ο σκυλος και το παιδακι τους τρωνε αμεσα στην «μαπα», αφου βρισκονται στο ιδιο υψος με τις εξατμισεις των οχηματων. Δεν μιλαμε μονο για πνευμονες αλλά και για λευχαιμιες.

Το καπνισμα σε κλειστο χωρο εχει το αποτελεσμα να αναπνεουν οι παρευρισκομενοι, διποδοι και τετραποδοι, ξανα και ξανα και μαναξανα τον καπνο μεχρι να τον χωνεψουν τελειως και ο υπολοιπος να απορροφηθει από τις κουρτινες, τα επιπλα, τα χαλιά, τα ρουχα, τους τοιχους.

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σωστό αυτό που λες Αρη, πόσες φορές όλη η βρομα από τις εξατμίσεις πήγε στα μούτρα του σκύλου μου, αν το έκανε κάποιος με το τσιγάρο στην καλύτερη περίπτωση θα την άκουγε από μένα!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το μεγαλυτερο προβλημα είναι όταν περιμενεις στα φαναρια με τον σκυλο.
Τα σταματημενα οχηματα, ειδικα τα παλια, τα διχρονα μηχανακια και τα πετρελαιοκινητα (κυριως παλια ταξι και λεωφορεια), ξεκινωντας βγαζουν ακαυστο ντουμανι. Περιμενεις εσυ με τον Κουκη (τον κάθε τυχαιο Κουκη εννοω) να αναψει πρασινο για τους πεζους.
Θα περασεις μερικες διασταυρωσεις με φαναρια. Θα περασεις και κοντα από δρομους με μεγαλη κυκλοφορια.
Θα το κανεις αυτό τρεις φορες τη μερα για την βολτα και την εκτονωση του.
Ο Κουκης το εκανε το «πακετο» του και πηρε την δοση του, εσυ όμως θα λες ότι δεν καπνιζεις μεσα στο σπιτι και φυσικα πολύ καλα κανεις που δεν καπνιζεις.

Ο Κουκης θα φαει την αμφιλεγομενη σκυλοτροφη με τα 100 προσθετα.
Αν φαει κρεατικα, θα είναι μεσα στην ορμονη. Τα φυτικα μεσα στο φυτοφαρμακο και το λιπασμα.
Είναι «λουσμενος» με κάθε ειδους αντιπαρασιτικα.
Εχει κανει 35 εμβολια.
Ζει μεσα στην ακτινοβολια από κινητα, κεραιες κινητης, ραδιοκυματα, ηλιακη / τρυπα του οζοντος, ραδιενεργα πετρωματα και χιλια δυο.
Πινει χλωριωμενο νερο, το οποιο επισης προηλθε από ποταμι οπου εριξαν κρυφα ή «νομιμα» δηθεν επεξεργασμενα αποβλητα βιολογικου.
Ζει σε έναν κοσμο φτιαγμενο από πλαστικο.
Ελαχιστα χιλιομετρα κοντα στο σπιτι βρισκεται η βιομηχανικη ζωνη.
Κινειται/περπαταει/τρεχει μιση με μια ωρα τη μερα.
Εισπραττει ολο το αγχος και την ενταση του συγχρονου τροπου ζωης.
……………………..
Η λιστα δεν εχει τελος.

Το απογευμα ερχεται μια φιλη σου για καφε, «ξεχνιεται» και αναβει τσιγαρο.
Μεσα στην θεια κυνοφιλικη οργη της φωναζεις:
«Δεν θα μου σκοτωσεις εσυ τον σκυλο!!!»

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
το σκέφτομαι πολύ έντονα για τα σκυλιά της Αθήνας αυτό......και τα καυσαέρια είναι και αρκετά βαριά......παράγονται στο ύψος του σκύλου και μένουν χαμηλά για αρκετή ώρα.....και βάλε τώρα.....ληγμένους καταλύτες αμόλυβδης βενζίνης.....αρύθμιστες ντιζελομηχανές λεωφορείων.......του μικροσωματιδίου το κάγκελο μιλάμε......

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Φυσικά και είναι απόλυτο δικαίωμα του καθενός να αυτοκτονήσει, κανείς δεν αντιλέγει..
''Everything I love is killing me
Cigarettes, Jack Daniels and caffeine
And that's the way you're turning out to be
Everything I love, gonna have to give up
'Cause everything I love is killing me...''
Αlan Jackson.
:)

Αν κοψουμε και τα παραπανω,θα παμε σιγουρα μπροστα σαν τους φιλους μας τους Αμερικανους! ;)

Last edited:

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
''Everything I love is killing me
Cigarettes, Jack Daniels and caffeine
And that's the way you're turning out to be
Everything I love, gonna have to give up
'Cause everything I love is killing me...''
Αlan Jackson.
:)
wow που ξερεις αυτο το τραγουδι!!! (ασχετο με το θεμα αλλα μου εκανε εντυπωση...μπραβο!!)

Παντως εχω να πω, σαν μαρτυρια, πως οταν η μικρη μου βρεθηκε για καμποση ωρα σε δωματιο οπου μεταξυ αλλων καπνιζαν οχι τσιγαρα, αλλά άλλα....αμφιβολης προελευσης, για τις επομενες δυο μερες ειχε στεγνη μυτουλα και ηταν πολυ κακοκεφη, σαν να αρρωστησε!! Δεν ξερω αν επαιξε ρολο αυτο στα σιγουρα, αλλα το βρισκω απιθανο να ειναι απλη συμπτωση, τη στιγμη που δεν ειχε αλλο λογο ν' αρρωστησει και γενικως ειναι ενεργητικοτατη....