Σκύλος και παιδιά


Xristina344

Member
26 Νοεμβρίου 2020
19
9
20
Ξεκινάω με ένα πολύ μεγάλο θέμα που θα μπορούσαμε να συζητάμε για ώρες σκύλος και παιδιά. Αρκετα άτομα πιστεύω όταν τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν την ευθύνη για έναν σκύλο π.χ να το πηγαίνουν βόλτα.Σχετικα με την εκπαίδευση έχω δει παιδιά 14χρονων να εκπαιδεύουν σκύλους μόνη τους και να κάνουμε πραγματικά απίστευτα κόλπα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς αθλημάτων σκύλων.Αλλοι λένε ότι δεν μπορούν να χειριστούν ένα σκυλί χαμηλής ενέργειας και στο εξωτερικό έχω δει παιδιά με Μαλινουα να έχουν την ευθύνη τους και την εκπαίδευση τους.Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας.
 


ΒασιλικηΖ

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2020
276
246
41
Και εδώ υπάρχουν παιδιά που κατεβαίνουν σε αγώνες εργασίας με σκύλους έχει απο 8-12 και 12-16 νομίζω κατηγορίες ηλικιακά.
Προφανώς τα παιδιά είναι εκπαιδευτών, εκτροφεων κτλ και όχι μέσων ανθρώπων και ο σκύλος ήδη εκπαιδευμενος. Ειδικά στα πολύ μικρά εξ ολοκλήρου.
 
  • Like
Reactions: mareco


Xristina344

Member
26 Νοεμβρίου 2020
19
9
20
Έχεις δίκιο σε αυτό τα παιδιά 8-12 έχουν εκπαιδευμένους σκύλους όμως μπορεί κάποιο παιδί το οποίο είναι 16 να έχει κατέβει σε αγώνες με έναν εκπαιδευμένο δικό του σκύλο αλλά η γονείς του να εκπαιδευτές και να έχουν δώσει συμβουλές και να τα βοηθούν
 


ΒασιλικηΖ

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2020
276
246
41
Κοίτα ότι παιδιά έχει τύχει να δω εγώ ήταν όπως στο είπα.
Βέβαια έχω να παρακολουθήσω η να συμμετάσχω σε αγώνες περίπου 6 χρόνια οπότε εξελίξεις σίγουρα έχω χάσει.

Αναλόγως το παιδί και τον σκύλο. Πάντως σε γενικές γραμμές από 10 ένα παιδί μπορεί συμμετέχει στην εκπαίδευση του σκύλου και απο τα 16 να την κάνει εξ ολοκλήρου .
Πάντα ανάλογα το παιδί και τον σκύλο.

Αλλά το να έχει ένα παιδί την ευθύνη μιας ζωής για εμένα δεν στέκει.
Δηλαδή στην ερώτηση ποτέ να πάρω σκύλο στο παιδί μου απαντάω ποτέ.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ο σκύλος είναι ευλογία για ένα παιδί και του προσφέρει πολύτιμα μαθήματα ζωής, που θα το συνοδεύουν για πάντα.

Εξολοκλήρου την ευθύνη ενός σκύλου, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αναλάβει έναν παιδί, γιατί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Παρόλα αυτά μπορεί κάλλιστα να αναλάβει σχεδόν όλα τα υπόλοιπα, όπως έκανα εγώ όταν ήμουν παιδάκι και χιλιάδες άλλοι σαν εμένα που μεγάλωσαν με σκύλους.

Αρκεί πάντα από πίσω να υπάρχουν υπεύθυνοι άνθρωποι που να επιβλέπουν, να καθοδηγούν και να προσφέρουν την βοήθεια τους όποτε χρειαστεί.