Εγώ θεωρώ ποιο τραγικό που η φίλη σου θεώρησε λογικό να βάλει και αυτή το σκυλί της στην μπαγκαζιέρα. Ακόμη μια φορά βλέπουμε έναν ιδιοκτήτη που στην σκέψη του να μην χάσει τις διακοπές του/της δεν νοιάζετε τι μπορεί να περάσει το σκυλί στην μπαγκαζιέρα μέσα στο σκοτάδι, θόρυβος, ζέστη. Και να μην πεθάνει το σκυλί ποτέ δεν ξέρει τι ψυχλογικά μπορεί μετά να αποκτήσει.Αθήνα-Αίγιο δεν είναι κανένα μεγάλο ταξίδι. 1 ώρα μέχρι τον ισθμό και άλλη 1μιση μέχρι το Αίγιο. Υπό κανονικές συνθήκες ένα σκυλί δεν έχει πρόβλημα, ειδικά αν στη στάση ανοίξει τη μπαγκαζιέρα να πάρει λίγο αέρα κ να πιεί λίγο νερό. Φίλη μου μετακίνησε χειμώνα σκύλο από Θεσαλλονίκη-Πάτρα (7 ώρες +) έτσι και έφτασε μια χαρά. Βέβαια μιλάμε ότι στις 2 στάσεις που κάνει το λεωφορείο του άνοιξαν για νερό κλπ και το σημαντικότερο δεν ήταν καλοκαίρι να πιάσει 50 βαθμούς η μπαγκαζιέρα...
Τραγική η απόφαση του οδηγού να μην επιτρέψει να βγάλουν λίγο το σκύλο έξω στην Κόρινθο. Ο ιδιοκτήτης φταίει που ακολούθησε τις οδηγίες του οδηγού? Πως να πάει στο Αίγιο αν δεν έχει αυτοκίνητο και του χρειάστηκε να ταξιδέψει?
Αγαπητέ/η aleksandy, δεν προσπαθώ να επιβεβαιωθώ για τίποτα, απλά λέω την γνώμη μου σαν άνθρωπος και όχι σαν φιλόζωως. Και πρίν αποκτήσω σκυλί αν μου έλεγε κανείς ότι έκανε αυτό που έκανε η φίλη σου ή ο κύριος που αναφέραμε στο θέμα αυτό το ίδιο πράγμα θα απάνταγα, απλα και μόνο για να δώσω να καταλάβει το άτομο το μέγα λάθος που έκανε.Darkpaladin δε σε ρώτησα για την τραγικότητα της περίπτωσης της φίλης μου. Φαίνεται ψάχνεις περιπτώσεις για να κατηγορήσεις ανθρώπους για τις επιλογές τους για να επιβεβαιωθείς εσύ ως φιλόζωος.
Επειδή δεν ξέρω που επέστρεφε η φίλη σου απο Θεσσαλονίκη, πιστεύω όμως ότι μπωρούσε αν ήθελε να βρεί και άλλο τρόπο μετακίνησης χωρίς να διακινδυνέψει την ψυχική/σωματική υγεία του σκυλιού. Αλήθεια έχεις δοκιμάσει να μπείς σε μπαγκαζιέρα με κλειστές πορτες να δείς σε τι συνθήκες βάζεις ένα ζώο εκεί? Αν όχι, τότε σε παρακαλώ μην το πέρνεις τόσο ελαφρα το θέμα της φίλης σου. Ευτηχός το σκυλάκι επέζησε και ίσως να μην επέστει κανένα ψυχολογικό τράυμα, αλλά δεν συμαίνει ότι αυτό που έκανε ήταν σωστό. Θα μπορούσε να πάει με Pet Taxi, με αερολπάνο ίσως (αν ήταν μακρινό ταξίδι και υπάρχει αεροδρόμιο εκεί που πήγαινε) και άλλες λύσεις πολύ καλύτερες απο αυτές που επέλεξε.ΔΕΝ είχε άλλη επιλογή μετακίνησης εκείνη τη χρονική στιγμή
Τότε μάλλον δεν διάβασες σωστά τη δημοσίευσή μου, γιατί γράφω:Δεν την κατηγορώ, απλά αναφέρω το λάθος το δικό σου που κατηγορείς τον έναν οδηγό και τον άνθρωπο για αυτό που έκανε στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά την φίλη σου την θεωρείς ότι έκανε κάτι σωστό. Με συγχωρείς αν σε προσβάλουν τα λόγια μου αλλά έτσι νιώθω και δεν πάω να τσακωθώ μαζί σου απλά να θέσω τις διαφωνίες μου.
Έχω τονίσει με bold τα βασικά, όπως και το ερωτηματικό. Δεν λέω λοιπόν ότι φταίει ο ιδιοκτήτης, ρωτάω ρητορικά, απαντώντας πως δεν είχε άλλη επιλογή. Όπως κ η φίλη μου δεν είχε άλλη επιλογή όταν της είπαν μπαγκαζιέρα. Γι' αυτό όμως έκανε τη μετακίνηση το χειμώνα (Χριστούγεννα) και όχι το καλοκαίρι που μετακόμισε οριστικά, για να αποφύγει τη ζέστη. Κάθε 2 ώρες που σταματούσαν έλεγχε το σκύλο αν είναι καλά. Μπορεί να μην έκανε το σωστο όπως λες, όμως δεν ήταν δική της απόφαση. Της υπέδειξαν έτσι.Τραγική η απόφαση του οδηγού να μην επιτρέψει να βγάλουν λίγο το σκύλο έξω στην Κόρινθο. Ο ιδιοκτήτης φταίει που ακολούθησε τις οδηγίες του οδηγού? Πως να πάει στο Αίγιο αν δεν έχει αυτοκίνητο και του χρειάστηκε να ταξιδέψει?
Και εγώ αυτό σκέφτομαιΑρρωσταίνω και μόνο με την σκέψη του τραγικού θανάτου του σκυλάκου.. Να πεθαίνεις από ζέστη και ασφυξία.. Να ξέρεις, ότι έρχεται το τέλος σου και να μην μπορείς να κάνεις κάτι για να το αποφύγεις.. Όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται τόσο τιποτένια..Πώς στα τσακίδια άφησαν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ να συμβεί τέτοιο πράγμα;;;;;;;;;;;;;;
Εννοείται. Το συζητάς;Αν δω σκύλο σε αμάξι στον ήλιο για πάνω από 5 λεπτά (θα χρονομετρήσω σας το ορκίζομαι) θα το σπάσω ΕΓΩ αν δεν το κάνει η αστυνομία, κι ότι γίνει ας γίνει.
ΟΛΟΙ έχουμε ευθύνη.
δηλαδή υπάρχει θέμα ακόμα και αν τον πάρουμε με το αμάξι να τον πάμε κάπου;; ευτυχως που έχω κλιματισμό στο αμάξι.Ανοιγω τα παραθυρα ολα,μπαινουμε και φευγουμε για το σπιτι.Τα μαγαζια απο το σπιτι ειναι 10' με το αμαξι.
Παρακολουθω το σκυλο απο τον καθρεπτη,να μην ξαπλωνει,να αρχιζουν σαλια,να ανοιγοκλεινουν τα μαγουλα του,να βαριανασαινει...Λεω,δε γινεται... 2' μπηκαμε στο αμαξι.Κιολας ζεσταθηκε;Ο σκυλος να μη συνερχεται.νομιζα οτι θα εσκαγε η καρδια του!Το επομενο λεπτο σταματω σε περιπτερο,τον κατεβαζω και του δινω νερο.Το ηπιε ολο.Του εβρεξα και λιγο πατουσες και κοιλια.Αργησε να συνελθει.Πηγαμε σπιτι,ανοιξα κλιματιστικο κι εμεινε εκει για πολλη ωρα.
Δεν μπορουσα να συνειδητοποιησω οτι μεσα σε 2' θα παθαινε θερμοπληξια.Σε 2'!Πραγματικα πιστευω οτι αν δε σταματουσα,θα πεθαινε.Οσο σκεφτομαι τις αντιδρασεις του...