Σκύλος σαν λιοντάρι (Chow Chow)


alexander_the_great

Banned
Banned
10 Σεπτεμβρίου 2010
56
0
Πως λένε την ράτσα που ο σκύλος μοιάζει σαν λιοντάρι ?
Που είναι καφέ-πύρινο το χρώμα και έχει πολύ τρίχωμα γύρο απο τον λαιμό του ?
 








alexander_the_great

Banned
Banned
10 Σεπτεμβρίου 2010
56
0
τσοου τσου ή θιβετιανο μαστιφ,για τι μεγεθος μιλας?
λ
τσοου τσου !!!!
αυτό λέω.. πολύ επιβλητικό σκυλί αλλά μου φαίνεται λίγο μαμούχαλο...
Ασε που θα αφήνει τούφες μαλλί ... Και για φύλακας δεν μου φαίνετε να το έχει ..
 








Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όλα τα σκυλιά μαδάνε. Πραγματικά, αν έχεις πρόβλημα με τούφες καλύτερα μην πάρεις σκύλο. Κι αν θέλεις φύλακα, πάρε συναγερμό που θα σου στοιχίσει και λιγότερο. Το εννοώ. :)
 


alexander_the_great

Banned
Banned
10 Σεπτεμβρίου 2010
56
0
chow+chow+a3..jpg

ΡΑΤΣΑ:
Τσόου Τσόου.

ΚΑΤΑΓΩΓΗ:
Κίνα.

ΙΣΤΟΡΙΑ:
Το Τσόου Τσόου, σκυλί κυνηγιού στον τόπο καταγωγής του, είναι δημοφιλές στην Κίνα για περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια. Οι Χανς, οι Μογγόλοι και οι Τάταροι χρησιμοποιούσαν τη ράτσα αυτή στον πόλεμο, στο κυνήγι και σαν φύλακα. Αυτό το σκυλί με την πλούσια γούνα μερικές φορές φαγώθηκε (chow=φαγητό) και η γούνα του χρησιμοποιήθηκε σαν ρούχο. Η ράτσα πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη το δεύτερο μισό του δέκατου ένατου αιώνα, όταν δόθηκε στη βασίλισσα Βικτωρία ένα τέτοιο σκυλί. Η επιλεκτική αναπαραγωγή του άρχισε στην Αγγλία το 1887 σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί ένα πιο κοινωνικό Τσόου Τσόου. Αυτή η ράτσα θεωρείται πλέον κατοικίδιο πολυτέλειας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Το Τσόου Τσόου ανήκει στα μεσαίου μεγέθους σκυλιά, το ύψος τους είναι από 46 μέχρι 56 εκ. και το βάρος τους κυμαίνεται από 18 μέχρι 25 κιλά. Το Τσόου Τσόου έχει άφθονο διπλό τρίχωμα, χωρίς ποτέ να είναι δίχρωμο και τα πιο συνηθισμένα χρώματά του είναι το κόκκινο, το μαύρο, το μπλε και το γκρίζο. Η γούνα του είναι ιδιαίτερα παχιά γύρω από την περιοχή του λαιμού και θυμίζει το τρίχωμα του λιονταριού. Το εξωτερικό τρίχωμα αποτελείται από χοντρές τρίχες και υποστηρίζεται από ένα πυκνό εσωτερικό τρίχωμα. Έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό της μπλε-μαύρης γλώσσας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ:
Το Τσόου Τσόου είναι συνήθως ευγενικό και υπομονετικό. Είναι πολύ πιστό και φιλικό με την οικογένεια, αλλά συγκρατημένο με τους ξένους. Συνήθως δένεται συναισθηματικά και είναι ιδιαίτερα προστατευτικό με ένα μέλος της οικογένειας. Είναι αυταρχικό, σοβαρό, επίμονο και δεν συνυπάρχει εύκολα με άλλα κατοικίδια ζώα εκτός αν είναι μαζί από νεαρή ηλικία. Του αρέσει η παρέα με τα παιδιά. Ανήκει σε κυρίαρχη ράτσα και αυτό απαιτεί κυρίαρχο ιδιοκτήτη. Θέλει σταθερότητα και συνέπεια στην συμπεριφορά και θα γίνει επιθετικό εάν δεν αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή. Το Τσόου Τσόου είναι ιδανικό για φύλακας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΣΟΟΥ ΤΣΟΟΥ:
Το Τσόου Τσόου απαιτεί καθημερινή φροντίδα και ιδιαίτερη περιποίηση (βούρτσισμα) για να διατηρηθεί το τρίχωμα υγιές και πλούσιο. Είναι ευαίσθητο σε αλλεργίες, σε δερματικές παθήσεις και σε δυσπλασία ισχίων. Έχει πολύ χαμηλή ανοχή στην αναισθησία και δεν είναι μπορεί να ζήσει σε θερμά κλίματα.

Εμένα πάντως δεν μου φάνηκε να είναι απο 15 έως 25 κιλά...
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Το κείμενο άλλα λέει πάντως
Θέλει σταθερότητα και συνέπεια στην συμπεριφορά και θα γίνει επιθετικό εάν δεν αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή. Το Τσόου Τσόου είναι ιδανικό για φύλακας.
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Στο παρκο που επισκεπτόμαστε σχεδον καθημερινα, συναντάμε ένα τσοου- τσοου περίπου δεκα χρονων, που δεν ξερω αν είναι καθαρόαιμο (δεν έχω ρωτησει λεπτομέρειες αποκτησης απο τον ιδιοκτητη) αλλα φερει σχεδον όλα τα χαρακτηριστικα.
Αυτο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν αφηνει κανεναν άλλον να το πλησιάσει εκτος απο τον ιδιοκτητη του και τα υπολοιπα σκυλια της αγελης που τα "προστατευει" μονο όμως αν χρειάζονται προστασια. Εχει καλη κριση για την υπολοιπη αγελη, αλλα αυτον δεν θελει να τον πλησιάσεις για κανεναν λόγο.
Αν είναι και στις μαυρες του, ούτε "γειά" δεν θελει να του πεις..
:rolleyes:

Αυτη η συμπεριφορα μου δινει την αίσθηση ότι είναι καλος στη φυλαξη.
Ομορφα αλλα δύσκολα σκυλια.
 




foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Aν μπορείς βάλε κι ένα link από το οποίο προέρχεται το κειμενάκι με τις πληροφορίες για το chow chow!
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Και για φύλακας δεν μου φαίνετε να το έχει ..
Τα chow τα θεωρώ φυλή προστασίας.
Είναι σκυλιά δύσκολα να τα προβλέψεις λόγου προσώπου (κρύβει της προθέσεις του), και αρκετά αθόρυβα πριν κάνουν την μαγκιά τους.
Επίσεις θέλει πολύ κοινωνικοποίησει με σκυλιά αλλά και ανθρώπους. Τα περισσότερα chow που ξέρω δεν θέλουν να τους πλησιάζει κανείς...
 




Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Εμένα πάντως δεν μου φάνηκε να είναι απο 15 έως 25 κιλά...
Και όμως είναι (εκτός αν καποιος το παραταίζει) απλά βλέπεις την γούνα και νομίζεις ότι αυτό είναι το μέγεθος τους, πίστεψε με, δεν είναι, έτσι και το κάνεις μπάνιο μένει το μισό, όπως και τα Ευρασίας.
 


alexander_the_great

Banned
Banned
10 Σεπτεμβρίου 2010
56
0
Και όμως είναι (εκτός αν καποιος το παραταίζει) απλά βλέπεις την γούνα και νομίζεις ότι αυτό είναι το μέγεθος τους, πίστεψε με, δεν είναι, έτσι και το κάνεις μπάνιο μένει το μισό, όπως και τα Ευρασίας.
Φαινόταν αρκετά ογκώδης !!!
Επίσης οκ ξέρω πως όλα τα σκυλια λίγο πολύ μαδάνε αλλά αυτό πρέπει να αφήνει τεράστιες τούφες , αληθεύει ?
Είναι ακριβά σκυλιά ? Υπάρχουν εκτροφεία για τέτοιο σκύλο στην Ελλάδα ?
 




Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ναι και τα Chow Chow και τα Ευρασίας φαίνοντα αρκετά ογκόδες αλλά είναι κατα 50% γούνα και λιγα κιλά, τα θυληκά δεν ξεπερνάνε τα 20 κιλά και τα αρσενικά δεν ξεπερνάνε τα 25-30 κιλά. Υπάρχει στο φόρουμ μας νομίζω εκτροφέας για Chow Chow. Και ναι μαδάνε αρκετά, το καλό είναι ότι είναι τούφες που τις πιάνεις με τα χέρια άνετα και όχι μικρές τριχούλες που χρειάζονται σκούπα.