Σκύλος στην παιδική χαρά;;;;;


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Άλλωστε το σωστό είναι να σε πλησιάσει το παιδάκι και ο γονέας που το συνοδεύει και να σε ρωτήσουνε: "Can I pet your dog?" Συνήθως πρέπει να ζητήσεις από το σκυλί να κάτσει, το χαϊδεύει το παιδάκι και μετά είτε πάει καθένας όπου θέλει, είτε αφήνεις το σκυλί να παίξει με το παιδάκι υπό την επίβλεψη των μεγάλων ΚΑΙ χωρίς λουρί, εφόσον όμως το σκυλί έρχεται τρέχοντας άμα το φωνάξεις, εφόσον έχεις διαβεβαιώσει την ομήγυρη ότι είναι εμβολιασμένο και δεν επιτίθεται σε κανέναν και εφόσον όλοι συμφωνούν. Μέχρι τώρα δεν υπήρξε πρόβλημα που να έχω δει.
Πόσο ρεαλιστικό σενάριο το βρίσκεις αυτό για τα Ελληνικά δεδομένα? :confused:

Πολλοί σκύλοι στην Ελλάδα δεν ξέρουν καν να κάθονται και πολλοί γονείς είναι του τύπου "Πάρε το βρωμόσκυλό σου από την παραλία"... (Νοέμβρη μήνα!)... "Γιατί το καλοκαίρι θα έρθουν παιδιά εδώ να παίξουν!"

Το έχουμε ξαναπεί σε διάφορα θέματα... Η είσοδος των σκύλων σε περισσότερους χώρους, προϋποθέτει πολλά πρώτα από όλα από εμάς τους ίδιους. Όσο πιο ικανοί είναι οι σκύλοι μας να φερθούν κόσμια σε κάθε περιβάλλον, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουμε να επιτρέπονται σε περισσότερους χώρους.

Αλλά και πάλι, όπως είπα δεν νιώθω να στερούμαι κάτι με την συγκεκριμένη απαγόρευση... Ακόμα και αν δεν απαγορευόταν, και αν είχα το υπόδειγμα ελεγχόμενου σκύλου, δεν θα έπαιρνα το ρίσκο... Δεν νομίζω ότι κερδίζω κάτι ώστε να αξίζει να πάρω το ρίσκο να βλάψει το ζώο μου ένα άγνωστο παιδάκι. Υπάρχουν πολλά μέρη όπου τα σκυλιά μου θα απολαύσουν την βόλτα τους πολύ περισσότερο, γιατί να πάω σώνει και καλά σε παιδική χαρά?

Πόσες φορές δεν έχουμε αναφέρει περιπτώσεις που ρωτάμε ιδιοκτήτες άλλων σκύλων "είναι φιλικό?". Μας λένε "ναι, βέβαια!" και η αμέσως επόμενη σκηνή είναι ένα σκυλομπουρδούκλωμα και ο ιδιοκτήτης να ορκίζεται "μα δεν το έχει ξανακάνει ποτέ!". Θα ήθελες να είσαι γονιός σε παιδική χαρά με έναν αντίστοιχο ιδιοκτήτη και σκύλο απέναντί σου? Εγώ πάντως όχι!

Γνώμη μου είναι... Ας μάθουμε όλοι να ελέγχουμε και να κοινωνικοποιούμε τα σκυλιά μας και να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες τους... Ας λύσουμε το θέμα με τα μέσα μεταφοράς, με τα πάρκα και τις παραλίες... Και ας μην πατήσει ποτέ πατούσα σκύλου σε παιδική χαρά!
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κι εγώ συμφωνώ με την απόφαση.

Τα παιδάκια στην παιδική χαρά συνήθως έχουν πολύ βρώμικα χέρια...
Και δεν είναι εύκολο να σταματήσεις έναν τσούρμο από δ' αύτα να σου αγγίζουν τον σκύλο!
:D
 


βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
κι εγω συμφωνω απολυτα με την απαγορευση,θυμαμαι πηγαινα την μικρη της φιλης μου στην παιδικη χαρα του Αλσους Βεικου, οπου απαγορευεται η εισοδος στα σκυλια(μονο κατι ξεμπαρκα αδεσποτα μπαινουν,αλλα τα βγαζουν) και την αφηνα να τρωει αμμο,να γλυφει πετρες..τι να κανω ετσι την εβρισκε,νομιζω πως αν η εισοδος επιτρεπονταν στους σκυλους,ολοι οι Γαλατσιωτες θα χρησιμοποιουσαν το αλσος ως τουαλετα!
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κι εγώ συμφωνώ με την απόφαση.

Τα παιδάκια στην παιδική χαρά συνήθως έχουν πολύ βρώμικα χέρια...
Και δεν είναι εύκολο να σταματήσεις έναν τσούρμο από δ' αύτα να σου αγγίζουν τον σκύλο!
:D
:p:p:D
 


cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
και εγω συμφωνω με την αποφαση,και για την ασφαλεια του σκυλου αλλα και για τα παιδακια που ειναι πολυ ευαισθητα σε αρρωστιες,και ειναι δυσκολο να βλεπεις συνεχεια τι κανει ενα παιδι την ωρα που παιζει και κρυβεται πισω απο τσουληθρες και βαζει τα χερια στο στομα ενω εχει πιασει την αμμο και διαφορα αλλα,πιστευω πως υπαρχουν αρκετα μερη για να πας βολτα το σκυλο και δεν ειναι αναγκη να μπαινει στην παιδικη χαρα.στην κερκυρα σε ενα παρκο που υπαρχει εχει και μια παιδικη χαρα που εχει πορτα και δεν μπορουν να μπουν οι σκυλοι μεσα.πιστευω πως αυτος ειναι ενας ευκολος τροπος για να κρατησεις μακρια και τα αδεσποτα.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Όντως η πόρτα είναι πολύ καλή ιδέα. Βοηθάει να κρατιέται ο χώρος καθαρός (και τα βρωμόπαιδα μέσα!!). :D

Σοβαρά τώρα, έχω δει το μωρό της κουμπάρας μου (και ΔΕΝ κάνω πλάκα) να τρώει κακά σκύλου που βρήκε δίπλα στην τσουλήθρα παιδικής χαράς.

Όσο υπάρχουν τέτοιο ΓΥΦΤΟΙ (και πιστέψτε με υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ που αφήνουν τον σκύλο να τα κάνει όπου γουστάρει) θα ΠΡΕΠΕΙ να απαγορεύονται οι σκύλοι σε κάποια μέρη όπως πχ. παιδικές χαρές.

Αν δεν σας αρέσει, δεν σας φταίει ο νόμος, αλλά οι ΑΠΕΙΡΟΙ "φιλόζωοι" που είναι ΚΑΦΡΟΙ. Με αυτούς να τα βάλετε....

Εγώ δεν αφήνω τους σκύλους μου ούτε να ουρούν σε λάστιχα αυτοκινήτων στη βόλτα μας. Δεν έχω το δικαίωμα να λερώνω ξένα πράγματα... ξέρετε πόσοι με έχουν ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ γι' αυτό; Με έχουν πει "υπερβολική". Πολλοί.
Και πόσοι λέτε μου έχουν δώσει συγχαρητήρια γι' αυτό;
ΚΑΝΕΝΑΣ.

Σκύλοι σε παιδική χαρά;;; Αυτό μας έλλειπε!

Από την άλλη για το άλσος Βεϊκου, διαφωνώ κάθετα. Είναι τεράστιος ο χώρος και ΔΕΝ είναι όλος μια παιδική χαρά, και ΟΥΤΕ είναι όλος ΜΟΝΟ για παιδάκια! Θεωρώ απαράδεκτο να μην επιτρέπονται σκύλοι εκεί. Και αν απαγορεύονται εκεί (όπως και στο πάρκο Βρηλισσίων!:mad:), ΠΟΥ θα πρέπει να επιτρέπονται δηλαδή;

Σε λίγο οι Αθηναίοι μόνο στην ταράτσα τους θα μπορούν να παίζουν με τον σκύλο;

Σίγουρα δεν έχουν θέση η σκύλοι σε παιδικές χαρές, αλλά ας μην τα ισοπεδώσουμε κι όλα...
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.178
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Καμμία ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΕΝ δημιουργεί συνειδήσεις ούτε πολίτες με υπεύθυνη κυνοφιλική συμπεριφορά!
Ενας ΚΑΦΡΟΣ ιδιοκτήτης θα δεί την ταμπέλα και το πολύ πολύ θα αφήσει τον σκύλο του να λερώσει αλλού(πάλι χωρίς να τα μαζέψει!) ενώ ένας υπεύθυνος ιδιοκτήτης ΔΕΝ θα αφήσει τον σκύλο του να λερώσει στην παιδική χαρά .
Άρα η απαγόρευση μάλλον σκεπάζει το πρόβλημα παρά το λύνει.Άσε που για να έχει μια στοιχειώδη ισχύ θα πρέπει να συνοδεύεται απο κάποια ποινή- δεν νομίζω οτι αυτό θα συμβεί.
Άρα μένουμε στο να συνηθίζουμε και να δεχόμαστε να βλέπουμε το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ...τεσπ.

Ζούμε σε μια πόλη που ''κέρδισε'' με την αξία της:rolleyes: τον τίτλο της τρίτης πιο βρώμικης πόλης της Ευρώπης.
Ενα παιδάκι πηγαίνοντας στην παιδική χαρά ''οπου θα παίξει ελεύθερα και το ίδιο ελεύθερα θα γλύψει πέτρες και χαλίκια'' θα περάσει απο δρόμους που έχουν ουρήσει και αφοδεύσει σκυλιά, απο δρόμους που καθαρίζονται και πλένονται μόνο όταν βρέχει ,θα πατήσει πάνω σε σκουπίδια που πετάνε οι ασυνείδητοι, ρύπους που αφήνουν τα αυτοκίνητα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.
Ειλικρινά εγώ δεν θα άφηνα το παιδί μου στην παιδική χαρά να κάνει τίποτα απο τα παραπάνω είτε είχε σκυλιά είτε όχι. Με την ίδια λογική γιατί να δεχόμαστε τα σκυλιά σε πάρκα, πρασιές, πλατείες, εκεί δεν υπάρχουν παιδιά που παίζουν με μπάλα και τα χέρια που την πιάνουν καταλήγουν πολλές φορές σε στόμα ,μάτια κλπ.
Γιατί να επιμένουμε να παίρνουμε τα σκυλιά μας στην θάλασσα;Πόσα πιτσιρίκια παίζουν στην άμμο όπου προηγουμένος ήταν ο σκύλος μας ή κάποια στιγμή ούρησε κάποιο αδεσποτο;
Απο την αρχή είπα ότι αυτό που με ενοχλεί είναι η υποκρισία της ελληνικής πολιτείας που με ένα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ''φροντίζει και προστατεύει''.

Αν λοιπόν εγώ σέβομαι τους νόμους της πολιτείας (γιατί τους ανθρώπινους τους σέβομαι) θα πρέπει όταν έρθει η ανιψούλα μου και πάμε την καθιερωμένη βόλτα με το σκυλί μου η οποία πάντα καταλήγει για κούνια στην παιδική χαρά της γειτονιάς μου ,να είμαι εγώ απ' έξω με το σκυλί όπου εκεί μπορούμε κατα τον νόμο να κ@τουρ@με ελεύθερα ενώ εκείνη ''προστατευμένη'' μέσα μπορεί να βάζει στο στόμα της ότι βρεί :rolleyes::rolleyes:
 


βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Ναι Dr.Zhivago οντως, είναι τεράστιος ο χώρος και ΔΕΝ είναι όλος μια παιδική χαρά, και ΟΥΤΕ είναι όλος ΜΟΝΟ για παιδάκια!Δεν ειπε κανενας το αντιθετο!
ΑΛΛΑ εγω στο αλσος καθομουν στο γρασιδι και διαβαζα το βιβλιο μου,λεμε τωρα,αν υπηρχαν σκυλακια εκει μεσα το γρασιδι θα ηταν γεματο "κακακια"!!!!!!!!!!! Αρα το αλσος δε θα ηταν για κανεναν!
Δεν ξερω τι γινεται τωρα,αλλα μεχρι και πριν 5-6 χρονια που ζουσα στο Γαλατσι και τα πεζοδρομια τουαλετες σκυλων ηταν,γιατι να μην κανουν το ιδιο ΚΑΙ στο αλσος?
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.178
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Παρεπιπτόντως το Πάσχα που μας πέρασε βρέθηκα στη Στοκχόλμη.Εκεί περνώντας αμέριμνα με τον άντρα μου απο μία παιδική χαρά (χωρίς παιδί....) ξαφνικά πετάχτηκε μπροστά μας ένα κουνάβι!:p
Τα παιδιά και οι γονείς τους δεν έδωσαν καμμία απολύτως σημασία στο γεγονός.:D:D
Φαντάζομαι ότι δεν ήταν το πρώτο και μοναδικό ζώο που βολτάριζε σε παιδική χαρά!!!
Πολλοί γονείς είχαν μαζί τους και το σκυλί τους και κανένας δεν είχε πρόβλημα.Όλα ήταν πολύ ήρεμα ,φυσιολογικά και ΠΟΛΥ καθαρά!
Λίγο παρακάτω στην πρασσιά ενός εμπορικού κέντρου πέσαμε πάνω σε ένα λαγό!:D
Άλλος κόσμος;
 


βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Αλλος κοσμος,ναι!!!!
ΠΟΛΥ καθαρα,το πες και μονη σου,εδω ξερεις πολλους που να μαζευουν αυτα που "αφηνει" ο σκυλος τους οπουδηποτε?
Εγω ειχα γειτονισα που αφηνε το σκυλο της να κανει κακα του στην αυλη της μητερας μου και φυσικα δεν τα μαζευε:rolleyes:
 


cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Η Ελλαδα ειναι πισω απο τα βουνα σε πολλα θεματα...500χρονια σκλαβιας την εχουν αφησει και 500χρονια πισω και μεχρι να φτασουμε την Ευρωπη σε θεματα ζωης και συμπεριφορας.
Οταν λοιπον στις μεγαλουπολης κανεις δεν εχει επαφη με τα ζωα και οταν βλεπουν σκυλο βριζουν και φωναζουν αυτο δυσκολα θα αλλαξει γιατι ετσι ειναι τα πραγματα,γιατι οι περισσοτεροι δεν βγαινουν απο την Ελλαδα για να μπορεσουν να δουν τις διαφορες.
Ο τροπος σκεψεις των Ελληνων ειναι ολη μερα αραλικη και καφες και ελαχιστοι ειναι αυτοι που διαφερουν,γιατι βολευει αυτος ο τροπος ζωης,και αν μπουν προστιμα επειδη ο σκυλος κανει την αναγκη του και εμεις δεν τα μαζευουμε θα δεις πως θα αλλαξουν πολλα,αλλα ποιος θα επιβλεπει?ποιος ενδιαφερεται?οταν τα εχουμε ολα μεσα στα @ρχ...ια μας δεν παμε μπροστα,ειναι απλο,και ναι οντως με ενα απαγορευεται δεν αλλαζει τπτ και ουτε γινομαστε Ευρωπη,πρεπει να μαθουμε να σεβομαστε το περιβαλλον γιατι ζουμε μεσα σ'αυτο και πολλα αλλα.
Λυπαμαι ειλικρινα,γιατι εχουμε μια πολυ ομορφη χωρα και θα μπορουσαν αντι να ξεφυτρωνουν σαν τα μανιταρια οι πολυκατοικιες να φταιχνανε παρκακια,σε καθε γειτονια,και να καινε ετσι δασικες εκτασεις και να μην τους ενδιαφερει
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.178
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
cockeraki συμφωνώ απόλυτα με όσα λές !
Επειδή πήρα φόρα επιτρέψτε μου ελαφρώς να.... ''λαικίσω'' :p

Πρίν δύο χρόνια βρέθηκα στην Γερμανία φιλοξενούμενη απο ένα ζευγάρι που ζεί με τα δύο του παιδιά και με δύο γκόλντεν ριτρίβερ σε ένα απο εκείνα τα διαμερίσματα σε αυτές τις θεώρατες πολυκατοικίες που φτιάχνανε παλιά οι Γερμανοί..Το όλο συγκρότημα περιβάλλεται απο μια έκταση περίπου 8 στρεμμάτων - όλο γκαζόν και δέντρα-όπου βρίσκεται μεταξύ άλλων ένα συντριβάνι και κάμποσες κούνιες,τσουλήθρες και ένα γήπεδο μπάσκετ.
Μια μέρα που είχε ''καύσωνα'' 30 βαθμούς τα γερμανάκια είχανε την φαεινή ιδέα να πάρουν τα σκυλιά και να βουτήξουν απο κοινού στο συντριβάνι!:D
Να μη σας τα πολυλέω κατέληξε ένα τσούρμο απο 10 περίπου πιτσιρίκια ηλικίας απο 5 έως 12 ετων να παίζουν με τα ριτρίβερ στο νερό,μετά εμφανίστηκε και ένα ζευγάρι γειτόνων με ένα γερμανικό ποιημενικό το οποίο δεν έμπαινε στο νερό αλλά έτρεχε γύρω-γύρω και κυνηγούσε μια μπάλα που του πέταγαν τα άλλα πιτσιρίκια που παίζανε στίς κούνιες κλπ.κλπ.κλπ.
Στο τέλος αφού τα μαζέψαν οι γονείς τους ,την αράξανε παιδιά ,σκυλιά, γονείς κάτω απο τα δέντρα πάνω στο γκαζόν και όλα ήταν απολύτος νορμάλ.
Κακκάκια δεν βρήκα!Τα μαζεύουνε οι ίδιοι; έχουν υπαλλήλους του Δήμου που κάνουν αυτή την δουλιά;Η μήπως και τα δύο!!!Μάλλον!!!
Πάντως ταμπέλα με ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δεν είδα!Να είναι τυχαίο;;;
Δεν νομίζω ,απλώς οι Γερμαναράδες το θέμα του σκυλιού το αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα απο εμάς και πάνω απ' όλα χωρίς υποκρισία!
 


cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
επειδη ημουν Γερμανια μεχρι τα 9 μου,και πηγαινω τακτικα,η τελευταια επισκεψη μου ηταν το Νοεμβριο,ξερω πως ζουν γιατι εχω και τους συγγενεις μου εκει.
Οι ανθρωποι δεν παιζονται,γενικα μαθαινουν πολλα στα παιδια τους αγαπανε πραγματικα τα σκυλια.
Ενα πρωι πηγαινα προς το μετρο και κατεβαινει μια απο την πολυκατοικια με 4 σκυλια,3πολυ ψηλα(δεν ξερω τις ρατσες)και ενα μαλτεζ,τα αφησε να κατουρησουν σε ενα δεντρο και να κανουν και τα κακα τους και τα μαζεψε η ιδια,ασχετα που εχουν σε καθε γειτονια ενα τεραστιο παρκο και κηπους που εδω στην Ελλαδα μονο τα ονειρευομαστε.
Και αν καποιος κακοποιει το κατικοιδιο του και τον καταγγειλουν ερχονται περνουν το ζωακι του βρισκουν(πραγματικα)καινουργια οικογενεια και αυτος αν δεν κανω λαθος τρωει προστιμο,η φυλακιση αυτο δεν το θυμαμαι αλλα το ζωακι το παιρνουν,αν οχι με την πρωτη αλλα με δευτερη φορα σιγουρα.
Και στην Ιταλία μια απο τα ιδια ειναι που ξερω δεν διαφερουν και πολυ απο Γεμανια,μπορει να ειναι λιγο πιο ελευθεροι με το θεμα των κοπρανων αλλα τα μαζευει ο δημος
 


jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Μιλατε για ελευθερα κρατη. Μπορει να "ελευθερωθηκαμε" μετα 400 χρονια Τουρκοκρατιας αλλ αυτο ηταν μονο κατ'επιφαση.Δυστυχως τη θεση του Τουρκου τη πηραν τα τσιρακια του, οι κοτζαμπασηδες & οι καπεταναιοι που δρουσαν ακριβως οπως ο Τουρκοι αψηφωντας τισ κυβερνησεις. Μεχρι που δολοφονησαν τον κυβερνητη που τους δημιουργουσε προβληματα. Ο ερμος ο ραγιας οπως προσπαθουσε να επιβιωσει επι τουρκοκρατιας προσπαθουσε και μετα την ελευθερωση. Αρα δεν καταφερε να βιωσει καμμια ελευθερια πραγματικη και συνεχισε την ραγιαδικη συμπεριφορα που ειχε και τοτε. Θα μου πεις ιστορια θα λεμε τωρα? Δυστυχως αν σταθειτε και παρατηρησετε και σκεφτητε ολες αυτες οι συμπεριφορες που μας πονανε και διαφερουν απο τους αλλους ελευθερους λαους ειναι αυτη η ραγιαδικη νοοτροπια που κουβαλαμε μεχρι και το 2009. Ανεχομαστε τα παντα αρκει να μας δινει την πολυποθητη επιβιωση. Να βολεψουμε το παιδακι μας, τον εαυτουλη μας κλπ. Αυτη ειναι συμπεριφορα κατεχομενου οχι ελευθερου. Γιαυτο οι διαφορες που βλεπουμε και δυσκολα θα αλλαξει. Γιατι για να κατακτηθει η πραγματικη ελευθερια και οχι η κατ'επιφαση ελευθερια που ζουμε δεν ειναι ευκολη υποθεση. Αρα ειμαστε και εμεις συνυπευθυνοι για οτι συμβαινει.........
 


cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
ναι ωραια ολα αυτα,αλλα τοτε γιατι μπηκαμε στην ευρωπη για να λεμε απλα οτι ειμαστε ευρωπαιοι??δεν μου λεει κατι αυτο,αν δεν ακολουθουμε τους κανονες που υπαρχουν και στις υπολοιπες χωρες και οχι να κανουμε του κεφαλιου μας.
Τα σκυλια δεν ενοχλουν κανεναν,οι ιδιοκτητες ειναι αυτοι που εχουν την ευθυνη και θα πρεπει αυτοι να φροντιζουν για την σωστη συμπεριφορα,για να γινει αυτο θα πρεπει να αλλαξει ο τροπος σκεψεις και ο τροπος ζωης μας,ειναι μια ολοκληρη αλυσιδα,σαν να ψαχνουμε ψυλλο στ'αχυρα..δεν βγαζεις ακρη,και με ενα απαγορευεται η με διαφορες ταμπελες δεν λυνεται το προβλημα,γιατι αν δεν πανε την ωρα που ειναι ο κοσμος θα πανε το βραδυ να μην τους δει κανενας και να κανουν αυτο που θελουν,αρα ποια η ουσια αν δεν αλλαξει το σκεπτικο???ΚΑΜΙΑ:(
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κοιτάξτε, τη δεκαετία του εβδομήντα που ήμουνα μικρή, θυμάμαι ότι πετάγαμε σκουπίδια κάτω στο δρόμο αβέρτα. Αφού μια συμμαθήτριά μου που επισκέφτηκε τη Βουλγαρία μας είπε κατάπληκτη ότι πέταξε πολύ φυσιολογικά ένα περιτύλιγμα από σοκολάτα στο δρόμο και ένας περαστικός της ζήτησε να το μαζέψει.:eek::eek: Τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε προοδεύσει και η Ελλάδα έχει εκσυγχρονιστεί αρκετά σε πολλά θέματα. Θα μου πείτε ακόμα πετάμε. Ναι, αλλά όχι πλέον τόσο πολύ. Δεν μπορώ να πω ότι η Αθήνα μου δημιουργεί την εντύπωση απαράδεκτα βρώμικης πόλης. Στη Νέα Υόρκη π.χ. η βρώμα σε πολλά μέρη είναι φοβερή, αφήστε που στο μετρό τους κυκλοφορούν αρουραίοι μεγάλοι σα γάτες και πολλοί. Απορώ πώς δεν έχουνε πάθει ακόμα βουβωνική πανώλη. Να αφήσω δε τη Νέα Ορλεάνη ΚΑΙ προ Κατρίνας όπου μέχρι και στις ιστορικές συνοικίες, π.χ. την περίφημη γαλλική γειτονιά, έχει απερίγραπτη βρώμα και σκουπίδι. Η δε Κατρίνα δεν κατάφερε καν να πνίξει τις κατσαρίδες που ευδοκιμούν αγρίως.

Γενικά πολλές νοοτροπίες αποβάλαμε ως λαός τελευταία. Μέχρι και σειρά κάνουμε να μπούμε στο λεωφορείο. Για πάτε στο Βέλγιο να δείτε ένα υπέροχο μπουλούκι. Θα μου πείτε ότι οι Έλληνες οδηγούν συχνά σα κανίβαλλοι. ΟΚ, πολύ κακώς, αλλά υπάρχουν και χειρότερα, ενώ κακά πολλά υπάρχουν παντού. Άλλο πιο τρανταχτό παράδειγμα: διδάσκω το φθινόπωρο δημοκρατική θεωρία και όχι μόνον αρχαία. Διαβάζω λοιπόν τα της Ελλάδας της δεκαετίας του πενήντα και του εξήντα, αφήνω δε τη χούντα, και σκέφτομαι σοβαρά να πάρω χάπια για να αποφύγω το εγκεφαλικό. Διαβάζω βιβλίο όπου ο Κοκός (εννοώ ο τέως), τον οποίον ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ιστορικός/δημοσιογράφος που το γράφει ΤΟΤΕ (τίτλος του είναι "Η Εποχή της Μετριότητας") τον βρίζει ως από ηλίθιο μέχρι λαπά, συζητά σοβαρά για το πώς και πότε θα κάνει πραξικόπημα για να "σώσει" την κατάσταση!!:eek::eek::eek::eek::eek: Μιλάμε πάντα για ΠΡΙΝ από τη χούντα. Και ναι, υπήρχαν και πολίτες που θεωρούσαν τη βία και τη νοθεία φυσιολογικότατα πράματα και λέγανε ότι όντως μια χούντα χρειάζεται!!:eek::eek::eek::eek::eek: Σήμερα αν πει κανείς αυτά τα πράματα, πρώτον θα γελάσει κάθε πικραμένος και δεύτερον θα φωνάξουν τους κυρίους με τις άσπρες μπλούζες να μαζέψουνε το UFO διότι δεν επικοινωνεί με τον εγκέφαλό του.

Συμπέρασμα: οι νοοτροπίες αλλάζουν, αλίμονο, τι λένε κιόλας ιστοριογραφικές μελέτες από κοινωνικούς και οικονομικούς ιστορικούς, σχολή των Annales και δε συμμαζεύεται? Κάποτε ούτε να το διανοηθεί δεν μπορούσε κανείς στην Ελλάδα να κάνει εξώγαμο (ή κατέληγε στην αντίστοιχη Συγγρού) ή να συζήσει. Σήμερα είναι αλλιώς τα πράματα.

Εδώ που κατοικώ δε δεν είναι Βερσαλλίες, ούτε σαλόνια, ούτε αριστοκρατία. Μεσοδυτική βλαχιά είναι και δεν τη βρίζω, απολαμβάνω την ηρεμία της. Και ναι, υπάρχουν και ενοχλητικοί θρησκομανείς, απόγονοι, βιολογικοί και ιδεολογικοί, των πουριτανών αποίκων και καθάρματα που σκοτώνουν σκυλιά κι εδώ, όμως κάπως, κάπου μάθανε. Βγάλανε μαύρο πρόεδρο, μάλιστα από πόλη και πολιτεία όπου πριν από 100 ακριβώς χρόνια λυντσάρανε μαύρους. Σήμερα έχουμε επιτροπές που προωθούν την "διαφορετικότητα" και στο πανεπιστήμιο, αλλά και ως κοινωνικό έργο στην τοπική κοινότητα. Εδώ περνάνε από πολιτεία σε πολιτεία το νόμο που επιτρέπει σε ομοφυλόφυλους να παντρεύονται και ας τσιρίζουν οι παπάδες. Μέχρι και στην Καλιφόρνια πάνε να κηρύξουνε το "Proposition 8" αντισυνταγματικό και δε θα τα καταφέρουνε μεν, ή θα υπάρξει αδιέξοδο, οπότε το ζήτημα θα αναγκαστεί να λύσει ο ομοσπονδιακός Άρειος Πάγος και όλοι ξέρουμε τι θα αποφασίσει διότι δεν του κοτάει.

Όλα αλλάζουνε και τέλειο δεν υπάρχει. Ίσως οι Αμερικάνοι αλλάζουνε πολλά διότι τρελλαίνονται να κάνουνε μηνύσεις και να τρώνε οι δικηγόροι. Και οι Έλληνες σίγουρα έχουμε αλλάξει σε πολλά. Θα αλλάξουμε και σε άλλα. Ίσως με λίγη οργάνωση, εθελοντισμό, καινούριες ιδέες, κανά δυο μηνυσούλες, μερικές αντισυνταγματικές αποφάσεις που θα αναιρέσουν δικαστήρια (όπως έχουν κάνει πολλάκις μέχρι σήμερα-είμαι νομικά δικτυωμένη και το ξέρω). Εδώ μου έκανε εντύπωση ότι βγήκανε φιλόζωοι Κρητικοί που λένε ΟΙ ΙΔΙΟΙ ότι πρέπει να κάνουνε διεθνώς ρεζίλι τη Σητεία λόγω των κρεμασμένων σκυλιών. Παλιά θα σηκώνονταν όλοι να τους πούνε ανθέλληνες....

Θ' αλλάξει και η κατάσταση για τα ζώα. Λίγο υπομονή και πολλή φαντασία θέλει.....:) Σκεφτείτε π.χ. πόσο ρεαλιστικό θα ήτανε προ ετών να υπήρχε ένα φόρουμ όπως αυτό με συγκεκριμένη νοοτροπία τόσων πολλών μελών.....
 
Last edited:




perry-mgtf

Active Member
29 Μαϊου 2009
26
0
Thessaloniki
Παρεπιπτόντως το Πάσχα που μας πέρασε βρέθηκα στη Στοκχόλμη.Εκεί περνώντας αμέριμνα με τον άντρα μου απο μία παιδική χαρά (χωρίς παιδί....) ξαφνικά πετάχτηκε μπροστά μας ένα κουνάβι!:p
Τα παιδιά και οι γονείς τους δεν έδωσαν καμμία απολύτως σημασία στο γεγονός.:D:D
Φαντάζομαι ότι δεν ήταν το πρώτο και μοναδικό ζώο που βολτάριζε σε παιδική χαρά!!!
Πολλοί γονείς είχαν μαζί τους και το σκυλί τους και κανένας δεν είχε πρόβλημα.Όλα ήταν πολύ ήρεμα ,φυσιολογικά και ΠΟΛΥ καθαρά!
Λίγο παρακάτω στην πρασσιά ενός εμπορικού κέντρου πέσαμε πάνω σε ένα λαγό!:D
Άλλος κόσμος;
Εδω μιλας για αγρια ζωα και ειναι φυσικο. Στον Καναδα εγω βλεπω ελαφια μεσα στην πολη εκτος των μικρων ζωων...

Στην Σουηδία ειναι καθαρα γιατι οι Σουηδοί είτε σεβονται τους νομους/κανονες ειτε αν δεν τους σεβαστουν πληρωνουν προστιμο.

ΑΝ ΠΟΤΕ και μεις μαθουμε να σεβομαστε τους νομους και ΑΝ ΠΟΤΕ ελεγχομαστε για την μη-τηρηση τους τοτε ΙΣΩΣ ειναι καιρος να αρθουν αυτες οι απαγορευσεις.

Αλλα ειμαστε ΠΟΛΥ πισω. Δυστυχως ειμαστε απολιτιστοι ακομα.
Ακομα και εδω ποσοι απο εσας καθαριζετε τα περιττωματα του τετραποδου σας οταν βγειτε βολτα?
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μηνύματα
899.697
Μέλη
20.076
Νεότερο μέλος
maria1999.