Σκύλο δίλημμα ...

Dimi88P

Member
5 Μαρτίου 2018
10
26
37
Τρίκαλα
καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα!
Σας διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό αλλά τώρα έκανα την εγγραφή μου πρώτη φορά.
Θα ήθελα να ακούσω γνώμες είτε θετικές είτε αρνητικές γιατί καμία φορά τα συναισθήματα μας δεν μας αφήνουν να δούμε καθαρά.
Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με τεράστιο κήπο (3στρεμματα κήπος) που πάντα είχε γάτες και (μεγαλύτερη πλέον) την αγαπημένη μας Τζεση(ημίαιμο σκυλάκι), είναι μικροσκοπική και την αγαπάμε αισίως 11 χρόνια τώρα. Εγώ όμως πλέον δεν μένω στο πατρικό μου αλλά σε ένα διαμέρισμα στην πόλη με τον μέλλοντα σύζυγο μου που δεν θέλει να μου χαλάει χατήρι. Ο σύζυγος επίσης μεγάλωσε σε σπίτι με ζώα (παρά πολλά ζώα καθώς κτηνοτρόφοι οι δικοί του) και άρα έχει επαφές με κατοικίδια Και όχι μόνο ζωάκια.
Πρόσφατα βρέθηκε στο πατρικό του σπίτι από το πουθενά ένας υπέροχος σκυλάκος, υπολογίζω περίπου 8-10 μηνών, μάλλον ημίαιμος βέλγικος ποιμενικός (προς τα εκεί μοιάζει τουλάχιστον σωματικά και συμπεριφορά) τον οποίο απλά ερωτεύτηκα. Ότι και να σας πω δεν θα είναι ποτέ αρκετό γι αυτό σταματώ εδώ στην περιγραφη του!
Το θέμα μου και βασικό μου πρόβλημα. Οι γονείς του άντρα μου έχουν 6 σκυλιά (Κτηνοτρόφοι Γαρ συνοδεύουν το κοπάδι) και δεν τους είναι εύκολο να συντηρήσουν ένα ακόμα αν και προς το παρόν τον ταΐζουν και του παρείχαν και μια πρώτη φροντίδα. Αλλά ο σκυλάκος θέλει ένα μόνιμο σπιτάκι, πρέπει να βιώνει κατάθλιψη απ όσο βλέπω, είναι πολύ ήρεμος και με πολύ καλή συμπεριφορά και ακούει σε βασικές εντολές κάτσε, κάτω, έλα, φύγε. Μάλλον κάποιος τον παράτησε γιατί είναι μαθημένος από χάδια και αγκαλιές, ειδικά αγκαλιές. Εγώ έχω τρελαθεί, θέλω παρά πολύ να τον πάρω στο διαμέρισμα αλλά δεν θέλει ο άντρας μου σκύλο μέσα στο σπίτι. Μου λέει αν τον θέλω τόσο πολύ να τον πάρω αλλά ξέρω ποσό δύσκολη είναι η συμβίωση αν κάποιος δεν θέλει τον σκύλο γιατί όπως και να το κάνουμε θέλει εκπαίδευση για να μείνει μέσα στο σπίτι συνεχή και πολύ υπομονή.
Τα θετικά είναι ότι είμαστε σε πολυκατοικία που αγαπάνε τα ζώα, ταΐζουν αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια, έχουν αρκετά διαμερίσματα σκύλο, είμαστε μια γενικά φιλόζωη πολυκατοικία και αν και δεν έχω ρήτρα στο συμβόλαιο μου αμφιβάλλω ότι θα έχουν πρόβλημα οι ιδιοκτήτες καθώς δεν ενδιαφέρονται και πολύ για το σπίτι, δεν μένουν καν εδώ. Επίσης έχω παρά πολύ χρόνο για αρχή για να αφιερώσω στον σκύλο γιατί δεν εργάζομαι αυτό το διάστημα και μικρές δουλειές που κάνω τις κάνω από το σπίτι. Καλά οικονομικά δεν πετάμε αλλά ο κτηνίατρος μας είναι πολύ πιο οικονομικός από οσα διαβάζω έδωσε μέσα (είστε ήρωες με τέτοιες τιμές πραγματικά! Τσιπάκι 40 ευρώ εσείς 15 εγώ, εμβόλιο 30 ευρώ εσείς 10 εγώ! Έχω τρελαθεί με τις τιμές που διαβάζω από πολλούς δεν ξέρω αν έχουμε ειδική τιμή από τον κτηνίατρο λόγο των τόσων πολλών ζώων μην λέω και μεγάλες κουβέντες) και επίσης υπάρχουν χρήματα στην άκρη για έκτακτα γεγονότα όποτε οικονομικά τα βγάζω πέρα μια χαρά.
Τα αρνητικά τι να πω το βασικότερο, δεν θέλει ο άντρας μου σκύλο μέσα στο σπίτι και θα το κάνει μόνο και μόνο για να είμαι εγώ ευτυχισμένη. Επίσης δεν ξέρω που να τον αφήνω όταν φεύγουμε, η Τζεση μας (στο πατρικό μου) δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικοποιημένη με αλλά σκυλια βασικά δεν είναι καθόλου κοινωνική με αλλά σκυλια όποτε δεν μπορώ να την αφήνω εκεί. Πιστεύω θα βρω μια λύση όταν έρθει εκείνη η ώρα, ίσως κάποια φίλη, ίσως πίσω στο χωριό δεν με απασχολεί αλλά για να πείσω τον άντρα μου πρέπει να μπορώ να απαντάω στα κρίσιμα ερωτήματα του. Βασικά όσο γράφω βλέπω ότι το μόνο πρόβλημα είναι ο άντρας μου και η μάνα του που θα αρχίσει τα δεν είναι καλό κλπ και θα τον υποστηρίξει.
Θα εκτιμούσα τις απόψεις όλων... σας ευχαριστώ όσους με διαβάσατε!!! Και συγγνώμη για το τεράστιο κείμενο!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Με πάρα πολλές παραμέτρους το θέμα σου. Θετικές οι περισσότερες, θα έλεγα.
Αλλά, να το πάμε λίγο, πρώτα από το τέλος;
Το ενδεχόμενο, να τον φιλοξενήσεις, ενώ συγχρόνως του ψάχνεις σπίτι προς υιοθεσία, πως σου ακούγεται; Τον έχετε ψάξει για τσιπάκι, μπας και;

• Like
Reactions: d3ac0n

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καλώς ήρθες!
Πίστεψέ με πολλοί εδω έχουν συζύγους/συντροφους/γονείς που αρχικά δεν ήθελαν σκύλους όχι μόνο μέσα στο σπίτι αλλά γενικά. Και όμως με την πάροδο του χρόνου άλλαξαν γνώμη.
Από τη στιγμή που ο άντρας σου μπορεί να το κάνει έστω για σου κάνει το χατήρι, είναι πολύ καλό και να του δείξεις όποια ευγνωμοσύνη μπορείς γιατί δεν είναι και εύκολο για έναν άνθρωπο που έχει μεγαλώσει με μια συγκεκριμένη νοοτροπία να υποχωρίσει.
Από κει και περα, αν εσύ καταφέρεις να κάνεις την διαμονή του σκύλου μέσα στο σπίτι απροβλημάτιστη (να μην κάνει ζημιές κυρίως) πιστεύω ότι σε 1-2 μήνες ο αντρας σου θα γελάει και ο ίδιος που δεν τον ήθελε καποτε. Συγχρόνως όσο πιο καλά τον εκπαιδεύσεις (τον σκύλο :p) τόσο πιο γρηγορα θα δει ο συζυγος ποσο πολύ διαφέρει έχει ένα πραγματικό σκυλί συντροφιας που ζει με την αγέλη του από ένα αυλόσκυλο. Πόσο πιο ήρεμο είναι, ποσο πιο υπάκουο, πόσο πιο καθαρό. Και νομίζω δεν θα υπάρχει θέμα.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Καλωσηρθες!

Κοίτα και ο πεθερός μου δεν ήθελε να βάλουμε σκύλο στο σπίτι μας και τώρα γράφω από το σπίτι του με την Choco στα πόδια του :)

Φιλοξένησε το και βλέπεις...

• Like
Reactions: Dimi88P

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Και εμένα δεν τον πολυτρέλενε η ιδέα του σκύλου μέσα στο σπίτι και πιο πολύ γιατί το ήθελα εγώ το πήραμε. Πλεον που και που με ευχαριστεί που επέμενα.

• Like
Reactions: Dimi88P

Dimi88P

Member
5 Μαρτίου 2018
10
26
37
Τρίκαλα
Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το κατεβατό μου. Mareco δεν τον έχει δει ακόμα ο κτηνίατρος γιατί είναι μια ώρα δρόμος με αυτοκίνητο και δεν μπόρεσα να τον κατεβάσω (ένα ακόμα πρόβλημα είναι ότι ο άντρας μου δεν τον θέλει ούτε στο αυτοκίνητο και πως να του εξηγήσω ότι μπορεί να ζαλιστεί και να κάνει εμετό ή να κατουρήσει λόγο άγχους ή ή ή όλα αυτά που πρέπει να περιμένεις από έναν σκύλο όταν τον πας κάπου πρώτη φορά με αυτοκίνητο?φοβαμαι θα του έρθει εγκεφαλικό). Σίγουρα θα ήταν ευτυχές να έχει τσιπάκι όσο σπάνιο και να είναι γιατί θα μας έλυναν και απορίες για την υγεία του που είναι και το πιο σημαντικό για μένα. Βλέπω έχει μια λοίμωξη στο αυτί τηλεφωνικός συνεννοηθηκα με τον κτηνίατρο τι να κάνω αλλά όσο δεν έχω εδώ τον σκύλο να ελέγχω δυστυχώς δεν έχω ιδέα τι γίνεται. Και φοβάμαι ότι θα του χαλάσουν και τον χαρακτήρα γιατί ο αδερφός του άντρα μου συμπεριφέρεται πολύ άσχημα στα σκυλια και ο συγκεκριμένος σκύλος είναι ήδη αρκετά στρεσαρισμένος. Επίσης ναι το σκέφτηκα να του βρούμε σπίτι, δεν ξέρω αν θα άντεχα στην ιδέα να τον δώσω βέβαια!!
Eroe καταλαβαίνω τι λες γιατί και ο πατέρας μου δεν ήθελε την Τζεση στην αρχή και 11 χρόνια μετά δεν μπορεί να λείψει ούτε για 2 μέρες χωρίς να ανησυχεί μην πάθει κατάθλιψη και δεν είναι καλά και στεναχωριέται. Αλλά η διαφορά είναι ότι στο πατρικό μου υπάρχει ο χώρος για έναν σκύλο αυλής όπως λες και το θέμα του άντρα μου είναι ότι θα προτιμούσε να είχαμε αυλή. Εμένα απ όσο καταλάβατε δεν με νοιάζει η αυλή, ούτε ο χώρος, ούτε ο χρόνος.
Υπάρχει τρόπος να εκπαίδευσω τον άντρα μου? Δλδ να του Δώσω να καταλάβει οοολα αυτά τα μικρό προβληματάκια που μπορεί να προκύψουν τους πρώτους μήνες ότι είναι ασήμαντα? Γιατί αντικειμενικά προβλήματα θα προκύψουν! Βλέπω ήδη κατεστραμμένα παπούτσια, σημαδεμα στους τοίχους και τον άντρα μου να μαλώνει με τον σκύλο... :D:p

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
νταξ προσπάθησε όσο πιο μαλακά και ήπια μπορείς να του περάσεις το μήνυμα ότι και για σένα και για τον σκύλο μέσα στο σπίτι είναι καλύτερα (και είναι αλήθεια αυτό), αν δεν πείθεται με επιχειρηματα τύπου έτσι θα είναι πιο ευτυχισμένο το ζωντανό κάνε έμφαση στο ότι θα είσαι πιο ευτυχισμένη ΕΣΥ, ότι θες παρέα, να ασχολείσαι, να τον φροντίζεις, να τον εκπαιδεύεις, ότι το έχεις μεράκι κ απωθημένο γιατί σου λείπει η Τζέση... το θέμα είναι να τον πας σε εναν κτηνίατρο και μετά με το καλό να τον πάρεις σπίτι κι ύστερα όλα λύνονται..

barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
49
A, φυσικά και υπάρχει τρόπος. Φέρνεις το σκύλο στο σπίτι με σκοπό να του βρεις σπίτι, να τον φιλοξενήσεις δηλαδή. Σε δυο εβδομάδες το πολύ, ο άντρας σου θα αρνείται να τον δώσετε. Εγγυημένη μέθοδος! Εγώ κάπως έτσι την πάτησα!!! :p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
@Dimi88P υπάρχει πάντα η περίπτωση, να είναι ένα πολύ καλόβολο και καλότροπο σκυλάκι. Να μην κάνει ποτέ καμία ζημιά, κανενός είδους. Οπως και να 'χει, αν δεν το δοκιμάσεις, δεν μπορείς να ξέρεις. Εμένα πρέπει να σου πω, ότι δεν μου αρέσει η ιδέα, να επιβάλλεται σε κάποιον η υποχρεωτική παρουσία, ενός σκύλου, αν αυτός δεν θέλει. Οσο καλή θέληση κι αν έχεις εσύ, όλοι οι υπόλοιποι γύρω σου, δεν είναι καν αδιάφοροι. Είναι ιδιαίτερα αρνητικοί και δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος, να το διαχειριστείς αυτό.

Στην περιοχή σας, μήπως δραστηριοποιείται καμία φιλοζωική, που ίσως θα κατάφερνε να βοηθήσει κάπως σε κάποια πρακτικά ζητήματα; Οπως πχ να έρθει με ένα σκάνερ, να τσεκάρετε επί τόπου για microchip. Η να αναλάβει, την προώθηση της υιοθεσίας, αν φυσικά στο μεταξύ και όσο ο σκύλος κυκλοφορεί ελεύθερος, δεν συμβεί το οτιδήποτε.

Πρέπει να αντέξεις στην ιδέα να τον...δώσεις. Που...τι να δώσεις; Αφού, δεν τον έχεις στην πραγματικότητα :rolleyes: Είναι σίγουρο, ότι στο τέλος της ημέρας, αυτό που σε νοιάζει περισσότερο, είναι το καλό του. Να βρει ένα καλό σπίτι [αν δεν τον ψάχνει κανείς δηλαδή], όπου θα περνάει καλά και θα είναι ασφαλής :)

• Like
Reactions: archodea and Konmac

Dimi88P

Member
5 Μαρτίου 2018
10
26
37
Τρίκαλα
@mareco είμαι κι εγώ της δίκης σου άποψης ότι δλδ δεν μπορείς να αναγκάσεις τον άλλον να δεχτεί κάτι που δεν θέλει. Ευτυχώς συμφώνησε να πάμε στον κτηνίατρο για να τσεκάρουμε τον σκύλο. Του πρότεινα το θέμα της φιλοξενίας αλλά φοβάται πολύ γιατί δεν έχει ξανά συμβιώσει με σκύλο μέσα στο σπίτι και του φαίνεται κάτι εξωπραγματικό. Δεν το απέκλεισε είπε θα το σκεφτεί. Αν ήμουν κάποια που δεν υπολόγιζε την γνώμη του θα τον είχα φέρει ήδη στο σπίτι. Και σημειώνω εδώ την δίκη του γνώμη, δεν με απασχολεί η γνώμη όλων των υπολοίπων που δεν ζουν στο σπίτι που ζω και πληρώνω! Και σε αυτό μπορώ να πίσω και τον ίδιο δεν πέφτει λόγος σε κανέναν αν θελουμε εμείς!
Ευτυχώς τουλάχιστον προς το παρόν ο σκύλος έχει ένα σπιτάκι και ένα πιάτο φαγητό. Φοβάμαι τι γίνεται όταν του ανοίγουν την πόρτα και βγαίνει από το σπίτι και κάνει βόλτες. Δεν υπάρχει κανένας να τον πάει βόλτα παρέα. Αν δεν ήταν τόσο μακριά μου θα τον κράταγα στην αυλή του σπιτιού και θα πήγαινα εγώ κάθε μέρα να τον φροντίσω αλλά είναι πολύ μακριά.
Όσον αφορά τις φιλοζωικές δεν θέλω να ανοίξω θέμα για την φιλοζωική της περιοχής μου. Θα πω απλώς μια λέξη αδιαφορία και θα το αφήσω εδώ γιατί εγώ μόνο αυτό έχω εισπράξει όσες φορές επικοινώνησα μαζί τους για σκυλάκι που βρίσκεται σε κίνδυνο. Ίσως ο κτηνίατρος μου να με βοηθούσε στην μεταφορά και την υιοθεσία του αν τελικά δεν τον κρατήσω.
Έχουμε το θετικό ενός πολύ καλού χαρακτήρα και ενός υπάκουου σκύλου, θέλω να ελπίζω ότι θα δεχτεί τουλάχιστον την φιλοξενία. Θα ζητήσω και βοήθεια από τον κτηνίατρο :sneaky::sneaky::sneaky:
@AGRIAN Άντε και τον άλλαξα, ο επόμενος θα συμφωνεί??? :LOL:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δες μήπως υπάρχει κάποιος φίλος, που να μπορεί να βοηθήσει, με την μεταφορά του.
Στα υπόλοιπα, εντάξει, εσύ ξέρεις αν και τι και πως, μπορείς να καταφέρεις.
Οπως μου ακούγεσαι όμως, μια χαρά πιστεύω θα τα πας (y)
Και αν τελικά τον βάλετε μέσα στο σπίτι [πανυγηρικά υπέρ αυτού εννοείται], εδώ θα είμαστε, να βοηθήσουμε σε ότι μπορέσουμε.

Οταν τον ξαναδείς, βγάλτον και καμιά φωτό, γιατί από την περιγραφή σου, ακούγεται πολύ του γούστου μου :love:

* Για τις φιλοζωικές...άστο. Είναι τεράστια κουβέντα, με δύο όψεις στο νόμισμα. Θα σε σοκάρω μάλλον, αν ρωτήσω, μήπως έχει ο δήμος σας, αρμόδια υπηρεσία ε; o_O:notworthy::D

Dimi88P

Member
5 Μαρτίου 2018
10
26
37
Τρίκαλα
Μακάρι να τα καταφέρω, δένομαι πολύ με τα σκυλια και νομίζω τελικά είναι μειονέκτημα. Θα σας τον βγάλω φωτογραφία σίγουρα με πρώτη ευκαιρία... είναι γλύκας ερωτεύσιμος θα έβρισκε εύκολα σπιτάκι.
Το θέμα με τις φιλοζωικές είναι δύσκολο και εγώ προσωπικά πολύ απογοητευμένη. Δεν λέω υπάρχουν άνθρωποι που ξεχωρίζουν αλλά μέχρι εκεί. Όσο περίεργο και να ακούγεται ναι ο Δήμος έχει υποδομές και αρμόδια υπηρεσία καλά μην φανταστείς ότι μπορούν κάνουν και περισσότερο οι εθελοντές αλλά ας μην επεκταθώ και σε αυτό το θέμα γιατί έχω πολλά ράμματα και για την γούνα του Δήμου. ΑΝ και ο συγκεκριμένος σκυλάκος είναι σε δήμο που δεν έχει αρμόδια υπηρεσία ή κάποιο προγραμμα. Ίδιος νόμος άλλος Δήμος. ΕΙναι η περιοχή τέτοια που είναι αρκετά απομακρυσμένη και γίνεται χαμός από παρατημένα σκυλια, από αδέσποτα γεννημένα στο δρόμο, από σκυλια κοπαδιών που έχουν κάνει αγέλη, ανεξέλεγκτες γεννήσεις ακόμα και από τους κτηνοτρόφους, πεταμένα κουτάβια. Έχω μαζέψει μερικά, έχω στείλει σε σπίτια φίλων κάποια αλλά μέχρι εκεί. Το πρόβλημα δεν λύνεται με το να τα μαζεύει κάποιος, το πρόβλημα είναι βαθύτερο και όλοι το ξέρουμε αυτό.

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Το να αλλάξεις άντρα, παίζει ;
@AGRIAN Άντε και τον άλλαξα, ο επόμενος θα συμφωνεί??? :LOL:
@Dimi88P , πέραν του προφανούς αστείου που έχει το μνμ μου, έχει και μια σοβαρότητα, όχι βεβαίως στην αλλαγή συντρόφου, αλλά στο ότι - κατά την ταπεινή μου άποψη - σε σημαντικά ζητήματα, οι σύντροφοι, πολλώ δε μάλλον οι σύζυγοι, πρέπει να ομονοούν. Αλλιώς οι διαφωνίες και οι τσακωμοί δεν θα αργήσουν..... Ένα τέτοιο ζήτημα είναι και ο σκύλος, ειδικά αν το ένα μέρος είναι τρελλαμένος "σκυλάς" και το άλλο - να το θέσω κομψά - αρνητικός στη συγκατοίκηση με σκύλο.

Γνωρίζω προσωπικά ζευγάρια που είτε έφτασαν στο διαζύγιο, είτε χάλασαν πολύ οι σχέσεις τους για ένα σκύλο. Μετά τη διαπίστωση της διαφωνίας, αρχίζουν οι συζητήσεις του στυλ "θέλω σκύλο και καταπιέζεις την ελευθερία μου με το να μην συμφωνείς να πάρω/ουμε" με απάντηση "εσύ καταπιέζεις τη δική μου με το να μου επιβάλλεις κάτι που δεν θέλω" και προχωράει όσο δεν μπορείς να φανταστείς. Όποιος υποχωρήσει θα το φέρει βαρέως και θα του βγει η πικρία/απογοήτευση σε άλλα άσχετα ζητήματα και πάει λέγοντας.

Στην περίπτωσή σου υπάρχει η επιβαρυντική περίσταση οτι ο σύντροφός σου έχει στα βιώματά του λόγω της οικογένειάς του, το σκύλο ως χρηστικό εργαλείο. Για τον αδελφό του δε μιλάμε. Πρωταρχικά λοιπόν θα πρέπει να τον βοηθήσεις να αλλάξει αυτή την εικόνα που έχει για το σκύλο. Στη συνέχεια να τον βοηθήσεις να δει το σκύλο μέσα από τα δικά σου μάτια. Να συζητήσετε όσο μπορείτε περισσότερο και εξαντλητικά όλο το σχετικό θέμα (απόκτηση σκύλου/διαβίωση εντός σπιτιού), να καταλάβει ο καθένας τις αντοχές και τα όρια του άλλου, τα θέλω, τα πρέπει και τα μη και ν' αποφύγεις τετελεσμένα (φέρνεις το ζωντανό σπίτι πριν το θέλει κι αυτός όσο κι εσύ).

Mέσα από το διάλογο αυτό, τα θέλω σας πρέπει να συμπορευθούν. Και για το σκύλο, και για κάθε άλλο σημαντικό θέμα στη ζωή σας. Οι σύζυγοι είναι κάτω από τον ίδιο ζυγό, συν/ζυγοι. Κατά την προσφιλή μου εικόνα, δύο βόδια στο αλέτρι, δεν μπορεί το ένα να πάει αριστερά και το άλλο δεξιά. Στον έρωτα μπορεί να ισχύει οτι τα αντίθετα έλκονται, αλλά στο γάμο, πίστεψέ με, είναι καταστροφική συνταγή (25+ χρόνια παντρεμένος είμαι....).

ΥΓ. Ο σκυλάκος δεν είναι ημίαιμο βελγικό, καθαρόαιμο ρουμάνικο τσοπανόσκυλο είναι ! η @mareco θα στο επιβεβαιώσει με την πρώτη φωτογραφία του που θα ποστάρεις !

Dimi88P

Member
5 Μαρτίου 2018
10
26
37
Τρίκαλα
@AGRIAN Σ ευχαριστώ πολύ για την μακροσκελή απάντηση σου. Σημειώνω ότι το κατάλαβα το αστείο σου και απάντησα χάριν αστεϊσμού πάντα σε περίπτωση που δεν έγινε αντιληπτό.
Είμαι της ίδιας άποψης με εσένα και δεν διαφωνώ σε καμία γραμμή σου, πάντα προσπαθούμε σε όλες τις διαφωνίες με τον σύντροφο και μελλοντικό σύζυγο να βρίσκουμε την κοινή απόφαση εφόσον καταλάβει πρώτα ο άλλος για ποιον λόγο καταλήγουμε εκεί. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε παραλογισμούς. Μην με παρεξηγείτε, το δίλημμα μου είναι περισσότερο έκφραση προβληματισμού. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να επιβάλλω μια άποψη και πίστεψε με είναι δύσκολο να πείσεις τον άλλον όταν πρέπει να του παρουσιάσεις και την αρνητική πλευρά του θέματος. Δλδ δεν του χρυσώνω το χάπι του εξηγώ όλα όσα πρέπει να περιμένει, δεν θέλω συγκατάθεση θέλω υποστήριξη από πλευράς του γιατί κι εγώ φοβάμαι που θα βάλουμε στην ζωή μας μια άλλη ζωούλα μην τα ισοπεδώνουμε όλα είναι μεγάλη ευθύνη ένα κατοικίδιο ειδικά ένας σκύλος. Κι επειδή εκ φύσης μου είμαι κι εγώ πολύ προσγειωμένη ξέρω και περιμένω πολλά αρνητικά αλλά τα ζυγίζω με τα θετικά και ίσως εγώ να είμαι πιο συναισθηματική αλλά νομίζω ότι υπερισχύουν.
Για την ράτσα αν και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα μοιάζει και με ρουμανικό αλλά πάλι όχι καθαρός, έχει μικροτερα αυτιά βασικά απ όσο διακρίνω γιατί μου τα κατεβάζει και τα τραβάει πίσω μάλλον έχει πολύ πόνο. Και έχει χρυσό καφέ γούνα χωρίς καθόλου μαύρο στις τρίχες και έχει μόνο στην μουσούδα μαύρο αλλά όχι και στην περιοχή των ματιών όπως τα βελγικά δλδ. Καλά ότι και να είναι δεν με απασχολεί και τόσο μόνο ίσως από άποψη ασθενειών στην ράτσα και μόνο. Τον χαρακτήρα τον βλέπω ήδη και το γαμωτο είναι ότι είναι πολύ υπάκουος ως προς τον σύζυγο παραδόξως αν και δεν είχαν και τόσες επαφές. Όταν βλέπω τέτοιες σχέσεις μεταξύ ζώου και ανθρώπου ξέρω ότι θα εξελιχθούν πολύ θετικές γιατί ο ένας σέβεται τον άλλον και έχουν εδραιώσει ήδη κυριαρχία ξέρει ο καθένας την θέση του. Δεν ξέρω αν γίνομαι σαφής και αν εξηγούμαι καλά, δεν θέλω να υπάρξει και παρεξήγηση χωρίς λόγο.
Ελπίζω με την συζήτηση να βρω την καταλληλη λύση.

Dimi88P

Member
5 Μαρτίου 2018
10
26
37
Τρίκαλα
Να σας κάνω μια σύντομη ενημέρωση, ο σκύλος είναι μια χαρά, ήθελα να ανεβάσω φωτογραφία αλλά δεν ξέρω πως κάπου μπερδεύτηκα (βοηθήστε με κάποιος), ο κτηνίατρος μου ήταν σε συνέδριο και για τσιπάκι ακόμα δεν τον έχουμε δει, θα τον δει από δευτέρα που θα είναι στο ιατρείο. Κι εκεί που όλα καλά είχε συμφωνήσει ο άντρας μου να πάρουμε τον σκύλο στο σπίτι γιατί λέει πιστεύει θα με κάνει χαρούμενη και γιατί λέει τουλάχιστον για φιλοξενία μπορεί να το δεχτεί και βλέπουμε ήρθε η αγαπημένη μου πεθερούλα να του επισημάνει ότι είναι η χειρότερη ιδέα και ότι θα καταντήσει (καταντήσει ρε παιδιά είπε την λέξη καταντήσει θα τρελαθώ) σαν τον ξάδερφό του που έχει πάρει ένα σκύλο με την κοπέλα του και δεν μπορούν να πάνε πουθενά αν δεν δουν τι θα κάνουν με το σκυλί και ότι θα μας γεμίσει το σπίτι τρίχες... καλά φταίω σε πολλά φταίω με την πεθερά γιατί όταν ανοίγει τον οχετό δεν της λέω σκασμός εγώ κάνω κουμάντο σπίτι μου... γιατί μετά είπε και για τις κουρτίνες μου.... :mad::mad::mad::mad:
Και φυσικά ο δικός μου -άλλος χαλβάς- μου είπε μπορούμε να το ξανασυζητήσουμε? Η τελευταία μου ελπίδα είναι ο πατέρας μου που από τώρα ξέρω τι θα πει αλλά ελπίζω σαν κοριτσομπαμπάς να κάνει λίγο πίσω και να με βοηθήσει τουλάχιστον με το θέμα που θα αφήνω τον σκύλο ΑΝ λείπω κάποια στιγμή από το σπίτι! Δηλαδή μόνο υπεύθυνη δήλωση δεν θα πεθάνω πριν τον σκύλο δεν με έχουν βάλει να κάνω ακόμα!
Παράλληλα ρωτάω συγγενής και φίλους αν θέλει κανείς έναν σκύλο ήσυχο. Δεν είναι φύλακας, είναι μεγάλος αλλά πολύ φιλικός με όλους, δεν ξέρω όμως πως θα αντιδράσει με παιδάκια γιατί δεν έχουμε παιδάκια να δω συμπεριφορές. Ίσως τουλάχιστον του βρω ένα σπιτάκι που να νοιάζεται και να μπορεί να τον φροντίσει.

• Like
Reactions: mareco and Vania

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.506
οι γονεις σου ισως θα ηταν καλη υποψηφια εναλλακτικη.... Οπως ειπες η τζεση ειναι 11 , μεγαλη σχετικα σε ηλικια, οι ιδιοι ειναι πολυ δεμενοι με το σκυλακι τους και εχουν μεγαλη αυλη. Ισως σιγα σιγα να τα εφερνες σε επαφη, μπορει να τα πανε καλα, διαφορετικο φυλο, μεγαλη διαφορα ηλικιας θα μπορουσε να πετυχει με σταδιακη προσαρμογη. Αν εχουν και μεγαλο χωρο ακομα και χωριστα θα μπορουσαν να τον κρατησουν λιγες μερες αν θες να λειψεις. Ετσι θα εχεις και καπου να τον αφησεις εαν λειπεις η και να φιλοξενηθει κιολας για ενα διαστημα μεχρι να βρεθει σπιτι αν δε μπορεσεις αν τον κρατησεις? Φυσικα πρεπει να το επιθυμουν και οι ιδιοι αλλα αν καταλαβα καλα δεν ειναι αρνητικοι.