Σπαθόλαδο κ ράμματα στείρωσης

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
Καλησπέρα παιδιά!! Διαβάζω καιρό το φόρουμ σε σχετικά θέματα κ μπορώ να πω οτι έχω βοηθηθεί αρκετά. Σήμερα αποφάσισα να γίνω μέλος κ να θέσω ένα ερώτημα γιατί δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο.
Μόλις χθες στείρωσα τη Shelly μου,15 μηνών ενεργητικότατο κορίτσι!!Σε γενικές γραμμές είναι καλά,αδύναμη χωρίς ιδιαίτερη όρεξη αλλά σήμερα συνέρχεται σιγά σιγά. Θα βγούμε να περπατήσουμε σε λίγο. Ρώτησα τη κτηνίατρο μου αν μπορώ στα ράμματα να βάλω σπαθόλαδο γιατί το έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση,το φτιάχνω κ μόνη μου κ ξέρω οτι θα της κάνει καλό!της βάζω γενικά σε πληγές κ γδαρσίματα κ σε μια μέρα γίνεται περδίκι! Η κτηνίατρος δε μου έδωσε σαφή απάντηση(διότι μερικά σκυλιά εμφανίζουν ευαισθησία) κ θέλω να ρωτήσω εδώ αν μπορώ από σήμερα κιόλας να της το αλείψω πάνω στα ράμματα. Να πώ οτι τα 7 ράμματα θα τα βγάλει την επόμενη Παρασκευή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα @Shelly . Ότι σου είπε η κτηνίατρος. Και αν δεν κατάλαβες ή τα μάσαγε, ξαναρώτα την να έχεις ξεκάθαρη απάντηση. Κανείς εκτός αυτής που ξέρει το σκυλί σου και εκανε την επέμβαση δεν είναι σε θέση να σου δώσει την απάντηση που ζητάς.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος, να της βάλεις σπαθόλαδο.
Θα σου έλεγα, να τα αφήσεις, να θρέψουν μόνα τους.

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Απλά θεωρώ οτι μπορεί να την "τραβάει" λίγο το δέρμα στα ράμματα,το λέω καθαρά από άποψη αντισηπτικής κ ενυδατικής ιδιότητας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Εγώ θα σου ξαναπώ, ότι χωρίς να βλέπεις ότι υπάρχει υπαρκτός λόγος, δεν χρειάζεται να βάλεις. Αν τώρα εσύ, όσες φορές και να στο πω εγώ, "βλέπεις" ότι χρειάζεται, στο τέλος θα κάνεις αυτό που εσύ θέλεις, ε; :)

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
αχαχαχχα όχι ρε mareco, γνώμες ρωτάω! αν το έχει κάνει κάποιος. Κ αφού 2 στα 2 είναι αρνητικά,δε θα της βάλω. Η κτηνίατρος δε τα μάσαγε ακριβώς απλά μου φάνηκε σα να μην ξέρει.

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Νομίζω καλύτερα να την τραβάνε τα ράμματα λίγο, για να είναι κιόλας πιο προσεκτική και να μην κάνει κατσικιες. Εμένα ο κτηνίατρος μου μου είχε πει να βάζω λίγο μπεταντιν αν θέλω για να καθαρίζω την περιοχή, μετα απο βόλτα π.χ

• Like
Reactions: betty coltrane

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
@bat-iris ναι,έχεις δίκιο. αυτές οι κατσικιές πρέπει να περιοριστούν. για το μπεταντιν μου το είπε κ 'μένα. Οκ,παιδιά,ευχαριστώ! :)

• Like
Reactions: mareco and bat-iris

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το σπαθόλαδο βοηθάει στην ταχύτερη ανάρρωση του τραύματος, αλλά δεν ξέρω αν επηρεάζει τον πόνο κι αν θα ξεκινήσει κατσικιάσματα πιο νωρίς από ότι πρέπει. Η @Lavernne έχει ιδίαν πείραν, αν θυμάμαι καλά, για να δώσει τη δική της άποψη. Εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά έχω διαβάσει τα καλύτερα. Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να το προτείνω χωρίς να το έχω δοκιμάσει όμως, ε; Πόσο μάλλον στο σκύλο.

Αλήθεια, πως το φτιάχνεις;

• Like
Reactions: Lavernne and Shelly

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Καλό επουλωτικό/αντιφλεγμονώδες είναι η καλέντουλα. Σαφώς λιγότερο δραστική από το σπαθόλαδο, αλλά δεν έχει και καμία από τις παρενέργειες του. Προσοχή αν είναι τινκτούρα και όχι λαδάκι ή αλοιφή, μπορεί να την τσούξει λίγο.

• Like
Reactions: Shelly and yasemin

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
@Orilis σίγουρα της παίρνει τον πόνο κ επουλώνει πιο γρήγορα τη πληγή.Αλλά θ'αρχίσει να πηδάει κ να πατσαβουριάζεται ενώ δεν έχει αναρρώσει πλήρως κ αυτό δε το θέλουμε.Οπότε θα περιμένω να βγούν τα ράμματα κ μετά θα την αλείψω. Μαζεύω σπαθόχορτο από το βουνό,μόνο τα άνθη,δε το ξεριζώνω.Κάνω το μιξ σε βαζάκια με καλής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο για να μην οξειδωθεί κ το αφήνω 30 με 40 μέρες σε φωτεινό μέρος μέχρι να βγάλει όλο του το κάλος!Το σουρώνω κ είναι έτοιμο για χρήση! Το χρώμα του θα πρέπει να είναι βαθύ κόκκινο! Πλέον φτιάχνω μεγαλύτερες ποσότητες γιατί δίνω κ σε φίλους κ γνωστούς που μου ζητάνε! Είναι θαυματουργό σου λέω! χααχχααχ
@elpinor κ για τη καλέντουλα ξέρω αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στο σκύλο!

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Εμείς την καλέντουλα την χρησιμοποιούμε: για ερεθισμούς, ελαφρές μυκητιάσεις (5:1 με πρόπολη), για ελαφρές ωτίτιδες ή/και καθάρισμα αυτιών (5:1 με πρόπολη σε λαδάκι), σε κομπρέσες με χλιαρό νεράκι για ερεθισμένους περιπρωκτικούς αδένες (κάνει θαύματα), ΜΕ την σύμφωνη γνώμη του γιατρού μας (που ξέρει από βότανα).

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
μπράβο elpinor! γενικά με βρίσκεις σύμφωνη σε ότι δεν περιέχει χημικά. είτε για τον εαυτό μας είτε για τα σκυλιά μας! πάντως θα πώ ευτυχώς που δεν έχει χρρειαστεί να τη χρησιμοποιήσω σε κάτι από τα παραπάνω που ανέφερες!

• Like
Reactions: elpinor

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Καλησπέρα.
Στον τραυματισμό του μικρού μου (δάγκωμα από μεγαλύτερα σκυλιά) Ο κτηνίατρος μου είπε να βάζω σπαθολαδο για να επουλωθεί γρηγορότερα σε συνδυασμό με ένα Κτηνιατρικό σκεύασμα. Στα ράμματα της μικρής μετά τη στείρωση, μου είχε πει να βάζω μια αλοιφή κτηνιατρική για να μη τραβαει το δέρμα γύρω από αυτά.
Εμένα η μικρή τις κατσικιες τις άρχισε από τη δεύτερη μέρα κιόλας, όπου ανέβαινε στον καναπέ πριν προλάβω να πω ΜΗΗΗΗΗ.... Και δε της είχα βάλει την κρέμα για να μη παίρνει αέρα (φαντάσου)
Γενικά πρόσεχε μόνη της στις βόλτες, αλλά τον καναπέ της τον ήθελε, πονούσε- δε πονούσε!

• Like
Reactions: Shelly

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
εκτος κ αν υπαρχει θεμα κατω της επιφανειας του δερματος,κ πηγη του κακου υποδορια ,τυπου σταφυλοκοκκος πχ οπου αυτες οι αλοιφες η λαδια λειτουργουν μονο ως καταπραυντικα κ επανορθωσης του δερματος στην επιφανεια του ,σε λοιπες πληγες,εγκαυματα,τραυματα,κοψιματα κτλ,σπαθολαδο κ αλοη βοηθουν πολυ στην επουλωση αλλα πολλες φορες κ στο να κατευνασουν φαγουρες κτλ..εγω τα χρησιμοποιω καθε φορα που θα εμφανιστει καποιο θεμα.

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
Παιδιά,γειά σας κ πάλι! την Τετάρτη τη πήγα για την επέμβαση της στείρωσης,3η μέρα σήμερα κ ενώ καλυτέρευε,στο περπάτημα σήμερα(πριν λίγο) βρήκαμε έναν φιλικό αδέσποτο κ από τη χαρά της πήδηξε πάνω του με αποτέλεσμα να της φύγουν 2 από τα 7 ράμματα.το θέμα μου είναι πως από κει που ήταν καλύτερα, τώρα δεν την έχει ο τόπος,πετάγεται στα ξαφνικά κ αλλάζει μέρος κ αρχίζει να βγάζει κ καμιά σταγόνα αίμα που κ πού. παίρνω την κτηνίατρο δε το σηκώνει.είχαμε πει να μην βάλω τπτ να θρέψει μόνο του,δεν έχω βάλει αλλά την βλέπω τη πληγή με τις σταγόνες αίμα που βγάζει μένει υγρή κ μάλλον την τσούζει.τί να κάνω? τα υπόλοιπα ράμματα τα έχει κανονικά.