Σπασμούς και μετά άδειος βήχας

Coldwinter

Member
24 Ιανουαρίου 2012
9
0
Ηρακλειο Κρητης
Kαλησπερα σας, σημερα αποφασισα να κανω account στο site σας για να ζητησω την γνωμη σας σχετικα με ενα προβλημα που εχει η Λια μου, γιατι δε μπορω να περιμενω μεχρι αυριο να το μεσημερι να παρω τηλεφωνο τον κτηνιατρο. Αλλα καλυτερα ας το παρω απο την αρχη. Πριν 1.5 εβδομαδα περιπου πειρα την Λια απο pet shop στο Ηρακλειο Κρητης. Η Λια ειναι 2.6 μηνων και ρατσα Yorskshire terrier. Πριν 5-6 μερες πηγα την Λια στον κτηνιατρο για να εναν απλο ελεγχο, μιας και την ειχα παρει απο pet shop και ηθελα να την δει, αλλα και γιατι εκανε διαρροια αλλα οχι σε στυλ νερο. Ο κτηνιατρος της εδωσε μια κρεμα για τα σκουλικακια στο εντερο και μου ειπε να παρατηρησω αν βγαλει σκουλικακια στα κοπρανα της. Εμπας περιπτωση δε εβγαλε... και αυτες τις 3 τελευταιες μερες αρχισε να κανει διαρροια σε μορφη νερου αλλα και να εχουν κατι σαν γλειτσα με αιμα πανω ( ελαχιστο ). Εκτος αυτου το προβλημα που με ανησυχει ειναι οτι εδω και 3 μερες, οταν κοιματε το βραδυ στην αγκαλια μου και οταν αργοτεα ειναι στο κρεβατι της κανει κατι σπασμους στο σωμα της ολο, εκεινη σηκωνεται και προσπαθει να βηξει... αλλα δε βηχει ουτε βγαζει κατι... ( θα σας δωσω βιντεο ). Σημερα, λοιπον, την πηγα στον κτηνιατρο για να κοιταξει τα διαρροια της, και μου εδωσε να της δεινω μια σαν κρεμα πρωι και βραδυ και να της φτιαξω λαπα ρυζι για 2-3 μερες και μετα αν δε γινει καλα και τοτε να την παω να την ξαναδει. Το θεμα ειναι οτι τον ρωτησα και γι' αυτο που κανει... αλλα πρεπει να το προσπερασε γιατι ειχε και δουλεια και εβλεπε κ την Λια με αποτελεσμα εγω να το ξεχασω να τον ξαναρωτησω και να περιμενω αυριο ( Τριτη ) να τον παρω τηλεφωνο. Σημερα, ομως, το βραδυ που ειναι ολη την ωρα στην αγκαλια μου... η κατασταση εχει γινει ανησυχητική, καθως η Λια καθε τρεις και λιγο κανει ακριβως αυτο το πραγμα και με μια μικρη φωνουλα πονου, με αποτελεσμα να μου σπαραζει την καρδια. Δεν μπορω ουτε να υποθεσω τι μπορει να εχει..., στην αρχη ειπα ισως την πειραζε καποια μυρωδια απο τα μανταρινια, αλλαξα τα παντα να μην μυριζει... συνεχιστηκε... Μετα ειπα την πειραζει το κλιματιστικο, γιατι το εχω σχεδον παντα ανοιχτο για το λογο οτι εχει κρυο και αυτη σαν μωρο κρυώνει. Το εκλεισα το κλιματιστικο συνεχιστηκε η δουλεια... Μετα λεω ισως ειναι που δε εφαγε... την τάισα λαπα... πριν απο λιγο παλι το εκανε στην αγκαλια μου. Με ανησυχει που δε βγαζει και τιποτα... να πεις κανει εμετο... ναι... αλλα δε βγαζει τιποτα και ποναει για κλασματα δευτευρολεπτου. Επισης, μετα την αλοιφη που με εδωσε ο γιατρος τα κοπρανα της που εκανε εχουν χρωμα μουσταρδας :p και παλι σα νερο φυσικα... αλλα δε νομιζω να φταει αυτο γιατι αυτη η δουλεια γινεται 3 μερες τωρα... Να σημειωση οτι η διαθεση της ειναι στα top, καθως τρεχει απο εδω και απο εκει σαν το ελαφι... αλλα αυτο το παθαινει ή οταν ξεκουραζεται ή οταν κοιματε.

Βιντεο: Σπασμους και μετα Βηχας - YouTube

Σημειωση : Στο βιντεο δε φαινονται οι σπασμοι, απλως οταν κοιματε... τρανταζεται η κοιλιτσα της και γενικα ολο το σωμα της και μετα γινεται ολο αυτο. Στο βιντεο επειδη δε μπορεσα να τραβηξω just την ωρα που το κανει, κοιταξτε στην αρχη (0,1) και (0,50-0,55). Επισης ξεχασα να προσθεσω, οτι παρατηρσα οτι αναπνεει γρηγορα και σαν να ακουω σαλια... η να ειναι βουλωμενη η μυτη της... η φλεματα.. δε μπορβ να καταλαβω... παντως δε κανει ησυχο υπνο..

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/pet-.shops.-.puppy.mills-38/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/εμπειρίες.από.pet.shops.bybs-4953/

Γεια σου Coldwinter, αν θες διάβασε τα πάρα πάνω λινκ και ίσως καταλάβεις κάποια πράγματα..

Ο κτηνίατρος που εξέτασε την Λία τι είπε?

Την ακροάστηκε ? Έκανε ψηλάφηση στους λεμφαδένες? Έκανε μία πλήρης εξέταση?

Coldwinter

Member
24 Ιανουαρίου 2012
9
0
Ηρακλειο Κρητης
Ναι... γνωριζα για τα pet shops και τα puppy mills. Και φυσικα ηθελα να παρω απο εκτροφεα... αλλα το ειχα κοιταξει το θεμα και ο εκτροφεας βρισκοταν στην Αθηνα πραγμα που ηταν ακατορθωτο σε εμενα να παω λογο της σχολης μου, με αποτελεσμα να παω σε ενα pet shop αφου πρωτα εψαξα και γι αυτο και ρωτησα πολλα ατομα που εχουν παρει κατοικιδια απο το συγκεκριμενο και μου ειπαν πολυ καλα λογια. Ο κτηνιατρος, οπως αναφερα μου εδωσε μια λυση μονο για τα διαρροια της Λιας ( και αυτη η λυση θα δουμε αν θα ειναι οκ μεσα σε 2-3 μερες ). Την πρωτη φορα που την πηγα για ελεγχο την ακροαστηκε της εβαλε θερμομετρο... για το άλλο με την ψηλαφηση δε το παρατηρησα... δε θυμαμαι. Σημερα που πηγα της εβαλε θερμομετο και την ταισε κατι σαν τονο... και μου εδωσε οδηγιες για τα διαρροια. Γι΄ αυτο το προβλημα με τους σπασμους, οπως ειπα, το αναφερα αλλα δε θυμαμαι γιατι δε μου απαντησε... και μετα εγω ξεχασα να ξαναρωτησω και γι αυτο θα παρω αυριο πουρνο πουρνο. Παντως, δε νομιζω να μην ειναι καλος κτηνιατρος γιατι αφου δε εχω θεμα και οικονομικο εψαξα τον καλυτερο στο Ηρακλειο. Το ιατρειο του ηταν που φιλικο και καθαρο, οπως και το προσωπικο του και για πρωτη επισκεψη νοιάστηκε παρα πολυ για την Λια. Στεναχωιριεμαι που εχει αυτους τους σπασμους και ξυπναει μεσα στην νυχτα στην αγκαλια μου... ασχετος αν τον υπνο τον υπνο τον εχει στον τσεπακι της... δε θελω να κοιμιηθω το βραδυ για να την προσεχω, να την ηρεμω και να την χαιδευω... sniff

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Καλησπέρα.
Σου ειπε μηπως ο γιατρός τι έχει; Γιατί αν εξαιρέσεις τον βηχα που περιγραφεις, το αίμα κ η βλεννα στα κακά είναι κολλιτιδα κ το τρεμουλο είναι απο τον πόνο. Έχω περάσει μαρτυρικα βραδια με την δική μου να μην κοιμάται απο αυτο.

Όπως κ να έχει αύριο θα ξέρεις. Μόνο φρόντισε να είσαι ήρεμη κ ο γιατρός να σε προσέχει για να κατατοπιστεις καλύτερα κ να μην ανησυχείς.

Coldwinter

Member
24 Ιανουαρίου 2012
9
0
Ηρακλειο Κρητης
Σχετικα με την διαρροια ο ιδιος με ρωτησε μηπως βγαζει και βλεννα με αιμα? και του λεω ναι... και καπως την ειπε την αρρωστεια που εχει... γι αυτο και ολας μου εδωσε την συρηγγα με το φαρμακο. Αλλα για το βηχαλακια και του σπασμους δε θηχτηκε το θεμα... Δεν τρεμει... απλος οταν ειναι να κανει αυτον τον βηχα κανει σπασμους ολο της το σωμα και μετα βηχει... οταν κανει διαρροια ειναι μια χαρα φυσιολογικη.. οταν δε τα κανει και στην πανα και της λεω " Μπραβω " ουυ... χοροπηδαει :p

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Πραγματικα λυπαμαι που ξεκινας κατι τοσο ομορφο οσο ειναι η αρχη συμβιωσης με εναν σκυλο, τοσο ασχημα οσο ειναι τα συμπτωματα που αναφερεις. Δεν θα κανω τα πραγματα χειροτερα με το να σου πω οτι εχω στο μυαλο μου οσον αφορα τον τροπο αποκτησης του σκυλακου σου, ΟΜΩΣ θεωρω τραγικο το γεγονος πως ναι μεν παραδεχεσαι οτι ηξερες τι συμβαινει με τα Pet shop & Puppy mills, αλλα αυτο προφανως δεν σε εμποδισε να προχωρησεις στην αγορα ενος σκυλου απο εκει. Δικαιωμα σου ειναι οκ. Τωρα για το μικρο σου τι να πω... Κουραγιο,υπομονη και καλο κτηνιατρο για να τελειωσει αυτο που εχει και σου ευχομαι να μην περασει κατι αλλο.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
πολύ όμορφο το σκυλάκι σου.. να το χαιρεσαι! μπορεί και να μην συνδέονται μεταξύ τους. επίσης μπορεί να έχει κάποιο χνούδι να την ενοχλεί και να προσπαθεί να το βγάλει . αυτά τα μικρόσωμα ότι έχει κάτω το εισπνέουνε

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Δεν ειναι βηχας. Σ'εμενα φανηκε να προσπαθει να κανει εμετο. Προφανως ανεμβολιαστη κι οπως περιγραφεις και τα κακα ισως προκεται για γαστρεντεριτιδα που μαστιζει τα πετσοπαδικα και αδεσποτα κουταβια. Μερικα δεν επιζουν κι η αιτια ειναι η αφυδατωση. Πηγαινε και σε αλλον κτηνιατρο να την εξετασει. Τα κακα οταν εχει γαστρεντεριτιδα το σκυλι εχουν χαρακτηριστικη μυρωδια. Θερμοκρασια μετρησατε? Μην χανεις ουτε μερα.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Για μένα πήγαινε την οπωσδήποτε σε άλλο γιατρό... διάβασα εξαρχής το "τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό αλλά με προσπέρασε γιατί είχε δουλειά" και μου φάνηκε κάπως.
Εννοείται ότι πρέπει να σε ενημερώσει για το τι πιστεύει ότι έχει το σκυλί σου και γιατί σε βάζει να του δώσεις το οτιδήποτε.
Μην το αφήνεις γιατί είναι μωράκι και αν έχεις τόσες μέρες διάρροιες θα έχει εξαντληθεί ήδη!
Καλώς ήρθες και σου εύχομαι να μην είναι τίποτα σοβαρό και να περάσει γρήγορα!!!!

Coldwinter

Member
24 Ιανουαρίου 2012
9
0
Ηρακλειο Κρητης
Λοιπον, η Λια απο εχθες δε εκανε διαρροια ουτε στερεα ουτε υγρα και τα ουρα της ηταν χρωμα ασπρο (ειναι φυσιολογικο? καλα... μιλαμε... μου εχει κατουρησει ΟΛΟ το σπιτι... που τα βρισκει... ). Σημερα, οπως σας ειπα πηρα τον γιατρο τηλεφωνο για να τον ενημερωσω για την κατασταση της αλλα και για να τον ξαναρωτησω για τους σπασμους. Εκεινη την ωρα που του μιλουσα, του ελεγα, οτι δεν ειχε κανει ως τοτε διαρροια και μου ειπε οτι με τον λαπα και οταν ο οργανισμος της ειναι κουρασμενος μπορει να εχει να κανει να κανει διαρροια και 2 μερες. Εκεινη την ωρα λοιπον, βλεπω την Λια να κανει κακακια της και πριν προλαβω να του πω, οτι ηταν σε μορφη πολτου, μου το λεει ο ιδιος και τον επιβεβαιωνω και μου λεει οτι σαφως ειναι καλυτερα απο τα υγρα. Επισης, μου ειπε οτι αν συνεχισει να μην κανει φυσιολογικα κοπρανα να την ξαναπαω την Πεμπτη. Οσον, αφορα το θεμα με τους σπασμους και το να προσπαθει να βγαζει κατι μου ειπε να μην ανησηχω γιατι ειναι συμπτωμα απο την γαστρεντεριτηδα και θα φυγει και παλι καλα που δε βγαζει και τιποτα και αυτο που κανει ειναι αδειο.

Σημειωση: την θερμοκρασια την ειχαμε μετρήσει χθες στο ιατρειο του και δε ειχε πυρετο η κοριτσαρα μου με αποτελεσμα να μην της δωσει αντιβιωση. Ειπε, οτι θα της δωσει αντιβιωση αν συνεχιστούν αυτα τα συμπτωματα μεχρι και την Πεμπτη. Παρολα αυτα, μου ειπε οτι στην γαστρεντερίτιδα το σημαντικο και ανησυχητικο θα ηταν να μην ετρωγε και να μην ειχε διαθεση... πραγμα που το αποκλείουμε, γιατι η Λια τρωει και τρεχει ασταματητα :p

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Αν έχει γαστρεντερίτιδα είναι λογικό να πίνει τόσο νερό και λογικό να σου κατουράει και όλο το σπίτι.
Λογικά προσπαθεί να καθυστερήσει την αντιβίωση επειδή είναι πολύ μωρό ακόμα...
Ελπίζω όλα να πάνε καλά!
Περαστικά της!

Coldwinter

Member
24 Ιανουαρίου 2012
9
0
Ηρακλειο Κρητης
Η Λια εχει να κανει κακακια της 1.5 μερα! :O τι εγινε!! στουμποσε απο τον λαπα?! :p παντως για τους σπασμους δε μπορω να πω... θα δω το βραδυ σημερα οταν θα κοιματε!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Γιατί πρέπει ντε και καλά να συνδέονται τα δυο συμπτώματα; Πάντως η αντίδραση του σκύλου στον ύπνο θυμίζει (δε λέω ότι είναι, μην παρεξηγηθώ) ΣΑΥ και πρώιμη μορφή επιληψίας.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Θα ήθελα να εκφράσω κάποια ανησυχία μου που εύχομαι να είναι μία χαζή σκέψη κάποιου αδαούς περί αυτών των θεμάτων.
Μήπως το σκυλάκι έχει φάει κάτι και αυτό τώρα έχει στομώσει το έντερο;
Μήπως γι' αυτό είχε τους σπασμούς και τις προσπάθειες για εμετό;

Coldwinter

Member
24 Ιανουαρίου 2012
9
0
Ηρακλειο Κρητης
Που πηρα τον γιατρο τηλεφωνο μου ειπε οτι ενα συμπτωτα της γαστρεντεριτηδας ειναι να μην κανει κακακια μεχρι και 2 μερες.... τωρα θα την παω αυριο οπως μου ειπε για να την ξαναδει και να μου πει πως παμε!

Coldwinter

Member
24 Ιανουαρίου 2012
9
0
Ηρακλειο Κρητης
Καλησπεραααααααααααα.... Λοιπον!! τα διαρροια μας σταματησαν!! ^^, το θεμα ομως με του σπασμους και τον "αδειο" εμετο δε σταματησε, ο γιατρος που την ακροαστηκε ειπε οτι δε εχει ακροαστικα, ειδε και τον λαιμο της και ειπε πως ηταν ερεθισμενος, επισης, καταλαβε, οτι η Λια μου ανασενε βαρια και ειχε κατι σαν μύξες ( οπως εχουμε εμεις και δε μπορουμε να αναπνευσουμε καθαρα ). Ετσι, μου εδωσε ενα φαρμακο (Augmentin), για να την δινω για 7-8 μερες το βραδυ μεχρι να ξαναπαταω για να την δει. Το εμβολιο δε θα γινει 30 του μηνος για τον λογο οτι περνει αυτο το φαρμακο. Εν κατακλειδι, χθες... οταν εκανε σπασμους και εμετο... τις 2 φορες... εβγαλε ενα σαλιο... σαν οταν βγαζουμε εμεις... χωρις χρωμα... χωρις παχυρευστο... ενα απλο σαλιο...

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
το σαλιο το εβγαλε απο το στομαχι της και ισως δεν συνδεονται. της ειχες δωσει το σιροπι???

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Εγω θα συμφωνησω με τον takisft. Μου ακουγεται ολο αυτο σαν να εχει φαει κατι, να της εχει κατσει στο στομαχι και να προσπαθει να το βγαλει. Σου ανεφερε αυτην την περιπτωση ο γιατρος?

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
εμενα μου μοιαζει σαν τραχιοβραχιολοτιδα ετσι οπως το λεει.. αλλα δεν ειναι απιθανο και να εκατσε κατι στον λαιμο και να τραυματισε το εντερο η το στομαχι και για αυτο να εκανε διαροια. αλλα αν θεραπευτηκε η διαρροια τοτε ισως να ειναι ξεχωριστα! γιατί δεν παίρνεις μια 2η γνώμη για να σταματήσεις να ανησυχείς?