Σπρέι πιπεριού??


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Εγώ μια φορά στο πάρκο είδα helldogs,σαν αυτά που δείχνει το supernatural.Από τότε κουβαλάω ψαλμωδίες μαζί μου,αν μου κάτσει καμιά στραβή να τα ξορκίσω!
χαχαχαχχαχαχχαχαχχαα! Ειναι στους επικινδυνους σκυλους αυτα?
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το τραβατε που το τραβατε ο αγιασμος που φοβαται ο σκυλος ειναι το ασετον που ξεβαφεται τα νυχια,,,,,για καντε δοκιμη να πλησιασεται μπουκαλακι ασετον σε σκυλο και φανταστητε τι εχει να γινει αν το βαλετε σε μπουκαλακι ψεκασμου σπρεη,,, ==)) επισης και φθηνη κολωνια,,,, κανει ==))
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Πιστεύω πως οτιδήποτε σε σπρέι είναι αναποτελεσματικό. Γιατί πολύ απλά μπορεί να το εισπνεύσει και ο δικός μας σκύλος και εμείς οι ίδιοι.

Αν γίνει σκυλοκαυγάς, δεν προλαβαίνεις ούτε μπουκαλάκι νερό να ανοίξεις ούτε τίποτα. Απλά κάνεις το σταυρό σου (που λέει ο λόγος), χώνεσαι κι όποιον πάρει ο χάρος. Καλύτερα να ρίξεις κανένα κλώτσο παρά να τρέχεις για ράμματα είτε το ένα είτε το άλλο σκυλί..
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
εγώ σπρέυ πιπεριού δεν θα έριχνα μέσα στον πανικό..
Πάντως γενικά επειδή πολλοί φοβούνται και με το δίκιο τους, θα ξαναπώ κάτι που πολλοί δεν ξέρουν, όσοι από εμάς μένουμε σε κατοικημένες περιοχές, λίγο δύσκολο να μας την πέσει αδέσποτο , ακόμη και οι αγέλες που συναντάμε είναι ήσυχα κοινωνικοποιημένα πολύ σκυλιά και με σκύλους και με ανθρώπους.
Σε περιοχές ημιαστικές, όπου μπορεί να συναντήσεις αγέλες άγριων αδέσποτων σίγουρα εκεί είναι άλλη ιστορία.
Εγώ αυτά που φοβάμαι και εώς τώρα είναι και αυτά με τα οποία είχα πρόβλημα είναι κατοικίδια σκυλιά που κάνουν μόνα τους την βόλτα τους. Δεν φοβούνται εύκολα και μπορεί να επιτεθούν.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Το ασετόν, όσο και η κολώνια, ειδικά αν η δεύτερη είναι και υψηλής περιεκτικότητας σε οινόπνευμα, είναι πολύ επικίνδυνα αν έρθουν σε επαφή με τα μάτια...
Το ότι η μυρωδιά τους τα απωθεί, δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλα και για να τα ψεκάσουμε...
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...χώνεσαι κι όποιον πάρει ο χάρος. Καλύτερα να ρίξεις κανένα κλώτσο παρά να τρέχεις για ράμματα είτε το ένα είτε το άλλο σκυλί..
Αλλά, πάντα να θυμόμαστε:

Αλλο πράγμα η δαγκωνιά σε ανθρώπινη επιδερμίδα... και άλλο πράγμα η δαγκωνιά στην επιδερμίδα (ικανού πάχους - που, συχνά, έχει και διπλό μανδύα τριχώματος) του σκύλου...
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εννοείται :)

Πάντως θεατής δε μένεις. Από το να ξεσκιστούνε κάτι πρέπει να κάνεις εκείνη την ώρα. Χέρι δε βάζεις, αλλά ένα ποδαράκι πρέπει να μπει..
 


IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Όντως, μετά απο λίγο ψάξιμο βρήκα οτι η κατοχή (άρα και η χρήση) σπρέι πιπεριού απαγορεύεται http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/a147_93.1132660937294.pdf

Αυτό που είναι νόμιμο είναι αυτό Survival Club - αλλά πιστεύω πλήρως αναποτελεσματικό.

Λύσεις όπως ασετόν, λακ κτλ. Είναι επικίνδυνες. Δεν θέλουμε να τυφλώσουμε ούτε τον δικό μας ούτε κανέναν άλλο σκύλο.

Επίσης η λύση του να κουβαλάω ξύλο είναι επικίνδυνη καθώς οι περισσότεροι έχουν φάει ξύλο και ακόμη κι αν δεν είχαν σκοπό να επιτεθούν μπορεί να νοιώσουν απειλή και να το κάνουν.

Ξέρω οτι τα περισσότερα αδέσποτα δεν είναι επικίνδυνα. Έχω όμως ένα στη γειτονιά ο οποίος είναι. Επίσης σε βόλτα στον Υμηττό πριν λίγες μέρες άλλος ιδιοκτήτης μου είπε οτι λίγη ώρα πριν δεσποζόμενο πιτ μπουλ χωρίς λουρί την έπεσε σε άλλα δύο παρουσία του ιδιοκτήτη ο οποίος ήταν απο τους γνωστούς μ@%^&%ς "έλα μωρέ δεν πειράζει στη φύση τους είναι θα τα βρούνε".

Πάντως αν είχε γίνει μπροστά μου θα και είχα σπρεί θα το χρησιμοποιούσα και όχι μόνο στο σκύλο. Τώρα αν θα με πηγαίνανε μέσα δεν το ξέρω.....
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Στους περισσοτερους πάντως τσακωμους (με τραυματισμό) που έχω δει, η πρόωρη παρέμβαση των ιδιοκτητών δημιούργησε ή επιδείνωσε κατα πολύ τον τραυματισμό.
 


Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Στους περισσοτερους πάντως τσακωμους (με τραυματισμό) που έχω δει, η πρόωρη παρέμβαση των ιδιοκτητών δημιούργησε ή επιδείνωσε κατα πολύ τον τραυματισμό.
+1 Επειδη αρχιζουν και γκαριζουν/στριγκλιζουν...
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Και τραβανε βίαια οδηγούς ή περιλαίμια, με πανικό, χωρις να βλέπουν αν καποιο σκυλί έχει «κλειδώσει» δάγκωμα!
 
Last edited:


fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
αν χρησιμοποιησεις σπρεη πιπεριου και εχει ιδιοκτητη ο σκυλος και σε δει θα σε σαπισει στο ξυλο η θα φωναξει αστυνομια και θα πας αυτοφορο
Το πιο πιθανο αν εχει ιδιοκτητη ο σκυλος και βουτηξει τον δικο μου ειναι να φωναξει την αστυνομια για τις σφαλιαρες που θα φαει,ο ιδιοκτητης του κωλου!!!
 


Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Το σπρέυ όντως είναι αναποτελεσματικό γιατί μπορεί να βλάψει το σκύλο σου. Δεδομένου ότι εκείνη τη στιγμή τα ζώα δεν είναι στατικά αλλά κινούνται με μεγάλη βία και ταχύτητα, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν θα πάει στο σκύλο σου, ο οποίος δεν θα μπορεί ούτε να αμυνθεί. Ισχύει ότι τα αδέσποτα δεν θα κάνουν απειλητική κίνηση εύκολα ειδικά στον αστικό χώρο, ιδιαίτερα εάν το ζώο συνοδεύεται από τον ιδιοκτήτη του. Και είναι πολύ εύκολο να υποχωρήσουν με φωνές και αγριάδα. Το πρόβλημα όπως πολύ σωστά τονίστηκε είναι από τα δεσποζόμενα δυναμικών φυλών. Χρειάζεται προσοχή όμως στο πώς θα επέμβεις διότι τραβήγματα, και απότομες κινήσεις μπορούν να τραυματίσουν τον δικό μας σκύλο εάν τον έχει αρπάξει το άλλο στο στόμα του. Αν το ένα δαγκώσει και κλείσει εκεί τότε το να κλωτσήσεις η να τραβήξεις το σκύλο σου μάλλον θα τον σκίσει δεδομένου ότι είναι ήδη γραπωμένος. Χρειάζεται συνεργασία με τον άλλο ιδιοκτήτη, τον οποίο από την αρχή του συμβάντος απειλείς με μήνυση ΑΜΕΣΑ -και θα σου πω εγώ αν θα σου πει μετά ευφάνταστες θεωρίες περί του να τα βρουν μόνα τους-. Αυτός ελπίζεις να ξέρει πως να τον κάνει καλά το σκύλο του. Ενα κλαδάκι πάχους 5 εκατοστών και μήκους 30 εκατοστών είναι αυτό που πρέπει να μπεί στη μασέλα του σκύλου που έχει κλειδώσει για να λειτουργήσει ως μοχλός όπου θα ανοίξει το στόμα του επιτιθέμενου. Το νερό είναι μια λύση (δεν την έχω δοκιμάσει ) Πάντως το να μην εμπλακείς ξέχασε το... Το να κουβαλάς μαζί σου σουγιά θα σου προσφέρει μια ψυχολογική υποστήριξη αλλά τίποτα πέρα από αυτό, γιατί δεν μπορείς να μαχαιρώσεις έτσι απλά ένα σκύλο... Στη θεωρία όλοι θα σου πουν μπορείς ναι...αλλά δεν είναι κάτι που θα έκανε ο μέσος άνθρωπος.
 


Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Εχει σκεφτει κανεις σε ενα αδεσποτο που θα ερθει ''απειλητικα'' να του πεταξει μια κονσερβα παραπερα???

παω στοιχημα οτι απο την πεινα θα σας αφηνε ησυχους......
 


jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
μα πάμε καλά ? υπάρχει κάποιος ο ο οποίος στα σοβαρά να θέλει να ρίξει σπρέι πιπεριού σε κάποιο ζωντανό ον? στον εαυτό του το δοκίμασε πρώτα?
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
οι μπατσοι... το πιπερι που ριχνουν σε μια διαδηλωση φτανει για ολη την ελλαδα να ριξουν στα αρνια το πασχα ==))
 


PrincePapillon

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
142
1
11
Έχω τρομοκρατηθεί! Εδώ ώρες ώρες φοβάμαι τον Prince που είναι 1 κιλό σκύλος και πάντα όταν πάμε για περπάτημα με τον άνδρα και δω μεγάλο σκύλο παγώνω επιτόπου, είτε είναι αδέσποτο, είτε δεσποζόμενο, δεμένο-λυμένο το ίδιο φοβάμαι!!! Καλέ τι θα κάνω? Αγχώθηκα! Ποια είναι η καλύτερη λύση? Μπορεί τώρα να κάνουμε σύντομες βόλτες με την τσάντα μεταφοράς τον Prince και πάντα με τον άντρα μου μαζί αλλά θα μεγαλώσει και θα πρέπει να βγαίνει τόσες φορές τη μέρα βόλτα και δεν θα είναι ο άντρας μου πάντα μαζί μας... Τα φώτα σας, τρέμω!!!
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Σταμάτα να τρέμεις γιατί το έχασες το παιχνίδι. Θα δημιουργήσεις έναν σκύλο νευρικό/φοβικό, ένα ακόμη από τα μικρόσωμα που υπάρχουν κατά πλειοψηφία και γαυγίζουν σαν δαιμονισμένα στην θέα άλλου σκύλου. Πώς θα κοινωνικοποίησεις τον σκύλο σου εάν τρέμεις έτσι. Δεν είναι όλοι οι σκύλοι επιθετικοί ούτε υπάρχει λόγος να επηρεάζεσαι τόσο.
Η καλύτερη λύση είναι να είσαι ήρεμη και να απολαμβάνεις τις βόλτες σου. Στην ζωή μας υπάρχει ο κίνδυνος για όλους μας να πάθουμε καρκίνο, τι θα κάνουμε δηλαδή θα ζούμε σε κατάθλιψη επειδή υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο;
 


PrincePapillon

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
142
1
11
Αχ έχεις δίκαιο σε αυτά που λες αλλά πρακτικά η λύση ποια είναι στην περίπτωση που πλακώσουν σκύλοι?
Επίσης ο Prince μου πότε θα αρχίσει να γαβγίζει? Την Πέμπτη έχουμε κτηνίατρο αλλά μιας και σας βρήκα...
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω εχω το αντιθετο προβλημα με τη δικια μου,,, οταν βγαινουμε βολτα ετσι και δει σκυλι κανει το παν να μου ξεφυγει για να του χυμηξει,,,, πηδαει επανω σκαβει το χωμα σπινιαρει στο πεζοδρομιο και χιλια δυο αλλα παλαβα,,, εκεινη την ωρα δεν ακουει τιποτα,, ουτε νοιωθει πονο απο το σφιξιμο του σβερκωματος,,, προτιμα να πνιγει παρα να σταματησει να ορμαει,,,,, δεν εχει σημασια το μεγεθος,,, και τεραστιο σκυλο να δει το ιδιο βιολι,,, γινεται λες και βγηκε απο την κολαση,,,,,,,αποτελεσμα παρολο που την σβερκωνω κατω γερα να φευγουν οι ανθρωποι πανικοβλητοι και να μου την λενε,,, εγω τους απανταω,, σιγα καλε πως κανετε ετσι να παιξουν θελει ==)) τωρα που μας ξερουν μολις μας δουν απο αποσταση χιλιομετρου εξαφανιζονται,,,,, τις γατες τις κυνηγαγε με δολοφονικα ενστικτα,,,, τωρα γατες δεν κυνηγαει,,, δεν τολμαει,,, αρπαχτηκα με το γειτονα που εχει καμια εικοσαρια,,,, και της το εχω ξεκοψει,,, τωρα τις κοιταει και αλλαζει πεζοδρομιο ==)) αλλα δεν θελω να τις κανω το ιδιο και με τα σκυλια,,, ειδικα στο χωριο παει και κυνηγαει τα τσοπανοσκυλα,, αλλα τρεχει πολυ πιο γρηγορα απο αυτα και τους ξεφευγει ==))