Στείρωση: Τελικά τι ισχύει;

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Και εγώ θα ξαναπώ(όπως σχεδόν σε κάθε θέμα με την στείρωση),ότι είναι στειρωμένη εδώ και ένα χρόνο και δε έχει κανένα πρόβλημα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως πριν μέσα στην ζωντάνια την ζωηράδα τη τρέλα κτλ!!
Τα κιλά της είναι τα ίδια και δε έχουμε αλλάξει τροφή και εμένα μου έλεγαν θα γίνει μελανχωλική θα παχύνει θα,θα,θα...ΤΙΠΟΤΑ δε έγινε!!
Ποιός από τους δύο γιατρούς σε συμβούλεψε να μείνει με την μαμά της παραπάνω?

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
τα ζώα γινονται πιο "ηρεμα" αφού δεν αναζητούν διαρκώς θηλυκιά σε οιστρο για ζευγάρωμα με αποτέλεσμα να προστατεύονται και από ατυχήματα, αφού ενα αρσενικό θα κάνει ό,τι μπορεί για να βγει να πάει να ζευγαρώσει, με κίνδυνο να χαθεί, να χτυπηθεί από αμάξι κλπ
Δεν αναφέρθηκα σε αυτά γιατί μπορούν να αποφευχθούν, αν ο ιδιοκτήτης προσέχει, αλλά για τα πιθανά προβλήματα υγείας δεν μπορεί να κάνει κάτι.
Επίσης είναι τρομερή η επιθετικότητα που βγάζουν κάποια αρσενικά μεταξύ τους όταν βρεθούν κοντά σε θηλυκό σε οίστρο: Πριν 15 μέρες στο πάρκο που πάμε βόλτα έφερες κάποιος μια θηλυκιά σε οίστρο. Στο πάρκο υπάρχουν 2 αδεσποτάκια που τα φροντίζουμε και τα ταίζουμε. Τον ένα τον έπιασα από το κολάρο για να μπορέσει ο τύπος με τη σκύλα να περάσει, δεν προλαβαίνουμε να πιάσουμε τον άλλο και κάνει μια επίθεση σε αυτόν που κράταγα που όμοια της δεν έχω ξαναδεί. Προσπαθούσαμε 3 άτομα να τα χωρήσουμε και να μην μπορούμε! Όταν τελικά τα καταφέραμε ήταν και δυο γεμάτοι αίματα... Τους καθαρίσαμε και ενώ αυτός που κράταγα είχε μόνο γρατσουνιές, ο άλλος που άρχησε τον καυγά είχε τα χείλια του σκισμένα και πολλές δαγκωνιές στο λαιμό. Την επόμενη καλέσαμε την φιλοζωική και τον πήρε να τον ράψει και ταυτόχρονα θα τον στειρώσουν για να μην ξαναέχουμε τέτοια περιστατικά. Ο ίδιος κατάφερε και σε εμένα μια δαγκωνιά στο χέρι.
Είναι λίγο of topic όλο αυτό αλλά πραγματικά μου έκανε τρομερή εντύπωση η επιθετικότητα που έβγαλε προς το άλλο αρσενικό, που ζουν μαζί τουλάχιστον 2 χρόνια τωρα, στην παρουσία μιας θηλυκιάς σε οίστρο.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μην σε απασχολει η στειρωση καθολου. Δεν θα εχει κανενα προβλημα το σκυλι. Ειμαι υπερ της στειρωσης γιατι τα πιθανα προβληματα απο την επεμβαση ειναι πολυ πιο σπανια και ειναι πτεσματα μπροστα σε μια πυομητρα πχ. Το μονο να προσεξεις τις ποσοτητες στο φαϊ μετα την επεμβαση για να μην γινει κομοδινο.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι τα δεσποζομενα σκυλια που μπορουν να ελεγχθουν απολυτα ωστε να μην ζευγαρωνουν ΔΕΝ υπαρχει λογος να στειρωνονται.
Θεωρω ότι η στειρωση ειναι απαραιτητη στις περιπτωσεις των αδεσποτων ή των ανευθηνων ιδιοκτητων για τον περιορισμο του προβληματος υπερπληθυσμου και σε σκυλια που καποιο προβλημα υγειας ή συμπεριφορας δεν θα λυθει παρα μονο με στειρωση.

Οποιος δεν βαριεται ας διαβασει και αυτο: http://www.google.com/url?sa=t&rct=...MUJMGDBpXzI5Sf20w&sig2=0VAn01QT_9NoWowXTDhNJw

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
αυτομάτως ανεβαίνουν απο τον πρώτο χρόνο οι πιθανότητες εμφάνισης νεοπλασιών σε μαστούς , μήτρα κλπ στο 8% και με τον χρόνο ανεβαίνει .

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
54
Β.Α Αττική
αυτομάτως ανεβαίνουν απο τον πρώτο χρόνο οι πιθανότητες εμφάνισης νεοπλασιών σε μαστούς , μήτρα κλπ στο 8% και με τον χρόνο ανεβαίνει .
Εννοείς μετά την στείρωση;

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εννοείς μετά την στείρωση;

Αφου σου λεει για μητρα θα μιλαει για μετα τη στειρωση; Ασφαλως και σου λεει για το ενδεχομενο του να μην στειρωθει. Η στειρωση διασφαλιζει το ζωακι σου απο πολλα. Μην το σκεφτεσαι. Δεν ειναι μονο για τις ανεπιθυμιτες εγγυμοσυνες που πρεπει να την κανεις αλλα κυριως για τα θεματα υγειας που προλαμβανεις.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
εχτές ήμουν στον κτηνίατρο και έφερε κάποιος την χασκίνα του 16 ετών σκύλα με πυόμητρα....
δεν την είχε στειρώσει και τώρα είναι πολύ επικίνδυνο να ναρκώσουν τόσο μεγάλο σκυλί.
εγώ τη Λάρα μου τη στείρωσα μόνο και μόνο από φόβο για την υγεία της.
δεν έχω δει ποτέ ένα ιδιοκτήτη να μου πει ότι μετά τη στείρωση είχε το τάδε πρόβλημα με το σκυλί του, όλοι κάπου το έχουν ακούσει, δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να είχε σκυλί που να έπαθε κάτι μετά τη στείρωση.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
μαλλον δεν θα επρεπε να ειμασταν τοσο απολυτοι σε τετοια θεματα εδω μεσα!!!!
γιατι ειναι πολυπλοκο ακομα και για τους κτηνιατρους!!!!

και εδω ειμαστε απλα ανθρωποι που ασχολουμαστε με σκυλια οχι ειδικοι,για να κανουμε υποδειξεις!!!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλά τη γνώμη μας λέμε....
επίσης, αρκετοί εδώ μέσα ξέρουν περισσότερα από τον μέσο κτηνίατρο κατά τη δικιά μου γνώμη...δυστυχώς.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Aυτή είναι η θέση της AVMA για τον έλεγχο του πληθυσμού των ζώων.
Ομως εμένα με κάνει να πιστεύω ότι όταν υπάρχει ένας σκοπός συνήθως αγιάζουν και τα μέσα, παραβλέποντας ή αποκρύπτοντας ορισμένες συνεπειες των μέσων. (γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να επιτευχθή ο σκοπός)

Θα ήθελα να δώ κάποια θέση της AVMA υπερ της στείρωσης (αρσενικών και θηλυκών ξεχωριστά), που να αναφέρει ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία μακροπρόθεσμη συνεπεια στην υγεία των στειρωμένων ζώων παρα μόνο ωφέλη.

Σόρυ, αλλά κάνεις μεγάλο λάθος. Οι Αμερικάνοι είναι γενικά πάρα πολύ ενημερωμένος λαός και απαιτούν να τους αντιμετωπίζουν ως νοήμονα άτομα. Επομένως δε μασάνε αηδίες και εάν ο κτηνιατρικός τους σύλλογος έλεγε αρλούμπες από δόλο, θα είχε γίνει μεγάλος χαμός. Οι εκθέσεις που ζητάς όντως υπάρχουν, ψάξε στο ίντερνετ και θα τις βρεις. Η στείρωση έχει σαφώς όφελος και ναι, είναι καλό να ελέγχεται ο πληθυσμός των οικόσιτων ζώων.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
Καλά τη γνώμη μας λέμε....
επίσης, αρκετοί εδώ μέσα ξέρουν περισσότερα από τον μέσο κτηνίατρο κατά τη δικιά μου γνώμη...δυστυχώς.
ενταξει δεν το ειπα με εντονο υφος
απλα για κατι που δεν ειναι στανταρ πολλοι προτεινουν νεα μελη να το κανουν,αυτο!!!!!!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
ενταξει δεν το ειπα με εντονο υφος
απλα για κατι που δεν ειναι στανταρ πολλοι προτεινουν νεα μελη να το κανουν,αυτο!!!!!!
ούτε εγώ μίλησα με έντονο ύφος :)
πολλά προτείνουμε στα νέα μέλη και μακάρι να έψαχναν έστω και τα μισά....μακάρι οι περισσότεροι να στείρωναν παρά να ζευγάρωναν, προτιμώ την πιθανότητα ενός λίγο πιο χοντρού σκυλιού, παρά την βεβαιότητα μιας σακούλας με κουτάβια στον πλησιέστερο κάδο.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
54
Β.Α Αττική
Εάν είμαι σίγουρος και ελέγχω τις ...παρέες της σκύλας μου, μου λέτε πως πάλι θα πρέπει να την στειρώσω για να αποφύγω πιθανές ασθένειες;

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Ναι. Στα θηλυκα υπαρχει αυξημένος κίνδυνος γιά πολλές ασθένειες.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Τι ειναι προτιμοτερο?
Μια στειρωση σε ηλικια μικρη οταν το ζωο ειναι υγιες με αντοχες ή ενα χειρουργιο σε ενα σκυλι ανω των 8 ετων για πυομητρα ή καποιον ογκο στους μαστους? Την ναρκωση την υπολογιζουμε σε αυτην την ηλικια κ ποσο επικυνδινη ειναι?
Ζυγιστε τα ολα αυτα...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Τι ειναι προτιμοτερο?
Μια στειρωση σε ηλικια μικρη οταν το ζωο ειναι υγιες με αντοχες ή ενα χειρουργιο σε ενα σκυλι ανω των 8 ετων για πυομητρα ή καποιον ογκο στους μαστους? Την ναρκωση την υπολογιζουμε σε αυτην την ηλικια κ ποσο επικυνδινη ειναι?
Ζυγιστε τα ολα αυτα...
σήμερα έβλεπα ένα τέτοιο ποστ που τα έλεγε πολύ ωραία αλλα δε θυμάμαι που
αν η στείρωση γίνει απο το πρώτο έως το 2ο έτος είναι στην καλύτερη ηλικία, διαφορετικά ανεβαίνουν λίγο οι πιθανότητες για κάποια αρρωστια(οσο μεγαλώνει το σκυλί) αλλά δε σου λεει κανεις οτι αμα δε το στειρώσεις μέχρι τα Χ χρόνια θα πάθει κάτι

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
αλλά δε σου λεει κανεις οτι αμα δε το στειρώσεις μέχρι τα Χ χρόνια θα πάθει κάτι
Εδω σε εχασα λιγο....:rolleyes:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Εδω σε εχασα λιγο....:rolleyes:
συγγνώμη δε το έθεσα σωστά.Διάβασα οτι είιναι προτιμότερο η στείρωση να γίνει ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο έτος (ελπίζω να θυμάμαι καλά και να μη λεω βλακίες!) αλλά και αργότερα να γίνει δεν υπάρχει πρόβλημα απλά είναι αυξημένες οι πιθανότητες για κάποιες αρρώστιες .

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ναι δεν υπαρχει προβλημα να γινει κ πιο μετα αρκει να μην εχει μπει στα "γεραματα" σκυλος.

Αλλα αφου αποφασισει καποιος να κανει την επεμβαση, γιατι να περιμενει μεχρι τα 4-5 χρονια πχ?
Καλυτερα σε μικρη ηλικια ωστε κ τα ποσοστα που αναφερουμε να ειναι πολυ χαμηλα.

Εγω το σκυλομετανιωνω που την μικρη την αφησα να φτασει 1μιση ετους για να την στειρωσω. Επρεπε μετα τον πρωτο οιστρο να ειχε γινει ,στους 7 μηνες δηλαδη.