τα ζώα γινονται πιο "ηρεμα" αφού δεν αναζητούν διαρκώς θηλυκιά σε οιστρο για ζευγάρωμα με αποτέλεσμα να προστατεύονται και από ατυχήματα, αφού ενα αρσενικό θα κάνει ό,τι μπορεί για να βγει να πάει να ζευγαρώσει, με κίνδυνο να χαθεί, να χτυπηθεί από αμάξι κλπ
Δεν αναφέρθηκα σε αυτά γιατί μπορούν να αποφευχθούν, αν ο ιδιοκτήτης προσέχει, αλλά για τα πιθανά προβλήματα υγείας δεν μπορεί να κάνει κάτι.
Επίσης είναι τρομερή η επιθετικότητα που βγάζουν κάποια αρσενικά μεταξύ τους όταν βρεθούν κοντά σε θηλυκό σε οίστρο: Πριν 15 μέρες στο πάρκο που πάμε βόλτα έφερες κάποιος μια θηλυκιά σε οίστρο. Στο πάρκο υπάρχουν 2 αδεσποτάκια που τα φροντίζουμε και τα ταίζουμε. Τον ένα τον έπιασα από το κολάρο για να μπορέσει ο τύπος με τη σκύλα να περάσει, δεν προλαβαίνουμε να πιάσουμε τον άλλο και κάνει μια επίθεση σε αυτόν που κράταγα που όμοια της δεν έχω ξαναδεί. Προσπαθούσαμε 3 άτομα να τα χωρήσουμε και να μην μπορούμε! Όταν τελικά τα καταφέραμε ήταν και δυο γεμάτοι αίματα... Τους καθαρίσαμε και ενώ αυτός που κράταγα είχε μόνο γρατσουνιές, ο άλλος που άρχησε τον καυγά είχε τα χείλια του σκισμένα και πολλές δαγκωνιές στο λαιμό. Την επόμενη καλέσαμε την φιλοζωική και τον πήρε να τον ράψει και ταυτόχρονα θα τον στειρώσουν για να μην ξαναέχουμε τέτοια περιστατικά. Ο ίδιος κατάφερε και σε εμένα μια δαγκωνιά στο χέρι.
Είναι λίγο of topic όλο αυτό αλλά πραγματικά μου έκανε τρομερή εντύπωση η επιθετικότητα που έβγαλε προς το άλλο αρσενικό, που ζουν μαζί τουλάχιστον 2 χρόνια τωρα, στην παρουσία μιας θηλυκιάς σε οίστρο.