Τώρα μόλις βγήκαμε από γιατρό. Είπε να μην ανησυχούμε δεν έχει κάτι και όλα είναι ενταξει.Πως είστε;
Αντέ να δουμε. Ίσως της δημιουργεί άγχος το κολαρο... Υπομονή
Τώρα μόλις βγήκαμε από γιατρό. Είπε να μην ανησυχούμε δεν έχει κάτι και όλα είναι ενταξει.Πως είστε;
Μην ανησυχείς! Κ η δικιά μου έτσι έκανε. Θα πάρει λίγες μέρες μέχρι να συνέλθει! Καλή ανάρρωση!!!!Τώρα μόλις βγήκαμε από γιατρό. Είπε να μην ανησυχούμε δεν έχει κάτι και όλα είναι ενταξει.
Αντέ να δουμε. Ίσως της δημιουργεί άγχος το κολαρο... Υπομονή
Τι πρόβλημα εχει με την καρδια της;εμενα παντως παιδια στα 10 της χρονια εμφανισε πυομητρα και μπηκαμε για χειρουργειο και εμφανισε προβλημα καρδιας..μαλλον επιδεινωθηκε.ειχε λαχανιασμα και ταχυπνοια μετα την εγχειρηση.γενικα να απογευγονται χςιρουργικες επεμβασεις σε τετοιες ηλικιες,εννοειται αλλαξαμε κτηνιατρο.γνωμη μου να εμπιστευεστε απολυτα τον γιατρκ και να κανετε εξετασεις στο ζωο,μην μενετε μονο σε μια ιατρικη γνωματευση και στο "μαλλον μπορει να ειναι...." τωρα ειναι μια χαρα το σκυλακι μου παιρνοντας χαπακι καρδιας
βαλβιδοπαθεια,καναμε ολες τις εξετασεις μετα την εγχςιρηση,υπερηχο παντουν,βιοχημικες,αιματος τα πανταΤι πρόβλημα εχει με την καρδια της;
Περαστικά να είναι όλα!! Είναι μεγάλος πόνος να βλέπεις το συντροφακι σου να υποφέρειβαλβιδοπαθεια,καναμε ολες τις εξετασεις μετα την εγχςιρηση,υπερηχο παντουν,βιοχημικες,αιματος τα παντα
Ολική μαστεκτομή έκανε;Και εγώ την δικιά μου την στειρωσα 6 χρονών αλλά το έκανα κυρίως γιατί είχαμε προβληματάκια με πυομητρα και ψευδοκυηση τώρα αν το δικό σου μέχρι τώρα δεν είχε κάποιο πρόβλημα με αυτά ισος και να μην χρειαζόταν. Γενικά όμως στα θηλυκά είμαι της άποψης ότι σε σώζει από διάφορους μπελάδες. Όσο για την επέμβαση δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο να φανταστείς ότι η δικιά μου έκανε μαζι και μαστεκτομη και της διόρθωσαν και την αφαλοκιλη που είχε και παρόλα αυτά ανάρρωσε πολύ γρήγορα. Τώρα για τα ογκακια αν είναι καλοηθοι δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν εκτός και μεγαλόνουν πολύ γρήγορα η είναι σε σημείο που δημιουργούν πρόβλημα
H ολική(!) μαστεκτομή είναι πολύ δύσκολο/επίπονο χειρουργείο στα σκυλιά και γενικά δεν γίνεται.Ολική μαστεκτομή έκανε;
Όχι αφαίρεσαν μόνο αυτούς που είχαν πρόβλημαΟλική μαστεκτομή έκανε;
Καλησπέρα σε όλους! Το μαλτέζ μ (στειρωμένο) έβγαλε ενα μικρό όγκο κοντά στους μαστούς. Επειδή ήταν αρκετά μικρό τότε, είπαμε απλά ότι θα τ παρακολουθούμε και να μην την βάλουμε για χειρουργείο σε ηλικία 10 ετών. Τώρα όμως μετά από 5 μήνες, ο όγκος δυστυχώς σκλήρυνε κ ελαφρώς μεγάλωσε κ ο γιατρός πρότεινε μαστεκτομή από τη μία μεριά. Ανησυχώ βέβαια, γτ έχει ήπια μεγαλοκαρδία κ φοβάμαι τη νάρκωση και γενικά την όλη διαδικασία.Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα τη γνωμη σας και τις εμπειρίες σας σχετικά με τη στείρωση. Έχω ένα μαλτεζάκι σχεδόν 10 ετών! Δεν έχει ζευγαρώσει και δεν το έχω κάνει και στείρωση. Σκεφτόμουν εδώ και χρόνια να την κάνω, αλλα πάντα το άφηνα γιατί φοβόμουν όλη τη διαδικασία. Ο κτηνίατρος μ λέει ότι έπρεπε να τη στειρώσω κι αν το πάρω απόφαση να την κάνω και τώρα, για να μην εμφανιστεί πυομήτρα. Υπάρχει κάποιος που να έχει στειρώσει το σκυλί του σε μεγάλη ηλικία; πιστεύετε ότι ειναι καλύτερο να την κάνω; Είμαι σε δίλλημα..
Dina καλησπέρα. Το ζύγισμα τί είναι χειρότερο για την επιβίωση του σκύλου: αναισθησία ή περίεργος όγκος θα το κάνεις με τη βοήθεια κτηνιάτρου. Δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο , αλλά θα συμβούλευα να μην το καθυστερείς άλλο αν είναι να χειρουργήσεις.Καλησπέρα σε όλους! Το μαλτέζ μ (στειρωμένο) έβγαλε ενα μικρό όγκο κοντά στους μαστούς. Επειδή ήταν αρκετά μικρό τότε, είπαμε απλά ότι θα τ παρακολουθούμε και να μην την βάλουμε για χειρουργείο σε ηλικία 10 ετών. Τώρα όμως μετά από 5 μήνες, ο όγκος δυστυχώς σκλήρυνε κ ελαφρώς μεγάλωσε κ ο γιατρός πρότεινε μαστεκτομή από τη μία μεριά. Ανησυχώ βέβαια, γτ έχει ήπια μεγαλοκαρδία κ φοβάμαι τη νάρκωση και γενικά την όλη διαδικασία.
Θα ήθελα τη συμβουλή σας ή αν έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο και τι έκανε. Ευχαριστώ
Ας παρει δειγμα λαπαροσκοπικα με τοπικη ναρκωση και να κανει βιοψια και να δειτε αν ειναι καλοηθης η οχι.Καλησπέρα σε όλους! Το μαλτέζ μ (στειρωμένο) έβγαλε ενα μικρό όγκο κοντά στους μαστούς. Επειδή ήταν αρκετά μικρό τότε, είπαμε απλά ότι θα τ παρακολουθούμε και να μην την βάλουμε για χειρουργείο σε ηλικία 10 ετών. Τώρα όμως μετά από 5 μήνες, ο όγκος δυστυχώς σκλήρυνε κ ελαφρώς μεγάλωσε κ ο γιατρός πρότεινε μαστεκτομή από τη μία μεριά. Ανησυχώ βέβαια, γτ έχει ήπια μεγαλοκαρδία κ φοβάμαι τη νάρκωση και γενικά την όλη διαδικασία.
Θα ήθελα τη συμβουλή σας ή αν έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο και τι έκανε. Ευχαριστώ
Το ποστ λέει για στείρωση σκύλου σε μεγάλη ηλικία. Κ εγραψα την εμπειρία μου με το δικό μου σκυλάκι. Δεν είπα πουθενα για το τρόπο στείρωσης κ ούτε γνωρίζω με ποιο τρόπο έγινε τελικά η στείρωση η με ποιο τρόπο θα γινόταν αν ήταν μικρό. Ειδες πουθενα να υποδεικνύω κάποιο συγκεκριμένο τρόπο στείρωσης;;;; Εγώ δεν το γνωρίζω αυτό αλλά αν εσυ ξέρεις κάτι παραπάνω μπορείς να μας ενημερώσεις κ οσους από μας δεν είμαστε επιστημονες Ερευνητές έτσι ώστε να ξέρουμε κ εμεις.@ArtyKalf ''Καλησπέρα! Θα σας πω κ εγώ την εμπειρία μου πάνω σε αυτό το θέμα. Έχω ένα κανισακι, 3.5 κιλά κ είναι 14 χρόνων. Εκανα κ εγώ τη βλακεία να μην το στειρώσω όταν ήταν μικρό. Να σημειώσω ότι έχει ελαφριά καρδιακή ανεπάρκεια κ φυσιμα από τα 11.''
Καλημερα, δεν θελω υποδειξω σε κανενα τι θα κανει με το σκυλο του αλλα νομιζω οτι δεν ειναι σωστο να υποδεικνύει μεθοδους και πρακτικες που υποτίθεται οτι προστατευουν την υγεια του σκυλου χωρις να εχει κανει καμμια ερευνα ή να ειναι επιστημονας-ερευνητης απλως συντασσομενος με τις αποψεις των "φιλοζωικων και αδιαβαστων (εμπορων σκυλοτροφων,φαρμακων,κλπ.) κτηνιατρων'' που δεν λενε ή δεν ξερουν τα υπερ και τα κατα της μιας ή της αλλης μεθοδου. Πληροφοριακα υπαρχουν και αλλοι τροποι στειρωσης που ομως ειναι ακριβοτεροι και θελει να εχει ειδικοτητα μαιευτηρα ο κτηνιατρος.
Μπορει ο σκυλος σου να ειχε φυγει πολυ νωριτερα απο τα 14 απο τις επιπτωσεις μιας προωρης υστερεκτομης και οχι στειρωσης οπως νομιζεις.
https://www.sfgate.com/pets/yourwho...truth-about-spaying-and-neutering-2464233.php
https://www.petmd.com/blogs/fullyvetted/2013/feb/to-neuter-or-not-to-neuter-29865
http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0055937
Δικος σου ο σκυλος δικια σου και η αποφαση.
Μην συμβουλευεις ομως εστω και παθητικα αδαείς σκυλοιδιοκτητες.
Χωρις παρεξηγηση αλλα οχι αλλη γενικευση και κουτοι στραβοι στον Αγ. Παντελεημονα.
Τον τίτλο του ποστ τον έχεις δει; Που ειδες να λέω για τρόπο στείρωσης που αναφέρεις παραπάνω; Η που ξερεισ Τον τρόπο με τον οποίο θα το στειρώνε ο κτηνίατρος ;