Στείρωση θηλυκού σκύλου σε μεγάλη ηλικία.

Natasazizel

Member
26 Απριλίου 2018
8
8
46
Πως είστε;
Τώρα μόλις βγήκαμε από γιατρό. Είπε να μην ανησυχούμε δεν έχει κάτι και όλα είναι ενταξει.
Αντέ να δουμε. Ίσως της δημιουργεί άγχος το κολαρο... Υπομονή

• Like
Reactions: ioanna a and vek

dolly

Member
24 Μαρτίου 2018
22
1
33
εμενα παντως παιδια στα 10 της χρονια εμφανισε πυομητρα και μπηκαμε για χειρουργειο και εμφανισε προβλημα καρδιας..μαλλον επιδεινωθηκε.ειχε λαχανιασμα και ταχυπνοια μετα την εγχειρηση.γενικα να απογευγονται χςιρουργικες επεμβασεις σε τετοιες ηλικιες,εννοειται αλλαξαμε κτηνιατρο.γνωμη μου να εμπιστευεστε απολυτα τον γιατρκ και να κανετε εξετασεις στο ζωο,μην μενετε μονο σε μια ιατρικη γνωματευση και στο "μαλλον μπορει να ειναι...." τωρα ειναι μια χαρα το σκυλακι μου παιρνοντας χαπακι καρδιας

Dina21

Active Member
6 Μαϊου 2016
40
3
Τώρα μόλις βγήκαμε από γιατρό. Είπε να μην ανησυχούμε δεν έχει κάτι και όλα είναι ενταξει.
Αντέ να δουμε. Ίσως της δημιουργεί άγχος το κολαρο... Υπομονή
Μην ανησυχείς! Κ η δικιά μου έτσι έκανε. Θα πάρει λίγες μέρες μέχρι να συνέλθει! Καλή ανάρρωση!!!!

• Like
Reactions: Natasazizel

Dina21

Active Member
6 Μαϊου 2016
40
3
εμενα παντως παιδια στα 10 της χρονια εμφανισε πυομητρα και μπηκαμε για χειρουργειο και εμφανισε προβλημα καρδιας..μαλλον επιδεινωθηκε.ειχε λαχανιασμα και ταχυπνοια μετα την εγχειρηση.γενικα να απογευγονται χςιρουργικες επεμβασεις σε τετοιες ηλικιες,εννοειται αλλαξαμε κτηνιατρο.γνωμη μου να εμπιστευεστε απολυτα τον γιατρκ και να κανετε εξετασεις στο ζωο,μην μενετε μονο σε μια ιατρικη γνωματευση και στο "μαλλον μπορει να ειναι...." τωρα ειναι μια χαρα το σκυλακι μου παιρνοντας χαπακι καρδιας
Τι πρόβλημα εχει με την καρδια της;

dolly

Member
24 Μαρτίου 2018
22
1
33
Τι πρόβλημα εχει με την καρδια της;
βαλβιδοπαθεια,καναμε ολες τις εξετασεις μετα την εγχςιρηση,υπερηχο παντουν,βιοχημικες,αιματος τα παντα

Natasazizel

Member
26 Απριλίου 2018
8
8
46
βαλβιδοπαθεια,καναμε ολες τις εξετασεις μετα την εγχςιρηση,υπερηχο παντουν,βιοχημικες,αιματος τα παντα
Περαστικά να είναι όλα!! Είναι μεγάλος πόνος να βλέπεις το συντροφακι σου να υποφέρει

Dina21

Active Member
6 Μαϊου 2016
40
3
Και εγώ την δικιά μου την στειρωσα 6 χρονών αλλά το έκανα κυρίως γιατί είχαμε προβληματάκια με πυομητρα και ψευδοκυηση τώρα αν το δικό σου μέχρι τώρα δεν είχε κάποιο πρόβλημα με αυτά ισος και να μην χρειαζόταν. Γενικά όμως στα θηλυκά είμαι της άποψης ότι σε σώζει από διάφορους μπελάδες. Όσο για την επέμβαση δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο να φανταστείς ότι η δικιά μου έκανε μαζι και μαστεκτομη και της διόρθωσαν και την αφαλοκιλη που είχε και παρόλα αυτά ανάρρωσε πολύ γρήγορα. Τώρα για τα ογκακια αν είναι καλοηθοι δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν εκτός και μεγαλόνουν πολύ γρήγορα η είναι σε σημείο που δημιουργούν πρόβλημα
Ολική μαστεκτομή έκανε;

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Ολική μαστεκτομή έκανε;
H ολική(!) μαστεκτομή είναι πολύ δύσκολο/επίπονο χειρουργείο στα σκυλιά και γενικά δεν γίνεται.

Dina21

Active Member
6 Μαϊου 2016
40
3
Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα τη γνωμη σας και τις εμπειρίες σας σχετικά με τη στείρωση. Έχω ένα μαλτεζάκι σχεδόν 10 ετών! Δεν έχει ζευγαρώσει και δεν το έχω κάνει και στείρωση. Σκεφτόμουν εδώ και χρόνια να την κάνω, αλλα πάντα το άφηνα γιατί φοβόμουν όλη τη διαδικασία. Ο κτηνίατρος μ λέει ότι έπρεπε να τη στειρώσω κι αν το πάρω απόφαση να την κάνω και τώρα, για να μην εμφανιστεί πυομήτρα. Υπάρχει κάποιος που να έχει στειρώσει το σκυλί του σε μεγάλη ηλικία; πιστεύετε ότι ειναι καλύτερο να την κάνω; Είμαι σε δίλλημα..
Καλησπέρα σε όλους! Το μαλτέζ μ (στειρωμένο) έβγαλε ενα μικρό όγκο κοντά στους μαστούς. Επειδή ήταν αρκετά μικρό τότε, είπαμε απλά ότι θα τ παρακολουθούμε και να μην την βάλουμε για χειρουργείο σε ηλικία 10 ετών. Τώρα όμως μετά από 5 μήνες, ο όγκος δυστυχώς σκλήρυνε κ ελαφρώς μεγάλωσε κ ο γιατρός πρότεινε μαστεκτομή από τη μία μεριά. Ανησυχώ βέβαια, γτ έχει ήπια μεγαλοκαρδία κ φοβάμαι τη νάρκωση και γενικά την όλη διαδικασία.
Θα ήθελα τη συμβουλή σας ή αν έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο και τι έκανε. Ευχαριστώ

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Καλησπέρα σε όλους! Το μαλτέζ μ (στειρωμένο) έβγαλε ενα μικρό όγκο κοντά στους μαστούς. Επειδή ήταν αρκετά μικρό τότε, είπαμε απλά ότι θα τ παρακολουθούμε και να μην την βάλουμε για χειρουργείο σε ηλικία 10 ετών. Τώρα όμως μετά από 5 μήνες, ο όγκος δυστυχώς σκλήρυνε κ ελαφρώς μεγάλωσε κ ο γιατρός πρότεινε μαστεκτομή από τη μία μεριά. Ανησυχώ βέβαια, γτ έχει ήπια μεγαλοκαρδία κ φοβάμαι τη νάρκωση και γενικά την όλη διαδικασία.
Θα ήθελα τη συμβουλή σας ή αν έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο και τι έκανε. Ευχαριστώ
Dina καλησπέρα. Το ζύγισμα τί είναι χειρότερο για την επιβίωση του σκύλου: αναισθησία ή περίεργος όγκος θα το κάνεις με τη βοήθεια κτηνιάτρου. Δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο , αλλά θα συμβούλευα να μην το καθυστερείς άλλο αν είναι να χειρουργήσεις.

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Ας παρει δειγμα λαπαροσκοπικα με τοπικη ναρκωση και να κανει βιοψια και να δειτε αν ειναι καλοηθης η οχι.

• Like
Reactions: Δέλτα

ArtyKalf

Member
5 Ιουνίου 2018
12
14
Καλησπέρα! Θα σας πω κ εγώ την εμπειρία μου πάνω σε αυτό το θέμα. Έχω ένα κανισακι, 3.5 κιλά κ είναι 14 χρόνων. Εκανα κ εγώ τη βλακεία να μην το στειρώσω όταν ήταν μικρό. Να σημειώσω ότι έχει ελαφριά καρδιακή ανεπάρκεια κ φυσιμα από τα 11. Εδώ κ 2 χρόνια δεν έχει περίοδο. Φυσικά από τη πρώτη φορα που καθυστέρησε στο 6μηνο να του έρθει η περιοδος το πήγα στο κτηνιατρο. Κάναμε εξετάσεις αίματος κ υπέρηχο κ ήταν σχετικα καλά. Βρήκε ομωσ Κύστες στη μήτρα. Το σκυλάκι περνούσε οίστρο όμως κ ο τράχηλος της μήτρας ήταν ανοιχτός αποτι μου είπε ο κτηνίατρος όποτε μάλλον είχε κρυφή περίοδο. Πέρασε άλλο ένα 6μηνο κ πάλι ειδα ότι είχε συμπτώματα οίστρου κ το πήγα στο κτηνιατρο. Κάναμε πάλι εξετάσεις κ υπέρηχο πάλι τα ίδια εκτοσ Από τα νεφρά. Είχε κρεατινινη ανεβασμένη στο 1.9 με όριο το 1.8. Ξεκίνησα να τρώει μόνο κονσερβεσ Κ ξηρά για νεφροπαθή σκυλια. Μετά από λίγες μέρες άρχισε να βγάζει πολλά υγρά από το πιπί της. Ήταν σαν τσίσα ομωσ Λευκά όχι κίτρινα, ούτε βλέννα είχε ούτε αίμα αλλά ήταν πολλά. Πάμε πάλι γιατρό, εξετάσεις αιματος, υπέρηχο, πήρε κολπικο υγρό μου είπε δεν έχει πυομητρα αλλά πρέπει να μπει για στείρωση γιατί έχει πολλες πιθανότητες για πυομητρα αφού ο υπέρηχος έδειξε λιγάκι να έχει παχύνει η μήτρα κ να έχει κ κύστες. Φοβήθηκα να το βάλω για χειρουργείο αφού κ καρδιά είχε κ νεφρά. Σε εκείνο το σημείο να πω ότι το πήγα σε 3 γιατρούς πέρα από τον δικό μου που τον εμπιστεύομαι απλά ήθελα κ άλλες γνώμες για σιγουριά κ μου είπαν ακριβώς τα ίδια. Κάναμε κ υπερήχους κ καρδιογράφημα. Ξανακαναμε μετά κρεατινινη κ μάλλον λόγο διατροφής είχε πέσει στο 1.6. Μετά από ένα 6μηνο πάλι τα ίδια με τα υγρά, την πήγα στον δικό μου κτηνιατρο κάναμε υπέρηχο πάλι τα ίδια. Επειδή όμως φοβόμουν τη πηγενα αρκετά συχνά μήπως προλάβουμε κάτι όλο αυτό το διάστημα. Μην τα πολυλογώ πριν 15 μέρες βλέπω να βγάζει αίμα από το πιπί της σε μορφή βλεννας. Τρέχω στον κτηνιατρο μου, οι εξετάσεις αίματος όλες καλές (γενική, κρεατινινη, ουρία κ κάποιες άλλες κ για συκώτι, πάγκρεας) κ πήγα ούρα κ αυτά καλά εκτός από αίμα που υπήρχε. Ο υπέρηχος έδειξε ακριβωσ τα ίδια με πέρυσι δλδ ελάχιςτη πάχυνση της μητρασ. Πήρε κ δείγμα από τα υγρά πάλι με ένα ξυλάκι από τη μήτρα. Κάναμε 15μερη αντιβίωση μήπως τη γλιτώσει. Του λέω θα ξαναέρθω σε 5 μέρες να κάνουμε υπέρηχο μήπως δείξει τπτ κ το προλάβουμε. Εγώ όλα αυτά τα έκανα γτ δεν ήθελα να το βάλω στο χειρουργείο λόγω των προβλημάτων του κ μήπως κ δεν πάθαινε εν τέλη πυομητρα κ ποτε. Αλλά από την άλλη αν το πάθαινε ήθελα να το προλάβω στην αρχή κ να μπει χειρουργείο σε καλή κατάσταση κ όχι αφού θα ήταν χάλια κ καταβεβλημένο. Αν κ ο κτηνίατρος μου επέμενε ότι αν το πάθει δεν θα το προλάβω στην αρχή γτ συμπτώματα θα δείξει αφού έχει αρχίσει η τοξικωση του οργανισμού αλλά εγώ είχα ελπίδες ότι κάτι θα παρατηρήσω στο σκυλί. Την προηγούμενη μέρα από τον υπέρηχο το βλέπω ότι νυστάζει πολύ. Λέω μάλλον κάτι συμβαίνει. Κοιμήθηκε το απόγευμα κ ξύπνησε την άλλη μέρα το πρωί σε μαύρα χάλια. Όλη νυχτα έβγαζε πάλι υγρά σαν τσίσα κ μόνο. Το πήγα το ίδιο πρωί στο γιατρό κάναμε υπέρηχο μου λέει πάλι το ίδιο βλέπω. Το σκυλάκι όμως σε μαύρα χάλια ούτε να σηκωθεί δεν μπορούσε, τα μάτια του ήταν κατακόκκινα κ κλειστά. Στην ψηλάφηση επίσης κανένα πρήξιμο δεν φαινόταν. Κ είναι κ αδύνατο γενικα. Την ώρα εκείνη κ μόνο τότε (γτ αυτες τις μερεσ το είχα με βρακάκι να βλέπω αν βγάλει κτ) εβγαλε πράσινη βλέννα. Το βάλαμε την επόμενη μέρα στο χειρουργείο χωρισ Να κάνουμε πάλι εξετάσεις (οι προηγούμενες ήταν πριν 5 μέρες) αφού μου είπε ο κτηνίατρος ότι δεν έχει νόημα γτ πρέπει οπωσδήποτε να το βάλω χειρουργείο όπως κ να έχει. Το βάλαμε χειρουργείο κ να σας πω ότι η μήτρα του ήταν σαν μια πατάτα κ γεμάτη πύον. Είχε ανοιχτή πυομητρα κ ενώ ο τράχηλος ήταν ανοιχτός δεν έβγαζε το πύον γτ είχε έναν όγκο στη μήτρα κ δεν το άφηνε να βγει ! Μου είπε ήταν θέμα ωρών-ημερών να πεθάνει αν το άφηνα. Πολύ δυσκολο χειρουργείο γτ είχε κ τις κύστες. Τώρα είμαστε στην ανάρρωση κ πηγαίναμε πρωί βράδυ για ορο 3 μέρες. Εξετάσεις μου είπε να κάνουμε σήμερα η τη Δευτέρα να δούμε τα νεφρά. Στείλαμε για βιοψία κ τον όγκο κ περιμένουμε. Δείχνει καλά εκτός του ότι έχει ακράτεια στον ύπνο του μετά το χειρουργείο.
Σορρυ για το μεγάλο ποστ αλλά ήθελα να τα πω όπως έγιναν γτ το συμπέρασμα το δικό μου είναι ότι η πυομητρα είναι μια ΠΑΡΑ πολύ ύπουλη ασθένεια κ όσο κ να θες, όση προσοχή κ να έχεις κ λεφτά να διαθέτεις για γιατρούς να το κοιτάς κάθε τρεις κ λίγο που θα δεις το παραμικρό δεν θα το προλάβεις στο πολύ αρχικό στάδιο. Μπορεί από τη μέρα που θα δείξει συμπτώματα μέσα σε 3 μέρες να φύγει το σκυλάκι! Κ το χειρουργείο της πυομητρας είναι πολύ πιο δυσκολο κ επικίνδυνο από την απλή στείρωση. Άρα θα πρέπει οπωσδήποτε να τα στειρώνουμε όταν είναι μικρά γτ όταν είναι μεγάλα πολύ δύσκολα θα το βάλεις στο χειρουργείο χωρίς να έχει παρουσιάσει πρόβλημα κ με μεγάλο ρίσκο αφού θα έχει κ αλλά θέματα υγείας. Όποτε περιμένεις αν το πάθει που τότε θα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
@ArtyKalf ''Καλησπέρα! Θα σας πω κ εγώ την εμπειρία μου πάνω σε αυτό το θέμα. Έχω ένα κανισακι, 3.5 κιλά κ είναι 14 χρόνων. Εκανα κ εγώ τη βλακεία να μην το στειρώσω όταν ήταν μικρό. Να σημειώσω ότι έχει ελαφριά καρδιακή ανεπάρκεια κ φυσιμα από τα 11.''

Καλημερα, δεν θελω υποδειξω σε κανενα τι θα κανει με το σκυλο του αλλα νομιζω οτι δεν ειναι σωστο να υποδεικνύει μεθοδους και πρακτικες που υποτίθεται οτι προστατευουν την υγεια του σκυλου χωρις να εχει κανει καμμια ερευνα ή να ειναι επιστημονας-ερευνητης απλως συντασσομενος με τις αποψεις των "φιλοζωικων και αδιαβαστων (εμπορων σκυλοτροφων,φαρμακων,κλπ.) κτηνιατρων'' που δεν λενε ή δεν ξερουν τα υπερ και τα κατα της μιας ή της αλλης μεθοδου. Πληροφοριακα υπαρχουν και αλλοι τροποι στειρωσης που ομως ειναι ακριβοτεροι και θελει να εχει ειδικοτητα μαιευτηρα ο κτηνιατρος.
Μπορει ο σκυλος σου να ειχε φυγει πολυ νωριτερα απο τα 14 απο τις επιπτωσεις μιας προωρης υστερεκτομης και οχι στειρωσης οπως νομιζεις.

https://www.sfgate.com/pets/yourwho...truth-about-spaying-and-neutering-2464233.php
https://www.petmd.com/blogs/fullyvetted/2013/feb/to-neuter-or-not-to-neuter-29865
http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0055937

Δικος σου ο σκυλος δικια σου και η αποφαση.
Μην συμβουλευεις ομως εστω και παθητικα αδαείς σκυλοιδιοκτητες.
Χωρις παρεξηγηση αλλα οχι αλλη γενικευση και κουτοι στραβοι στον Αγ. Παντελεημονα.

ArtyKalf

Member
5 Ιουνίου 2018
12
14
@ArtyKalf ''Καλησπέρα! Θα σας πω κ εγώ την εμπειρία μου πάνω σε αυτό το θέμα. Έχω ένα κανισακι, 3.5 κιλά κ είναι 14 χρόνων. Εκανα κ εγώ τη βλακεία να μην το στειρώσω όταν ήταν μικρό. Να σημειώσω ότι έχει ελαφριά καρδιακή ανεπάρκεια κ φυσιμα από τα 11.''

Καλημερα, δεν θελω υποδειξω σε κανενα τι θα κανει με το σκυλο του αλλα νομιζω οτι δεν ειναι σωστο να υποδεικνύει μεθοδους και πρακτικες που υποτίθεται οτι προστατευουν την υγεια του σκυλου χωρις να εχει κανει καμμια ερευνα ή να ειναι επιστημονας-ερευνητης απλως συντασσομενος με τις αποψεις των "φιλοζωικων και αδιαβαστων (εμπορων σκυλοτροφων,φαρμακων,κλπ.) κτηνιατρων'' που δεν λενε ή δεν ξερουν τα υπερ και τα κατα της μιας ή της αλλης μεθοδου. Πληροφοριακα υπαρχουν και αλλοι τροποι στειρωσης που ομως ειναι ακριβοτεροι και θελει να εχει ειδικοτητα μαιευτηρα ο κτηνιατρος.
Μπορει ο σκυλος σου να ειχε φυγει πολυ νωριτερα απο τα 14 απο τις επιπτωσεις μιας προωρης υστερεκτομης και οχι στειρωσης οπως νομιζεις.

https://www.sfgate.com/pets/yourwho...truth-about-spaying-and-neutering-2464233.php
https://www.petmd.com/blogs/fullyvetted/2013/feb/to-neuter-or-not-to-neuter-29865
http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0055937

Δικος σου ο σκυλος δικια σου και η αποφαση.
Μην συμβουλευεις ομως εστω και παθητικα αδαείς σκυλοιδιοκτητες.
Χωρις παρεξηγηση αλλα οχι αλλη γενικευση και κουτοι στραβοι στον Αγ. Παντελεημονα.
Το ποστ λέει για στείρωση σκύλου σε μεγάλη ηλικία. Κ εγραψα την εμπειρία μου με το δικό μου σκυλάκι. Δεν είπα πουθενα για το τρόπο στείρωσης κ ούτε γνωρίζω με ποιο τρόπο έγινε τελικά η στείρωση η με ποιο τρόπο θα γινόταν αν ήταν μικρό. Ειδες πουθενα να υποδεικνύω κάποιο συγκεκριμένο τρόπο στείρωσης;;;; Εγώ δεν το γνωρίζω αυτό αλλά αν εσυ ξέρεις κάτι παραπάνω μπορείς να μας ενημερώσεις κ οσους από μας δεν είμαστε επιστημονες Ερευνητές έτσι ώστε να ξέρουμε κ εμεις.

Last edited:
  • Like
Reactions: stefanosk

ArtyKalf

Member
5 Ιουνίου 2018
12
14
@ArtyKalf said: Εκανα κ εγώ τη βλακεία να μην το στειρώσω όταν ήταν μικρό.

Ετσι ε;
Τον τίτλο του ποστ τον έχεις δει; Που ειδες να λέω για τρόπο στείρωσης που αναφέρεις παραπάνω; Η που ξερεισ Τον τρόπο με τον οποίο θα το στειρώνε ο κτηνίατρος ;
Γράφεις παραπάνω «Πληροφοριακα υπαρχουν και αλλοι τροποι στειρωσης που ομως ειναι ακριβοτεροι και θελει να εχει ειδικοτητα μαιευτηρα ο κτηνιατρος.
Μπορει ο σκυλος σου να ειχε φυγει πολυ νωριτερα απο τα 14 απο τις επιπτωσεις μιας προωρης υστερεκτομης και οχι στειρωσης οπως νομιζεις.»
Που ξέρεις εσυ τι νομίζω εγώ κ τι όχι;
Κ σου ξαναείπα άφου εσυ είσαι επιστήμονας ερευνητής κ ξέρεις παραπάνω να ενημερώσεις κ εμάς τους υπόλοιπους που δεν ξέρουμε τις διάφορες κ τς επιπτώσεις για να προσέχουμε. Αυτό θα ήταν καλιτερο κ αποτελεσματικότερο από το να μου τη λες επειδή εγραψα τι έπαθε ο σκυλάκος μου σε ένα ποστ που λέει για στείρωση κ να πιάνεσαι επειδή είπα αυτή τη λέξη στο σχόλιο μου!

• Like
Reactions: ioanna a