Στείρωση σε αρσενικό σκύλο

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η ΦΟΙΒΟΣ μου έδωσε την αφορμή να ανοίξω ένα πολύ ενδιαφέρον καινούργιο θέμα σχετικά με την στείρωση των αρσενικών σκύλων. Μεταφέρω τις απορίες της από την «Εικονική κυνο-βιβλιοθήκη» για να συζητήσουμε διεξοδικότερα το θέμα.

ΦΟΙΒΟΣ said:
Νομιζα οτι επρεπε να στειρωνουμε τα σκυλια μας... :? Ημουν ετοιμη την επομενη εβδομαδα να τον παω για στειρωση. Αν ομως περιμενω τα αντισυλληπτικα, δεν θα πρεπει να περιμενουμε ενα διαστημα να δοκιμαστουν??

Δηλ εσεις δεν τα εχετε στειρωσει? Ημουν τοσο σιγουρη οτι ηταν το καλυτερο μου μπορουσα να κανω μου δεν το εψαξα. Ο γιατρος μου ειπε οτι καλα ειναι να στειρωθει για να μην παθει καρκινο. Μηπως να ανοιξουμε κανενα καινουριο post να το συζητησουμε ή ολοι ειστε κατα της στειρωσης και δεν υπαρχει λογος?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Που είσαι τόσο καιρό Φοιβούλα? Σε χάσαμε και ανησυχήσαμε! :wink:

Το θέμα έχει πολύ ενδιαφέρον μιας που συνήθως όταν αναφερόμαστε στη στείρωση έχουμε στο μυαλό μας θηλυκά σκυλιά και όχι αρσενικά.

Το δικό μου σκυλί δεν το έχω στειρώσει και για να είμαι ειλικρινής δεν προτίθεμαι να το κάνω.
Εσύ γιατί σκέφτεσαι να τον στειρώσεις? Έχει προβλήματα συμπεριφοράς ή υγείας που να καθιστούν απαραίτητη την στείρωση? Πόσων μηνών είναι? Ο γιατρός σε έχει ενημερώσει σχετικά με την επέμβαση? Θα του κάνει βαζεκτομή (κόψιμο των πόρων που μεταφέρουν το σπέρμα στους όρχεις) ή θα τον ευνουχίσει ( αφαίρεση των όρχεων από το όσχεο)?

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Έκανα μια μικρή κοπάνα, λίγες μέρες. Ετοιμάζομαι για μετακόμιση και έχω γίνει Βεγγος :D

ROTTIE said:
Εσύ γιατί σκέφτεσαι να τον στειρώσεις?
Ξέρεις Rottie γιαυτο ξαφνιάστηκα.... Δεν ξέρω πολλά για τα σκυλιά αλλά αν ένα πράγμα είχα πάντα στο μυαλό μου είναι: αγαπάς τον σκύλο σου?? Στείρωσε τον.!!

ROTTIE said:
Έχει προβλήματα συμπεριφοράς ή υγείας που να καθιστούν απαραίτητη την στείρωση? Πόσων μηνών είναι?
Κανένα πρόβλημα ο Φοιβακος συμπεριφοράς ή υγείας. Είναι 8 μηνών ο γλυκούλης μου.

ROTTIE said:
Ο γιατρός σε έχει ενημερώσει σχετικά με την επέμβαση? Θα του κάνει βαζεκτομή (κόψιμο των πόρων που μεταφέρουν το σπέρμα στους όρχεις) ή θα τον ευνουχίσει ( αφαίρεση των όρχεων από το όσχεο)?
Λοιπόν, το μόνο που έχω συζητήσει με τον γιατρό είναι ότι είναι καλό να τον στειρώσω για να μην έχει διάφορα προβλήματα υγείας με κυριότερο τον καρκίνο. Τώρα όσον αφορά τη διαδικασία δεν γνωρίζω κάτι, αλλά ο ευνουχισμός δεν μου ακούγεται καθόλου καλό? Νομίζω ότι στείρωση σημαίνει βαζεκτομη και όχι ευνουχισμός.

Μου είπε επίσης ότι για τα αρσενικά είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία 10-20 λεπτών που δεν έχει καμιά επιρροή στον χαρακτήρα του σκύλου. Εντέλει, μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Η μόνη (φυσιολογική) διαφορα που εχω δει στο Φοιβακο, μιας και περνάει τον πρώτο οίστρο, ειναι οτι ορμαει σε ολα τα θηλυκά και τρέχουν τα σαλια του =P~ . Το μονο που με ανυσηχει ειναι οτι προσπαθεί να καβαλησει κατι γκόμενες θηρία οταν αυτες δεν θελουν προσπαθουν να τον δαγκωσουν!! :piercing: Εκει φοβάμαι λιγο γιατι ο δικος μου ειναι μια πιτσικολια!!

και αν καμια μερα του κατσει καποια γκομενιτσα, εγω τι θα κανω?? πως θα τα χωρισω??8-[

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Η μόνη (φυσιολογική) διαφορα που εχω δει στο Φοιβακο, μιας και περνάει τον πρώτο οίστρο, ειναι οτι ορμαει σε ολα τα θηλυκά και τρέχουν τα σαλια του
Τα αρσενικα δεν εχουν "οιστρο".
Οποτε μυριζουν θυλικο σε οιστρο- ειναι ετοιμα και αυτα!

Το οτι θα θελει να ζευγαρωσει, δεν σταματαει με μια βαζεκτομη. Μονο η ικανοτητα τεκνοποιησης εμπερεαζεται.
Αν θες να μην κυνηγαει πια θυλικες- ισως βοηθησει μια εκπαιδευση- αλλιως μενει μονο ο ευνουχισμος σαν λυση.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ο μικρός είναι πια έφηβος και είναι απόλυτα φυσιολογικό να παίρνει από πίσω τις θηλυκές που βρίσκονται σε οίστρο. Αυτό δεν είναι αιτία για στείρωση όμως!

Η βαζεκτομή, όπως πολύ σωστά έγραψε η FrenchieFan δεν θα εξαλείψει αυτή την συμπεριφορά. Η επέμβαση αυτή δεν επηρεάζει την συμπεριφορά του σκύλου, οπότε ο Φοιβάκος θα συνεχίζει να ενδιαφέρεται για το ζευγάρωμα.

Η μοναδική λύση για να σταματήσει να ενδιαφέρεται για τις γυναίκες είναι να τον ευνουχίσεις. Σε αυτή την περίπτωση, όπως σου έγραψα, αφαιρούνται οι όρχεις από το όσχεο και η επέμβαση γίνεται με ολική αναισθησία.
Ο ευνουχισμός επιλέγεται ως έσχατη λύση (διότι επηρεάζει την συμπεριφορά του ζώου) συνήθως σε δύο περιπτώσεις.

1. Σε σκύλους που έχουν αναπτύξει καρκίνο στους όρχεις
2. Για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβληματικών συμπεριφορών που έχουν να κάνουν με υπερσεξουαλικότητα που επιμένει και μετά την εφηβεία, με την επιθετικότητα και με την τάση φυγής από το σπίτι.

Ο μικρός έχει μια απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά. Έτσι όπως περιγράφεις την κατάσταση δεν βρίσκω κανένα λόγο να υποβάλεις το σκυλί σε ταλαιπωρία. :wink:

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
FrenchieFan said:
Τα αρσενικα δεν εχουν "οιστρο".
Οποτε μυριζουν θυλικο σε οιστρο- ειναι ετοιμα και αυτα!
Δεν το ειχα ξανακουσει ποτε!!! :shock:

ROTTIE said:
2. Για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβληματικών συμπεριφορών που έχουν να κάνουν με υπερσεξουαλικότητα που επιμένει και μετά την εφηβεία, με την επιθετικότητα και με την τάση φυγής από το σπίτι.

Δηλ αυτη η συμπεριφορα ειναι μονο στην εφηβεια?? Δηλ οτι προβλημα και να παρουσιαστει μπορω να του κανω ευνουχισμο αργοτερα. Αν συνεχισει αυτη η συμπεριφορα το κανει και ολα ενταξει? Αν αναπτυξει καρκινο το ιδιο?

Παντως καποια στιγμη που περιμενα εξω απο τον κτηνιατρο, καποιου σκυλος ηταν μεσα για εξεταση και του ελέγε οτι εχει καρκινο. Αν λεει ειχε κανει στειρωση δεν θα ειχε κανενα προβλημα... Ετσι ειχε ξεκινησει ολη η κουβεντα για τη στειρωση.

Και κατι τελευταιο. Δηλ οταν οι γιατροι λενε στειρωση εννοουν ευνουχισμο? Υπαρχει δηλ περιπτωση να παει για στειρωση και να φυγει ευνουχισμενος???? :shock: ](*,) Κοιτα πως γλυτωσα το κακο, στο τσαφφ!! :D

Και να φανταστειτε οτι θα εκανα την επεμβαση με κινδυνο της ζωης του Φοιβου. Καναμε προσφατα καθαρισμο στα αυτια και παρουσιασε ταχυκαρδιες κατα την ηρεμιση. Αρα περιμενα να μελετησει ο γιατρος το καρδιογραφημα και να προχωρησουμε σε ναρκωση για τη στειρωση.

Απο ενα link Rottie σε τυχαια για σενα χρονικη στιγμη, γλυτωσαμε πολυ ταλαιπωρια.... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ =D>

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ΦΟΙΒΟΣ said:
Δηλ αυτη η συμπεριφορα ειναι μονο στην εφηβεια?? Δηλ οτι προβλημα και να παρουσιαστει μπορω να του κανω ευνουχισμο αργοτερα. Αν συνεχισει αυτη η συμπεριφορα το κανει και ολα ενταξει? Αν αναπτυξει καρκινο το ιδιο?
ΦΟΙΒΟΣ στα νεαρά αρσενικά συμβαίνει μια έκρηξη στη παραγωγή ορμονών την περίοδο της εφηβείας και σαν αποτέλεσμα το σκυλί έχει υπερβολικές σεξουαλικές τάσεις. Αυτή η συμπεριφορά εκδηλώνεται με «καβαλημα» άψυχων αντικειμένων, ποδιών ανθρώπων και τάση φυγής από το σπίτι για να βρουν σκύλες και αποδεικνύεται περαστική.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Ένα αγόρι στην εφηβεία έχει μονίμως το μυαλό του στον ποδόγυρο! :wink:

Αν αυτό συνεχίσει και μετά την εφηβεία οι λόγοι είναι συνήθων άλλοι. Ρίξε μια ματιά εδώ:
http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=795

Όσον αφορά τον καρκίνο.
Αν ένας σκύλος αναπτύξει καρκίνο στους όρχεις, ο ευνουχισμός κρίνεται απαραίτητος. Αλλά σαν θεραπεία και όχι σαν επέμβαση πρόληψης του καρκίνου.
Ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών ενδέχεται να εμφανίσει καρκίνο στον αδένα του προστάτη. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να κάνουν ριζική προστατεκτομή στην εφηβεία τους για να εξαλείψουν τον κίνδυνο να τους εμφανιστεί καρκίνος του προστάτη στα 80 τους! :shock:

ΦΟΙΒΟΣ said:
Και κάτι τελευταίο. Δηλ όταν οι γιατροι λενε στειρωση εννοουν ευνουχισμο? Υπαρχει δηλ περιπτωση να παει για στειρωση και να φυγει ευνουχισμενος???? Κοιτα πως γλυτωσα το κακο, στο τσαφφ!!
Δεν ξέρω ποια μέθοδο στείρωσης θα επέλεγε να κάνει ο κτηνίατρος στον Φοιβάκο. Εάν κάποια στιγμή αποφασίσεις να τον στειρώσεις, φρόντισε να συζητήσεις διεξοδικά το θέμα με το γιατρό για να ενημερωθείς για τα υπέρ και τα κατά της κάθε μεθόδου. :wink:

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Στείρωση = ευνουχισμός.

Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο ώφελος της στείρωσης στα αρσενικά είναι ότι μειώνονται οι πιθανότητες να τους επιτεθεί άλλος αρσενικός σκύλος και ότι αν γίνει σε μικρή ηλικία μειώνονται οι πιθανότητες να αναπτύξουν επιθετικότητα προς άλλους αρσενικούς.

Το κακό είναι ότι μερικά αρσενικά μπερδεύουν τους στειρωμένους ομόφυλους τους για θυληκά και τους παρενοχλούν σεξουαλικά. :lol:

Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Πέστε τα..., βρε παιδιά !!!!

.

Εγώ παιδιά μου, ποτέ δεν θεώρησα την στείρωση, σαν λύση... σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Το θεωρώ τραγικό..., επειδή το σκυλί μου, έχει, απολύτως φυσιολογικά, ορμές... και τις εκδηλώνει όπως είναι φυσικό..., να λύσω το πρόβλημα, στειρώνοντάς το... :roll:

Εάν δεν μπορώ να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση, ας μην έχω σκυλί !!!

Πως το καταλαβαίνουν δηλαδή, δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω... :roll:

Ή το άλλο πάλι...

Έχει περίοδο..., λένε για τα θηλυκά, θα του κάνω στείρωση και θα λύσω το πρόβλημα...

Για μένα αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης, είναι καθαρή παραβίαση των δικαιωμάτων του ζώου και λυπάμαι πολύ, που γίνεται πολύ τακτικά και από άτομα, που είναι ζωόφιλοι...

Για το συγκεκριμένο θέμα, έχω επανηλημένα διαφωνήσει με πολύ κόσμο...
και έχω και παρεξηγηθεί μάλιστα !!!! :cry:

.

• Like
Reactions: stefanosk

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Παιδιά νομίζω ότι ξεχνάτε τον κυριώτερο λόγω της στείρωσης που είναι ο έλεγχος των γεννήσεων.

Για μένα η στείρωση είναι πρώτα από όλα μια πράξη ευθύνης ώστε να διασφαλίσουμε ότι από τα ζώα μας θηλυκά ή αρσενικά δεν θα υπάρξουν ανεπιθύμητες ή ανεξέλεγκτες γέννες.

Συμφωνώ ότι αυτό είναι παρέμβαση στη φύση του ζώου άλλα το ίδιο μπορούμε να πούμε σε ένα βαθμό και για τον τρόπο ζωής των κατοικιδίων μας.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ....
Sorry κιόλας αλλά:
-καθαρισμός αυτιών με ηρέμηση και παρακολούθηση καρδιογράφου για...την ηρέμηση?
-πρόταση για στείρωση αρσενικού για την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ καρκίνου? Κάντου ευθανασία, γλυτώνεις την πιθανότητα να πεθάνει από κάτι άλλο... :D

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ:
- Ο σκύλος υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καβαλάει θηλύκά και μετά τον ευνουχισμό. Μπορεί να καβαλάει και αρσενικά, το καβάλημα ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ σ'αυτήν την ηλικία δεν είναι μόνο για αναπαραγωγή.
-Επίσης τσακώνεται σχεδόν το ίδιο.
-Δεν είναι καθόλου απλή διαδικασία, το αίμα τρέχει ποτάμι για μέρες, είναι ότι χειρότερο έχω δει με τα μάτια μου εκτός τραυμάτων από σκυλοκαβγά, και σημειωτέον η επέμβαση έγινε στο πανεπιστήμιο από καθηγητή.
-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; Κάτω τα χέρια από τον σκύλαρο!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΓΕΝΙΚΑ:
- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, AN ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. Δηλαδή αν έχουμε πολλά σκυλιά και δεν μπορούμε να χωρίσουμε το σπίτι μας σε τμήματα...όχι επειδή ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ να χωρίσουμε για μια εβδομάδα 2 σκυλάκια να τα πετσοκόβουμε, ή επειδή δεν μπορούμε στην βόλτα να συγκρατήσουμε την κατάσταση. Επίσης σε σκυλιά ακατάλληλα για αναπαραγωγή, ΚΑΙ ΜΟΝΟ αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη προς τον ιδιοκτήτη, πχ δυσπλασία και ο ιδιοκτήτης θέλει να το ζευγαρώσει.

-ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

-Σχετικά με την φύση του σκύλου, είναι γνωστό ελπίζω στους περισσότερους εδώ ότι η φύση του είναι ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΝΝΑΕΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΑΕΙ, τουλάχιστον ανεξέλεγκτα. Είναι η φύση του όμως και δικαίωμά του, και εδώ συμφωνώ με την Morgan, να ρέουν οι x ορμόνες στον οργανισμό του, και όχι όποιες αποφασίσουμε εμείς... επειδή λερώνει το χαλί μας.

• Like
Reactions: stefanosk

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Κάποτε είχα διαβάσει ένα συγκριτικό τεστ, νομίζω στην ΚΥΝΟΛΟΓΙΑ, και έγραφε μια σελίδα παρενέργειες στην στείρωση του αρσενικού σκύλου, ενώ έγραφε 2-3 σειρές σαν παρενέργειες για την στείρωση στα θυληκά.

Αντιθέτως, τα θετικά ήταν αντίστροφα, και το τελικό συμπέρασμα ήταν να μην στειρώνουμε τα αρσενικά (εκτός και αν το προστάζουν λόγοι υγείας) αλλά τα θηλυκά.

Ως σκυλοπατέρας θηλυκών σκυλιών, έχω σεξουαλικά προβληματα 2 φορές τον χρόνο, για 20 μέρες περίπου.

Εφ όσον δεν σκοπεύει κάποιος να ζευγαρώσει την σκύλα του, θεωρώ θετικό να την στειρώνει μετά την δεύτερη περίοδο εφ όσον μιλάμε για σκυλίτσα ράτσας. Στην εφηβεία της η θηλυκιά αναπτύσεται σωματικά ραγδαία αμέσως μετά την πρώτη περίοδο, και την δεύτερη. Εαν μιλάμε για κάποια ημίαιμη σκυλίτσα, η στείρωση μπορεί να γίνει και πριν την πρώτη περίοδο, διότι δεν σε νοιάζει αν θα μεγαλώσει η κεφάλα της όσο περιμένεις από την ράτσα της.

Τα αρσενικά δεν έχουν καμμία πραγματική σεξουαλική ανάγκη όσο δεν υπάρχει τριγύρω κάποια θηλυκιά που ζητάει... Όταν όμως μυριστούν κάποια θηλυκιά, τρελαίνονται, τσακώνονται μεταξύ τους κλπ.

Αντίθετα με τους σκύλους, οι γάτοι θέλουν οπωσδήποτε στείρωση!!!
Οι γάτοι βιάζουν και βιάζονται από άλλους αρσενικούς, όσο είναι αστείρωτοι, και κινδυνεύουν από "γατοaids".
Η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά των αρσενικών γάτων είναι απόλυτα φυσιολογική, διότι έτσι υποτάσεται ο πιο αδύνατος, και ο κολόμπος αποκτάει προτεραιότητα στα θηλυκά...

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
denis said:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ....
Denis εχεις δικαιο. Οταν πρωτομπηκα στο forum, ημουν παντελος ασχετη. Ανοιγα topic για καθε βλακεία. (ο Φοιβος κανει εμετο, ο Φοιβος εχει κατι μαυρα στιγματα κτλ). Καποια στιγμη ενιωσα λιγο περισσοτερη εμπιστοσυνη στο γιατρο μου, μιας και ειναι ο καλυτερος στην περιοχη. Σταματησα λοιπον να σας πρηζω για το καθετι. Απ'οτι καταλαβα όμως μαλλον δεν τη γλυτωνετε.... Κουραστηκα με τα θεματα υγειας... και να μην εχω καποιον διπλα μου (στον περιγυρο μου) να με συμβουλευει σωστα :x

denis said:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ
Δεν εχω κανενα προβλημα με το Φοιβακι. Καθε αλλο παρα επιθετικος ειναι, δεν καβαλαει ποδια και αντικειμενα, παρα μονο σκυλες. Ολα καλα. Το ξαναλεω: Μου ειπε οτι ηταν για προληπτικους λογους.

Συμφωνουμε ολοι δηλ στο "Κάτω τα χέρια από τον σκύλαρο! "

Τέλος για μη χαλασω το topic, θα αναφερω εν συντομια την περιπετεια με τα αυτια. Πηγα να κανω καθαρισμο γιατι η ωττιτιδα ειχε προχωρισει στο εσωτερικο. Ακουσε κατι περιεργο στην καρδια (σαν να εχανε ενα χτυπο). περιμενα αρκετο διαστημα ενημερωσε καρδιολογο και μιλησε το πανεπιστημιο στη Θεσσαλονικη. Ολοι ειπαν οτι για ηρεμιση δεν υπαρχει προβλημα, για ναρκωση πρεπει να το ξαναδουνε. Οταν εκανα τον καθαρισμο, με την πιο ελαφρα ηρεμιση, η βοηθος εκανε τον καθαρισμο, ο γιατρος ηταν με το στηθοσκοπιο, και το ηλεκτροκαδιογραφημα εκτυπωνοταν. Σε καποιοα στιγμη αρχισε τις ταχυκαρδιες, επικρατησε ενας πανικος, αλλα ο Φοιβος επανηλθε στα κανονικα. Τωρα ειμαι στη φαση που πρεπει να μελετησουν το ηλεκροκαρδιογραφημα διαφοροι γιατροι... Πρεπει να ξερω αν μπορω να του κανω ναρκωση γιατι δεν ξερεις τι μπορει να τυχει... Αυτη ειναι η ιστορια με την καρδια...

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Skylos said:
Στείρωση = ευνουχισμός.

Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο ώφελος της στείρωσης στα αρσενικά είναι ότι μειώνονται οι πιθανότητες να τους επιτεθεί άλλος αρσενικός σκύλος και ότι αν γίνει σε μικρή ηλικία μειώνονται οι πιθανότητες να αναπτύξουν επιθετικότητα προς άλλους αρσενικούς.

Το κακό είναι ότι μερικά αρσενικά μπερδεύουν τους στειρωμένους ομόφυλους τους για θυληκά και τους παρενοχλούν σεξουαλικά. :lol:
Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω.

Στείρωσα (ευνούχισα) το αρσενικό σκυλί μου (6-7 ετών περίπου τώρα) πριν από 2 χρόνια ελπίζοντας ότι θα αλλάξει έστω και λίγο η συμπεριφορά του(θέλει να τσακώνεται με άλλα μεγαλόσωμα αρσενικά το χρυσό μου!). Η επέμβαση ήταν πολύ απλή, κράτησε λιγότερο από ώρα (μαζί με την προνάρκωση κτλ). Εγινε 1 μικρή τομή σε κάθε όρχι και αφαιρέθηκε το εσωτερικό (1 ράμμα σε κάθε μπαλάκι). Το αίμα δεν έτρεχε ποτάμι!! υπήρξαν 2-3 σταγόνες αίματος λίγες ώρες μετά την επέμβαση. Δεν έγλυφε την περιοχή δεν έδειχνε να πονάει και δεν δείχνει να έχει καταλάβει ότι πλέον κάτι του λείπει ίσως γιατί το δέρμα "μάζεψε" σταδιακά τους επόμενους μήνες.
Ο ίδιος δεν άλλαξε ουσιαστικά συμπεριφορά αλλά γλιτώνουμε πολλούς καυγάδες γιατί τα άλλα αρσενικά μάλλον τον περνάνε για τρελή γκόμενα που τους βρίζει, και δεν του δίνουν πλέον σημασία ενώ παλιότερα με το πρώτο γκκρρ του δικού μου ξεκίναγε ο καβγάς...

Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Το καταλαβαίνω...

Το πρόβλημα με τους καυγάδες... το καταλαβαίνω, αλλά και πάλι, θεωρώ ότο έχουμε υποχρέωση, όταν αποφασίζουμε να πάρουμε ένα αρσενικό σκυλί, ότι θα πρέπει να το έχουμε στο έλεγχό μας... συνεχώς, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους προβλήματα...

Επίσης, το ίδιο θεωρώ ότι είμασθε υποχρεωμένοι να κάνουμε και στην περίπτωση που έχουμε θηλυκό, ώστε να αποφεύγουμε τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και κατ΄ επέκταση να έχουμε έλεγχο των γεννήσεων...

Δεν νομίζω, ότι είναι τόσο δύσκολο, για δύο εβδομάδες το χρόνο, να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του σκυλιού μας, γιατί δεν είναι παραπάνω από δύο εβδομάδες το χρόνο, το διάστημα κατά το οποίο η σκύλα είναι σε οίστρο και επομένως είναι και δεκτική...

Για τα αδέσποτα σκυλιά, καθώς και για τα σκυλιά τα οποία ζουν σε κυνοκωμεία, καθώς και για όσα έχουν προβλήματα υγείας, δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή, από το να καταφύγουμε στη στείρωση...

Όμως αυτό..., δεν θα πει, ότι και πάλι δεν παραβιάζονται τα δικαιώματα των ζώων..., αλλά αναγκαστικά δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο...

Δεν συμφωνώ με την φίλη, που ανέφερε παραπάνω..., ότι παραβιάζουμε την φύση τους, επειδή τα έχουμε πάρει κοντά μας..., για τον απλούστατο λόγο, ότι κοντά μας δέχονται και τα ίδια να είναι και γνωρίζουμε καλά, ότι μόνο κοντά μας είναι πραγματικά ευτυχισμένα...

Εάν όμως, θεωρήσουμε παραβίαση της φύσης και την δική μας διαβίωση, μέσα στις πόλεις..., οι οποίες έχουν δυστυχώς γίνει αφόρητες... και για εμάς τους ίδιους, τότε σε ένα βαθμό μπορώ να το δεχθώ, αλλά αφού δεν έχουμε άλλη δυνατότητα επιλογής, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε ???

Σε καμμία όμως περίπτωση, δεν θεωρώ ότι αυτό..., είναι το ίδιο με την στείρωση.
.

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Ασχετα με τα θεματα συμπεριφορας ακουσα οτι στα επιληπτικα σκυλια κανει καλο η στειρωση μειωνοντας τις κρισεις, αφου μπορει να δημιουργηθει κριση και επειδη ''τρελαινονται'' οι ορμονες του μοιριζοντας καποιο θυληκο σε οιστρο κλπ κλπ. :roll: Τι λετε εσεις γι'αυτο? :?

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Kατω τα χερια απο τα α@#$@#α του Φοιβου!!!!!!

Δεν υπαρχει λογος στειρωσης εφοσον το σκυλακι ειναι υπο ελεγχο

και βγαινει βολτα με το λουρι του!!! :wink:

Πρωτη φορα ακουσα τετοια χαζομαρα περι καρκινου αν δεν στειρωθει!!!

Τοτε ολοι οι επιβητορες θα πεθανουν απο αυτο! :evil: :evil: :evil:

Σοβαρολογει; :evil:

Μηπως ''ψαχνεται'' να χειρουργει καθε μερα; :evil:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
MANOY said:
Ασχετα με τα θεματα συμπεριφορας ακουσα οτι στα επιληπτικα σκυλια κανει καλο η στειρωση μειωνοντας τις κρισεις
Η στείρωση όντως βοηθάει στην αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς επιληψίας.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ναι, ως μείωση στρεσσογονου παράγοντα.

"In regard to breeding, because physiological changes such as hormonal fluctuations in a bitch during her seasonal cycle or during pregnancy, or stress in the male during mating may bring on episodes of seizure activity, spaying and neutering of epileptic dogs is recommended."

http://www.labbies.com/epilepsy.htm

Κατά τα άλλα, όσον αφορά τον συσχετισμό των ορμονών με την επιληψία και το πόσο θα ήταν αποτελεσματική η στείρωση, διάβασα το εξής ενδιαφέρον:

"Neutering female dogs (particularly those showing increased seizure activity associated with the reproductive cycle) may be beneficial. In contrast, androgens (male sex hormones) appear to have little effect. However it is clear that there is scope for further research into the hormonal influence on seizures in domestic pets."

http://www.canineepilepsy.co.uk/Research/hormone.htm