Στείρωση σε αρσενικό σκύλο

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
49
Ν.ΜΑΚΡΗ
ΜΑΚΗΣ said:
στείρωση

το φάρμακο δια πάσα νόσο
συγνωμη βρε παιδια,αλλα οσα λεω για την στειρωση - ευνουχισμο δεν τα εχω βγαλει απο το μυαλο μου(και σιγουρα δεν ειναι το φαρμακο δια πάσα νοσο) απλα τοσα χρονια που εχω ζωα αυτα ειχα διαβασει και αυτα ειχα μαθει για την στειρωση και αυτα μου ελεγαν και οι κτηνιατροι,δεν εγραφαν πουθενα για ''παρενεργειες''στα ζωα παρα μονο για την παχυσαρκια που αντιμετωπιζεται.δεν πιστευω να αμφισβητοι κανεις για το οτι θελω το καλυτερο για την υγεια τους...απλα αυτα εχω μαθει. :oops:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Alexandra said:
Ο άλλος ο δόλιος προσαρμοζόταν, ο Λέων του χίμαγε να τον ξεσκίσει, και είχα κάνει το σπίτι γκρίζες ζώνες.
εφοσον ο ενας προσαρμοζοταν,δεν υπηρχε περιπτωση να "ξεσκιστουν"...επρεπε να τους αφησεις μαζι να βγαλουνε τα ματια τους δυο λεπτα και ο αλλος θα υποχωρουσε και τελος :wink:

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
49
Ν.ΜΑΚΡΗ
xrisida said:
aggeliki1 said:
το οτι μετα μπορει να παχυνουν το εχω ακουσει αλλα ποτε δεν το εχω δει με τα δικα μου,ισχυει μονο για τα αρσενικα ή μιλας γενικα,γιατι πιστευω με σωστη διατροφη και ασκηση δεν ειναι προβλημα αυτο.
ο μεταβολισμός επιβραδύνεται και στα 2 φύλα. αλλά με σωστή διατροφή και καθημερινή άσκηση αυτο ελέγχεται.

κάτι που με έχει μπερδέψει αρκετά όσο αφορα τα μειονεκτήματα / προτερήματα τησ στείρωσης / ευνουχισμού κτλ κτλ είναι αυτό:

Teske E, Nann EC, van Dijk EM, van Garderen E, Schalken JA (2002). "Canine prostate carcinoma: epidemiological evidence of an increased risk in castrated dogs.". Mol Cell Endocrinol. 197 (1-2): 251-255.

όπως και αυτό

Sorenmo KU, Goldschmidt M, Shofer F, Ferrocone J (2003). "Immunohistochemical characterization of canine prostatic carcinoma and correlation with castration status and castration time". Vet Comparative Oncology. 1 (1): 48-56.
:? :? εχεις περισσοτερες πληροφοριες για αυτα?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
aggeliki1 said:
ΜΑΚΗΣ said:
στείρωση

το φάρμακο δια πάσα νόσο
συγνωμη βρε παιδια,αλλα οσα λεω για την στειρωση - ευνουχισμο δεν τα εχω βγαλει απο το μυαλο μου(και σιγουρα δεν ειναι το φαρμακο δια πάσα νοσο) απλα τοσα χρονια που εχω ζωα αυτα ειχα διαβασει και αυτα ειχα μαθει για την στειρωση και αυτα μου ελεγαν και οι κτηνιατροι,δεν εγραφαν πουθενα για ''παρενεργειες''στα ζωα παρα μονο για την παχυσαρκια που αντιμετωπιζεται.δεν πιστευω να αμφισβητοι κανεις για το οτι θελω το καλυτερο για την υγεια τους...απλα αυτα εχω μαθει. :oops:
καλα,εαν το λενε οι κτηνιατροι :lol:

δηλαδη εσυ θεωρεις,με το χερι στο μυαλο,οτι εαν αφαιρεσεις τοσο σημαντικες ορμονες ,δεν υπαρχει κανενα αντικτυπο?
οι γυναικες που κανουν υστερεκτομη,ΓΙΑΤΙ ξεκινουν αγωγη με ορμονες και κανουν τακτικο ελεγχο?
και στο φιναλε,ειναι δυνατον να στειρωνουμε τους σκυλους για να τους ελεγχουμε? ειναι δυνατον να τους στειρωνουμε για να τους εχουμε περισσοτερο καιρο κοντα μας?

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
49
Ν.ΜΑΚΡΗ
galazio said:
aggeliki1 said:
ΜΑΚΗΣ said:
στείρωση

το φάρμακο δια πάσα νόσο
καλα,εαν το λενε οι κτηνιατροι :lol:

δηλαδη εσυ θεωρεις,με το χερι στο μυαλο,οτι εαν αφαιρεσεις τοσο σημαντικες ορμονες ,δεν υπαρχει κανενα αντικτυπο??

ρε παιδια,αυτο ζηταω να μου πειτε ,ποια ειναι το αντικτυπο,εκτος απο την παχυσαρκια.οπως διαβαζω για την στειρωση οτι εχει 1,2,3 καλα θελω να μου πειτε και τα κατα,επειδη εκτος απο το παχος που εχω διαβασει δεν εχω διαβασει για κατι αλλο,για να ξερω και εγω.ευχαριστω

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Γνωρίζω σκύλο μπόξερ αρσενικό πάρα πολύ καλά, από κουτάβι, και ξέρω απ'έξω τον χαρακτήρα του, σαν να ήταν δικός μου.

ο σκύλος αυτός στειρώθηκε ορχεκτομή και αφαιρεση προστάτη στα 8 ...

Είναι 11 χρονών ...

Τσακώνεται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ
Κυνηγάει θηλυκιές
ΖΕΥΓΑΡΩΝΕΙ (καβαλάει δλδ) την θηλυκιά όταν είναι στις μέρες τις (όχι για παιχνίδι ούτε κυριαρχία κλπ)

xristina 19

New Member
16 Οκτωβρίου 2010
1
0
συγγνώμη και όλας αλλα για σένα ποια είναι η καλύτερη λύσει να βάλεις το σκυλί σου να κάνει γεννα? μετά τα σκυλάκια που θα γεννηθούν δεν τα σκέφτεσαι καθόλου....βλέπουμε ότι δεν είναι πολλή αυτή που αγαπάνε τα ζώα ......τι θα γίνουν αυτά τα καημένα ? πολλές φιλοζωικές παρακαλάνε πολλά άτομα και ζητάνε λίγη βοήθεια να δοθούν αυτές οι ψυχούλες....για αυτό μην τρελαινόμαστε μπορεί να μην είναι και το καλύτερο η στείρωση αλλα μην τα θέλουμε όλα δικά μας...ας σκεφτούμε και αλλα πέρα από τι μας συμφέρει για εμάς και το σκυλί μας....οι σκύλοι και η gates αναπαράγονται από "ανστικτο" και όχι για ευχαρίστηση η από ερωτα "γιαυτο" και δεν πρέπει να συμβάλουμε στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των ζωων......

Last edited by a moderator:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
xristina 19, καλώς ήρθες στο φόρουμ, αλλά...
α) Πέρνα πρώτα από τα νέα μέλη, να μας συστηθείς και να σε καλωσορίσουν όλοι
β) Τα greeklish απαγορεύονται
γ) Δεν ξέρω σε ποιόν ήθελες να απαντήσεις, αλλά αυτό το θέμα είναι ανενεργό για πάνω από 2 χρόνια :)

A+D

Active Member
1 Μαϊου 2010
26
1
Δεν θεωρώ ότι η στείρωση προσβάλλει τα δικαιωματα των ζώων. Αν δεν θέλαμε να προσβάλουμε τα δικαιώματα των σκύλων μας, καλά θα κάναμε να μην τα είχαμε στις πόλεις αλλά ελεύθερα στα βουνά και τη φύση όπου και ανήκουν. Από τη στιγμή που συμβιώνουν μαζί μας στην πόλη, πρέπει να γίνεται το καλύτερο δυνατό για την ομαλή συμβίωση μαζί μας. Καλώς ή κακώς οι αγέλες τους τώρα είμαστε εμείς.

Εγώ προσωπικά έχω αγανακτήσει με τις ανεξέλεγκτες στύσεις του σκύλου μου, που εκδηλώνονται μέσα στο σπίτι. Πλέον επειδή κοντεύει την ενηλικίωση, τελειώνει κανονικά πάνω στα χαλιά και το κρεβάτι και βρωμάει όλο το δωμάτιο. Ήδη έχω πάει κουβέρτα στο καθαριστήριο εξαιτίας αυτού. Νομίζω ότι θα σωθεί η κατάσταση μόλις σταματήσει να έχει σεξουαλική συμπεριφορά. Και από τη στιγμή που δεν πρόκειται να τον βλάψει, γιατί να μην το κάνω; Μόνο την ησυχία μας θα βρούμε και ο Δαρείος και εμείς.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Εγώ προσωπικά έχω αγανακτήσει με τις ανεξέλεγκτες στύσεις του σκύλου μου, που εκδηλώνονται μέσα στο σπίτι. Πλέον επειδή κοντεύει την ενηλικίωση, τελειώνει κανονικά πάνω στα χαλιά και το κρεβάτι και βρωμάει όλο το δωμάτιο. Ήδη έχω πάει κουβέρτα στο καθαριστήριο εξαιτίας αυτού. Νομίζω ότι θα σωθεί η κατάσταση μόλις σταματήσει να έχει σεξουαλική συμπεριφορά. Και από τη στιγμή που δεν πρόκειται να τον βλάψει, γιατί να μην το κάνω; Μόνο την ησυχία μας θα βρούμε και ο Δαρείος και εμείς.
Ποιος νομίζεις οτι ευθυνεται γι αυτή την κατασταση?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
το αν η στείρωση προσβάλει τα δικαιώματα των ζώων είναι φιλοσοφικό θέμα και οι απόψεις ,λογικό είναι, να διίστανται

για χάρη της συζήτησης ,αναφορικά στον συνεχή αυνανισμό του αρσενικού σκύλου σου να σε ενημερώσω ,όπως και τους επόμενους που μπορεί να διαβάσουν το θέμα, ότι αν του είχες διορθώσει αυτή τη συμπεριφορά απο την αρχή και με τον σωστό τρόπο τώρα δεν θα είχες αυτό το πρόβλημα
όπως "τελειώνει" όπου νά ναι θα μπορούσε κάλλιστα να κατουράει ή απλά να μαρκάρει όπου να ναι-εκεί τι θα έκανες? θα του φόραγες καθετήρα και σακουλίτσα ? :D :D :D

ειδικά για τον αρσενικό ,το να του επιβάλεις να μην αυνανίζεται είναι τελείως προβλεπόμενο και έχει πάντα επιτυχία-τουλάχιστον στο πλαίσιο των σκύλων που είχα και με όσους το έχω συζητήσει που είχαν αρσενικά

Η στείρωση είναι μιά κάποια λύσις....(παλι ποιητική βραδιά θα έχουμε...:lol: ) αλλά και η αναισθησία και η χειρουργική επέμβαση είναι σίγουρα επιβαρυντικές για κάθε ζωντανό οργανισμό
ζυγίζουμε και αξιολογούμε αναλόγως κάθε φορά
Τα αρσενικά είναι πιο ευκολοδιαχείριστα στο θέμα ανεπιθύμητης αναπαραγωγής

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
τελειώνει κανονικά πάνω στα χαλιά και το κρεβάτι και βρωμάει όλο το δωμάτιο.
:rolleyes: εννοεις οτι εκξπερματωνει ? δεν νομιζω :cool: κατι αλλο συμβαινει

η στυση μπορει να οφειλεται σε διαφορους λογους και οχι γιατι εχει σεξουαλικες ορεξεις ,ουτε βλεπει ονειρα "καυτα" με αποτελεσμα το πλυσιμο στο χερι :D

ορεξη για ζευγαρωμα εχει ενας σκυλος μονο οταν εχει μυρισει σκυλα που ειναι σε οιστρο και μαλιστα στις γονιμες της μερες ,οι σκυλοι δεν ειναι σαν τους ανθρωπους

οσο αναφορα τα υγρα που μυριζουν καλο θα ηταν να ξεκινησεις απο το κτηνιατρο ,να παρει δειγμα των εκρισεων και να το στειλει για καλιεργεια

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
ορεξη για ζευγαρωμα εχει ενας σκυλος μονο οταν εχει μυρισει σκυλα που ειναι σε οιστρο και μαλιστα στις γονιμες της μερες ,οι σκυλοι δεν ειναι σαν τους ανθρωπους
O δικος μου εκει που κοιμαται , ξυπνα με στυση και αρχιζει να ''σπρωχνει'' τον αερα με μεγαλη μανια ενω καποιες φορες , ολο αυτο τελειωνει με υγρα απο το πεος του (ο σκυλος ακινητοποιημενος μετα , λες και εχει εκσπερματωσει) ...αυτο τι ειναι ? :) .Να σημειωσω πως δεν τριβεται ποτε σε κανεναν ανθρωπο (τα κοψαμε αυτα οταν ηταν μικρος) ...

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
μπορει ο σκυλος να βιωνει ονειρο με ανγχος με στρες με βια κλπ 'η μπορει να βιωνει οτι βγαζει κυριαρχια σε αλλο σκυλο ή μπορει να βλεπει στον υπνο του σκυλα σε οιστρο και να τον εξιταρει
αλλα σε καμια περπτωση αυτο που βλεπεις δεν ειναι πραγματικη στυση και εκσπερματωση

να παω τωρα στη φαση στυσης παργματικου σεξουαλικου ενδιαφεροτος ,πρεπει οπωσδηποτε να υπαρχει σκυλα σε οιστρο και για το 90% των επιβητορων για να πραγματοποιησουν την επιβαση πρεπει η σκυλα αυτη που ειναι σε οιστρο να ειναι και στις πραγματικα γονιμες μερες αλλιως επιβαση δεν γινεται ,μπορει να πηγαινουν να γλυφουν τη σκυλα να κανουν ψευτοπροσπαθειες να ανεβουν πανω τους αλλα επιβαση τελικα δεν γινεται

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
αλλα σε καμια περπτωση αυτο που βλεπεις δεν ειναι πραγματικη στυση και εκσπερματωση
...για την εκσπερματωση δεν ξερω (θελει αναλυση το πραγμα :) ) αλλα στυση ειναι 100% . Τι αλλο μπορει να ειναι ?

A+D

Active Member
1 Μαϊου 2010
26
1
είναι ό,τι λεει ο Tricky Εγώ τον βγάζω στο μπαλκόνι αμέσως, το καταλαβαίνει, στέκεται όρθιος με χαμηλωμένα αυτιά, στάζουν υγρά από κει και μόλις συνέλθει μου χτυπάει την πόρτα για να τον βάλω μέσα.

Θέλω να τον στειρώσω και επειδή φοβάμαι ότι θα χαθεί στην αναζήτηση κάποιας σκυλίτσας.