Στείρωση σε αρσενικό σκύλο

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.872
8.086
Με απασχολεί τον τελευταίο καιρό αν πρέπει να στειρώσω τον Έλβις ή όχι.
Δεν σκοπεύω να τον ζευγαρώσω και δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς επειδή είναι αστείρωτος.
Δεν έχει τσακωθεί ποτέ και δεν μαρκάρει στο σπίτι ποτέ.
Ωστόσο τον βλέπω να βασανίζεται από την επιθυμία του να ζευγαρώσει. Με θηλυκές είναι ανυπόφορος, έχει μόνο αυτό στο μυαλό του και οι ορμόνες του έχουν βαρέσει κόκκινο.
Ο μόνος λόγος που το σκέφτομαι είναι μήπως είναι βασανιστήριο για αυτόν να είναι αστείρωτος εφόσον δεν ζευγαρώνει. Ο εκτροφέας και ο κτηνίατρος είναι κατά. Εμείς όμως που συμβιώνουμε με τον σκύλο μας βλέπουμε ότι ταλαιπωρείται από τις ορμές του και αναρωτιόμαστε τι είναι καλύτερο με γνώμονα τον σκύλο και μόνο γιατί εμάς δεν μας δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Ο εκτροφεας σου και ο κτηνιατρος σου, σου ειπαν τους λογους για τους οποιους δεν συμφωνουν?
Εγω προσωπικα δεν θα τον στειρωνα..

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
kyveli, εκτος του οτι καβαλαει τις θυληκιες τι άλλο έχεις παρατηρησει που του κανει τη ζωη ανυποφορη?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. Ο εκτροφεας σου και ο κτηνιατρος σου, σου ειπαν τους λογους για τους οποιους δεν συμφωνουν?

2. Εγω προσωπικα δεν θα τον στειρωνα..
1. Ναι, Μυρτώ, θα άξιζε τον κόπο... όχι να μας έλεγες "τι" σου είπαν (μας το είπες ήδη), αλλά "γιατί" σου είπαν τη συγκεκριμένη γνώμη...

2. "Γιατί"?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
κυβελη θυμισε μου τι ηλικια εχει ο σκυλος και ποια ακριβως θεωρεις ως ανυποφορη συμπεριφορα...
φανταζομαι οτι οι θυληκες δεν ηταν σε οιστρο... οταν ερχοταν σε επαφη...

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.427
με ενδιαφέρει κι εμενα να ακούσω το γιατί δεν στο προτείνουν
γιατί κι εγώ "αστειρωτο" τον έχω αφήσει ακόμα..
και πάλι αμφιταλαντεύομαι στο τι θα κάνω!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.872
8.086
O λόγος που δεν μου το προτείνουν είναι επειδή όπως σας έγραψα και στο πρώτο ποστ δεν είναι επιθετικός, δεν μαρκάρει στο σπίτι μέσα, δεν υπάρχει θέμα υγείας (προστάτης π.χ.) , δεν πάει να καβαλήσει ανθρώπους οπότε δεν θεωρούν ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι να στειρωθεί.

Τωρα ο σκύλος είναι 21 μηνών, ανυπόφορη συμπεριφορά προς τις σκύλες που δεν είναι σε οίστρο είναι η εξής : θέλω να σας καβαλήσω (..) ο κόσμος να χαλάσει και επειδή μου την σπάτε και δεν με αφήνετε θα γαυγίζω μέχρι να αλλάξετε γνώμη.
Αυτό βέβαια είναι πολύ ενοχλητικό και για τις σκυλίτσες αλλά και για εμάς τους ανθρώπους αλλά δεν είναι καθόλου ο λόγος που σκέφτομαι την στείρωση. Πέρα από κάποιες σκυλοβόλτες με φίλους από το φόρουμ όταν βρίσκομαι σε μέρη με άλλα θηλυκά και ξεκινήσει την παραπάνω συμπεριφορά απλά τον παίρνω και φεύγουμε. Δεν τίθεται δηλαδή θέμα να στειρώσω το ζώο για αυτό.
Τώρα σε κάποιον άλλο φίλο που ρώτησε γιατί θεωρώ ότι βασανίζεται ο σκύλος..το βλέπω ...τον ζω και τον καταλαβαίνω.
Προσπαθεί να καβαλήσει την Λούση, δεν μπορεί, δεν ξέρει και πως αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό, και γενικά θέλει να ζευγαρώσει. Τι πιο φυσιολογικό για ένα νεαρό αρσενικό ζώο; Το θέμα είναι όμως ότι εφόσον δεν θα μπει στην αναπαραγωγή υπάρχει κανένας λόγος να μην στειρωθεί; Και αν στειρωθεί θα σταματήσει να θέλει να ζευγαρώσει ή απλά θα τον υποβάλλω στην διαδικασία αυτή χωρίς λόγο;

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
ποιός ο λόγος να τον αφήνεις έτσι αφού δεν θα τον ζευγαρώσεις,το μόνο που καταφέρνεις είναι να βασανίζεται και αν υπάρχουν προβλήματα υγείας όπως με τα θυληκά!

Last edited:

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.427
ποιός ο λόγος να τον αφήνεις έτσι αφού δεν θα τον ζευγαρώσεις,το μόνο που καταφέρνεις είναι να βασανίζεται και αν υπάρχουν προβλήματα υγείας όπως με τα θυληκά!
δεν είναι τόσο απλό το πράγμα...μην ξεχνάμε πως αυτή την στιγμή είναι και στα ντουζένια του και οι ορμόνες το maximum..ορμόνες που μετά τα 3 το πολύ χρονια από ότι έχω δει στα αλλα μου σκυλιά πέφτουν κατακόρυφα και τέτοιες συμπεριφορές μετριάζονται...

O λόγος που δεν μου το προτείνουν είναι επειδή όπως σας έγραψα και στο πρώτο ποστ δεν είναι επιθετικός, δεν μαρκάρει στο σπίτι μέσα, δεν υπάρχει θέμα υγείας (προστάτης π.χ.) , δεν πάει να καβαλήσει ανθρώπους οπότε δεν θεωρούν ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι να στειρωθεί.

Τωρα ο σκύλος είναι 21 μηνών, ανυπόφορη συμπεριφορά προς τις σκύλες που δεν είναι σε οίστρο είναι η εξής : θέλω να σας καβαλήσω (..) ο κόσμος να χαλάσει και επειδή μου την σπάτε και δεν με αφήνετε θα γαυγίζω μέχρι να αλλάξετε γνώμη.
Αυτό βέβαια είναι πολύ ενοχλητικό και για τις σκυλίτσες αλλά και για εμάς τους ανθρώπους αλλά δεν είναι καθόλου ο λόγος που σκέφτομαι την στείρωση. Πέρα από κάποιες σκυλοβόλτες με φίλους από το φόρουμ όταν βρίσκομαι σε μέρη με άλλα θηλυκά και ξεκινήσει την παραπάνω συμπεριφορά απλά τον παίρνω και φεύγουμε. Δεν τίθεται δηλαδή θέμα να στειρώσω το ζώο για αυτό.
Τώρα σε κάποιον άλλο φίλο που ρώτησε γιατί θεωρώ ότι βασανίζεται ο σκύλος..το βλέπω ...τον ζω και τον καταλαβαίνω.
Προσπαθεί να καβαλήσει την Λούση, δεν μπορεί, δεν ξέρει και πως αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό, και γενικά θέλει να ζευγαρώσει. Τι πιο φυσιολογικό για ένα νεαρό αρσενικό ζώο; Το θέμα είναι όμως ότι εφόσον δεν θα μπει στην αναπαραγωγή υπάρχει κανένας λόγος να μην στειρωθεί; Και αν στειρωθεί θα σταματήσει να θέλει να ζευγαρώσει ή απλά θα τον υποβάλλω στην διαδικασία αυτή χωρίς λόγο;

κι εμείς περίπου 20 μηνών είμαστε αλλα έχουμε αλλα θέματα από εσάς
δεν ξέρω νοιώθω ρε κυβέλη κι εγώ σαν τους αμερικανους... μια λίστα με τα πλην και μια με τα συν έχω κάνει και άκρη δεν βγαίνει!!!
είπαμε με την δασκάλα του πως θα τον πάμε και σε έναν ακόμα φίλο της εκπαιδευτή να πάρουμε κι εμείς άλλη μια γνώμη
κι εύχομαι να καταλήξω σύντομα κι εγώ στο τι tha κάνω!!!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
πας του τα κόβεις και τελείωσε,δλδ το θυληκό που το ανοίγουν τι πρέπει να κάνουμε.το αρσενικό πάντα να το λυπούμαστε!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com

......................................................................................................................................................Το θέμα είναι όμως ότι εφόσον δεν θα μπει στην αναπαραγωγή υπάρχει κανένας λόγος να μην στειρωθεί; Και αν στειρωθεί θα σταματήσει να θέλει να ζευγαρώσει ή απλά θα τον υποβάλλω στην διαδικασία αυτή χωρίς λόγο;
θα σταθω στην τελευταια προταση
προσωπικα πστευω 2 πραματα
ενα ολα οσα μας περιγραφεις κι εφοσον οι θυληκες δεν ηταν σε οιστρο δεν ειναι ορμονικες συμπεριφορες η μαλον δεν ειναι λογω αναγκης ζευγαρωματος...
δευτερον στην συγκεκριμενη ηλικια δεν νομιζω - δεν θεωρω πιθανο με την στειρωση να αλλαξει η συμπεριφορα του η συγκεκριμενη...
σε αυτα στηριζομενοι κι εφοσον δεν εχεις αλλα προβληματα φανταζομαι και ο κτηνιατρος και ο εκτροφεας
δεν ειναι υπερ της στειρωσης....

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
67
Aθήνα
πας του τα κόβεις και τελείωσε,δλδ το θυληκό που το ανοίγουν τι πρέπει να κάνουμε.το αρσενικό πάντα να το λυπούμαστε!

Και τι είναι; Αγριολούλουδα και τα κόβεις χωρίς να υπολογισεις τις συνέπειες;

Last edited:

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Και τι είναι; Αγριολούλουδα και τα κόβεις χωρίς να υπολογισεις τις συνέπειες;
όσα σκυλιά έχουν στειρωθεί έχεις δεί κάτι να αλλάζει πάνω τους?όχι..μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να αλλάξει τα υπόλοιπα είναι απο το μυαλό μας.

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
δεν εχω αρσενικο σκυλο...
αν ποτε αποκτησω μαλλον θα το ευνουχιζα... ειναι φυσιολογικο να ρεουν οι ορμονες μεσα του αν επροκειτω να κυνηγουσε θηλυκα και να ζευγαρωσε...απ τη στιγμη που δεν εχει καποιος σκοπο να ζευγαρωσει το αρσενικο του σκυλο(και πολυ καλα κανει!) γιατι να αφινει τις ορμονες να το σπρωχνουν να ζευγαρωσει και εμεις να τον φρεναρουμε? δεν ειναι καπως βασανιστικο αυτο...?

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
67
Aθήνα
όσα σκυλιά έχουν στειρωθεί έχεις δεί κάτι να αλλάζει πάνω τους?όχι..μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να αλλάξει τα υπόλοιπα είναι απο το μυαλό μας.
Μένω ενεός με την βεβαιότητά σου!
Συμπεραίνω ότι εχεις μελετήσει ενδελεχώς όλη την επιστημονική βιβλιογραφία η οποία αφορά τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του ευνουχισμού και κατεληξες ότι είναι ανύπαρκτες!

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.427
θα σταθω στην τελευταια προταση
προσωπικα πστευω 2 πραματα
ενα ολα οσα μας περιγραφεις κι εφοσον οι θυληκες δεν ηταν σε οιστρο δεν ειναι ορμονικες συμπεριφορες η μαλον δεν ειναι λογω αναγκης ζευγαρωματος...
δευτερον στην συγκεκριμενη ηλικια δεν νομιζω - δεν θεωρω πιθανο με την στειρωση να αλλαξει η συμπεριφορα του η συγκεκριμενη...
σε αυτα στηριζομενοι κι εφοσον δεν εχεις αλλα προβληματα φανταζομαι και ο κτηνιατρος και ο εκτροφεας
δεν ειναι υπερ της στειρωσης....
εμενα μου έχει πει εκπαιδευτής πως για κάποια σκυλιά δεν έχει να κάνει αν έχουν οίστρο τα θηλυκά.
κάποια σκυλιά "φλερτάρουν" με θηλυκά που δεν έχουν οίστρο με σκοπό όταν τους έρθει να τα έχουν ήδη κατακτήσει και να τα έχουν έτοιμα.
μου τόνισε κι όλας ότι τα συγκεκριμένα αρσενικά είναι από τα πιο πονηρά
και χρησιμοποιούν πολλά τεχνάσματα για να καταφέρουν το σκοπό τους.
δεν μιλήσαμε όμως περί καβαλήματος οποτε δεν ξέρω αν και ποσο κολλάει στην συγκεκριμένη περίπτωση...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.872
8.086
Απλά να πω ότι ο σκύλος καβαλάει για να ζευγαρώσει γιατί δεν το κάνει σε αρσενικά για να υποδηλώνει κυριαρχικότητα. Αντίθετα ο άλλος μου αρσενικός, στειρωμένος, καβαλάει τον έλβις.
Σε μία περίπτωση μάλιστα θηλυκιά τον άφησε κανονικότατα παρόλο που δεν ήταν σε οίατρο και κόντεψε να εκσπερματώαει, πρόλαβα και τον σταμάτησα.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Μένω ενεός με την βεβαιότητά σου!
Συμπεραίνω ότι εχεις μελετήσει ενδελεχώς όλη την επιστημονική βιβλιογραφία η οποία αφορά τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του ευνουχισμού και κατεληξες ότι είναι ανύπαρκτες!
όχι παίζουμε τώρα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.872
8.086
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. (με λίγη χρονοκαθυστέρηση :p)
Αποφασίσαμε να μην το στειρώσουμε τον σκύλο μας αφού κι εγώ πιστεύω ότι σε λίγο καιρό αυτές οι συμπεριφορές θα μετριασθούν (είναι στα ντουζένια του ηλικιακά).
Επιπλέον όπως μου είπε και μια φίλη που εκτιμώ πολύ την γνώμη της περισσότερη υπακοή θα βοηθήσει όταν γαυγίζει και γίνεται ενοχλητικός για να του "κάτσουν" τα θηλυκά. Άλλο ένα παράδειγμα μπουνταλά αρσενικού που δεν ξέρει να φλερτάρει με τακτ!