Στείρωση σε θηλ dogo argentino&αλλαγή συμπεριφοράς

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Με προλαβε ο " γνωστος κτηνιατρος " Johnk :)

Παντως κανενας κτηνιατρος που να γνωριζω δε μου εχει επιβεβαιωσει οτι αν στειρωθει μια θυληκια σκυλα μεγαλοσωμη ή γιγαντοσωμης φυλης νωρις , αυτο δε θα επηρεασει την σωματικη της αναπτυξη. Οποτε και εγω σαν τον εκπαιδευτη που ρωτησε ο Μακης θα του ελεγα το ιδιο πραγμα ..

Last edited:

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
Πως ειναι η Dotie ? Αναρρωσε ?
Μια χαρά είναι, πηδάει, τρέχει, τρώει...γλύφει ;) Το μωρό που ήξερα σε πιο light μορφή μιας κ έχασε βάρος με την επέμβαση.

Παρατήρησα πως είναι πιο επιθετική με τα άλλα σκυλιά(από το καθόλου που ήταν) καθώς πήγε να αρπάξει ένα γέρικο αρσενικό που τη μύριζε, ευτυχώς την είχα από κοντά γιατί είχα καταλάβει ότι δεν έχει πολύ όρεξη για επαφές με άλλους σκύλους μετά την επέμβαση.

Ο χαρακτήρας της είναι ο ίδιος, προς το παρών, με πριν. Τσιτώνει με γάτες, κράζει ότι σκυλί περνά από κάτω από το σπίτι(όταν είμαι στο σπίτι γιατί όταν νομίζει ότι λείπω δεν κάνει κάτι), κράζει όταν ακούσει κανά κουλό θόρυβο απ΄έξω τις μ.μ. ώρες, ψάχνει για χάδια σε όποιο δίποδο δει μπροστά της κ φυσικά κοιμάται με τις ώρες στον καναπέ(όπως τώρα).

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
γι' αυτό έκανα το edit Αμαλία. Εννοώ αυτό που γράφω και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Ο άνθρωπος πρέπει να συμβουλευτεί κτηνίατρο και όχι να βασιστεί στο λόγο ενός άσχετου με το συγκεκριμένο θέμα, εκπαιδευτή και πολλών άσχετων από ένα φόρουμ εμού συμπεριλαμβανομένου.
Καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον :).
Δε ξέρω αν διάβασες το νήμα από την αρχή του αλλά συμβουλεύτηκα κτηνιάτρους, εκπαιδευτές(από Ελλάδα) αλλά κ εκτροφείς dogo(από το εξωτερικό) κ έδωσα μεγάλη σημασία στα λεγόμενα των τελευταίων καθώς έχουν πολλές παραστάσεις του ζητούμενου(προς το τέλος προσδιορίζω το ζητούμενο).

Αφού διάβασα όλες αυτές τις απαντήσεις έβγαλα το συμπέρασμα πως:

1. Ο κτηνίατρος δεν μπορεί να απαντήσει ειδικά εκτός κ αν έχει ασχοληθεί με το θέμα σε βάθος(βλέπε 3.).
2. Οι εκπαιδευτές κρίνουν εμπειρικά κ πάλι όμως θα πρέπει να έχουν κ αντίστοιχες παραστάσεις από μεγαλόσωμες φυλές ή ακόμα καλύτερα dogo argentino(βλέπε 3.).
3. Οι εκτροφείς κρίνουν εμπειρικά όμως η γνώμη τους είναι βαρύνουσα καθώς έχουν μεγάλη εξειδίκευση στα dogo κ σε ότι έχει σχέση με αυτά.

Βάσει των παραπάνω αποφάσισα να προχωρήσω στη στείρωση στην ηλικία των 10μηνών γνωρίζοντας πως υπάρχει περίπτωση να επηρρεάσω την ανάπτυξη της κούκλας μου(που είναι ήδη αρκετά ψηλή για dogo, κάτι που δεν είναι απαραίτητα καλό) ενώ σε περίπτωση που δεν έχει εμφανίσει ένστικτα φύλαξης και προστασίας(το δικό μου ζητούμενο) ίσως την επηρρεάσει αρνητικά σε αυτό το θέμα.
Η Dottie έχει ήδη δείξει το ζητούμενο οπότε με συνεχίζόμενη εκπαίδευση κ ακόμα περισσότερο "συναισθηματικό δέσιμο" είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε μια χαρά.

υγ: για μένα το κλειδί είναι να γνωρίζεις το σκύλο σου κ τι ζητάς από αυτόν αλλά κ τί μπορείς να δώσεις ώστε να ξέρεις ποιά απόφαση είναι η κατάλληλη σε κάθε φάση της συμβίωσης μαζί του.

ουφ.... 3:30 π.μ. λέει το ρολόι.... Καλό βράδυ, παίρνω τη Dottie μου κ πάμε για ύπνο ;)