Όσο για το γάτο του east49 ο λόγος που άραξε μπορεί και να ήταν ότι βρήκε σπίτι και σίγουρο φαΐ. Αν και οι γάτες είναι διαφορετικές από τα σκυλιά μετά τη στείρωση και έχω δει πως όντως παχαίνουν και "πέφτουν" πολύ μετά, αλλά δεν είναι του πρόντος.
Σπιτι ειχε βρει ενα χρονο πριν τον στειρωσω, οταν ηρθε κ μου καβατζωθηκε.....
Αλλα ηταν αλητης με τα ολα του.... περναγε γατος, τον κυνηγαγε, τσαμπουκαλευοτανε.
Περναγε γατα την κυνηγαγε να την πηδηξει......
Καθε φορα γυρναγε σε ημι-κακο χαλι αλλα απο την βραδυνη φασαρια καταλαβαινα οτι οι αλλοι περασανε χειροτερα......
Οποτε δεν παιζει αυτο.
Μετα την στειρωση επαψε να τον ενδιαφερει να "κυνηγαει" κ να "τσαμπουκαλευεται"
Βεβαια μεχρι κ πριν το καλοκαιρι τον ειχα δει ακομα να "ανεβαινει" πανω στην γατα-last love που ειχε πριν του τα κοψω, (τι διαολο εκανε κ που ανεβηκε........) αλλα μονο επειδη εκεινη ηρθε μεχρι το μπαλκονι του...... οταν περναει απ εξω αδιαφορει τελειως.......
Στα πλαίσια όμως του ελέγχου των ανεπιθύμιτων γεννήσεων η στείρωση είναι μονόδρομος.
Και αν είχα να επιλέξω, χίλιες φορές προτημότερο είναι ένα παχουλό και νοθρό ζώο παρά να βλέπω κάθε μέρα ζώα χαλκομανία στην ασφαλτο.
Χιλιες φορες μαζι σου.....
Δεν το συζηταμε γι αυτο και αρχικα ειπα οτι αν καποιος δεν μπορει γιατι ειναι ανικανος (ακομα κ με την καλη εννοια αν θες, γιατι ξερω ποσο δυσκολο ειναι να μην ζευγαρωσουνε οταν ειναι περισσοτερα του ενος διαφορετικου φυλου ζωα μαζι) η ανευθυνος να ελενξει το ζωο του να αναπαραχθει τοτε ναι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η στειρωση.
Ομοιως ειναι μονοδρομος μονο για σοβαρους ιατρικους λογους.....
Ομως για εναν ιδιοκτητη που εχει ενα σκυλο, θεωρειται υπευθυνος κ μπορει να τον ελενξει θεωρω οτι ειναι σχεδον εγκληματικο να καταστρεψει ενα τοσο μεγαλο μερος της προσωπικοτητας του ζωου του.
Κι ομως εγω που ειμαι καθετα κατα της στειρωσης, εχω στειρωσει το γατο μου γιατι δηλωσα αδυναμια ελεγχου του κ δεν ηθελα να ζευγαρωσει ασυστολα......