Στείρωση σκύλου

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
μμμ...Εγώ πάντως και τις δυο περιπτώσεις τις έχω συναντήσει..Και γάτους (κυρίως γάτους) που μετά τη στείρωση από αλήτες που ήταν κατέληξαν να κάθονται κυρίες στον καναπέ να γλύφουν το τρίχωμα με τις ώρες και να κάνουν το μπουντουάρ τους και σκύλους που όπως λέει και ο east άλλαξαν εντελώς, αλλά ναι επί το πλείστον δεν έχω παρατηρήσει ιδιαίτερες αλλαγές. Γενικά έχω ακούσει πολλά από διάφορους. Ότι η συμπεριφορά του σκύλου γίνεται πιο "κουταβίσια" μετά τη στείρωση, ότι η αλλαγή στη συμπεριφορά έχει να κάνει και με τον αρχικό χαρακτήρα..δεν ξέρω τι ισχύει και τι όχι.. Εμένα πάντως στα δικά μου σκυλιά δεν άλλαξε κάτι. Τρελοκομεία παρέμειναν και τα θηλυκά που είχα, ξινά και στρίτζικα όπως και πρίν.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Μία ένσταση έχω, έχω το δικαίωμα να λέω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι και πιστεύω και δεν θα μου το αφαιρέσεις σε καμία περίπτωση. Από κει και πέρα εσύ δεν μιλάς για ένα χαμήλωμα του ζώου, εσύ μιλάς για αποτελέσματα λοβοτομής. Και ναι δεν μπορώ να πιστέψω τέτοια διαφορά σαν γενικό κανόνα.
Όσο για τα γατιά, είναι άλλη ιστορία. Ναι ο αρσενικός γάτος αφού στειρωθεί μαζεύεται στο σπίτι του μια για πάντα γιατί δεν έχει πλέον ενδιαφέρον να αναπαραχθεί.
Σαφως κ εχεις καθε δικαιωμα να λες την γνωμη σου κ την αποψη σου, αλλα δεν εχεις δικαιωμα να χαρακτηριζεις κατι που μεταφερω ως ανακριβεια, γιατι δεν ησουνα εκει να το δεις......
Ναι το ολο αποτελεσμα ηταν μια δυστυχια για τα ζωα.....
Πες οτι θες, πες οτι σου φαινεται ακραιο, πες οτι δεν μπορεις να το πιστεψεις, μην το λες ομως ανακριβεια, γιατι σου παρουσιαζω οσο ποιο ρεαλιστικα μπορω την κατασταση που ειδα κ εζησα.....

Αν πιστευεις αυτο που λες για το γατο, γιατι δεν δεχεσαι οτι σε μια αγελη σκυλων γινεται ακριβως το ιδιο πραγμα? Εκαστο στειρωμενο "κουρνιαζει" στην γωνια του γιατι χανει το ενδιαφερον για την ζωη???
Γιατι ακριβως αυτο συνεβει......

Υ.Γ. Για να μην υπαρχουνε παρανοησεις, παρουσιαζω την δικη τους ΕΛΕΥΘΕΡΗ συμπεριφορα, κ οχι τις αντιδρασεις τους προς τις δικες μου παροτρυνσεις εντολες.
Ναι οσο αναφορα την συναλλαγη τους προς εμενα δεν ειχε μεγαλη διαφορα.
Αλλα ειχε τεραστεια διαφορα στην μεταξυ τους συμπεριφορα αλλα κ στην αντιμετωπιση της "ζωης τους" γενικα.......

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Βρε παιδί μου δεν αμφισβητώ την εμπειρία σου. Μου κάνει εντύπωση αλλά δεν την αμφισβητώ. Θεωρώ ότι οι σκύλοι έχασαν το ενδιαφέρον να ζευγαρώσουν και να επιβληθεί ο ένας στον άλλον σαν το πιο δυνατό και ικανό για ζευγάρωμα αρσενικό, απόλυτα λογικό αυτό, αλλά να χάσουν και την διάθεση τους για παιχνίδι, κίνηση , εκτόνωση και όλα αυτά ναι είναι τραγικό. Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι ο κανόνας, αυτό λέω.
Ο γάτος που στείρωσα εγώ σταμάτησε να πηγαινοερχεται για να ζευγαρώσει. Συνέχιζε να παίζει και να προστατεύει τις θηλυκιές του αλλά σταμάτησε να γυρνοβολάει για ζευγάρωμα και να έρχεται πίσω τσακισμένος από γατοκαβγάδες.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ειλικρινά....δεν καταλαβαίνω...αυτοί που λέτε ότι δεν στρώνουν χαρακτήρα τα αγρίμια, γιατί τα στειρώσατε και αφήσατε τα ήρεμα αστείρωτα?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ειλικρινά....δεν καταλαβαίνω...αυτοί που λέτε ότι δεν στρώνουν χαρακτήρα τα αγρίμια, γιατί τα στειρώσατε και αφήσατε τα ήρεμα αστείρωτα?
Εγώ τον Τζιμάκο τον στείρωσα γιατί τον μάζεψα ακριβώς για αυτό. Να τον στειρώσω και να τον επανατοποθετήσω εκεί που τον βρήκα. Με μία ελπίδα ότι εκτός από το ότι δεν θα ζευγαρώνει θα χαμηλώσει και λίγο και δεν θα επιτίθεται σε δεσποζόμενους σκύλους. Έμεινα όμως με την ελπίδα :p

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
εγω γιατι θυμαμαι πολλα ποστ σας (που βαριεμαι να ψαξω τωρα) που προτεινετε να στηροθει ο σκυλος για να ηρεμησει;;;;;;
αν κανω λαθος διορθωστε με.
καθε φορα που καποιος λεει οτι ο σκυλος του ειναι επιθετικος η κατι παρομοιο το πρωτυο που ρωτατε ειναι αν ειναι στειρομενος και αν οχι να τον στειροσει για να ηρεμησει.
σαφως και αλλαζουν ΟΛΑ τα ζωα μετα την σρειρωση,μην τρελαθουμε

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Απορώ πραγματικά αν δεν διαβάζετε τι γράφει ο καθένας απλά παίρνετε μια γενική ιδέα. Δεν είπε κανείς μας ότι δεν αλλάζουν. Αλλά όχι στον τραγικό βαθμό που περιγράφτηκε από ένα ποστ του east..Aυτό λέμε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Για μένα, δεν υπάρχει κανόνας. Δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο.
Αν έχεις ένα αγρίμι και δεν το θέλεις έτσι, το στειρώνεις ελπίζοντας ότι κάπως θα συμμαζευτεί. Παίρνεις όμως το ρίσκο. Δεν στο υπογράφει κανείς, ότι θα γίνει κιόλας έτσι. Ενα ήρεμο πάλι, αν δεν έχεις κάποιον άλλο ιδιαίτερο λόγο, δεν είναι απαραίτητο να το στειρώσεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
...
Αυτό πρέπει να είναι κι εμένα το λάθος μου. Ξέχασα να πω στον μπέμπη, ότι πρέπει μετά την στείρωση να αλλάξει. Δεν τον ενημέρωσα. Φτου ρε γαμώτο...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Όσο για το γάτο του east49 ο λόγος που άραξε μπορεί και να ήταν ότι βρήκε σπίτι και σίγουρο φαΐ. Αν και οι γάτες είναι διαφορετικές από τα σκυλιά μετά τη στείρωση και έχω δει πως όντως παχαίνουν και "πέφτουν" πολύ μετά, αλλά δεν είναι του πρόντος.

Έχω τη γάτα μου στειρωμένη εδώ και 4,5 χρόνια, τώρα είναι 5 ετών. Δεν έχει αφήσει φίδι, σαυρα, πουλάκι, ποντίκι κτλ σε ακτίνα χιλιομέτρου γύρω από το σπίτι. Φέτος μόνο έχει μαζευτεί λίγο και αυτό μετά από απανοτά πεσίματα που έφαγε από σκύλους, γάτους μέχρι και φίδι τη δάγκωσε πέρσυ και ήταν για μερικές μέρες λες και είχε πάρει ναρκωτικά. Γεγονός είναι πάντως πως δεν υπάρχει κανόνας, διαφορετκά επιρεάζει το κάθε ζώο. Η πρώτη μου γάτα μετά τη στείρωση είχε παχύνει πολύ η καημένη αλλά ήταν γάτα του διαμερίσματος, ποτέ δεν είχε βγει έξω.
Στα πλαίσια όμως του ελέγχου των ανεπιθύμιτων γεννήσεων η στείρωση είναι μονόδρομος.
Και αν είχα να επιλέξω, χίλιες φορές προτημότερο είναι ένα παχουλό και νοθρό ζώο παρά να βλέπω κάθε μέρα ζώα χαλκομανία στην ασφαλτο.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Αυτό πρέπει να είναι κι εμένα το λάθος μου. Ξέχασα να πω στον μπέμπη, ότι πρέπει μετά την στείρωση να αλλάξει. Δεν τον ενημέρωσα. Φτου ρε γαμώτο...
Οσο ενα σκυλι μεγαλωνει στην ηλικια τοσο "ανεβαινει" συνηθως, μεχρι που σταθεροποιειται καπου γυρω στα δυο χρονια..... Βιολογικα θα αρχισει να ξαναπεφτει μετα τα 8-10-12 αναλογα το σκυλο βεβαια.......
Αν στην ηλικια αυτη στειρωθει, τοτε αρχιζει να πεφτει μεχρι που παραμενει σταθερο για σχεδον ολα τα χρονια......
Ορμονικα-βιολογικα-κυριαρχικα.
Μπορει μερικα χαρακτηριστικα να διατηρηθουν ανεπαφα, αλλα η ανταγωνιστικοτητα, η μαχητικοτητα και η αντιδραστικοτητα, σαφως κ μεταβαλλονται απο λιγο εως παρα παρα πολυ.....

Αυτο ακριβως μου ειχανε πει τρεις κτηνιατροι κ ενας τωρα 4 για τον γατο, κ το ειδα και το εζησα......

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Στα σκυλια δεν ξερω αν ισχυει, γιατι τις σκυλες (αλλα και τον γατο) τα στειρωσα κοντα στα δυο......
Για τα αλογα σιγουρα δεν ισχυει, καθως ειχαμε στειρωσει πολλα ζωα ηλικιας 8-9 ετων (χρονια που αποσυρονται απο τον ιπποδρομο) κ αλλαζαν αρδην την συμπεριφορα τους......
(ξαναλεω πρακτικη που γινεται κατα κορων ΜΟΝΟ γι αυτο το λογο - της ηρεμιας κ της συνεργασιμοτητας)
Τις σκύλες μου τις στείρωσα τη μια στους 6 μήνες και την άλλη στα 2,5 έτη. Δεν πάχυναν κιλό και από χαρακτήρα τα ίδια. Τώρα βέβαια στα 12,5 η μια και στα 9,5 η άλλη έχουν μαζευτεί λιγο λόγω ηλικίας. Πρόσεχα όμως τις ποσότητες του φαγητού πάντα και καθημερινά είχαμε τις βόλτες μας και με το παραπάνω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
east η θεωρία που επικρατεί, είναι ότι αν θέλεις να στειρώσεις ένα σκύλο για συμπεριφορικούς λόγους, πρέπει να το κάνεις σε μικρή ηλικία. Μέχρι έτους. Αργότερα, πιθανότατα δεν θα κάνει καμμία διαφορά. Υπάρχουν και περιπτώσεις σκύλων που ξέρω, που στειρώθηκαν σε σχετικά μεγάλη ηλικία, 4-5 χρόνων και όντως έδειξαν διαφορά στην συμπεριφορά τους, προς το ηπιότερο. Τα χαρακτηριστικά που λες ότι μεταβάλλονται, ίσως και να οφείλεται στην έτσι κι αλλιώς, ωρίμανση του σκύλου, λόγω ηλικίας.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Όσο για το γάτο του east49 ο λόγος που άραξε μπορεί και να ήταν ότι βρήκε σπίτι και σίγουρο φαΐ. Αν και οι γάτες είναι διαφορετικές από τα σκυλιά μετά τη στείρωση και έχω δει πως όντως παχαίνουν και "πέφτουν" πολύ μετά, αλλά δεν είναι του πρόντος.
Σπιτι ειχε βρει ενα χρονο πριν τον στειρωσω, οταν ηρθε κ μου καβατζωθηκε.....
Αλλα ηταν αλητης με τα ολα του.... περναγε γατος, τον κυνηγαγε, τσαμπουκαλευοτανε.
Περναγε γατα την κυνηγαγε να την πηδηξει......
Καθε φορα γυρναγε σε ημι-κακο χαλι αλλα απο την βραδυνη φασαρια καταλαβαινα οτι οι αλλοι περασανε χειροτερα......
Οποτε δεν παιζει αυτο.
Μετα την στειρωση επαψε να τον ενδιαφερει να "κυνηγαει" κ να "τσαμπουκαλευεται"
Βεβαια μεχρι κ πριν το καλοκαιρι τον ειχα δει ακομα να "ανεβαινει" πανω στην γατα-last love που ειχε πριν του τα κοψω, (τι διαολο εκανε κ που ανεβηκε........) αλλα μονο επειδη εκεινη ηρθε μεχρι το μπαλκονι του...... οταν περναει απ εξω αδιαφορει τελειως.......

Στα πλαίσια όμως του ελέγχου των ανεπιθύμιτων γεννήσεων η στείρωση είναι μονόδρομος.
Και αν είχα να επιλέξω, χίλιες φορές προτημότερο είναι ένα παχουλό και νοθρό ζώο παρά να βλέπω κάθε μέρα ζώα χαλκομανία στην ασφαλτο.
Χιλιες φορες μαζι σου.....
Δεν το συζηταμε γι αυτο και αρχικα ειπα οτι αν καποιος δεν μπορει γιατι ειναι ανικανος (ακομα κ με την καλη εννοια αν θες, γιατι ξερω ποσο δυσκολο ειναι να μην ζευγαρωσουνε οταν ειναι περισσοτερα του ενος διαφορετικου φυλου ζωα μαζι) η ανευθυνος να ελενξει το ζωο του να αναπαραχθει τοτε ναι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η στειρωση.
Ομοιως ειναι μονοδρομος μονο για σοβαρους ιατρικους λογους.....

Ομως για εναν ιδιοκτητη που εχει ενα σκυλο, θεωρειται υπευθυνος κ μπορει να τον ελενξει θεωρω οτι ειναι σχεδον εγκληματικο να καταστρεψει ενα τοσο μεγαλο μερος της προσωπικοτητας του ζωου του.
Κι ομως εγω που ειμαι καθετα κατα της στειρωσης, εχω στειρωσει το γατο μου γιατι δηλωσα αδυναμια ελεγχου του κ δεν ηθελα να ζευγαρωσει ασυστολα......

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Και πολύ καλά έκανες για τον γάτο γιατί εκτός από το ζευγάρωμα σε μία από τις εξορμήσεις τουμε μαθηματική ακρίβεια δεν θα γυρνούσε γιατί κάτι κακό θα του συνέβαινε.
Δεν μπορώ να φανταστώ τον σκύλο μου που συείρωσα πιο ζωηρό αν δεν ήταν στειρωμένος και πιο κυριαρχικό.
Συμφωνώ με όσους λένε ότι εξαρτάται από τον σκύλο. Ωστόσο όσο και να πέσει ένας ακύλος θα πέσει σε θέματα κυριαρχίας δεν θα γίνει νωθρός . Αυτό έχω δει ως τώρα. Αν είχα την εμπειρία του east θα δυακολευόμουν να στειρώσω επόμενο σκύλο. Μπορεί όμωσ και να οφείλεται σε ηρεμία που έρχετειμε την ηλικία.
Όσο για έλεγχο σκύλων που ζουν σε διαμέρισμα. Δεν είναι θέμα ανικανότητας παιδιά μπορείς να τα έχεις σε διαφορετικό δωματιο αν ζεις σε διαμέρισμα και να το ελέγξεις. Εγώ όμωσ αυτό ειδικά για τον αρσενικό το θεωρώ βασανιατήριο. Προσωπική μου άποψη.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.331
674
Νεα σμυρνη
Κι ομως εγω που ειμαι καθετα κατα της στειρωσης, εχω στειρωσει το γατο μου γιατι δηλωσα αδυναμια ελεγχου του κ δεν ηθελα να ζευγαρωσει ασυστολα......
Εσυ μπορει να τον στειρωσες , αλλα οι θηλυκιες τις γειτονιας θα συνεχισουν να ζευγαρωνουν ασυστολα με τ υπολοιπα αρσενικα της περιοχης, απλα οχι με τον δικο σου . Αυτο που θελω να πω αν στειρωσεις ενα αρσενικο ζωο δεν πιστευω οτι εχεις συμβαλλει και πολυ στον ελεχνο τον ανεπυθημητων γεννησεων , αφου τα αρσενικα μεταξυ τους παντα μαλωνουν και μονο ο νικητης ζευγαρωνει , αν και οι γατες πολλες φορες πηγαινουν με παρα πανω απο ενα αρσενικα αν εχουν την ευκαιρια .

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Συμφωνώ με όσους λένε ότι εξαρτάται από τον σκύλο. Ωστόσο όσο και να πέσει ένας ακύλος θα πέσει σε θέματα κυριαρχίας δεν θα γίνει νωθρός . Αυτό έχω δει ως τώρα. Αν είχα την εμπειρία του east θα δυακολευόμουν να στειρώσω επόμενο σκύλο. Μπορεί όμωσ και να οφείλεται σε ηρεμία που έρχετειμε την ηλικία.
Όσο για έλεγχο σκύλων που ζουν σε διαμέρισμα. Δεν είναι θέμα ανικανότητας παιδιά μπορείς να τα έχεις σε διαφορετικό δωματιο αν ζεις σε διαμέρισμα και να το ελέγξεις. Εγώ όμωσ αυτό ειδικά για τον αρσενικό το θεωρώ βασανιατήριο. Προσωπική μου άποψη.
Ηρεμια με βαση την ηλικια δεν ειναι, γιατι μιλαμε για 2 ετων ζωα..... στα δυο χρονια να βλεπεις δυο σκυλες που ενα μηνα πριν κανανε την αυλη πεδιο μαχης μετα να καθονται η καθε μια στην γωνια της κ απλα να ζουνε ειναι τραγικο.........
Την ιδια στιγμη που τα αρσενικα 3ων κ 8 αν θυμαμαι καλα, εριχναν παιχνιδι μαχες κυνηγι χαμος.....
Οτι κ να πουμε το μετα δεν ειναι ιδιο με το πριν σε καμια περιπτωση.
Απλα πιστευω οτι αναλογα το ποσο "ελευθερος" ζει ενας σκυλος κ σε τι αγελη εχει (η προσπαθει να) ενταχθει τοσο ποιο μικρη η μεγαλη ειναι η αλλαγη. Ομως αλλαγη υπαρχει.

Τωρα για το τελευταιο που λες, ειλικρινα δεν το καταλαβαινω.
Ισα ισα νομιζω οτι ειναι ποιο "δεμενα" τα ζωα οταν ζουνε μαζι αστειρωτα.
Για τρεις τεσσερις μερες συζηταμε που η θυλικια ζηταει κ ο αλλος θελει??
Ελεγχεται κ στην τελικη δεν παθαινει κ τπτ.
Δλδ για παραδειγμα η δικια μου σκυλα θα του δημιουργησει ολα τα ψυχολογικα ενω οι αλλες που μυριζει στην γειτονια η στην βολτα του δεν.....??
ΔΛδ τα εκτροφικα σκυλια που ζουνε στον ιδιο χωρο θυλικα αρσενικα κ ζευγαρωνουνε κ μεταξυ τους ποσα ψυχολογικα θεματα επρεπε να εχουνε!??!?!!?

Οχι για μενα δεν ισχυει αυτο..... ευκολια του ιδιοκτητη ειναι κ τπτ αλλο.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Εσυ μπορει να τον στειρωσες , αλλα οι θηλυκιες τις γειτονιας θα συνεχισουν να ζευγαρωνουν ασυστολα με τ υπολοιπα αρσενικα της περιοχης, απλα οχι με τον δικο σου . Αυτο που θελω να πω αν στειρωσεις ενα αρσενικο ζωο δεν πιστευω οτι εχεις συμβαλλει και πολυ στον ελεχνο τον ανεπυθημητων γεννησεων , αφου τα αρσενικα μεταξυ τους παντα μαλωνουν και μονο ο νικητης ζευγαρωνει , αν και οι γατες πολλες φορες πηγαινουν με παρα πανω απο ενα αρσενικα αν εχουν την ευκαιρια .
Εγω εκανα το ελαχιστο μεριδιο της δικης μου ευθυνης, καθ οτι ο γατος ειναι "μου" κ δεν μπορω να τον ελενξω......
Τωρα να βγω με την αποχη στα χωραφια να μαζευω γατες για να τις στειρωνω,(γιατι ειναι κ αγριογατες) σορρυ αλλα δεν......ουτε οικονομικα ουτε ψυχολογικα ουτε τπτ......

Εναν γειτονα που εχω κ του εχει καβατζωθει η γατα (love story του δικου μου) οταν μου ειπε οτι θα την κρατησει, του κανονισα στον κτηνιατρο μου να παει κ να μην πληρωσει μια (γιατι τα χρεωθηκα εγω) προκειμενου να την στειρωσει οπως κ εγινε..... αλλα μεχρι εκει κ πολυ ειναι......
Ασε που δεν τις παω τις γατες κ πολυ......

Ας εκανε ο καθενας αυτα τα ελαχιστα κ θα ηταν τεραστεια η διαφορα......

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Ηρεμια με βαση την ηλικια δεν ειναι, γιατι μιλαμε για 2 ετων ζωα..... στα δυο χρονια να βλεπεις δυο σκυλες που ενα μηνα πριν κανανε την αυλη πεδιο μαχης μετα να καθονται η καθε μια στην γωνια της κ απλα να ζουνε ειναι τραγικο.........
Πρέπει να παραδεχθείς, ότι δεν ακούγεται φυσιολογική συνέπεια στείρωσης αυτή η συμπεριφορά. Ισως, να συνέβαλαν και άλλοι παράγοντες. Δεν μπορώ βέβαια να φανταστώ τι. Εσύ ξέρεις που τις ζεις.

Οτι κ να πουμε το μετα δεν ειναι ιδιο με το πριν σε καμια περιπτωση.
Οχι σε καμμία περίπτωση. Στην δική σας περίπτωση. Και γενικά ξαναλέω, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανόνας. Εχουν παρατηρηθεί και οι δύο καταστάσεις μετά από στείρωση. Και η αλλαγή συμπεριφοράς και η μη αλλαγή. Απόλυτο δεν υπάρχει. Εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από την γονιδιακή ιδιοσυγκρασία του σκύλου.

Η
Ισα ισα νομιζω οτι ειναι ποιο "δεμενα" τα ζωα οταν ζουνε μαζι αστειρωτα.
Πιο δεμένα γιατί;

Ελεγχεται κ στην τελικη δεν παθαινει κ τπτ.
Δλδ για παραδειγμα η δικια μου σκυλα θα του δημιουργησει ολα τα ψυχολογικα ενω οι αλλες που μυριζει στην γειτονια η στην βολτα του δεν.....??
Ειναι μεγάλη η λίστα των βασανιστικών "συμπτωμάτων" των αρσενικών σκύλων, που συζούν με θηλυκό, τις μέρες του οίστρου. Ούτε εγώ θα ήθελα να δω τον σκύλο μου να υποφέρει από αυτά τα συμπτώματα. Για τις αστείρωτες δεσποζόμενες σκύλες της γειτονιάς μου, αν υπήρχαν, δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι. Για την δικιά μου όμως, θα έκανα.

ΔΛδ τα εκτροφικα σκυλια που ζουνε στον ιδιο χωρο θυλικα αρσενικα κ ζευγαρωνουνε κ μεταξυ τους ποσα ψυχολογικα θεματα επρεπε να εχουνε!??!?!!?
Αυτό τώρα, δεν το ρωτάς σοβαρά έτσι;

Οχι για μενα δεν ισχυει αυτο..... ευκολια του ιδιοκτητη ειναι κ τπτ αλλο.
Σε αρκετές των περιπτώσεων, όντως.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Πρέπει να παραδεχθείς, ότι δεν ακούγεται φυσιολογική συνέπεια στείρωσης αυτή η συμπεριφορά. Ισως, να συνέβαλαν και άλλοι παράγοντες. Δεν μπορώ βέβαια να φανταστώ τι. Εσύ ξέρεις που τις ζεις.
Τιποτα αλλο δεν αλλαξε. Ειδικα η μια που εζησε μαζι μας κοντα 15 χρονια, ηταν απλα ενα μουργελικο ζωο, το οποιο εξιταροταν μονο με μικρα θηραματα βλεπε ποντικια για να κουνηθει απο την θεση της.
Δεν επαιζε μαζι με τα αλλα σκυλια οπως παιζανε αυτα μεταξυ τους συνεχεια.....οπως επαιζε η ιδια πριν.
Φυσικα μαζι μου ηταν μετα σχεδον οπως πριν. Στην ζωη της ομως δεν ηταν.....

Πιο δεμένα γιατί;
Γιατι ειναι εμφυτη η ταση ο αρσενικος να προστατευει την θυλικια "του" κ αυτος νιωθει "αρσενικος" κ η αλλη "κυρια".......

Ειναι μεγάλη η λίστα των βασανιστικών "συμπτωμάτων" των αρσενικών σκύλων, που συζούν με θηλυκό, τις μέρες του οίστρου. Ούτε εγώ θα ήθελα να δω τον σκύλο μου να υποφέρει από αυτά τα συμπτώματα.
Δεν ξερω ρε συ mareco, εγω ακουσα για ολα αυτα αλλα δεν τα ειδα ουτε τα εζησα ΠΟΤΕ.
Ακομα κ τωρα που η μικρη μου ειχε την πρωτη της περιοδο, ο αλλος δεν λυσσαξε, ειναι 100 φορες ποιο ψυχοφθορο γι αυτον οταν την αποχωριζεται (γιατι την παιρνω για να παμε καπου) κ μενει μονος του παρα οταν ειχε οιστρο.
Περαν του οτι ηταν ποιο "alert" τα βραδια εγω αλλη αλλαγη δεν ειδα, ουτε ψυχολογικα.....
Φαντασου οτι για το τι περναει οταν φευγει η σκυλα εχω σκεφτει σοβαρα την εκδοχη 3ου σκυλου για να σταματησει να ουρλιαζει. Για τις μερες που η σκυλα ζηταει κ τις επιπτωσεις που ειδα να (μην) υπαρχουν το λιγοτερο θα εβριζα οποιον μου προτεινε στειρωση......

Αυτό τώρα, δεν το ρωτάς σοβαρά έτσι;
Σοβαροτατα το ρωταω.....