Στείρωση στα αρσενικά;

vasok

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
91
0
trikala
να κανω στειρωση η οχι στο μποξερακι μου?ειναι 4 μηνων...ο κτηνιατρο μου ειπε στουσ 8 μηνεσ να κανουμε θα ειναι ποιο καλο για το σκυλο αν δεν εχω σκοπο να τον βαζω για ζευγαρωμα...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Λένε οτι είναι καλό να τα στειρώνεις γιατι με τη στειρωση αποτρέπεις την εμφάνιση κάποιων ασθενειών αναμεσά τους και τον καρκίνο του προστατη. Εγω τον δικό μου δεν τον στείρωσα πάντως και ούτε σκοπεύω να το κάνω, για διάφορους λόγους... Πάντως αν δεν τον στειρώσεις να προσέχεις πολύ να μην ζευγαρώσει..Ετσι γεμιζουν οι δρομοι αδεσποτακια. Οι περισσότεροι φαντάζομαι θα σου πούνε να το κανεις, οπότε άκου γνώμες και αποφάσισε.. :)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Είναι βασανιστήριο για το σκύλο να έχει ορμές και να μην μπορεί να τις εκτονώσει, κάθε σκύλα με περίοδο που θα μυρίζει θα τρελαίνεται. Θεωρώ ότι η στείρωση είναι επιβεβλημένη και στα αρσενικά. Ασε που μπορεί και να σου φύγει προς αναζήτηση αυτής της μυρωδιάς και να σου γυρίσει φαγωμένος στην καλύτερη περίπτωση.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ. Στην Αμερική γίνεται συνήθως στείρωση και πολλές φορές νωρίς και στα δυο φύλλα.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Αν δεν έχεις κάποιο λόγο γιατί να τον στειρώσεις?
Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσέχεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
4 μηνών είναι πολύ μικρός για να έχουμε άποψη στο πως θα αντιδρά, καθοδηγούμενος από τις ορμόνες του. Δεν έχεις λόγο να βιάζεσαι.
Αστον να μεγαλώσει και βλέποντας και κάνοντας. Δεν σεληνιάζονται όλοι οι αρσενικοί με τις γυναικείες μυρωδιές. Ασε, που αν για οποιονδήποτε λόγο, αναπτύξει κάποιες φοβίες, καλό είναι να έχει τις ανδρικές ορμόνες, που θα του φέρνουν μια ισορροπία. Ούτε για τον προστάτη είναι απαραίτητο από τώρα να τον στειρώσεις. Μπορείς να κάνεις αν θέλεις προληπτικές εξετάσεις και αν ποτέ δείξουν κάτι, το συζητάς. Εν ολίγοις, ψυχραιμία και υπομονή :)

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
29
Πειραιας
Παιδια το θεμα της στειρωσης στην Ε λλαδα ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ!!!.Και στα θυλικα,αλλα κυριως στα αρσενικα!!.Ημουν με την παρεα μου σε σκυλοπαρκο...και συζητουσαμε και ηρθε η συζητηση εκει!Πως δε πλακωθηκαμε!Ενας εχι σκυλο..θυλικο ροτβαϊλερ,και θελει να το ζευγαρωσει επειδη εχει ανεμογκαστρι λεει!(ετσι το ειπε...του εξηγησα οτι μαλλον εχει ψευδοκοιηση και θελει γιατρο,αλλα αυτος μου λεει οτι ειναι επειδη την καλει το μητρικο ενστικτο!! :ο)...οκ εγω τον προ¨ηδοποιησα.Το σκυλι δεν προκειτε να το στειρωσει.Μετα συζητησαμε για τη στειρωση αρσενικων.Εκει με βγαλανε και αντι-φιλοζωο.Θα σου αρεσε να σου εκοβαν τα @@?...μου ελεγαν.Τους εξηγησα οτι τα σκυλια δεν ειναι σαν εμας...δεν ζευγαρωνουν χωρις λογο......το ασχημο ειναι οτι και οι 3 εχουν σκυλο...ο ενας θα παρει συντομα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυτό που λες Ηλία είναι θέμα παιδείας, δεν έχει όμως άμεση σχέση με τη στείρωση, ο δικός μου σκύλος παράδειγμα δεν είναι στειρωμένος και δεν θα τον στειρώσω εκτός αν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν σκέφτομαι όμως σας οι τύποι που περιγράφεις.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ενταξει, άλλο να μην θες απλά να τον στειρώσεις και άλλο να θες να τον ζευγαρώσεις κι όλας. Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Το να ζευγαρώνεις τον σκύλο σου και μετα να πετας στο δρομο τα κουταβακια η να τα πνίγεις γιατι δεν εχεις τι να τα κανεις το θεωρω εξοργιστικο και εγκληματικο... Και όντως είναι θέμα παιδείας.. Τώρα αν προσέχεις τον σκύλο σου, τον έχεις μέσα στο σπίτι, και στις βόλτες τον έχεις απο δίπλα με το λουρί δεν βλέπω το λόγο γιατί να το κάνεις. Αν όμως τον έχεις ελεύθερο σε κήπο η τον πας βόλτα χωρίς λουρί τότε μάλλον πρέπει να τον στειρώσεις γιατί ανα πάσα στιγμή μπορεί να σου την κάνει καθοδηγούμενος από τα ένστκτά του και να ζευγαρώσει με καμιά αδέσποτη σκυλίτσα. Πιστεύω δλδ πως το θέμα της στείρωσης εξαρτάται και απο τον τρόπο που μεγαλώνεις το σκυλάκι σου..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν είναι έτσι στο τσακ-μπαμ καλέ lenaki124! 2 φορές συναντήσαμε σκυλίτσα σε οίστρο και ποτέ δεν έγινε τίποτα βέβαια :D Και τις 2 φορές μαζεύτηκαν με τους "γαμπρούς" σε μέρη που άνθρωποι αφήνουν τα σκυλιά τους ελεύθερα. Απλά εκείνη τη στιγμή τέρμα η βόλτα διότι ο σκύλος δεν έχει κάτι άλλο στο μυαλό του!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Συμφωνώ ότι δεν είναι απαραίτητη η στείρωση αν προσέχεις ΠΟΛΥ να μη ζευγαρώσει το σκυλί. Αν και πολλές φορές μπορείς να την πατήσεις, ειδικά αν το σκυλί ζει εκτός σπιτιού (πηδάνε μάντρες, ζευγαρώνουν ανάμεσα από τα κάγκελα κλπ).

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δεν είναι έτσι στο τσακ-μπαμ καλέ lenaki124! 2 φορές συναντήσαμε σκυλίτσα σε οίστρο και ποτέ δεν έγινε τίποτα βέβαια :D Και τις 2 φορές μαζεύτηκαν με τους "γαμπρούς" σε μέρη που άνθρωποι αφήνουν τα σκυλιά τους ελεύθερα. Απλά εκείνη τη στιγμή τέρμα η βόλτα διότι ο σκύλος δεν έχει κάτι άλλο στο μυαλό του!
Δεν ειπα οτι γίνεται τσακ μπαμ, αλλά αν το εχεις στον κήπο και καταφέρει να φύγει, μέχρι να το καταλάβεις την έκανε τη δουλειά. Και αν στη βόλτα σου φύγει γιατί μύρισε θυληκια άντε πιάστον. Δεν γίνονται πάντα αυτά αλλά δεν έχουν γίνει και λίγες φορές. Απλά λέω οτι δεν πρέπει να το ρισκάρουμε..

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αν το σκυλι δεν προοριζεται για αναπαραφωγη ποιος ο λογος να μην στειρωθει και ετσι να εισαστε ολοι ευχαριστημενοι; Και γιατι να περιμενεις να δεις; Η αναμονη αυτη μπορει να ειναι μοιραια γιατι μπορει να εχεις πολυ περιεργες αντιδρασεις οταν ερθει η σεξουαλικη ωριμανση, ειδικα αν σου βγει πολυ αντρακι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Δυο μέρες τώρα έχουμε παει στο puppies park τον μικρό και λύσαξε στο παιχνίδι, έκανε και την πρώτη του βουτιά στην πισίνα, και μου είπε το παλικαρι που είναι εκει ότι είναι κυριαρχικός, η αλήθεια είναι ότι το ήξερα κι εγώ , και ότι καλό θα ήταν να στειρωθεί για να είναι ήρεμος ως ενήλικας.
Δεν θα τον ζευγαρώσω αλλά στο πρόγραμμα είχα να μην τον στειρώσω. Για λόγους υγέιας όπως λέει και η Berna . Από την άλλη αν μεγαλώνοντας γίνει το σούπερ κυριαρχικό αρσενικό και οι ορμές του γίνουν πρόβλημα και για τον ίδιο θα αναγκαστώ. Ηρεμούν πράγματι τα στειρωμένα αρσενικά;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Οχι πάντα. Είναι ρίσκο. Κάποια, έχουν θεαματική βελτίωση και κάποια, καμμία απολύτως αλλαγή.
Νομίζω όμως, ότι αν είναι να γίνει στείρωση, καλό είναι να γίνει σε μικρή ηλικία. Οταν έχουν ενηλικιωθεί, είναι πολύ πιο απίθανο, να αλλάξουν χαρακτήρα, με την στείρωση. Δεν είμαι και σίγουρη.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Δεν ειναι 100% σιγουρο οτι θα ηρεμισει με την στειρωση, ειδικα αν του εχουν γινει καποια πραγματα συνηθεια. Τωρα δεν ειμαι και σιγουρη να σου απαντησω, παντως η στειρωση δεν λυνει προβληματα ως εκ θαυματος.

Εχω μια φιλη που στειρωσαν τον αρσενικο σκυλο τους, η αληθεια ειναι πως εχει ηρεμισει σε συγκριση με το πως ηταν πριν. Παλι τρελιαρης ειναι και δεν εχει αλλαξει ο χαρακτηρας του, απλα δεν ειναι εκεινο το psycho dog που ηταν. Βεβαια στην συγκεκριμενη περιπτωση επαιζαν και αλλα προβληματα και γινοταν υπερκινητικος, οπως ελαχιστη εκτονωση και σχεδον καθολου εκπαιδευση του σκυλου κλπ...