ετσι ακριβως ειναιΝομίζω όμως, ότι αν είναι να γίνει στείρωση, καλό είναι να γίνει σε μικρή ηλικία. Οταν έχουν ενηλικιωθεί, είναι πολύ πιο απίθανο, να αλλάξουν χαρακτήρα, με την στείρωση
ετσι ακριβως ειναιΝομίζω όμως, ότι αν είναι να γίνει στείρωση, καλό είναι να γίνει σε μικρή ηλικία. Οταν έχουν ενηλικιωθεί, είναι πολύ πιο απίθανο, να αλλάξουν χαρακτήρα, με την στείρωση
Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν είναι τόσο ασπρόμαυρα τα πράγματα όπως θέλουν να μας τα παρουσιάσουν...Δεν το βρίσκω τόσο λάθος.... Αυτοί που "προσπαθούν να σας πείσουν" μάλλον δεν τα καταφέρνουν πάντως.... στην Ελλάδα τα περισσότερα δεσποζόμενα σκυλιά είναι αστείρωτα. Επειδή ν'αλλάξει μυαλα ο κόσμος σύντομα και να γίνει πιο ευσυνείδητος δεν πρόκειται, προσωπικά αρκούμαι στο να στειρώσει τουλάχιστον το σκυλί του. Δε συμφωνώ με την πρακτική του να επικαλούμαστε λόγους υγείας (τουλάχιστον όχι όσον αφορά στα αρσενικά), αλλά δεν μπορω να πω οτι διαφωνώ και με το αποτέλεσμα.![]()
Τα πράγματα σαφώς και δεν είναι ασπρόμαυρα... Όποιος στειρώνει το σκύλο του καθαρά για λόγους υγείας, κατά τη γνώμη μου κάνει λάθος. Το ίδιο πιστεύω για όποιον στειρώνει καθαρά για λόγους συμπεριφοράς. Θεωρώ ότι και οι δύο αυτοί λόγοι είναι αστάθμητοι παράγοντες και είναι διαφορετικά τα αποτελέσματα για κάθε σκυλί.
Από την άλλη υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, κάποια στιγμή το σκυλί να φύγει από την επίβλεψή σου, να το χάσεις (γι'αυτό άλλωστε βάζουμε και τσιπάκι και ταυτοτητούλα), οπότε να συμβεί κάποιο ατύχημα με κάποια θηλυκιά σε οίστρο...
Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, και παίρνοντας τα ρίσκα μας, εμείς κάναμε αυτό που θεωρήσαμε καλύτερο (και όχι πιό βολικό όπως μπορεί να πουν ορισμένοι).
Κανείς μας δεν θέλει να το σκεφτεί ότι το σκυλί του θα του ξεφύγει ή θα φύγει, όμως τα λάθη είναι ανθρώπινα... Κι ο σοφός λαός λέει ότι όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος... Είναι κι άλλοι οι λόγοι που μπορούν να είναι υπερ της στείρωσης, όπως φυσικά και χιλιοι δυό κατλα της στείρωσης. Δε νομίζω ότι υπάρχει σωστό και λάθος πάνω σε αυτό... Νομίζω ότι βάζεις όσα περισσότερα κάτω και τα μελετάς, βάζεις και το χέρι στην καρδιά κι ελπίζεις να κάνεις(ή να έκανες) το καλύτερο
Σε διαβεβαιώ ότι, θα σου φανεί πταισματάκι να υποφέρει λόγω ορμονών, αν χρειαστεί να αντιμετωπίσεις τα χειρότερα... απεύχομαι...
και μην νομίζεις ότι θα το καταλάβεις εγκαίρως έτσι... μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά τι προηγήθηκε. Ξανά το λέω... απεύχομαι...
Δεν θα τον αφήνεις ελεύθερο. Τουλάχιστον όχι, όταν στην παρέα υπάρχει θηλυκό σε οίστρο.Και στο παρκο που τον πάω τον αφήνω ελεύθερο και παιζει.Αν έχει ορμες τι θα κάνω?
Δεν ξέρω αν με γελάει η μύτη μου, αλλά η μυρωδιά του δικού μου έχει παραμείνει η ίδια με πρό στειρώσεως εποχή.Εγώ στους 9 μήνες θα τον στειρώσω γιατι θελω να αγαπάει τη μαμάκα του μόνο και καμιά άλλη σκυλα!!! Χα χα πλάκα κάνω. Καταρχήν θα μου μυρίζει λιγοτερο λογω ορμονών και δευτερον δεν θα τον βασανιζω.Να έχει ορμές και να μην τον αφήνω.Δεν γουστάρω μάχες και τραβήγματα ή να μου κουβαλήσει τιποτα αρρώστιες. Και στο παρκο που τον πάω τον αφήνω ελεύθερο και παιζει.Αν έχει ορμες τι θα κάνω? Θα τρέχω απο πισω του?