Στείρωση στα αρσενικά;

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
Νομίζω όμως, ότι αν είναι να γίνει στείρωση, καλό είναι να γίνει σε μικρή ηλικία. Οταν έχουν ενηλικιωθεί, είναι πολύ πιο απίθανο, να αλλάξουν χαρακτήρα, με την στείρωση
ετσι ακριβως ειναι

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Το παραπανω της Μαρεκο, νομιζω .. οταν ο χαρακτηρας εχει ηδη παρεκτραπει.. πρεπει να πεσει πολυ εκπαιδευτικη δουλεια και σοβαρη δουλεια να "στρωσει" λιγο και μετα να στειρωθει....
το παρακολουθουσα στον ceasar... :)

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν το βρίσκω τόσο λάθος.... Αυτοί που "προσπαθούν να σας πείσουν" μάλλον δεν τα καταφέρνουν πάντως.... στην Ελλάδα τα περισσότερα δεσποζόμενα σκυλιά είναι αστείρωτα. Επειδή ν'αλλάξει μυαλα ο κόσμος σύντομα και να γίνει πιο ευσυνείδητος δεν πρόκειται, προσωπικά αρκούμαι στο να στειρώσει τουλάχιστον το σκυλί του. Δε συμφωνώ με την πρακτική του να επικαλούμαστε λόγους υγείας (τουλάχιστον όχι όσον αφορά στα αρσενικά), αλλά δεν μπορω να πω οτι διαφωνώ και με το αποτέλεσμα. :)
Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν είναι τόσο ασπρόμαυρα τα πράγματα όπως θέλουν να μας τα παρουσιάσουν...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τα πράγματα σαφώς και δεν είναι ασπρόμαυρα... Όποιος στειρώνει το σκύλο του καθαρά για λόγους υγείας, κατά τη γνώμη μου κάνει λάθος. Το ίδιο πιστεύω για όποιον στειρώνει καθαρά για λόγους συμπεριφοράς. Θεωρώ ότι και οι δύο αυτοί λόγοι είναι αστάθμητοι παράγοντες και είναι διαφορετικά τα αποτελέσματα για κάθε σκυλί.

Από την άλλη υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, κάποια στιγμή το σκυλί να φύγει από την επίβλεψή σου, να το χάσεις (γι'αυτό άλλωστε βάζουμε και τσιπάκι και ταυτοτητούλα), οπότε να συμβεί κάποιο ατύχημα με κάποια θηλυκιά σε οίστρο...

Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, και παίρνοντας τα ρίσκα μας, εμείς κάναμε αυτό που θεωρήσαμε καλύτερο (και όχι πιό βολικό όπως μπορεί να πουν ορισμένοι).

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
και εγω αυτη την απορια ειχα..να τον στειρωσω,να μην τον στειρωσω..να τον ζευγαρωσω παντως δεν υπαρχει περιπτωση.να φυγει μονος του ειναι το τελευταιο που θελω να σκεφτω ειναι μεσα σε αυλη και παντα δεμενος στην βολτα προσεχω ποσο πιο πολυ μπορω γιατι αν φυγει δεν θα ειναι το θεμα μην ζευγαρωσει διοτι ειναι πολυ επιθετικος με αρσενικα σκυλια.ο μονος λογος που θα τον στειρωνα ειναι αυτο..επειδη μου ειχαν πει οτι ηρεμει.Μτε καποιοι μου ειπαν οχι δεν συμβαινει παντα..δυσκολευτικα πολυ να παρω αποφαση..και ακομα δεν ξερω τι θα ηταν καλητερο ειλικρινα.τωρα ειναι 2 μιση χρονων και να σας πω την αληθεια ακομα δεν ειμαι σιγουρη τι ειναι το καλητερο.ολα τα θυληκα που ειχα και εχω(ηταν ολα αδεσποτα)τα ειχαμε στειρωσει γιατι βγαιναν και εξω μονα τους.
Τα πράγματα σαφώς και δεν είναι ασπρόμαυρα... Όποιος στειρώνει το σκύλο του καθαρά για λόγους υγείας, κατά τη γνώμη μου κάνει λάθος. Το ίδιο πιστεύω για όποιον στειρώνει καθαρά για λόγους συμπεριφοράς. Θεωρώ ότι και οι δύο αυτοί λόγοι είναι αστάθμητοι παράγοντες και είναι διαφορετικά τα αποτελέσματα για κάθε σκυλί.

Από την άλλη υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, κάποια στιγμή το σκυλί να φύγει από την επίβλεψή σου, να το χάσεις (γι'αυτό άλλωστε βάζουμε και τσιπάκι και ταυτοτητούλα), οπότε να συμβεί κάποιο ατύχημα με κάποια θηλυκιά σε οίστρο...

Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, και παίρνοντας τα ρίσκα μας, εμείς κάναμε αυτό που θεωρήσαμε καλύτερο (και όχι πιό βολικό όπως μπορεί να πουν ορισμένοι).

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κανείς μας δεν θέλει να το σκεφτεί ότι το σκυλί του θα του ξεφύγει ή θα φύγει, όμως τα λάθη είναι ανθρώπινα... Κι ο σοφός λαός λέει ότι όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος... Είναι κι άλλοι οι λόγοι που μπορούν να είναι υπερ της στείρωσης, όπως φυσικά και χιλιοι δυό κατλα της στείρωσης. Δε νομίζω ότι υπάρχει σωστό και λάθος πάνω σε αυτό... Νομίζω ότι βάζεις όσα περισσότερα κάτω και τα μελετάς, βάζεις και το χέρι στην καρδιά κι ελπίζεις να κάνεις(ή να έκανες) το καλύτερο

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Συμφωνώ με την kritikopoula και μάλιστα σήμερα είχα μια σχετική συζήτηση στο σκυλόπαρκο, μου λέγε μια κυρία ότι δεν συμφωνεί με την στείρωση αλλά με το προηγούμενο αρσενικό που είχε αναγκάστηκε να προβεί σε αυτήν γιατί ο σκύλος πηδούσε φράχτες και έφευγε. Στην περιπτωση αυτή δεν θα προτιμήσω να περιορίσω τον σκύλο μου και να μην μπορω να τον πάω ούτε σε ενα περιφραγμένο χώρο να παιξει, σε περίπτωση που θα κινδυνεύσω να τον χάσω θα τον στειρώσω, αλλά ελπίζω να μην χρειαστεί.

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
οι γνωμες ομως διαφερουν..και κανεις δεν σου δινει σιγουρη απαντηση οτι αν τον στειρωσεις θα ηρεμησει και δεν θα ειναι επιθετικος..ειναι ο μονος λογος για το οποιο θα το εκανα.τα θυληκα που εχω και ειχα η ηταν ηδη στειρωμενα οταν τα πηρα η τα στειρωσαμε γιατι τα αφηναμε ελευθερα να κανουν την αναγκη τους και να γυρισουν ειχαν μαθει ομοως στον δρομο ειχαν ζησει και δεν ηταν καθολου επιθετικα.
οταν ειπα οτι ειναι το τελευταιο που θελω να σκεφτω εννοω πως δεν θα ανχωνομουνα να ζευγαρωσει αλλα να επιτεθει σε καποιο σκυλι πραγμα που η στειρωση απο οσο εχω διαβασει δεν στο εγκυαται..
Κανείς μας δεν θέλει να το σκεφτεί ότι το σκυλί του θα του ξεφύγει ή θα φύγει, όμως τα λάθη είναι ανθρώπινα... Κι ο σοφός λαός λέει ότι όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος... Είναι κι άλλοι οι λόγοι που μπορούν να είναι υπερ της στείρωσης, όπως φυσικά και χιλιοι δυό κατλα της στείρωσης. Δε νομίζω ότι υπάρχει σωστό και λάθος πάνω σε αυτό... Νομίζω ότι βάζεις όσα περισσότερα κάτω και τα μελετάς, βάζεις και το χέρι στην καρδιά κι ελπίζεις να κάνεις(ή να έκανες) το καλύτερο

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
ναι οκ αμα δεν μπορουσε να εχει ψηλους φρακτες και δεν μπορουσε να κανει διαφορετικα καλα εκανε.

Last edited:

29 Μαϊου 2011
5
0
Αθήνα
Σε διαβεβαιώ ότι, θα σου φανεί πταισματάκι να υποφέρει λόγω ορμονών, αν χρειαστεί να αντιμετωπίσεις τα χειρότερα... απεύχομαι...
και μην νομίζεις ότι θα το καταλάβεις εγκαίρως έτσι... μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά τι προηγήθηκε. Ξανά το λέω... απεύχομαι...

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
δεν εχω καταλαβει τι ακριβως λες.μην νομιζω οτι θα καταλαβω εγκαιρως ετσι..?συγνωμη αλλα δεν εχω καταλαβει τι θες να πεις.και καλα κανεις και απευχεσε σε οτι απευχεσε!
Σε διαβεβαιώ ότι, θα σου φανεί πταισματάκι να υποφέρει λόγω ορμονών, αν χρειαστεί να αντιμετωπίσεις τα χειρότερα... απεύχομαι...
και μην νομίζεις ότι θα το καταλάβεις εγκαίρως έτσι... μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά τι προηγήθηκε. Ξανά το λέω... απεύχομαι...

29 Μαϊου 2011
5
0
Αθήνα
εννοώ ότι η κτηνίατρος που πήγαινα τον Φέρμπυ, άλλα αντί άλλων μου έλεγε. Ενώ είχαμε κλινική εικόνα που μπορούσε να παραπέμψει σε προβλήματα στους όρχεις και στον προστάτη, αυτή δεν κατάλαβε τίποτα και φθάσαμε να έχει ανουρία με ραγδαία εξέλιξη εντός 24ωρου κι από και πέρα να τρέχουμε και να μην φθάνουμε. Το ποσό για την ορχεκτομή έφθασε στα 1500 ευρώ και ο Φέρμπυ είναι τώρα με μελάνωμα (καρκίνος δέρματος) ο οποίος είναι μεταστατικότατος. Ο χειρουργός σύστησε να κάνει παράκαμψη και να ουρεί ο σκύλος από την περιτοναΙκή χώρα. Δεν την κάναμε βέβαια. Πήρε αντιβιώσεις κάπου 4-5 μήνες μετά πήγαμε στα ομοιοπαθητικά, ανθοιάματα, ρεφλεξολογια (ναι κι αυτό!) Τι άλλο να σου πω? μην μπει κανείς σε τέτοια περιπέτεια... (υπάρχουν κι άλλα που δεν τα περιγράφω καν, νομίζω εικόνα δόθηκε)

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Εγώ στους 9 μήνες θα τον στειρώσω γιατι θελω να αγαπάει τη μαμάκα του μόνο και καμιά άλλη σκυλα!!! Χα χα πλάκα κάνω. Καταρχήν θα μου μυρίζει λιγοτερο λογω ορμονών και δευτερον δεν θα τον βασανιζω.Να έχει ορμές και να μην τον αφήνω.Δεν γουστάρω μάχες και τραβήγματα ή να μου κουβαλήσει τιποτα αρρώστιες. Και στο παρκο που τον πάω τον αφήνω ελεύθερο και παιζει.Αν έχει ορμες τι θα κάνω? Θα τρέχω απο πισω του?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Και στο παρκο που τον πάω τον αφήνω ελεύθερο και παιζει.Αν έχει ορμες τι θα κάνω?
Δεν θα τον αφήνεις ελεύθερο. Τουλάχιστον όχι, όταν στην παρέα υπάρχει θηλυκό σε οίστρο.
Δεν το βρίσκω απαραίτητο να τον στειρώσεις. Ακούγεται σαν να θέλεις να το κάνεις, για δική σου διευκόλυνση.

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Ναι για δικη μου διευκολυνση θα τον στειρώσω.:nono:Για να μην μου κολλήσει αρρωστιες , να μην τον τραβάω στις βολτες και να μπορώ χωρις τυψεις να τον βλέπω να παιζει με τα άλλα σκυλάκια στο πάρκο. Για δικη του διευκολυνση και χαρά θα τον άφηνα αστειρωτο, να χαιρεται τις ορμες του , να πηδάει τις απανταχου θηλυκές και εγώ ισως να εμπλακώ σε κανέναν καυγά με κάποιον ιδιοκτήτη που έχει θηλυκο και της κολλησε ο δικος μου.
Οτι πει η μαμά και ο μπαμπας και στην προκειμένη περιπτωση εδώ λέμε ΝΥΣΤΕΡΙ:eek:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εγώ στους 9 μήνες θα τον στειρώσω γιατι θελω να αγαπάει τη μαμάκα του μόνο και καμιά άλλη σκυλα!!! Χα χα πλάκα κάνω. Καταρχήν θα μου μυρίζει λιγοτερο λογω ορμονών και δευτερον δεν θα τον βασανιζω.Να έχει ορμές και να μην τον αφήνω.Δεν γουστάρω μάχες και τραβήγματα ή να μου κουβαλήσει τιποτα αρρώστιες. Και στο παρκο που τον πάω τον αφήνω ελεύθερο και παιζει.Αν έχει ορμες τι θα κάνω? Θα τρέχω απο πισω του?
Δεν ξέρω αν με γελάει η μύτη μου, αλλά η μυρωδιά του δικού μου έχει παραμείνει η ίδια με πρό στειρώσεως εποχή.
Δε νομίζω ότι μυρίζουν (και μάλιστα άσχημα) οι ορμόνες των αρσενικών σκύλων...
Να ήταν αρσενικά γατιά, που εκτοξεύουν ορμόνες μέσα στην περιοχή τους, να ψιλό-συμφωνήσω, αλλά ο σκύλος?
Που αν δε σηκώσει ποδαράκι να μαρκάρει μέσα στο σπίτι, τότε δεν μυρίζει κάτι, και που αυτό, αν δεν κάνω λάθος αποφεύγεται με σωστή εκπαίδευση τουαλέτας από όταν είναι κουτάβι ακόμα...

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Κριμα και ήλπιζα σε μειωση μυρωδιάς.Μας το ειχε πει η κτηνιατρος.Θα δουμε ...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δεν κάνουμε ότι μας λέει ο κτηνιάτρος, σε όλα τα θέματα. Σκεφτόμαστε και λίγο.
Ολοι οι λόγοι, που αναπτύσσεις παραπάνω, είναι καθαρά, για να νοιώθουν ο μπαμπάς και η μαμά καλύτερα και να κουράζονται λιγότερο.
Οχι για χάρη του παιδιού τους.
Νυστέρι, για το καλό του παιδιού; :confused:

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Κάνω πάντα οτι πιστευω οτι ειναι καλό για τον σκυλο. Τωρα με την στειρωση πιστευω οτι ειναι το καλυτερο και με διευκολυνει κιολας. Επισης κάνω πολλά που ειναι μονο για πάρτη του και οχι για την δικη μου.Πχ να έχω ξεμεινει και να του αγοράζω την καλυτερη τροφή... Να τον πηγαινω βολτα μεγάλη ακομα και αν δεν νιωθω πολυ καλά. Να διαβάζω ώρες ολοκληρες θεμάτα που αφορουν σκυλους.... Να σφουγγαριζω και καπάκι να τον παιζω και να μου γεμιζει σαλια το πατωμα απο τη χαρά του μια και ειναι και μπουνταλάς. Η στειρωση ειναι φιλοσοφία περισσοτερο.Αυτοι που την υποστηριζουν και αυτοι που ειναι κατά έχουν ολοι τα επιχειρήματά τους και ειναι τι ακολουθεις