Στο κρεβάτι?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Όλη του τη ζωή ο μικρός μου κοιμάται στο κρεβάτι μου... Σήμερα διάβασα αυτό και θα ήθελα να το συζητήσουμε:
Πηγή:
http://www.ikypros.com/cgibin/hweb?-A=36173&-V=ikypros&w=

Έξω από την κρεβατοκάμαρα ο σκύλος

Οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν πρέπει να αφήνουν τα ζώα τους να κοιμούνται στο κρεβάτι τους, ούτε καν μέσα στο υπνοδωμάτιό τους, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος ασθένειες να μεταδοθούν από τα ζώα στους ανθρώπους, δήλωσε ένας από τους κορυφαίους κτηνιάτρους της Βρετανίας.

O Φρεντ Λάντεγκ, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του κορυφαίου Βρετανού κτηνιατρικού αξιωματούχου, του αρχικτηνιάτρου του κράτους, δήλωσε πως οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι νέες ασθένειες είναι πιθανό να προσβάλουν τόσο τα οικιακά ζώα όσο και τα ζώα της κτηνοτροφίας και πως πολλές από τις ασθένειες αυτές μπορεί να μεταδοθούν από τα ζώα στους ανθρώπους. Οι ιδιοκτήτες οικιακών ζώων πρέπει επίσης να προσέχουν να μην έχουν ζώα στην κουζίνα. «Πολλές από τις νέες και αναδυόμενες ασθένειες εμφανίζονται σε ζώα και περνούν απ΄ αυτά στον άνθρωπο. Πρόσφατο παράδειγμα είναι το SΑRS (σοβαρό και οξύ αναπνευστικό σύνδρομο), που προήλθε από τα ζώα, και μια άλλη νόσος, ο ιός Ηendra (ιλαρά των ίππων), από τις νυχτερίδες», δήλωσε ο δρ Λάντεγκ. «Ως κτηνίατρος, δεν θα συμβούλευα ποτέ ανθρώπους να έχουν σκύλους στο υπνοδωμάτιό τους».

Η έρευνα

Ο δρ Λάντεγκ έκανε τα σχόλια αυτά έπειτα από έρευνα την οποία παρήγγειλε η Βρετανική Διεύθυνση Περιβαλλοντικών, Επισιτιστικών και Αγροτικών Υποθέσεων σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία από την καθημερινή αλληλεπίδραση με τους σκύλους- 6,5 εκατ. ζουν ως οικιακά ζώα στη Βρετανία. Πραγματοποιήθηκε από ομάδα της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Τhe Veterinary Record» και έδειξε ότι πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων δεν γνωρίζουν ή δεν ανησυχούν για τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία τους εξαιτίας των ζώων τους. Πέραν του κινδύνου από τις άγνωστες, εξωτικές ασθένειες, οι σκύλοι είναι επίσης φορείς μικροβίων που προκαλούν κοινές τροφικές δηλητηριάσεις - του καμπυλοβακτηριδίου και της σαλμονέλας. Περίπου 10% των σκύλων πιστεύεται πως είναι φορείς του υπερμικρόβιου ΜRSΑ (ανθεκτικός στη μεθικιλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκος).

Η ισορροπία

Ο δρ Λάντεγκ παραδέχθηκε πως η κατοχή σκύλου συνεπάγεται οφέλη για την ανθρώπινη υγεία: οι άνθρωποι που βγάζουν βόλτα σκύλους είναι περισσότερο σε φόρμα και έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, ενώ αυτοί που έχουν σκύλους αναρρώνουν ταχύτερα στο σπίτι έπειτα από επέμβαση. «Οι άνθρωποι ζουν κοντά στα ζώα τους, αλλά θα πρέπει να παίρνουν καποιες προφυλάξεις», δήλωσε. «Το θέμα είναι να υπάρχει μια ισορροπημένη προσέγγιση».

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σεβαστές οι απόψεις του γιατρού.

Εγώ πιστεύω πως ο σκύλος πρέπει να κοιμάται στο σκυλοκρεβατο του για πρακτικούς λόγους και όχι λόγω του κινδύνου να μας κολλήσει κάποια ….εξωτική ασθένεια.

sarah

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2008
98
0
Όσοι έχουν σκύλο δεν πιστεύω πως φοβούνται μην κολλήσουν κάτι! :D
Αλλιώς δεν θα είχαν... :lol:

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
34
Salonica City
Εγώ παντως παιδια δεν φοβαμαι μην κολησω κατι αν και δεν κοιμαται στο κρεβατι μου ισως αργοτερα οταν μεγαλωσει κιαλο και μαθει να σεβεται τους χωρους του σπιτιου και δεν τα κανει πια στην βεραντα να κοιμαται στον υπνοδωματιο μου.
Παντως εγω το σκυλο μου και τον φυλαω και τον αφηνω να με γλυφει και δεν μου προκαλει αλλεργια οπως καποιοι ισχυριζονται.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Έχω μια απορία ρε παιδιά...
Τι στο καλό είναι ο Αρχικτηνίατρος του κράτους? Ποια προσόντα πρέπει να έχει ένας γιατρός για να διοριστεί σε τέτοιο πόστο?
Δηλαδή... μου ακούγεται πολύ αστείο!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
εγω τπτ δεν εχω παθει...ασχετο αν η μανα μ ρωταει καθε γιατρο π θα βρει μπροστα της για κινδυνους και μικροβια...καλο ειναι να κοιμαται κατω,στο κρεββατι του επειδη μπορει να γινει κανενα ατυχημα πχ να το πατισουμε γυρνωντας κλπ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Chloe said:
Έχω μια απορία ρε παιδιά...
Τι στο καλό είναι ο Αρχικτηνίατρος του κράτους? Ποια προσόντα πρέπει να έχει ένας γιατρός για να διοριστεί σε τέτοιο πόστο?
Δηλαδή... μου ακούγεται πολύ αστείο!
Chief Veterinary Officer :wink: :D

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Έχω μερικούς λόγους για τους οποίους τα ζώα μας κοιμούνται σε δικό τους δωμάτιο, αλλά πιθανές ασθένειες δεν είναι κανένας από αυτούς. Κι εγώ πιστεύω ότι κάποιος που φοβάται μη κολλήσει δεν έχει ζώα στο σπίτι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και εγω αυτο πιστευω...και επισης το θεωρω απο την μια και λιγο χαζοο...

Εχω ακουσει για κατοχους σκυλιων που σιχενονται να τους γλυφουν τα σκυλια τους η να το χαιδευουν...
Αν σιχενεσαι τα σκυλια απλα μην παρεις..
Εγω απο 10 ετων εχω σκυλι παντα το φιλαγα και με φιλαγε και ποτε δεν επαθα τιποτα..
Οποτε πιστευω οτι το λογικο αυτο ειναι..οποιος φοβαται δεν περνει..εκτος και αν το θελει για μπιμπελο..

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εγω οποτε ειχα σκυλο μεσα στο σπιτι,κοιμοταν αποκλειστικα στον δικο του χωρο,οχι για να μην με κολλησει κατι (αν και υπαρχει περιπτωση ασθματος εαν εχεις καποια προδιαθεση)
τα σαλια τους,και ειδικα ενος ποιντερ που ειχα, μου προκαλουν φαγουρα ,κοκκινιζω και βγαζω μεγαλες καντηλες για κανα μισαωρο..εχω και ευαισθητο δερματακι 8)

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
:shock: :shock: :shock: :shock:

Ο αρχικτηνιατρος ειναι αρχιμ@κ@κ@ς για μενα παιδια!

Κατι τετοιες βλακειες πιστευουν οι δηθεν φιλοζωοι Αγγλοι που ειναι

φοβικοι με τις ασθενειες των σκυλων και μεχρι προτινος αφηναν τα

καημενα τα σκυλακια 6 μηνες σε καραντινα , κατω απο αθλιες συνθηκες

χωρις να νοιαζονται για το στρες που δημιουργουσε στα ζωα ο εγκλεισμος

και ο αποχωρισμος απο τα αφεντικα τους, για να αποφυγουν τους

εμβολιασμους!

Δεν μας παρατανε με τις βλακειες τους;;; :evil: :evil: :evil:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Απόλυτος όμως ο αρχικτηνίατρος... στις απόψεις του.
Αν τον ακούσω θα έχω στο σπίτι 4 κιλά μαλλί που θα μελαγχολήσουν!
:? Σιγά μη βγάλω το παιδί απ' το κρεβάτι μου (+ του).

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Εγω παντως πριν τα Χριστουγεννα παρηγγειλα KING SIZE κρεββατι

για να χωραμε ΟΛΟΙ πιο απλωτα! :lol: :lol: :lol:

Ειμαστε και πολλων κυβικων εμεις..... :lol: :lol: :lol:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Παρόλο που είναι έναντια σε όλα τα ΠΡΕΠΕΙ της εκπαίδευσης.... :oops: :oops: :oops: το ομολογώ και τα δικά μου σκυλιά στο κρεβάτι μου κοιμούνται... 8) το ίδιο και τα γατιά που είχα πριν τα σκυλιά... 8) δεν έχω πάθει τίποτα... :lol: :lol: :lol: και ούτε θα πάθω!!!! όσο τηρούνται τα εμβόλια και οι αποπαρασιτόσεις να κοιμάστε ελεύθερα μαζί τους στο ίδιο κρεβάτι... :D

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δηλαδη μετα απο καθε βολτα τους πλενετε καλα τις πατουσες?
δηλαδη θα ξαπλωνω εγω στα σεντονακια μου και θα τριβω τα μουτρα μου πανω στις κατρουλες και τις ροχαλες του καθενος...δεν πατε καλα :lol: :lol: :lol:

elle

Well-Known Member
28 Φεβρουαρίου 2008
223
0
Αλεξανδρούπολη
Ναι πάντα μετα τη βόλτα πλένουμε καλά τις πατούσες μας και αμα έχει παίξει με κανένα αλλο σκυλάκι και κυληστεί στο εδαφος ή εχει βουτήξει σε νερά ,μπάνιο ολόκληρη (μόνο με νερό).

Εμάς είναι συνέχεια πάνω στους καναπέδες εκτός απο το να κοιμάτε στο κρεβάτι μας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr