Στραβά ποδαράκια;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αν μπορείς βγάλε και μια φωτογραφία στο πλάι να δούμε!

Σου συνιστώ να πας σε έναν καλό ορθοπεδικό κτηνίατρο να δει το σκύλο και να συζητήσετε για τον "Σύνδρομο του χαλαρού καρπού"!

Αν είναι αυτό θα πρέπει να ρίξεις την πρωτείνη στην τροφή του και ο σκύλος να πατάει σε σταθερό έδαφος!
Ίσως χρειαστούν και συμπληρώματα για να επανέλθουν τα ποδαράκια του!

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
μοιάζει με knuckling over, αλλα απο φωτο δυσκολα κρινει κανεις.
Αλλαξε ποσοστο πρωτεινης, ειναι πολυ σημαντικο αν είναι αυτο το προβλημα του τελικα.
Αυτο με την χαμηλη θερμοκρασια και την ηψηλη πρωτεινη δεν το καταλαβαινω απο τη στιγμη που ο σκυλος ζει μεσα στο σπιτι. Αν είναι μονιμα έξω οκ, αλλα στην περιπτωση σου μαλλον κανει κακο.
Εγω θα εκανα τα εξης που λιγο πολυ τα ειπαν και οι υπολοιποι παραπανω:
Αλλαγη σε τροφη με χαμηλη πρωτεινη
Συμπληρωμα χονδροιτινης-γλουκοζαμινης
Βιταμινη C μεχρι να βγει ο ηλιος (ή ηλιοθεραπεια αν υπαρχει ηλιος)
Σταθερες επιφανειες να παταει
ΟΧΙ συμπληρωματα ασβεστιου και τροφες που περιεχουν ασβεστιο.
Κοντα κομμενα νυχια
Οχι εντονη δραστηριοτητα

Ερωτησεις:
Μπορεις να δεις στη συσκευασια της τροφης σου τι ποσοστο ασβεστιου και φωσφορου εχει?
Σου έχει πει ο κτηνιατρος περιπου ποσα κιλα θα γινει? (φαινεται γενικα μικροσωμος, συνηθως αυτα τα προβληματα απαντωνται σε μεγαλοσωμα σκυλια, γιαυτο θεωρω οτι ειναι πολυ πιθανο να ειναι κληρονομικο)

Last edited:

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Code:
[FONT=Courier New][SIZE=3][U][B]GUARANTEED ANALYSIS
[/B][/U]
[highlight]Crude protein (min.)     40.0 %[/highlight]
Crude fat (min.)         20.0 %
Crude fiber (max)         3.0 %
Moisture (max)           10.0 %[/SIZE][/FONT]
[highlight][FONT=Courier New][SIZE=3]Calcium (min./max.)       1.5 % - 1.7 %
Phosphorus (min./max.)    1.2 % - 1.4 %[/SIZE][/FONT][/highlight][FONT=Courier New][SIZE=3]
Omega-6 (min.)            3.0 %
Omega-3 (min.)            1.2 %
             DHA (min.)   0.6 %
             EPA (min.)   0.3 %
             AA (min.)    0.1 %
Carbohydrate (max)       20.0 %
Ash (max)                 7.5 %
Taurine (min.)            0.35%

[highlight]Glucosamine (min.)       1500 mg/kg[/highlight][/SIZE][/FONT][FONT=Courier New][SIZE=3]

[highlight]Chondroitin (min.)       1200 mg/kg[/highlight]

Microorganisms (min.)    120M cfu/kg
pH                        5.2

[U][B]BOTANICAL INCLUSIONS
[/B][/U]
Chicory root        700 mg/kg
Licorice root       500 mg/kg
Angelica root       350 mg/kg
Fenugreek           350 mg/kg
Marigold flowers    350 mg/kg
Sweet fennel        350 mg/kg
Peppermint leaf     300 mg/kg
Chamomile flowers   300 mg/kg
Dandelion root      150 mg/kg
Summer savory       150 mg/kg

[B][U]VITAMINS
[/U][/B]
Vitamin A           16  kIU/kg
Vitamin D3           1  kIU/kg
Vitamin E          400  IU/kg
Vitamin B1         0.9  mg/kg
Vitamin B12        0.5  mg/kg
Thiamine          55    mg/kg
Riboflavin        48    mg/kg
Niacin           465    mg/kg
Pan. Acid (B5)    50    mg/kg
Pyridoxine (B6)   40    mg/kg
Biotin             1.05 mg/kg
Folic Acid         5.5  mg/kg
Choline         2750    mg/kg
Ascorbic Acid     55    mg/kg
Beta Carotene      0.44 mg/kg

[U][B]AMINO ACIDS
[/B][/U]
Taurine         0.35 %
Lysine          2.45 %
Tryptophan      0.38 %
Threonine       1.50 %
Tyrosine        0.98 %
Methionine      0.80 %
Isoleucine      1.50 %
Leucine         2.90 %
Valine          1.85 %
Arginine        2.20 %
Phenylalanine   1.60 %
Histidine       0.80 %
Cystine         0.35 %
Glutamic Acid      

[U][B]MINERALS[/B][/U]

Sodium       0.40 %
Chloride     0.64 %
Potassium    0.77 %
Magnesium    0.10 %
Sulphur      0.40 %
Manganese   27    mg/kg
Cobalt       0.47 mg/kg
Selenium     0.9  mg/kg
Iron       240    mg/kg
Zinc       200    mg/kg
Copper      26    mg/kg
Iodine      18    mg/kg

[U][B]CALORIE CONTENT AND DISTRIBUTION[/B][/U][/SIZE][/FONT][FONT=Courier New][SIZE=3]

Metabolizable energy for ORIJEN PUPPY is 4150 kcal/kg or 

[highlight]480 kcal per 250ml cup (120g)[/highlight].

Calories in ORIJEN are distributed to support peak 
health with 40% from protein, 17% from fruits and vegetables, 
and 43% from fat.[/SIZE][/FONT]
Αυτή τη στιγμή είναι 4,8 κιλά και σε 10 μέρες κλείνει 6 μήνες. Νομίζω πως πάνω από 7 κιλά δε θα γίνει...

Δηλαδή παιδιά, όταν λέτε όχι έντονη δραστηριότητα να μην παίζουμε "fetch" με τα παιχνίδια; Έλεγα να αρχίσουμε να βγαίνουμε βόλτες τώρα που πέρασαν 15 μέρες από την τελευταία δόση των εμβολίων. Να μην το βγάζω βόλτα μην γίνει χειρότερα; :/

Last edited:

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
40% πρωτείνη είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!
εμείς έχουμε Χάσκυ και δεν δίνουμε orijen, το δικό σου είναι και μικρόσωμο!!! :eek:
φρόντισε να αλλάξεις τροφή σύντομα ή δίνε λιγότερη ποσότητα αν δεν μπορείς να το κάνεις τώρα σύντομα...

Όταν αρχίσεις την αλλαγή, άλλαξε την πολύ αργά για να προσαρμοστεί χωρίς διάρροιες..

Last edited:

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Δεν είμαι σίγουρη, εγώ προσωπικά θα πήγαινα χαλαρούς περίπατους, χωρίς έντονο τρέξιμο και απότομες κινήσεις.
Και στο σπίτι σίγουρα όχι σε πλακάκια..

Όταν είχαμε πάρει την μικρή μας, είχαμε βάλει χαλάκι ακόμα και στο μπαλκόνι για να μη γλιστράει...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Βολτιτσα μπορειτε να βγαινετε ανετα εφοσον εχετε ολοκληρωσει τα εμβολια απλα δεν χρειαζονται
πολλες κατσικιες.

Τωρα οσον αφορα την τροφη το βρισκω και εγω υπερβολικο το 40% πρωτεινη για ενα σκυλι το οποιο
δεν αθλειται καθημερινα. Θεωρω οτι υπαρχουν στο εμποριο καλες τροφες με χαμηλοτερη πρωτεινη.

Και τελος εκει στην Καρδιτσα δεν ειναι η σχολη κτηνιατρων? Ειναι μακρια να τον πεταξεις να δουν τα
ποδαρακια του? Για να σου δωσουν σαφεις απαντησεις για το τι πρεπει να κανεις!

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Ειρήνη, τι εννοείς να τον πετάξω μέχρι τη σχολή; Εκεί μάθημα δε γίνεται; Δέχονται και πελάτες; Δεν είμαι ενημερωμένος...

Σχετικά με την τροφή, είμαι διατεθιμένος να ρίξω μόνο την ποσότητα προς το παρόν ώστε να παίρνει χαμηλότερο απόλυτο ποσό πρωτεΐνης και θερμίδων.

Όσον αφορά τα πλακάκια, είναι λίγο αδύνατο να στρώσουμε τη βεράντα που είναι εκτεθιμμένη σε καιρικές συνθήκες. Το υπόλοιπο σπίτι εκτός του μπάνιου στρωμένο με χαλιά είναι, αλλά υπάρχουν κενά - δεν είναι μοκέτα.

Μόνο οι περίπατοι με προβληματίζουν. (Btw κατσικιές = ; )

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Δεν ξερω αν δεχονται περιστατικα. . . Μπορεις ομως να παρεις ενα τηλεφωνο και να μας λυθει
η απορια!;) Δεν εχεις να χασεις τιποτα!

Του δινεις περισσοτερη ποσοτητα απ'οσο πρεπει?
Γιατι δεν θες να αλλαξεις τροφη? Του εχει κτσει καλα η orijen?

Κοιτα εδω : http://www.vet.uth.gr/greek/clinicalwork.html

Last edited:

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Κατσικιές είναι τα άλματα, τα απότομα φρεναρίσματα, τα ανεβοκατεβάσματα από καναπέδες και κρεβάτια με φόρα και γενικά ότι μπορεί να καταπονήσει τις αρθρώσεις του..

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Του δινεις περισσοτερη ποσοτητα απ'οσο πρεπει?
Γιατι δεν θες να αλλαξεις τροφη? Του εχει κτσει καλα η orijen?
Γιατί πρώτον, έχει μείνει μισός κουβάς Orijen και δε θέλω να τον πετάξω.
Δεύτερον, έχω πάνω από μήνα να δω διάρροιες και είμαι ικανοποιημένος με τη σύσταση των κοπράνων.
Και τρίτο και τελευταίο, αν δεν μου πει κάποιος ειδικός ότι σίγουρα φταίει η ποιότητα και η σύσταση της τροφής για κάποιο πρόβλημα υγείας δεν θα ήθελα να το ξαναυποβάλλω στη διαδικασία αλλαγής τροφής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κουτάβι.

EDIT: Ευχαριστώ για το link.

Lavernne, αυτά τα κάνει μόνος του χωρίς να το υποβάλλω εγώ σε παιχνίδι... :/

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ενταξει δεν ειπα να τον πεταξεις προς Θεου, θα μπορουσες αν τελικα φταιει η πρωτεινη να την
ανακατεψεις με την καινουργια τροφη.

Περα απο αυτο επειδη δεν ξερω κατα ποσο οντως οφειλεται στην τροφη το προβλημα του κουταβου
σου, κοιτα στο site που σου εβαλα αν γινεται να κλεισεις καποιο ραντεβου!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Γιατί πρώτον, έχει μείνει μισός κουβάς Orijen και δε θέλω να τον πετάξω.
Δε βαριέσαι, δώστα στον κτηνίατρο όταν θα την τρέχεις να της βάζεις νάρθηκες μπας και ισιώσουν τα πόδια της.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Ενταξει δεν ειπα να τον πεταξεις προς Θεου, θα μπορουσες αν τελικα φταιει η πρωτεινη να την
ανακατεψεις με την καινουργια τροφη.
Αυτό κάνω ήδη προληπτικά. Την ανακατεύω με τη Royal Canin που έτρωγε για να μειώσω το ποσοστό just in case... Όταν τελειώσει η RC, θα ψαχτώ για κάποια καλή τροφή με μικρότερο ποσοστό πρωτεΐνης και θα τις δίνω πάλι μαζί μέχρι να τελειώσει η Orijen.

Δε βαριέσαι, δώστα στον κτηνίατρο όταν θα την τρέχεις να της βάζεις νάρθηκες μπας και ισιώσουν τα πόδια της.
Δεν μπορώ να πιστέψω πως όσα σκυλιά έχουν παρόμοιο πρόβλημα, όλα τρώνε Orijen και φταίει αυτό. Εξάλλου από τους 6 μήνες ζωής την τρώει μόνο τους τελευταίους 2. Γιαυτό με βλέπεις διστακτικό να πετάξω το μισό 14κιλο (ή όσο έμεινε τέλος πάντων) κάνοντας πειραματισμούς. Αν ήξερα ότι η Orijen φταίει στα σίγουρα θα το έκανα χωρίς να έκλαιγα τα λεφτά. Αλλά προς το παρόν τη θεωρώ πολύ καλή τροφή για να την πετάξω :/

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Τα περισσοτερα πολυ κοντοποδαρα ημιαιμα που εχω δει εχουν τετοια στραβα ποδαρακια απο "κατασκευης" τους και ειναι μια χαρα. Δεν βλεπω κατι ανησυχητικο προσωπικα αλλα ρωτα και τον κτηνιατρο σας. :)

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Μονο προσεχε στο ανακατεμα μην σου βγαινει αρθροιστικα περισσοτερη πρωτεινη απο 40%.
Μπα όχι, ανακατεύω ογκομετρικά και η Orijen είναι πιο πυκνή από τη RC, οπότε λίγο αδύνατο να ξεφύγω σε πρωτεΐνες. Αντικαθιστώ δηλαδή μέρος της Orijen με RC κι έτσι έχω συνολικά λιγότερες θερμίδες αλλά και πρωτεΐνες.

@Nizinny, θα του το ρωτήσω στην επόμενη επίσκεψη. Κι εγώ πιστεύω πως αν ήταν ανησυχητικό θα μου το έλεγε... Αλλιώς να αρχίσω να ψάχνω για καινούριο κτηνίατρο. Η πλάκα είναι πως είναι 2 κτηνίατροι μαζί σ'αυτό κτηνιατρείο και μερικά θέματα τα εντοπίζει ο ένας και μερικά ο άλλος. Αλλά ποτέ δε μου είπαν για το μυοσκελετικό κάτι. Θα το ρωτήσω όπως και να 'χει. Ίσως χρειαστεί να βγάλουμε και ακτινογραφίες.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια μέχρι τώρα. Αν κάποιος έχει να πει κάτι διαφορετικό, please go ahead!

Ειρήνη, θα μάθω τι ακριβώς παίζει με την Κτηνιατρική και θα σας πω.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Τελικά , τί έγινε με το σκυλάκι σου DOOM-NX?
Ενδιαφέρομαι γιατί κι δικός μου κοντοπόδαρος κούταβος έχει αποκλίνοντα τα μπροστινά πατουσάκια, ο γιατρός μας είπε ότι έτσι είναι ο σωματότυπός του και δεν χρειάζεται κάτι, αλλά αναρωτιέμαι αν πρέπει τελικά να πάρει συμπληρώματα γλουκοζαμίνης/χονδροιτίνης (δεν περιέχει η τροφή του).
Ο μικρός είναι 11,5 μηνών και 20 κιλάκια περίπου, τρέχει και πηδάει σαν το κατσίκι όλη μέρα, όσο κι αν τον αποτρέπω, οπότε αν κάποιος έχει τη γνώση ή σχετική εμπειρία , παρακαλώ να με διαφωτίσει κι εμένα...:???:
Περιμένοντας την βόλτα....jpg