Συγκλίνοντες ταρσοί

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
...

Ένα παιδί στη συνάντηση μου είπε να δίνω 1) Γλουκοζαμίνη χονδροιτήνη της Solgarg
2) Shinoquen νομίζω κάπως έτσι λέγεται...
Αυτή η λύση μου φάνηκε η ποιο καλή αλλά έλα που δεν μου την πρότεινε κάποιος γιατρός.....:mad:

Και ένας εκπαιδευτής μου είπε να του δίνω Ταμπλέτες ασβεστίου για ανθρώπους!!! :eek:
Αυτή η λύση μου φάνηκε η χειρότερη...

Για πείτε ρε παιδιά καμιά πρόταση-ιδέα...Γιατί ακόμα δεν του έχω δώσει τίποτα...Στον 1 μήνα που τρέχει και αθλείται σε παρκάκια κτλ, έχω δει μια μικρή βελτίωση αλλά όχι τρελά πράματα...
Ίσως κάποιος που είχε παρόμοιο πρόβλημα???
Να σημειωθεί πως καρφί δεν μου καίγεται αν θα είναι "στραβοκάνης"... με νοιάζει να μην ποναέι και να μπορεί να τρέχει-παίζει στο μέλλον χωρίς πρόβλημα.....
Tο synoquin ειναι συμπληρωμα χονδροιτινης και γλουκοζαμινης. Το διναμε κι εμεις στο σκυλο οταν ετωγε μια απλη τροφη συντηρησης διοτι μολις πατησε τα 7 εμφανισε καποια αρθριτικα. Ειχε διαφορα στην κινηση του απο την πρωτη μερα. Αλλαξαμε εδω και λιγες μερες, την τροφη σε φαρμακευτικη σειρα για αρθρωσεις που ειναι ηδη εμπλουτισμενη με αυτα κι αλλα πολλα συστατικα και το αποτελεσμα ειναι σταθερα καλο. Παραλληλα με τα synoquin διναμε και καψουλες με λαδι σολωμου καθε μερα σε ενα γευμα που επισης βοηθησαν πολυ. Πλεον μας ειπε ο γιατρος οτι δεν χρειαζεται κανενα συμπληρωμα λογω της εμπλουτισμενης τροφης.
Οι πολλοι γιατροι και οι διαφορετικες αποψεις καμια φορα σε βαζουν στη δυσκολη θεση να παρεις εσυ την αποφαση χωρις να ειναι απολυτα ειδικος.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Να συπληρώσω για να μην ψάχνεστε. Η Orijen Puppy Large έχει τα εξής:
Πρωτεϊνη: 42%
Ασβέστιο: 1.3 - 1.5%
Φώσφορος: 1.1 - 1.3%
Γλουκοζαμίνη: 700mg/kg
Χονδροιτίνη: 150mg/kg

Αν δώσω παραπάνω από όσο "πρέπει" Γλουκοζαμίνη/χονδροιτίνη... Δημιουργείται πρόβλημα???

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς

Αν δώσω παραπάνω από όσο "πρέπει" Γλουκοζαμίνη/χονδροιτίνη... Δημιουργείται πρόβλημα???
Δεν ξερω, ρωτα το γιατρο σου γι αυτο πριν δωσεις οτιδηποτε! Αφου εχει ηδη η τροφη του μεσα δεν ξερω αν και ποσο μπορεις να του συμπληρωσεις κι αν εχει νοημα.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα

Μήπως κάνεις κάποιο λάθος;
Κι εγώ Orijen Puppy Large Breed δινω στον δικό μου, και το σακί επάνω έχει τα εξής:
Πρωτεϊνη: 38%
Ασβέστιο: 1.5%
Φώσφορος: 1,4%
Γλουκοζαμίνη: 1400mg/kg
Χονδροιτίνη: 1200mg/kg

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Μήπως κάνεις κάποιο λάθος;
Κι εγώ Orijen Puppy Large Breed δινω στον δικό μου, και το σακί επάνω έχει τα εξής:
Πρωτεϊνη: 38%
Ασβέστιο: 1.5%
Φώσφορος: 1,4%
Γλουκοζαμίνη: 1400mg/kg
Χονδροιτίνη: 1200mg/kg
Έχεις απόλυτο δίκιο......!!!Και εγώ τα βρήκα από το internet τα στοιχεία, ενώ στο σακί γράφει τα συστατικά που αναφέρεις....
Οπότε λάθος έκανα... ;-)

Μάλλον τα έχουν λάθος στο Site τους:
http://www.kompa.gr/or_puppy_large_breed.html

Ηλίας-Χρήστος

Well-Known Member
18 Νοεμβρίου 2011
54
0
Παιδιά να επαναφέρω και εγώ το θέμα για τον δικό μου...δεν έχει δυσπλασία αλλά τα πίσω του πόδια συγκλίνουν ο γιατρός είπε να του δώσω ασβέστιο αλλα ακόμα δεν το έχω πάρει απόφαση γιατί κάποιος εδώ είχε πεί ότι είναι λάθος...Τι μου προτείνετε ??
Ο μικρός μου τρέχει πολύ γρήγορα πηδάει ψηλά γενικά δεν του προκαλεί κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής όμως γιαυτό θέλω να δράσω προληπτικά για να μήν έχει προβλήματα στο μέλλον!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Παιδιά να επαναφέρω και εγώ το θέμα για τον δικό μου...δεν έχει δυσπλασία αλλά τα πίσω του πόδια συγκλίνουν ο γιατρός είπε να του δώσω ασβέστιο αλλα ακόμα δεν το έχω πάρει απόφαση γιατί κάποιος εδώ είχε πεί ότι είναι λάθος...Τι μου προτείνετε ??
Ο μικρός μου τρέχει πολύ γρήγορα πηδάει ψηλά γενικά δεν του προκαλεί κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής όμως γιαυτό θέλω να δράσω προληπτικά για να μήν έχει προβλήματα στο μέλλον!!!
Αυτό που σίγουρα έχεις ακούσει στο φόρουμ είναι ότι σε κουτάβια που τρέφονται ισορροπημένα το επιπλέον ασβέστιο είναι περιτό ως και επιζήμιο για την ανάπτυξη του μυοσκελετικού. Όμως αν στην δική σου περίπτωση το πρότεινε ο γιατρός σου και τον εμπιστεύεσαι τότε δεν νομίζω ότι πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη βάση στο τι λέμε στο φόρουμ, εδώ πρόκειται για ειδική περίπτωση. Αν πάλι έχεις αμφιβολίες καλύτερα θα ηταν να δεις έναν ακόμη γιατρό.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Ναι, και εγώ έχω ακούσει πως δεν κάνει καλό το ασβέστιο....
ΑΛΛΑ δεν είμαι γιατρός.... Ότι μου λένε λέω....
Δεν το έχω δει με τα μάτια μου....
Το καλύτερο είναι να πάρεις μια 2η γνώμη από γιατρό, έστω και τηλεφωνικά.....

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Αν και off topic:
Ο εκπαιδευτής μου, ο Δημήτρης Μπλαζουδάκης (αν δεν πρέπει να αναφέρεται το όνομά του, μπορεί να σβηστεί, αν και θεωρώ ότι όπως πρέπει να αναφέρουμε ονομαστικά τις κακές μας εμπειρίες, πρέπει να λέμε και τις καλές), στον οποίο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη γιατί έχω δει δουλειά του (και ο οποίος δεν είναι εμπειρικός εκπαιδευτής ή από βιβλία, αλλά έχει βγάλει σχολή στην Αμερική), δεν είναι της θετικής (αμφιβάλλω ούτως ή άλλως ότι με θετική μπορείς να κάνεις εκπαίδευση για φύλαξη) αλλά δεν χρησιμοποιεί βία (ναι, χρησιμοποιεί πνίχτη, ο οποίος είναι εργαλείο εκπαίδευσης και όχι βία, αν τον χρησιμοποιεί κάποιος σωστά).
Επειδή καλό είναι να ακούγονται κάποια πράγματα αν και off topic κι εγώ, μπράβο Μάριε, καλή επιλογή!
Ο Δημήτρης Μπλαζουδάκης είναι νέος και ανοιχτόμυαλος συνάδελφος που το ψάχνει το θέμα συνεχώς και αγαπά τα ζώα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
ηλια - χρηστο...
πριν καταληξεις σε οποιοδηποτε συμπληρωμα...
δωσε στο κουταβι σου λιγο χρονο να αναπτυχθει σωστα...
γραφεις οτι τρεχει ασταματητα πηδαει ψηλα, κι εμποδια και δεν εχεις κανενα προβλημα..
δεν καταλαβαινεις ομως οτι το πιθανοτερο ειναι ολες αυτες οι δραστηριοτητες στην συγκεκριμενη ηλικια να του δημιουργησαν τους στραβους ταρσους... ασε το κουταβι να ξεκουραστει, να μην τρεχει καικαταπονειται πολυ, απεφευγε το ανεβοκατεβασμα σκαλας, τα ασκοπα κι ανεξελεγκτα πηδηματα και πστευω οτι τα ποδαρακια του θα επανελθουν στο φυσιολογικο τους...
το να δωσεις ασβεστιο ειναι το πλεον ακαταλληλο μια και στην ουσια... "σκληραινει" τα κοκκαλα αρα και τα" δενει" στη συγκεκριμενη θεση...

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Τουλάχιστον για τα ροτβαιλερ, που εγώ γνωρίζω, σε μικρές ηλικίες προσέχουμε πολύ πώς και αν πηδάνε, να μην γλιστράει το πάτωμα και άλλα τέτοια γιατί τα ποδαράκια είναι ακόμα "αδύναμα" και δεν έχουν δέσει. Λογικά θα ισχύει για όλες τις φυλές κύνων.

Όσων αφορά για γλουκοζαμίνες και γλυκοζαμίνες και χονδροιτίνες και καλσιτονίνες και όλα τα συναφή που είναι πολύ της μόδας γενικά τώρα τελευταία πρέπει να αναρωτιέστε και τον αντίκτυπο που έχουν όλες αυτές οι ουσίες σε ΟΛΑ τα συστήματα του οργανισμού μας και του οργανισμού των κατοικίδιων ζώων μας! Τα χονδροπλαστικά χάπια είναι ιδιαίτερα ΒΑΡΥΑ και δεν ενδύκνεινται χωρίς να υπάρχει αυστηρός λόγος.

Δηλαδή πρέπει να καταστραφεί πρώτα το σκυλί και μετά να θυμηθούμε να κάνουμε τις ακτινογραφίες για να δούμε πως πάει η ανάπτυξή του???
Με όλη την καλή διάθεση και για να μην παρεξηγηθώ μία ψυχούλα έχει ανάγκη την πρόληψη πολύ περισσότερο από την θεραπεία!
Για τα μεγάλα σκυλιά ισχύει το ίδιο: ΠΡΟΛΗΨΗ! Σωστή τροφή, συμπληρώματα αν είναι άκρως απαραίτητο, σωστή άθληση και συχνές εξετάσεις.

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Όσων αφορά για τους συγκλίνοντες ταρσούς αν είναι πράγματι γνώριμο "ελάττωμα" της φυλής τότε το σκυλί έχει κάποιο "ελαττωματικό" γονίδιο. Αν όχι τότε πολύ πιθανό να έφταιξε κάτι στην κύηση όπως π.χ. η διατροφή της μητέρας.
Παράδειγμα: οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όταν βρίσκονται σε λιγάκι προχωρημένη ηλικία ή κριθεί απαραίτητο εμπλουτίζουν τη διατροφή τους με φολικό οξύ (B12 Κοβαλαμίνη) με σκοπό να ενυσχύσουν τη σωστή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος. Αλλιώς υπάρχει πιθανότητα ανάπτυξης ανωμαλιών στο νευρικό σωλήνα. Ανάλογα ισχύουν και για το σχηματισμό των οστεοκλαστών και του μυοσκελετικού συστήματος γενικά. Πάντως δεν θα είναι σαφές αν είναι γονιδιακό ή περιβαλλοντικό αποτέλεσμα ακόμα και αν η μητέρα είχε πολλά τέτοια μωρά στην τοκετοομάδα της.

Ίσως να ρωτούσατε αν είναι δυνατή η επένδυση του ποδιού με κάποιο νάρθηκα για επιδιόρθωση της θέσης των οστών.. Δεν ξέρω αν γίνετε κάτι τέτοιο ή αν είναι σωστό.. Ρωτήστε πάντως.

Last edited:

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
πολύ πιθανό να έφταιξε κάτι στην κύηση όπως π.χ. η διατροφή της μητέρας.
Γιατρός μου έχει πει, πως σύγχρονες έρευνες δείχνουν πως τα σκυλιά που θηλάζουν μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν μυοσκελετικά προβλήματα. (Δυσπλασία, συγκλίνοντες ταρσοί.)
Για αυτό οφείλεται μία ουσία που υπάρχει στο μητρικό γάλα (σε κάποιες σκύλες), και σε μεγάλες ποσότητες κάνει κακό...
Έτσι σκυλιά που τα είχε "παρατήσει" η μάνα τους σε πολύ μικρή ηλικία δεν εμφάνιζαν προβλήματα, και άλλα που θηλάζαν για καιρό είχαν πρόβλημα....
Ζωντανό παράδειγμα ο δικός μου...2 μηνών όταν πήγα να τον πάρω, είχε βάλει κάτω τη μάνα του και θήλαζε....
Βέβαια, ΟΛΑ αυτά που λέω ΔΕΝ έχουν αποδειχθεί....Απλά υποψίες είναι....Και γίνονται έρευνες για το αν ισχύουν ή όχι....

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν οι εδώ εκτροφείς έχουν παρατηρήσει κάτι τέτοιο...

Ίσως να ρωτούσατε αν είναι δυνατή η επένδυση του ποδιού με κάποιο νάρθηκα για επιδιόρθωση της θέσης των οστών.. Δεν ξέρω αν γίνετε κάτι τέτοιο ή αν είναι σωστό.. Ρωτήστε πάντως.
Το λεγόμενο "φάσκιωμα". Το κάνανε παλιά σε βρέφη... Δεν ξέρω αν κάποιος το έχει κάνει σε σκύλο...

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Δεν έχω ακούσει κάτι για το θηλασμό να παρεμβαίνει στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να παραθέσω κάποια πληροφορία. Πάντως σε γενικές γραμμές αυτό εννοούσα, ότι κάποια πράγματα παρεμβαίνουν στην ανάπτυξη των διάφορων συστημάτων του οργανισμού.