Συμβουλή για το κρεβατάκι κουταβιού


sinig

Member
6 Ιανουαρίου 2014
13
0
Γεια σας,

Εδώ και λίγες μέρες έχω ένα κουταβάκι 2 μηνών γαλλικό μπουλντογκ. Γράφω αυτό το θέμα για να μου δώσετε τις συμβουλές σας για το που να τοποθετήσω το κρεβατάκι του.

Το διαμέρισμα μου είναι αρκετά μεγάλο, διαμόρφωσα ένα δωμάτιο για το κουτάβι όπου έβαλα μέσα το κρεβατάκι του και όλα τα πράγματα και την πάνα του. Το δωμάτιο αυτό δεν έχει πρόσβαση σε μπαλκόνι. Το πρόβλημα είναι ότι το κουτάβι δεν του αρέσει να μένει καθόλου μόνο του, όπου πάω έρχεται από πίσω και επειδή τις περισσότερες ώρες τις περνάω στο σαλόνι είναι εκεί.

Αλλά επίσης κοιμάται και πολύ οπότε από το να κοιμάται όπου να ναι πήρα το κρεβατάκι του και το έβαλα στο σαλόνι αλλά αυτό σημαίνει οτί και η πάνα του πρέπει να είναι εκει ακόμα δεν έχει μάθει που να πάει οπότε είναι αρκετά σημαντικό να είναι κοντά. Το σαλόνι έχει πρόσβαση σε μπαλκόνι και σκέφτομαι μήπως το αφήσω εκεί ώστε μόλις μάθει να βγάλω την πάνα έξω. Σκέφτομαι ότι από το δωμάτιο του θα είναι λίγο μακρια για να πηγαίνει εκει τουλάχιστον στην αρχή.

Αλλά πάλι στο σαλόνι δεν βολεύει γιατί καταντάει όλο το σπίτι να ειναι σκυλόσπιτο. Επίσης δεν ξέρει πως να φερθεί στο σαλόνι οπότε και φοβάμαι να το αφήσω όλη την νύχτα εκεί οπότε και το μεταφέρω στο δωμάτιο του.

Ξέρω ότι δεν είναι καλό να μεταφέρω συνέχει το κρεβάτι και την πάνα του. Τι λέτε να κάνω ?

Ευχαριστώ
 


neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Φιλε καλησπερα καλως ηρθες και καλη χρονια!Να σου πω απο δικιες μου εμπειριες γτ κι εγω εχω ενα μικρο ακιτα 2 μηνων και ειχα ακριβως αυτο το προβλημα!Λοιπον το κουταβι απ οτι εχω καταλαβει και στο σαλονι και στο μπανιο και οπου και να το αφησεις μονο του τις πρωτες μερες θα κλαιει...πολυ μαλιστα.Ειναι μωρο και εει αποχωριστει τη μαμα και τ αδερφια του.Καλο λοιπον ειναι να αρχισεις να το περιορισεις στο χωρο που θες εσυ να θεωρει σπιτι του απο τωρα χωρις πολλες αλλαγες οπως εκανα εγω!Ενα πολυ σημαντικο εργαλειο εαν φοβασαι τις ζημμιες και πανω απ ολα την ασφαλεια του μικρου ειναι το λεγομενο crate η box!Περιορισε λοιπον το κουταβι αρχικα σε ενα οχι τοσο πολυσυχναστο χωρο κατα τη γνωμη μου τον οποιο να θεωρει σπιτι του και να νιωθει ανετα.Οταν θα το επιβλεπεις ας γυρναει οπου θελει για να γνωρισει και να νιωσει φιλοξενο σε ολο το σπιτι.οταν θα λειπεις το βαζεις στο crate η δωματιο που θες στο οποιο να νιωθει και ανετα και εισαι μια χαρα.Αρχη ειναι ακομα οποτε θα κλαιει θα γκρινιαζει και θα ουρλιαζει οταν ειναι μονο του.Ποτε μα ποτε μη κανεις το λαθος να πας να το παρηγορησεις οταν κλαιει.Μολις σταματησει εστω και για ενα λεπτο πηγαινε.Εγω πρωσοπικα αφου του αλλαξα 3 φορες θεση μεσα στο σπιτι τελικα βρηκα τη λυση και το εχω στο δωματιο μου το οποιο εχω κανει ασφαλλες απο αντικειμενα με προσβαση στο μπαλκονι το οποιο εχουμε μαθει ως τουαλετα και ειναι περιφραγμενο με πλεγμα.εκει τα βραδυα νιωθει ανετα γτ κοιμαμαι κι εγω εκει και οτνα φευγω εει και πολυ χωρο κα ι το μπαλκονι και οικειο περιβαλλον.
 


sinig

Member
6 Ιανουαρίου 2014
13
0
Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Πριν το πάρω διαβασα ακριβώς αύτό που λες και μιας και έχω δωμάτιο το περιόρισα εκεί με φράχτη, μία φορά που έτυχε να φύγω το έβαλα εκεί και όλα καλά από ότι φάνηκε. Επίσης δεν τον έχω εισάγει στα υπόλοιπα δωμάτια για να μην του πέσει πολύ, σιγά σιγά αλλα λίγο με το κλάμα λίγο με το σαλόνι που καθόμασταν την έχασα την μπάλα και άρχισα να μεταφέρω κρεβάτια... κρυώνει κιόλας πολύ... Σήμερα τέλος κρεβάτι στο δωμάτιο του και ας κάνει όσες βόλτες θέλει στο σαλόνι ενώ θα είμαι και εγώ. Όσο για το κλάμα προσπαθώ και παραπάνω χρόνο να περνάει αφού σταματήσει, υπομονή θέλει αλλα στο τέλος καταντάει σπάσιμο νεύρων, το βράδυ έκλαιγε για μισάωρο μέχρι να σταματήσει! Που θα πάει θα μπούμε σε μια σειρά!

+ εγώ έχω το αρνητικό ότι εκεί δεν έχω μπαλκόνι.... πφφ
 
Last edited:


neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
χαχαχα ενα μισαωρο???Εγω με τις μετακινησεις μου κλαιγε μια ωρα 5 λεπτα διαλειμα και μετα παλι μια ωρα τα ιδια.Υπομονη θελει.Το μπαλκονι το ειπα ενδεικτικα το σημειο που θες εσυ να του ορισεις ως τουαλετα ενουσα.Μη νομιζεις βεβαια οτι γινεται σε μια μερα μπορει να παρει αρκετο καιρο.βεβαια τα περι τουαλετας τα γραφουν τα παιδια σε αλλο τοπικ και εμενα πρωσοπικα με βοηθησε απιστευτα.Με το κλαμα υπομονη παντως θα περασει μπορει να παρει και καμια βδομαδα μπορει λιγοτερο μπορει περισσοτερο αλλα θα περασει στο υποσχομαι!Το crate για μενα ειναι βασικο εργαλειο αλλα αν σε βολευει το δωματιο καλυτερα εκει.Εγω στο δωματιο το χω.Σε διαμερισμα μενεις??
 






Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εγω λεω αν το δωματιο σου βλεπει μπαλκονι να το παρεις να κοιμαται εκει,να σε νιωθει κ σενα να μη φοβαται κ να χεις κ ευκαιρη την μπαλκονοπορτα να του ανοιγεις να πηγαινει στο μπαλκονι οπου εκει θα χεις κ την πανα...
τουλαχιστον εγω αυτο εκανα,οταν την πηρα ημουν ακομη Αθηνα κ εκανα κ ολοκληρη μετακομιση με τους γονεις μου,ανταλλαξαμε δωματια,καθοτι το δικο τους ειχε μπαλκονι κ το δικο μου παραθυρο!
Μωρο ειναι κ θελει υπομονη κ συμβιβασμους κ υποχωρησεις!