Συνήθειες στη βόλτα


Spyretos777

New Member
26 Αυγούστου 2020
1
0
26
Καλησπέρα. Έχω για πρώτη φορά σκύλο, και η αλήθεια είναι πως τα πράματα κυλούν ομαλά.
Ωστόσο, έχω παρατηρήσει κάποιες κακές συνήθειες στις βόλτες μας.

Μιλάμε για κουτάβι ποιμενικό ( 4 μηνών ), κανονικά εμβολιασμένο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η πρώτη, που θεωρώ ότι είναι η χειρότερη. Είμαι στην ευχάριστη θέση, να έχω πάρκο ακριβώς δίπλα στο σπίτι..έναν απέραντο χώρο με πράσινο, χώματα κτλπ. Ωστόσο, στον ίδιο χώρο ( προφανώς ) βγαίνουν βόλτα κι άλλα σκυλιά, καθώς και πρόβατα (χεχε). Η Μπελ μου, έχει την συνήθεια ότι ακαθαρσία βρίσκει, ακόμα και ελιές, και διάφορα άλλα, να τα τρώει απευθείας. Τι λέτε να φταίει; Πως το αντιμετωπίζω ; Σκέφτηκα να μην ξανά πάω στο πάρκο, αλλά δείχνει αρκετά χαρούμενη. Σκέφτηκα μήπως πεινάει, αλλά όταν γυρνάμε και της δίνω να φάει, το " αφήνει στην άκρη "..

Η δεύτερη είναι πως στις βόλτες μας κάνει κανονικά την ανάγκη της. Ωστόσο, πολλές φορές που γυρνάμε σπίτι, την ξανά κάνει την ανάγκη της! Σκέφτηκα να κάτσουμε παραπάνω ώρα έξω.. δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι. Το παράξενο είναι πως δεν τα κάνει ΠΟΤΕ μέσα στο σπίτι, αλλά πάντα στην αυλή όταν γυρνάμε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια βοήθεια προσφερθεί !
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
kaλησπέρα
καταρχήν σε αυτή την ηλικία οι ξενες ακαθαρσιες ειναι γκουρμέ φαγητό...
υπάρχουν ανάλογα θέματα για το πως την εκπαιδεύεις αλλά γι αρχή μην την αφήνεις ελεύθερη και μην της επιτρέπεις να τις φτάνει ώστε να τις τρώει...
σχετικα με την επανάληψη της αναγκης της στην αυλή , μιλάμε γι ατην χοντρή ή την ψιλή ανάγκη ή δν έχει σημασία...