Συνυπαρξη Αρκτικων σκυλιων μαζι . με αλλου ειδους σκυλο η ζωο τι γινεται ..


Kiban

Well-Known Member
27 Μαϊου 2009
201
0
Ελλαδαρα!
Alaskas Malamutes & Siberians Huskies

Σκυλοι εργασιας, με μεγαλη ιστορια, βαθεια μεσα στον χρονο, που εχουν ακομα πολλα να μας πουν, και να μας δειξουν.
The Malamutes ..
"καταρχην οποως ολα α ζωα θελουν την επαφη και την παρεα με το αφεντικο τους,τωρα αν δεν μπορεις να το κουβαλας μαζι σου (ειναι πολυ εξυπνο και ησυχο σκυλακι και υπακουο αρκει να ασχοληθεις λιγο μαζι του τους πρωτους μηνες που θα το εχεις κουταβι),καλο ειναι να εχεις αυλη ωστε να περιφερεταικαι να ασκηται ωσται να μην βαριετε αν δεν εχεις την πολυτελεια αυτη τοτε καλυτερα να μην παρεις ενα malamute,η φυλη αυτη ειναι κατεξοχην συντροφιας δεν κανει για φυλαξη λατρευει ολα τα μελη της οικογενειας και θελει να περνα χρονο μαζι τους τοτε ειναι ευτυχισμενο ,οταν θα χρειαστει να μενει μονο καλο ειναι να το μαθεις απο μικρο δεν θα εχει προβλημα αλλα οχι μεσα στο σπιτι μια και εκδηλωσει την μοναξια του κανοντας ζημιες στο σπιτι σου γιαυτο και λεμε καλυτερα στην αυλη ωστε να εκτονωνεται."

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Αυτά τα σκυλιά έχουν αναπαραχθεί από τους Malhemutes, μια φυλή Εσκιμώων της Β. Αμερικής, για να κυνηγούν τάρανδους και να προστατεύουν τις κατασκηνώσεις τους. Για αιώνες ήταν απαραίτητα στους ανθρώπους της Αλάσκας. Χρησιμοποιώντας το σαν σκύλο έλκηθρου δεν είναι τόσο γρήγορο όσο τα Huskies αλλά μπορεί να τραβήξει βαρύτερο φορτίο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το Αλάσκαν Μάλαμουτ ανήκει στα μεγαλόσωμα σκυλιά εργασίας. Το βάρος του είναι μεταξύ 34 και 38 κιλών και το ύψος του από 58 μέχρι 65 εκ. και το αρσενικό είναι συνήθως μεγαλύτερο από το θηλυκό. Τα χρώματα κυμαίνονται από ανοιχτό γκρι μέχρι μαύρο και από μαύρο μέχρι κόκκινο. Το λευκό πάντα κυριαρχεί στην κοιλιά, τα πόδια και το πρόσωπο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Είναι σκυλί πιστό, στοργικό, ευφυές και πεισματάρικο. Η φιλική διάθεσή του το κάνει ακατάλληλο για σκύλο προστασίας. Τα ενήλικα σκυλιά είναι ήρεμα και ήσυχα. Είναι πολύ δραστήριο σκυλί και θα είναι καταστροφικό να είναι περιορισμένο σε κλειστό χώρο και μόνο του. Αν και είναι σκληραγωγημένο και υγιές σκυλί, μπορεί να υποφέρει από κληρονομικές ασθένειες όπως είναι ο τυμπανισμός, η δυσπλασία ισχίων και χόνδρων. Μπορεί να προσαρμοστεί στη ζωή της πόλης αλλά χρειάζεται εξάσκηση και έχει ανάγκη την περιποίηση. Είναι ένα όμορφο, ήρεμο και φιλικό κατοικίδιο ζώο. Μπορεί να υποφέρει σε πολύ ζεστό κλίμα γι' αυτό πρέπει να το προσέχουμε ιδιαίτερα τις ζεστές μέρες.
___________________________________


The Huskies:

"Το χάσκυ είναι τόσο έξυπνο σκυλί (θα το
καταλάβεις από όταν θα είναι κουτάβι, πως
δεν θα σε αφήνει από τα μάτια του και θα σε
κοιτάει πάντα στα μάτια..) που από τη
συμβίωσή σας θα καταλάβει τα πάντα, από τη
στιγμή που θα τηρείς 5-6 κανόνες ΣΥΝΕΧΩΣ &
ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΩΣ... αφού γίνει 2 ετών, τότε θα
σου δοθεί μια ευκαιρία να δοκιμάσεις το
"ελεύθερος", αλλά θα πρέπει να γίνει σε
περιφραγμένο χώρο.. σε κανένα γήπεδο..."


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Tο σώμα των Xάσκι είναι ελαφρά πιο μακρύ από το ύψος τους και η εικόνα τους είναι αθλητική, γεμάτη ισορροπία και χάρη. Tα μάτια τους είναι καστανά ή γαλανά ή καθένα από ένα χρώμα. Συχνά διαθέτουν μια λευκή μάσκα στο πρόσωπο και η έκφρασή τους είναι πάντα φυλική και δείχνει ζώο έτοιμο για δράση. Tα αυτιά είναι όρθια και τριγωνικά και το χρώμα τους μπορεί να είναι οποιοδήποτε, από λευκό έως μαύρο.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ:

Aυτόνομο, φιλικό, λίγο ανυπάκουο και σκληροτράχηλο. Έξυπνο, επικοινωνιακό, δύσπιστο και πολλές φορές επιθετικό απέναντι σε άτομα που δεν γνωρίζει ή σε άλλα σκυλιά.

ΙΣΤΟΡΙΑ:
Η ανάγκη των κατοίκων της Σιβηρίας να έχουν ζώα που να αντέχουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, να μπορούν να τραβούν φορτία και γενικά να είναι σκληραγωγημένα δημιούργησε το Χάσκι. Ακούραστος και ατρόμητος βοηθός του ανθρώπου, πολλές φορές τον έσωσε από τις ξαφνικές επιδρομές, γιατί φόρτωνε οικογένεια και περιουσία στο έλκηθρο και το γρήγορο και δυνατό Χάσκι τους μετέφερε γρήγορα μακριά για να σωθούν.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΙΒΗΡΙΚΟΥ ΧΑΣΚΥ: Χρειάζεται από νωρίς εκπαίδευση και έμπειρο ιδιοκτήτη. Κοιμάται εκτός σπιτιού και ο χώρος διαμονής είναι καλό να είναι περιφραγμένος καλά γιατί έχει την μανία να σκάβει και να το σκάει. Επιδιώκει την ανθρώπινη συντροφιά και δεν του αρέσει η μοναξιά. Το τρίχωμά του χρειάζεται τακτικό βούρτσισμά, η άσκηση πρέπει να είναι έντονη και συνεχής και η ποσότητα του φαγητού μέτρια.
______________________________________

και κλεινωντας αυτη την μινι περιγραφη, ρωτω:

Συνυπαρξη Αρκτικων σκυλιων μαζι γινεται. με αλλου ειδους σκυλο η ζωο τι γινεται; ..

για τον ανθρωπο τι περιμενει αυτο το σκυλι; , και ο ανθρωπος απο αυτο;...


ερωτησεις που μου γεννηθηκαν μετα απο καποιες ωρες μελετης και ομιλιας με πιο ειδικους απο εμενα.
 
Last edited:


Landser

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
74
0
Μαραθωνας
Για τα μαλαμουτ δεν γνωριζω αλλα επειδη ειχα χασκυ κατι ξερω σχετικα με αυτα που ρωτας..

Οπως γινεται συνυπαρξη των χασκυ μαζι ετσι γινεται και συνυπαρξη των χασκυ με αλλους σκυλους δεν αλλαζει κατι.Φυσικα σχεδον παντα θα υπαρχουν καποιες διαμαχες οταν μιλαμε για σκυλια ιδιου φυλου ανεξαρτητως ρατσας.Τα χασκυ ειναι αρκετα κυριαρχα σκυλια.Για παραδειγμα ειναι πιθανο ενα αρσενικο χασκυ να τα παει καλυτερα με ενα αρσενικο μικροτερης σε μεγεθος φυλης η' μικροτερης κυριαρχηκοτητας παρα με ενα αλλο αρσενικο χασκυ.

Οποιοδηποτε ζωο εκτος απο σκυλο για το χασκυ αποτελει θηραμα!Γατες,κοτες,παπιες κ.α. ξυπνουν το ενστικτο του κυνηγου..Φυσικα σε καποιες περιπτωσεις μπορει να καταπνιξεις αυτο το ενστικτο για παραδειγμα με καποια γατα που εχει μεγαλωσει μαζι της απο κουταβι αλλα και παλι ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος.

Το χασκυ ειναι πολυ δεμενο με την αγελη και αρκετα ευαισθητο με την οικογενειακη ιεραρχια.Με την πρωτη ευκαιρια θα θελησει να γινει ο αρχηγος της αγελης γιαυτο θα πρεπει απο νωρις να μαθει ποια συμπεριφορα ειναι και ποια δεν ειναι ανεκτη.Για να μας σεβαστει ως αρχηγο θα πρεπει να του δειξουμε οτι καταλαβαινουμε και σεβομαστε απολυτα την αποψη που εχει για τον κοσμο,και τον ανεξαρτητο και ισχυρογνωμον χαρακτηρα του.Πολλα ατομα που απεκτησαν χασκυ τα ξεφορτωθηκαν γρηγορα..Ισως να μην μπορεσαν να αντιμετωπισουν την προκληση της συνυπαρξης με αυτην την φυλη η' να μην εκαναν την προσπαθεια να μαθουν περισσοτερα για τον αρκτικο τους σκυλο.Το χασκυ δεν ειναι οτι καλυτερο ζηταει καποιος που απλα θελει να χει εναν ομορφο και υπακουο σκυλο.Ομως για εκεινους που τον θελουν τιποτα δεν ειναι πιο εκπληκτικο και προκλητικο απο το εφευρητικοτατο και ανεξαρτητο μυαλο του.
 


Kiban

Well-Known Member
27 Μαϊου 2009
201
0
Ελλαδαρα!
Ξερεις, εγω εχω ενα πολυ ομορφο και πανεξυπνο epanielle .. και ειναι απο κοινου με τον πατερα μου για να κυνηγαμε.

τωρα επειδη εχω ενα θεμα με μεγαλα σκυλια, και παντα ηθελα μεγαλωσωμο σκυλο, αυτα που παντα μου αρεσαν απο πιτσιρικος, ηταν του αγιου βερναρδου, τα χασκυ , τα γερμανικα ποιμενικα, οπως ωραιο ειναι και το ρεδεσιανο αλλα αστο στα λιονταρια καλυτερα ...!

και το λοιπον, επειδη τα χασκυ και τα μαλλαμουτ ερχονται πολυ περισσοτερο κοντα στο στυλ και στην προσωπικοτητα του σκυλου που θελω, ετσι ασχοληθηκα μεχρι στιγμης με αυτο το ειδος, και δε το μετανιωσα.

βασικα ηδη κανω σχεδια για την αφιξη ενος τετοιου σκυλου σπιτι μου, αλλα βεβαιως θελω το κατα δυναμην να μαι ετοιμος σε γνωσεις και εξοπλισμο πριν τον φερω.

αυτα που λες ειναι σημαντικα επισης επειδη εισαι κατοχος χασκυ.
 


Kiban

Well-Known Member
27 Μαϊου 2009
201
0
Ελλαδαρα!
Εγω εχω κανει καποιους υπολογισμους για το σκυλο που θελω να αποκτησω, και περιμενω γνωμες για αυτο. που εχω δικιο σε αυτα που γραφω, που αδικο, και που θελω βελτιωση..

για malamute
[FONT=&quot]TA EΞOΔA ΓIA TA ANAΛΩΣIMA TOY EINAI:

AΛYΣIΔA , IMANTA ΓIA BOΛTA, ΠOTIΣTPA , TAIΣTPA , ΛOYPI ΓIA TO ΛAIMO, KAI ΠAIXNIΔAKIA .

ΓIA YΓEIA, ENA KOYBA ΓIA AKAΘAPΣIEΣ, ΣAKKOYΛEΣ ΓIA TON KOYBA BEBAIΩΣ, EMBOΛIA, KOΛAPO ΓIA TΣIMΠOYPIA KAI AMΠOYΛEΣ.

ΓIA ΔIATPOΦH ΘEΛEI ΣTA 43 TOY KIΛA, ME BAΣEI TO 43 - 96% = 1,70 KIΛA ΦAΓHTO, ΔHΛAΔH 35 KIΛA KPOKETEΣ TO MHNA ΞHPA TPOΦH ΔHΛAΔH, 10 KIΛA MΠPIZOΛEΣ, KAI 12 KIΛA KONΣEPBA, OΠΩΣ KAI 6 KIΛA ΔHMHTPIAKA , PYZI , MAKAPONIA KΛΠ, ΓIA NA TA ΣYNΔIAZEIΣ KAI NA TPΩEI ΦYΣIOΛOΓIKA.[/FONT]


[FONT=&quot]ΤΑ ΕΞΟΔΑ EINAI 250 EYP[/FONT][FONT=&quot]Ω[/FONT][FONT=&quot] TO MHNA , KAI 3000 EYP[/FONT][FONT=&quot]Ω[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Π[/FONT][FONT=&quot]AN[/FONT][FONT=&quot]Ω[/FONT][FONT=&quot] KAT[/FONT][FONT=&quot]Ω[/FONT][FONT=&quot] TO XPONO . [/FONT][FONT=&quot]Γ[/FONT][FONT=&quot]IA 200 EYP[/FONT][FONT=&quot]Ω[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Φ[/FONT][FONT=&quot]A[/FONT][FONT=&quot]Γ[/FONT][FONT=&quot]HTO TO MHNA, 2400 TO XPONO, ME BA[/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot]EI TA KI[/FONT][FONT=&quot]Λ[/FONT][FONT=&quot]A TOY KAI TO TI TP[/FONT][FONT=&quot]Ω[/FONT][FONT=&quot]EI, 30 EYP[/FONT][FONT=&quot]Ω[/FONT][FONT=&quot] TO MHNA [/FONT][FONT=&quot]Γ[/FONT][FONT=&quot]IA Y[/FONT][FONT=&quot]Γ[/FONT][FONT=&quot]EIA , 350 EYP[/FONT][FONT=&quot]Ω[/FONT][FONT=&quot] TO ETO[/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot], EMBO[/FONT][FONT=&quot]Λ[/FONT][FONT=&quot]IA, AM[/FONT][FONT=&quot]Π[/FONT][FONT=&quot]OY[/FONT][FONT=&quot]Λ[/FONT][FONT=&quot]E[/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot], KO[/FONT][FONT=&quot]Λ[/FONT][FONT=&quot]APA [/FONT][FONT=&quot]Γ[/FONT][FONT=&quot]IA T[/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot]IM[/FONT][FONT=&quot]Π[/FONT][FONT=&quot]OYPIA, K[/FONT][FONT=&quot]ΛΠ[/FONT][FONT=&quot], 21 EYP[/FONT][FONT=&quot]Ω[/FONT][FONT=&quot] TO MHNA ,250 EYP[/FONT][FONT=&quot]Ω[/FONT][FONT=&quot] TO ETO[/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Γ[/FONT][FONT=&quot]IA [/FONT][FONT=&quot]Λ[/FONT][FONT=&quot]OYPAKIA , [/FONT][FONT=&quot]Π[/FONT][FONT=&quot]AIXNI[/FONT][FONT=&quot]Δ[/FONT][FONT=&quot]IA , [/FONT][FONT=&quot]Π[/FONT][FONT=&quot]IATA , [/FONT][FONT=&quot]Π[/FONT][FONT=&quot]OTI[/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot]TPE[/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot] K[/FONT][FONT=&quot]ΛΠ[/FONT][FONT=&quot], [/FONT][FONT=&quot]Γ[/FONT][FONT=&quot]IATI [/FONT][FONT=&quot]Θ[/FONT][FONT=&quot]E[/FONT][FONT=&quot]Λ[/FONT][FONT=&quot]OYN ANTIKATA[/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot]TA[/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot]H KA[/FONT][FONT=&quot]Θ[/FONT][FONT=&quot]E TO[/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot]O, KAI AYTA EINAI [/FONT][FONT=&quot]Γ[/FONT][FONT=&quot]IA NA NAI OK, [/FONT][FONT=&quot]ΩΣ[/FONT][FONT=&quot]TE NA EINAI XAPOYMENO, KAI NA MHN APP[/FONT][FONT=&quot]ΩΣ[/FONT][FONT=&quot]TAINEI [/FONT][FONT=&quot]Ψ[/FONT][FONT=&quot]YXIKA KAI [/FONT][FONT=&quot]ΣΩ[/FONT][FONT=&quot]MATIKA EYKO[/FONT][FONT=&quot]Λ[/FONT][FONT=&quot]A. AN EXEI KAI APP[/FONT][FONT=&quot]ΩΣ[/FONT][FONT=&quot]TEIE[/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot] BAZEI[/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot]YN [/FONT][FONT=&quot]Φ[/FONT][FONT=&quot]APMAKA, E[/FONT][FONT=&quot]Π[/FONT][FONT=&quot]I[/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot]KE[/FONT][FONT=&quot]Ψ[/FONT][FONT=&quot]EI[/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Σ[/FONT][FONT=&quot]TON KTHNIATPO [/FONT]
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
[FONT=&quot]ΓIA ΔIATPOΦH ΘEΛEI ΣTA 43 TOY KIΛA, ME BAΣEI TO 43 - 96% = 1,70 KIΛA ΦAΓHTO, ΔHΛAΔH 35 KIΛA KPOKETEΣ TO MHNA ΞHPA TPOΦH ΔHΛAΔH, 10 KIΛA MΠPIZOΛEΣ, KAI 12 KIΛA KONΣEPBA, OΠΩΣ KAI 6 KIΛA ΔHMHTPIAKA , PYZI , MAKAPONIA KΛΠ, ΓIA NA TA ΣYNΔIAZEIΣ KAI NA TPΩEI ΦYΣIOΛOΓIKA.[/FONT]
Όλα τα παραπάνω μαζί ή εναλλακτικά το ένα του άλλου? Γιατί όλα μαζί μου φαίνονται υπερβολικά πολλά για σκύλο 43 κιλών. Και τα 35 κιλά ξηρή τροφή το μήνα μόνα τους πάλι πολλά είναι (εγώ έχω δύο σκυλιά, 22+29 κιλά, και τρώνε ένα δεκαπεντόκιλο ξηρή τροφή το μήνα και τα δύο μαζί)

Τα αναλώσιμα ισχύουν για ότι σκύλο και να πάρεις. Επίσης να υπολογίζεις και κάποια έξοδα κτηνιάτρου μία ή δυο φορές το χρόνο για τακτικό τσεκ-απ.

Για δες κι αυτό: Πόσα χρήματα ξοδεύουμε...
 


Kiban

Well-Known Member
27 Μαϊου 2009
201
0
Ελλαδαρα!
Όλα τα παραπάνω μαζί ή εναλλακτικά το ένα του άλλου? Γιατί όλα μαζί μου φαίνονται υπερβολικά πολλά για σκύλο 43 κιλών. Και τα 35 κιλά ξηρή τροφή το μήνα μόνα τους πάλι πολλά είναι (εγώ έχω δύο σκυλιά, 22+29 κιλά, και τρώνε ένα δεκαπεντόκιλο ξηρή τροφή το μήνα και τα δύο μαζί)

Τα αναλώσιμα ισχύουν για ότι σκύλο και να πάρεις. Επίσης να υπολογίζεις και κάποια έξοδα κτηνιάτρου μία ή δυο φορές το χρόνο για τακτικό τσεκ-απ.

Για δες κι αυτό: Πόσα χρήματα ξοδεύουμε...
σκεπτομαι 0,5 kg - 0.75 kg ξηρα καθε μερα, με λιγο βραστο ρυζι κλπ ετσι δημιτριακο, και κομμενα χονδρα κομματια μπριζολα mix για στανταρ φαγητο.. τωρα κονσερβα θα την εχω για ωρα αναγκης. πες πχ επιασε ενα χιονι λεμε τωρα και μεινω μεσα 5 μερες πχ..

και ναι εννοειτε οτι και τιποτε να μην εχει, καθε 6αμηνο η χρονο θα τον πηγαινω για ελεγχο.

ο κτηνιατρος μπορει να στειλει αιματολογικα σε εργαστηριο ; και τι κοστιζει συνηθως ;..
 


Kiban

Well-Known Member
27 Μαϊου 2009
201
0
Ελλαδαρα!
και η ξηρα πιστευω εχεις δικιο ως προς την ποιοτητα της..

αν ειναι υψηλα θερμιδικη , τοτε σαφως και ελαττωνετε η ποσοτητα..
 




Kiban

Well-Known Member
27 Μαϊου 2009
201
0
Ελλαδαρα!
Οι ξηρες τροφες γραφουν πισω σε ενα ταμπελακι τις προτεινομενες ποσοτητες αναλογα το βαρος ή την ηλικια του σκυλου.
επειδη εχω μπερδευτει με αυτο, οταν παιρνουμε την ξηρα των 2 ευρω/kg πρεπει να ριξουμε .. φτυαριά για να χορτασει .. αλλα αν παρω friskies κλπ , λεει με ενα κεσεδακι του γιαουρτιου (200 gr) χορταινει ενας σκυλος 7 - 12 κιλων.

αληθεια, γιατι δηλαδη ενα σκυλι δεν γραφουν και της συνθηκες ανα ποσοτητα ;

αν ενα βαρυ σκυλι ζει σε χειμωνα , δεν θα θελει 20 -30 % παραπανω φαγητο;..

αυτα δεν τα λενε οι εταιριες ομως..

γιατι μια τροφη friskies των 3,5 kg ξηρα, κανει 6 - 7 ευρω. αν ενα σκυλι 30 - 40 κιλων ειναι απο ασκηση , χειμωνας κλπ που χανει ενεργεια περισσοτερο απο καποιο που ζει σε θερμοκρασιες ανοιξης και δεν ασκητε πολυ, θελει σαφως περισσοτερο φαγητο , και αν αναλογιστουμε οτι ενα σκυλι των 30 - 40 κιλων αυτην τη συσκευασια την τρωει σε 4 ημερες πανω κατω, αν ειναι σε αντιξοες συνθηκες βασει κιλματος η εργασιας, θα την καταναλωσει στο ημισι.

και λεει η εταιρια αυτο δεν συμφερει, διοτι ο καταναλωτης θα στραφει σε οικονομικοτερη τροφη..

αυτα !!
 




omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μαλλον εχει διαπιστωσει οτι το σκυλι του τον χειμωνα τρωει περισσοτερο,ενταξει δεν σου τα λενε οι εταιριες αυτα,τα ρυθμιζεις μονος σου,εγω ανεβαζω τωρα στα κρυα 40% την τροφη σε ποσοτητα,οπως και τα ποσοστα λιπους,επειδη ζουνε εξω,και τρωνε με περισσοτερη ορεξη,το καλοκαιρι υπαρχουν μερες που δεν τρωνε τιποτα ομως,η πολυ λιγο αυτο δεν το λες.
 




GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
56
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Γιατί οι καθημερινές ανάγκες ενός καπνιστή, υπερκαλύπτουν κατά πολύ τις καθημερινές ανάγκης σίτισης ενός σκύλου... και για το σκύλο είναι θέμα επιβίωσης & ευζωίας...

Μην διυλίζεις τον κώνωπα...

Ειδικά το Σιβηρικό, με 300γρ SuperPremium ξηράς τροφής είναι υπερ-καλυμμένο ενεργειακά, οπότε ένα σακί 15 κιλών θα σου κρατήσει τουλάχιστον 1½ μήνα... με 60€ το σακί, κοιτάς σε 1,33€ τη μέρα....

Μην ιδρώνεις λοιπόν για το κόστος διατροφής... άλλα πρέπει να υπολογίζεις....
 


Kiban

Well-Known Member
27 Μαϊου 2009
201
0
Ελλαδαρα!
Γιατί οι καθημερινές ανάγκες ενός καπνιστή, υπερκαλύπτουν κατά πολύ τις καθημερινές ανάγκης σίτισης ενός σκύλου... και για το σκύλο είναι θέμα επιβίωσης & ευζωίας...

Μην διυλίζεις τον κώνωπα...

Ειδικά το Σιβηρικό, με 300γρ SuperPremium ξηράς τροφής είναι υπερ-καλυμμένο ενεργειακά, οπότε ένα σακί 15 κιλών θα σου κρατήσει τουλάχιστον 1½ μήνα... με 60€ το σακί, κοιτάς σε 1,33€ τη μέρα....

Μην ιδρώνεις λοιπόν για το κόστος διατροφής... άλλα πρέπει να υπολογίζεις....
πω πω .. σαν τι ειναι αυτα βρε gaia .. θα θελα να ακουσω την γνωμη σου επισης και για το αν γινεται εκπαιδευση υπακοης κατα καποιο τροπο σε αυτα τα σκυλια ..