Σφουγγαρισμα (κατάλληλο απορρυπαντικό)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.317
την αντεχω....την προτιμω...παρα να μυριζει το σπιτι τσισα(οταν τα εκανε μεσα) κα γενικα....επισης μια αλλη πατεντα ειναι το εξης...βαζεται λιγο χλωρινη στον κουβα και λιγο μαλακτικο ρουχων.... το σπιτι πλεον μυριζει "μανουλα"....!!!!!! δοκιμαστετο πρωτα σε μαι γωνια μηπως και δεν κανει στο μαρμαρο σας ή στο παρκε, αλλα εγω το βαζω και στο μαρμαρο και στο παρκε!!!!
Να υποθέσω ότι μένεις στο ενοίκιο ε; :D

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Eπισης ειναι πολυ επικινδυνο να αναμιγνυεις χλωρινη με αλλου ειδους απορρυπαντικα..Διαβασε τις οδηγιες χρησης ...
Και ο Ακης οταν ηταν μωρο το Ντιεγκονι τις ιδιες βλακειες εκανε και γυρναω μια μερα σπιτι και τον βλεπω με κοκκινα ματια και σα να εχει καπνισει 10 τσιγαρα χασισι... 2 μερες ηταν σε νιρβανα...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ααααχ, πώς αντέχεις τη μυρωδιά της αποσμίνης; Πωπω μόνο που τη θυμήθηκα, αναγούλιασα :(

Έχω κακές εμπειρίες βλέπεις. Τη χρησιμοποιούσε με τα λίτρα η καθαρίστρια στο γραφείο κι έκτοτε μόνο που την σκέφτομαι πετάω καντήλες.
Και εγω δεν την αντεχω την μυρωδια της αποσμινης με τιποτα! :) :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ειρήνη, το ίδιο κόλλημα έχω κι εγώ.
Δοκιμάζω τώρα ένα καθαριστικό της Κλινέξ που είναι για τη λεκάνη της τουαλέτας (ξέρεις, από αυτά με το "παπάκι" στο στόμιο).
Γράφει επάνω πως απολυμαίνει, έχει πολύ σούπερ άρωμα και ΔΕ γράφει πως περιέχει χλωρίνη.
Δείχνει να κάνει καλή δουλειά.
Αυτη την πατεντα δεν την ειχα σκεφτει να την κανω αλλα δεν ειναι bad!
Και να υποθεσω οτι σαν παθουσα και εσυ με πολλα σαλια το εχεις ψαξει το θεμα! Θα το δοκιμασω!! Thanks!!

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Ειρήνη μου, αρκεί να σου πω ότι ήταν το μόνο που εξάλειψε εντελώς τη βαριά μυρωδιά του Ούζου.
Επίσης, γράφει ξεκάθαρα επάνω ότι απολυμαίνει (όχι σαν κάποια άλλα καθαριστικά που δεν αναφέρουν καν αυτή τη λέξη).
Άλλωστε, για να είναι κατάλληλη για απολύμανση της λεκάνης που δέχεται ανθρώπινα απορρίματα (σικ!), θα κάνει και για τα σκυλίσια :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ε θα το δοκιμασω οπωσδηποτε γιατι τωρα το καλοκαιρι τα σαλια βρωμανε απιστευτα! Και βλεπεις και στα πλακακια τις σταμπες οι οποιες θελουν αρκετο τριψιμο με την σφουγγαριστρα για να βγουν!

cgri1976

Well-Known Member
Να υποθέσω ότι μένεις στο ενοίκιο ε; :D
ειναι δικο μου το σπιτι...αλλα δεν εχει παθει ζημια ουτε το μαρμαρο αλλα ουτε και το παρκε...
μου το ειχε πει μια καθαριστρια που ειχε η μητερα μου να το κανω ....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.317
Αν δεν έχουν πάθει ακόμη, θα πάθουν κάποια στιγμή. Το παρκέ δεν αντέχει πολλά. Ειδικά χλωρίνη !!! Δεν λέω ότι θα σηκωθούν οι σανίδες να φύγουν από το σπίτι σου, αλλά το λιγότερο που θα συμβεί, είναι να θαμπώσουν. Να έχεις στο μυαλό σου, ότι το ξύλο είναι "ζωντανός" οργανισμός και θέλει ειδική μεταχείριση για να συνεχίσει να "αναπνέει" -αν το θέλεις ζωντανό για όσο περισσότερο καιρό γίνεται. Και το μάρμαρο επίσης. Εχει πόρους που το καθιστούν ευαίσθητο στην κακομεταχείριση. Μόνο τα πλακάκια δεν μασάνε. Αντέχουν γενικώς στα χημικά. Κρίμα είναι τέλος πάντων να καταστρέψεις τα πατώματά σου εφόσον υπάρχουν εναλλακτικές.

cgri1976

Well-Known Member
Δεν λέω ότι θα σηκωθούν οι σανίδες να φύγουν από το σπίτι σου, αλλά το λιγότερο που θα συμβεί, είναι να θαμπώσουν.
χεχεχεχεχ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[/QUOTE] Κρίμα είναι τέλος πάντων να καταστρέψεις τα πατώματά σου εφόσον υπάρχουν εναλλακτικές.[/QUOTE]
καλα δεν το καω και καθε μερα με χλωρινη..... αλλα περα απο την χλωρινη δεν απολυμαινει κατι αλλο τοσο καλα...ετσειλα πμ στην darkness να μου πει πιο προιον ειναι αυτο που χρησιμοποιει ετσι ωστε να χαιρομαι το σκυλι μου, το μαρμαρο μου και το παρκε μου
;-)

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Παιδιά και γω στην αρχή ήμουν κατά τις χλωρίνης και την απέφευγα πολύ. Όμως εάν έχεις κουτάβει που κουταρουάει ακόμη μεσα στο σπίτι δύσκολα μόνο με υγρο για πατωματα και τα σχετικά. Πλεον, μια φορά την ημέρα θα σφουγγαρίσω με χλωρινη και υγρο για τα πατώματα . Βεβαια κλεινω το σκυλο σε καποιο αλλο δωματιο και μετα εχω τρελο αγχος μην γλυψει πουθενα που δεν εχει στεγνωσει η χλωρινη. Αλλα εχω δει οτι μονο με αυτην και με καλο αερισμα του σπιτιου φευγει η μυρωδια. Επίσης παρα μα παρα πολυ καλο βρισκω το pet stain remover. Το ειδικο υγρο για ακαθαρσιες ζωων. Πραγματικα παίρνει την μυρωδια απο το κατουρημα (για τοπικη χρηση).

Υ.Γ. Θα δοκιμασω και τις "φυσικες" λύσεις που προτεινατε! Αν και πλεον δεν λερωνει σπιτι , και θα ειμαστε και σε σπιτι με αυλη απο αυριο!

Υ.Γ.2 Προς τα παιδια με μικρα κουταβια 2-5 μηνων παιδια υπομονη! Κι εγω σε αυτη την ηλικια ειχα τρελαθει και ελεγα δεν γινεται να κατουραει 30 φορες την ημερα! Κι ομως σταματησε και εμαθε!

marco

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2010
56
0
lesvos
αχ ανηκω σε ενα απο αυτα..κ εχω φριξει!!αν καθαριζα σε σπιτια,θα ειχα βγαλει εκατομυιρια!!να δουμε ποτε θα σταματησει..δεν αντεχω!!
Παιδιά και γω στην αρχή ήμουν κατά τις χλωρίνης και την απέφευγα πολύ. Όμως εάν έχεις κουτάβει που κουταρουάει ακόμη μεσα στο σπίτι δύσκολα μόνο με υγρο για πατωματα και τα σχετικά. Πλεον, μια φορά την ημέρα θα σφουγγαρίσω με χλωρινη και υγρο για τα πατώματα . Βεβαια κλεινω το σκυλο σε καποιο αλλο δωματιο και μετα εχω τρελο αγχος μην γλυψει πουθενα που δεν εχει στεγνωσει η χλωρινη. Αλλα εχω δει οτι μονο με αυτην και με καλο αερισμα του σπιτιου φευγει η μυρωδια. Επίσης παρα μα παρα πολυ καλο βρισκω το pet stain remover. Το ειδικο υγρο για ακαθαρσιες ζωων. Πραγματικα παίρνει την μυρωδια απο το κατουρημα (για τοπικη χρηση).

Υ.Γ. Θα δοκιμασω και τις "φυσικες" λύσεις που προτεινατε! Αν και πλεον δεν λερωνει σπιτι , και θα ειμαστε και σε σπιτι με αυλη απο αυριο!

Υ.Γ.2 Προς τα παιδια με μικρα κουταβια 2-5 μηνων παιδια υπομονη! Κι εγω σε αυτη την ηλικια ειχα τρελαθει και ελεγα δεν γινεται να κατουραει 30 φορες την ημερα! Κι ομως σταματησε και εμαθε!

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Κι εγώ ετσι ελεγα. Ο χειροτερος συνδιασμος παντως ειναι Καινουργιο κουταβι - χειμωνας.

Δεν μπορεις να κανεις τιποτα! Βολτες δεν επιτρεπονται γιατι δεν εχει κανει τα εμβολια.
Ανοιχτα παραθυρα - μπαλκονοπορτες θα πεθανεις απο το κρυο!
Να τον αφησεις στο μπαλκονι, θα πεθανει αυτος!
Και κατουρημα 15 φορες την ημερα.
Αυτο περασα εγω!!!

Αν το παρεις καλοκαιρι ειναι πολυ διαφορετικα!!!!

cgri1976

Well-Known Member
ναι το καλοκαιρι τι να σου πω...... με ολη αυτη την ζεστη ζεχνει ολο το σπιτι μην σου πω ολη η πολυκατοικια μεχρι να μαθεις και να ανακαλυψεις πιο καθαριστικο πρεπει να χρησιμοποιησεις...εγω παντως ενα θα σας πω....την ειχα περιορισει στην κουζινα και σε ενα διαδρομο μικρο.... και ειπα και εγω να βγω να παω για ενα ποτακι, σαββατο βραδυ..... γυριζω πισω κατα τις 4 και το πρωι και λιγακι ψιλοζαμπον!!!! και λεω στον κολλητο μου, μολις μπεις μεσα στο σπιτι πες μου αν μυριζει σκυλο....και μολις μπαινω ανακαλυπτω ενα τεραστιο γκραφιτι πανω σε τοιχους, ψυγειο, πληντυριο, πορτες σε σκουρες καφε αποχρωσεις.....ειχα και το κλιματιστικο ανοικτο γιατι ειχε καυσωνα και καταλαβαινετε πως μυριζε το σπιτι...... απο τοτε το ντετολ, χλωρινη, ξυδι, εγιναν τα καλυτερα φιλαρακια μου.... και το θεμα ειναι οτι...οκ να λερωσει το σπιτι.... κουταβι ηταν..... αλλα δεν καταλαβαινε να μην σερνεται πανω στα κακα της και να χριεαζεται και αυτη μπανιο????ε???????? εκεινη την ημερα ενιωσα πολυ μονος!!! χεχεχεχ!!! αλλα οκ...τα θυμαμαι και γελαω τωρα......
μωρε μια χαρα ειναι....σκυλια ειναι.....αλλιως θα αραδιαζαμε κανα δυο κουτσουβελα και δεν θα ειχαμε να καθαριζουμε πατωματα, τοιχους, κτλ κτλ!!!!

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Χρήστο, τελικά δοκίμασες το τζελ που σου είπα;
Εγώ πάντως κλείνω δέκα μέρες χρήσης και είμαι πολύ ευχαριστημένη :) Με κάποιο μαγικό τρόπο, απορροφά την μπόχα:D και δε δείχνει να ενοχλεί δερματικά κανένα από τα δύο σκυλιά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μέλη
20.077
Νεότερο μέλος
ΜΟΒΥ