Σχεδόν λιποθυμία στη βόλτα

Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
Η αλήθεια είναι πως φοβήθηκα πολύ και αύριο λέω να κάνω ένα τηλέφωνο στον κτηνίατρο....αλλά επειδή δε με κόβω να ηρεμώ όλο το βράδυ θέλω τις γνώμες σας....ειδικά οι διπλοτριχωτοί όπως εμείς!!

Εμείς όπως έχω ήδη πει μένουμε Λάρισα Για όποιον δεν ξέρει καλοκαίρι εδώ σημαίνει ζω σε ένα καμίνι.....Τον μικρό δεν τον βγάζω κατά τη διάρκεια της ημέρας έξω...εδώ εμείς βγαίνουμε και αν μπορούσαμε να κυκλοφορούμε με μαγιό θα το κάναμε....τον έχω μέσα με aircondition όχι να κάνει ψόφο απλώς μια φυσιολογική θερμοκρασία Το σβήνω κατά τις 7 και κατά τις 9 βγαίνουμε Μεγάλες βόλτες δεν κάνουμε άλλωστε είναι μπεμπίνι 3 μηνών και κάτι Άντε κανά τέταρτο με εικοσάλεπτο και πάλι πίσω

Έτσι και σήμερα....πήρα και τον πιτσιρικά μου μαζί (πάλι καλά γιατί χωρίς αυτόν δεν ξέρω τι θα έκανα...) κάνουμε τη βόλτα μας μικρή βόλτα ούτε πολλά τρεξίματα ούτε τίποτα το ιδιαίτερο και πάμε για σπίτι Νερό είχα πάρει μαζί και πριν ξεκινήσω την επιστροφή του ξαναδίνω αλλά δεν φαίνεται νά θέλει...οκ λέω αδειάζω το μπουκάλι (#@$/) για να μην έχω extra βάρος άλλωστε το σπίτι απέχει άντε 10 λεπτά και ξεκινάω....Στη διαδρομή σταματούσε μύριζε κοιτούσε όλα φυσιολογικά ...Σε κάποια στιγμή σταματά σε μια βιτρίνα και αφού μυρίζει γυρνοβολάει κτλ κτλ ....κάθεται κάτω Το" κάθεται κάτω " είναι πολύ ήπιο....πιο πολύ σωριάστηκε ....σκύβω τον βλέπω λαχανιασμένο και η καρδιά του να πάει σα τρελή Τον τραβάω να σηκωθεί τίποτα Τον ξανατραβάω να μη σηκώνεται...αρχίζω να τον χαϊδεύω και εκεί που δεν μπορεί να ανασάνει από το λαχάνιασμα βλέπω τα μάτια του να θολώνουν σα να λιποθυμάει. ..Νερό γιοκ! Στέλνω τον μικρό με το μπουκάλι να γεμίσει από κανένα μαγαζί...να έχω το άγχος για το σκυλί να αγχώνομαι και για το παιδί...μόνο του που το στείλα!Γυρνά το παλικάρι μου με το νερό δίνω στον σκύλο ήπιε λες και δεν υπήρχε άυριο!! Τον έβρεξα λίγο το σώμα και με τα πολλά σηκωθήκαμε και γυρίσαμε σπίτι...Στη διαδρομή πάλι κανένα πρόβλημα να τρέχει να τραβά ότι κάνει πάντα Βέβαια με το που γυρίσαμε σπίτι μου έχ@#σε ( εμείς είμαστε gentelmen δεν χεζ $#ουμε στο δρόμο)πολλά και λίγο νερουλά αλλά σχηματισμένα όχι δηλαδή καθαρή ευκοίλια Επίσης με το που φτάσαμε σπίτι τον έδωσα 2 -3 παγάκια γιατί ακόμα λαχανιασμένος ήτανε και δεν ηρεμούσε...

Τώρα βέβαια την έχει κόψει τούφα και κάθομαι εγώ να τρώγομαι....Τι ήταν πάλι αυτό?Αφού δεν ήθελε να πιει νερό πριν αρχίσουμε να επιστρέφουμε τι έπαθε μετά?Και αν λέμε αν τύχει και μου σωριαστεί καμιά φορά τι κάνω?Ότι έκανα και τώρα μες στην τύφλα μου?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.674
11.103
Athens
Ποτέ δεν πετάμε το νερό.
Έχω κλειστεί Αύγουστο μήνα με τα σκυλιά σε ασνασέρ μετά από βόλτα, να σκάνε στο λαχάνιασμα. Από τότε με νερό πάντα στις ζέστες, ακόμη και για βόλτα στο τετράγωνο που λέει ο λόγος.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
δεν εχω κτηνιατρικες γνωσεις ή αναλογη εμπειρια για να σε βοηθησω, απλα να σου πω οτι γενικα χρειαζεται προσοχη το πολυ νερο οταν ειναι λαχανιασμενο το σκυλι, για συστροφη στομαχου...ενημερωσου σχετικα, ειναι σημαντικο...ευχομαι να μην ηταν κατι σοβαρο το σημερινο σας περιστατικο

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Όλα τα διπλότριχα έχουν μειωμένη αντοχή στην ζέστη, παρά τα θρυλούμενα απ αυτούς που τα εκτρέφουν.
Μέχρι να αποκλείσεις άλλες παθολογικές αιτίες, εκτός από την ώρα της βόλτας (όσο πιο αργά), να διαλέγεις διαδρομές από δρόμους που δεν τους χτύπαγε ο ήλιος. Η άσφαλτος μπορεί να κρατήσει θερμοκρασία μέχρι τα ξημερώματα, και τα πατούσια του σκύλου είναι το δεύτερο πιο σημαντικό μέρος για την θερμορύθμισή του μετά το ρύγχος (μύτη + στόμα).

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Mου τοχε κανει κ μενα οταν ηταν κουταβα
αυτο το "σωριαζομαι κατω στα προθυρα λιποθυμιας,δεν αντεχω αλλο μανα μ' πρεπει να με κουβαλησεις πισω"....
σε μας δεν ηταν κατι,απλα τα χε φτυσει
κατι η διαδρομη κατι η ζεστη κατι η ασφαλτος που πατανε που πρεπει να βραζει ολη μερα κατω απτον καυτο ηλιο
εε τα μικρα δεν θελουν κ πολυ
ειδικα αμα δεν εχουν κ αντοχες.

για την ιστορια,κατεληξα να την κουβαλησω πισω ναι
κ οταν φτασαμε σπιτι πηγε κ ξεραθηκε κατω απτο α/c

• Like
Reactions: Ήρα & Freedom

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Όταν ο σκύλος δείξει δυσφορια λόγω ζεστης, αρχίζει να ξερογλυφεται και να αναπνέει έντονα, τον αφήνεις σε σκιέρο μέρος να ηρεμήσει, του δίνεις να πιει μια δυο γουλιες νερό, τον αφήνεις λιγο να ηρεμήσει και πάλι μια δυο γουλιες νερό (όχι όλο μαζι. Σημαντικο) και ξανά και ξανά. Η όληδδιαδικασία μπορεί να πάρει και ένα μισάωρο.

κωστασ123

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2015
105
66
35
Από τις εμπειριες μου εδώ και 1 χρονο με τι λουσι ,διαπιστωσα τωρα και το καλοκαιρι ότι εχει το 1\3 της αντοχης που ειχε π.χ την ανοιξη.Προσωπικα δεν μου ξαναετυχε κατι παρομοιο οπως την δικη σου περιπτωση,αλλα πιστευω ότι είναι λογικο αφου ειναι μικρο ακομη σε ηλικια με αποτέλεσμα να κουράζεται ποιο ευκολα από τη δικη μου.Απο τις βολτες μου με τι λουσι,διαπιστωσα οτι 2 τετράγωνα ποιο κατω μπορει να είναι ενταξη,να τρεχει(10 μ. σχοινη)να μυριζει κ.λ.π ,διλαδη να μην διχνει σημαδια κόπωσης ετσυ ώστε να χρειαζεται νερο η ξεκουραση. Στα επομενα 20-30 μετρα ομως να αρχισει να αναπνεει τοσο γρηγορα που νομιζεις ότι η καρδια της θα εκραγεί.Πιστευω ότι ηταν φυσιολογικο.Επισης αναφερες ότι είναι στο κληματιστικο.Μηπως το κληματιστικο δεν τον αφηνει να συνιθησει τον καιρο εξω με αποτέλεσμα να δυσκολευετε να αντεξει τη ζεστη στις βολτες?Δεν ξερω αν βοηθησα(το ελπιζω παντος) :)

• Like
Reactions: LaCat

Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ

εννοείται πως αύριο θα πάρω τηλέφωνο τον κτηνίατρο και είναι τον πάω και μέχρι εκεί....κανέναν δεν έβλαψε ο ένας παραπάνω έλεγχος

μάλλον είναι αυτό που λέτε με την άσφαλτο....γιατί πραγματικά σήμερα ανέβασε 40άρι

τι να πω...θα προσέχω περισσότερο
άντε και αύριο θα σας πω μας είπε

Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
και κάτι ακόμη

ο @κωστασ123 αναφέρει πως με το κλιματιστικό ίσως δεν τον αφήνω να συνηθίσει τη ζέστη
η αλήθεια είναι πως και γω το χω σκεφτεί αλλά δεν παλεύεται αλήθεια μιλάμε για φούρνο!

ποια είναι η γνώμη σας?εννοείται πως το κλιματιστικό το έχω με μέτρο όχι πολύ χαμηλά απλώς σε μια φυσιολογική θερμοκρασία
και δεν τον "χτυπάει" προσέχω αρκετά

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν θα έπαιρνα ποτέ στην Λάρισα χάσκυ. Δεν κρίνω την κίνηση σου λέω τι θα έκανα εγώ. Διάβασα για συστροφή πριν. Δεν παθαίνουν συστροφή κουτάβια που δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη. Το a/c θα δουλεύει μόνιμα για τον σκύλο τους ζεστούς μήνες και για μεγάλες βόλτες ξέχνα το. Τις μεγαλύτερες πάντως επέλεγε να τις κάνεις νωρίς το πρωί, έχει πιο δροσιά από το βράδυ.

Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
@l.Kyveli
η αντίθεση σου είναι απόλυτα λογική

η αλήθεια είναι ότι στην πόλη μου husky και akita και μαλαμουτ υπάρχουν αρκετά
έχει δημιουργηθεί και μια τύπου ομάδα που λέμε τον πόνο μας
το είχα λάβει αρκετά υπ όψιν το θέμα του κλίματος δεν προχώρησα αψήφιστα....εν γνώση μου για το πρόβλημα που δύναται να προκύψει

απλώς στη δική μου περίπτωση με σύζυγο στρατιωτικό σήμερα είμαστε εδώ και αύριο Έβρο επομένως δεν μπορώ να σχεδιάσω που θα περάσει τα υπόλοιπα 10-15χρόνια της ζωής του ο μικρός
δεν ξέρω αν βγάζει νόημα αυτό που λέω αλλά τον επέλεξα με βάση τις συνήθειες μου plus ότι σε κάνα μήνα ανεβαίνουμε Γρεβενά για καλοκαίρι κάτι που κάνουμε κάθε χρόνο Άρα το ζόρισμα θα είναι για λίγο χρονικό διάστημα.....

σε λίγο θα μιλήσω και με τον κτηνίατρο και θα επανέλθω...άντε να δούμε τι θα πει και αυτός

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Παντα νερο μαζι στη βολτα, οσο πιο αργα γινεται ή οσο πιο νωρις το πρωι ( εμενα μονο ξημερωματα ευχαριστιοταν πραγματικα τη βολτα ) και βρεχε του τις πατουσες και την κοιλια . Δε χρειαζεται να πινει νερο, ειδικα οταν ειναι λαχανιασμενος. Λιγες γουλιες μονο, οταν ενηλικιωθει κιολας ειναι ακομα πιο σημαντικο.
Ειχα χασκι και το καλοκαιρι ειχε λιποθυμησει 2-3 φορες στη βολτα οταν ανεβαινε πολυ η θερμοκρασια. Περπατουσα και καποια στιγμη βαραινε το λουρι... επεφτε κατω ετσι ξαφνικα οπως λες και αρνιοταν να σηκωθει αν δεν επαιρνε την ωρα της.

Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
παιδιά ....μίλησα με τον κτηνίατρο .....θερμοπληξία!

ο μικρός είναι μπέμπης δεν έχει αντοχές και ήταν ζεστός δρόμος από τον οποίο πήγαμε

@sea-mol ο κτηνίατρος μου είπε αυτό που έγραψες και συ για τις πατούσες που δεν το ήξερα! (γαμώτο αυτό το 5 που πήρα στη ζωολογία θα το αναθεματίσω πολύ)

αλλαγή ωρών βόλτας δηλαδή μετά τις 11 νερό με δόσεις και προσοχή!

να στε καλά πάντως για την βοήθεια
ένιωσα ότι είχα ρε αδερφέ μια κάποια συμπαράσταση.....:)

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Μπορείς να πάρεις και παπουτσάκια για το σκύλο, που προσφέρουν μόνωση και για κρύο και για ζέστη. Εσύ θα τα χρησιμοποιήσεις για την ζέστη ουσιαστικά, και μπορείς να βρεις κάποια που να αντέχουν να τα βρέχεις πριν πάτε βόλτα, χωρίς να χαλάνε. ;)

• Like

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.674
11.103
Athens
Eγώ κάνω κάτι άλλο πάντως - τις βρέχω και πάμε βόλτα. Είτε τις χώνω στη ντουζιέρα, τινάζονται και φεύγουμε ή αν είμαστε π.χ. στο οακα τις χώνω στο συντριβάνι μέχρι το κεφάλι πριν ξεκινήσουμε το περπάτημα και μετά συνεχίζουμε. Εννοείται ότι κουβαλάω μαζί πάντα νερό και ψεκαστήρι νερού.

• Like

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Βλέπω τόσους πολλούς, να βολτάρουν τα σκυλιά τους, ντάλα στο λιοπύρι, που ειλικρινά απορώ :(
Θα έπρεπε να υποχρεώνονται να κάνουν έστω κανά τέταρτο, ξυπόλητοι, στην ζεματιστή άσφαλτο, μπας και καταλάβουν τελικά.

@Ήρα & Freedom καμμία σχέση με σένα. Απλώς ήθελα να το πω.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Συγνώμη που θα καταχραστώ το θέμα σου για να πω κάτι..
Είναι που προσπαθούν να μας πείσουν κατά καιρούς εκτροφείς αλλά και ιδιοκτήτες σκύλων ότι ο διπλός μανδύας προστατεύει από τη ζέστη..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Είναι που προσπαθούν να μας πείσουν κατά καιρούς εκτροφείς αλλά και ιδιοκτήτες σκύλων ότι ο διπλός μανδύας προστατεύει από τη ζέστη..
Ο οποιοσδήποτε σκύλος, σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κάτω από τον ήλιο, μπορεί να πάθει θερμοπληξία. Η εγκαύματα. Δεν φταίει ο διπλός μανδύας γι'αυτό. Εγώ πχ, δεν τα βγάζω ΠΟΤΕ, στο φως του καλοκαιρινού ήλιου.