Σχεδόν λιποθυμία στη βόλτα

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
εχω μια απορια...σε περιπτωσεις καυσωνα,να τα βγαζετε εξω απλως για κατουροχεσιματα,χωρις βολτα δεν παιζει?
Σε μας τώρα το καλοκαίρι αυτό ακριβώς γίνεται. Με γυρνάει η ίδια μόλις κάνει τις ανάγκες της. Οπότε αναγκαστικά η εκτόνωση γίνεται σπίτι όταν έχει και εκείνη διάθεση κι έχει πέσει η πολλή ζέστη.

Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
το να κρατήσουμε μια πάνα σε βεράντα ή σε μια άκρη στην αυλή για τέτοιες περιπτώσεις ώστε να μη βγαίνει έξω είναι λάθος?
δηλαδή αν σκάει ο τζίτζικας ή ρίχνει καρέκλες?

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Εγώ έχω αφήσει τον αρκούδο να τα κανονίζει μόνος του. Ό,τι ώρα θέλει πρωϊνή έρχεται και με ξυπνάει (συνήθως γύρω στις 6:30). Φτιάχνει μόνος του δρομολόγιο (τα πιο δροσερά πεζοδρόμια και όπου κάνει ρεύμα) και μόλις αρχίσει να σκάει παίρνει τον δρόμο της επιστροφής. Έκοψε μόνος του τις μεσημεριανές (κάνει το κορόιδο) και τις βραδυνές τις ζητάει μόλις δροσίσει αρκετά για να βγει από το a/c στην βεράντα. Αλλά τις έχει περιορίσει μόνος του στο 1/3, ίσα-ίσα για τα βασικά (έλεγχος κίνησης στην περιοχή μας, μαρκαρίσματα κλπ).
Η μικρή επειδή είναι ικανή να σκάσει και μετά να σταματήσει είναι σε ελεγχόμενες 20λεπτες πρωί-βράδυ) με κατάβρεγμα πριν και μετά.

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
το να κρατήσουμε μια πάνα σε βεράντα ή σε μια άκρη στην αυλή για τέτοιες περιπτώσεις ώστε να μη βγαίνει έξω είναι λάθος?
δηλαδή αν σκάει ο τζίτζικας ή ρίχνει καρέκλες?
καθολου...γι αυτο αλλωστε εξεφρασα την απορια...δεν παθαινει τιποτα το ζωο εαν δεν κανει βολτα...υπο συνθηκες,οπως οι περιγραφομενες,του κανει μαλιστα κακο αντι για καλο...

• Like
Reactions: Ήρα & Freedom

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
49
Νίκαια
Κουτάβι διπλού μανδύα 3 μηνών δεν έχει τη γούνα του ενηλίκου, που εκθειάζουν εκτροφείς και εμείς οι κάτοχοι (δεν έχει χάσει το υπόστρωμα), δεν θα έπρεπε να κάνει βόλτες άνω των 15 λεπτών συνολικά πήγαινε και έλα (λόγω αντοχών της ηλικίας - αλήθεια έχει τελειώσει με τα εμβόλια; ) και σίγουρα όχι αμέσως μετά από έκθεση σε air condition (ανεξάρτητου φυλής και ηλικίας).

Αν βγαίνεις έξω και σε πιάνει εσένα δύσπνοια, μην το βγάλεις το σκυλί. Αν δεν μπορεί να αναπνεύσει σωστά, δεν μπορεί να ρυθμίσει και τη θερμοκρασία του σωστά.

Επίσης, η ποιότητα της γούνας (γονιδιακό) άλλα και η περιποίηση της (ανθρώπινος παράγοντας), παίζουν τεράστιο ρόλο στην απόδοση της ως μόνωση. Αυτό για όταν το σκυλί γίνει ενήλικο. Χτενίζουμε τακτικά για να φεύγει το νεκρό τρίχωμα. Το γονιδιακό δεν μπορείς να το αλλάξεις, άλλα μπορείς να ταΐζεις καλής ποιότητας τροφή. Μικρά γεύματα τώρα το καλοκαίρι.

Μέσα στο σπίτι να έχει πάντα πρόσβαση σε φρέσκο νερό και βόλτες πεντάλεπτες για την ώρα και πιο συχνά. Κράτα και τη πάνα. Το χειμώνα που θα μας έρθει, θα παρακαλάς να είχε λιγότερη ενεργεία και αντοχές :p

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Εμένα μια σταλιά τρίχωμα έχει και την έβγαλα πριν λίγο να πει ένα γεια στον μπαμπά μου, κλαψούρισε και τράβαγε να φύγουμε με τη γλωσσάρα στο πάτωμα, την ανέβασα πάνω και έλιωσε κάτω απ το a/c. Οπότε κι εμείς εδω μέσα στο τσιμέντο, πρωί πλέον κάνα 10λεπτο, μεσημέρι μόνο ένα γρήγορο για τσίσα και μετά τις 9 πάλι.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Εγώ τον βγάζω βόλτα κατά τις 7:30 το πρωί και ξανά στις 8:30 το απόγευμα.
Επειδή οι ώρες που μεσολαβουν είναι πολλές το μεσημέρι τον φορτώνω στο σκούτερ και τον πηγαίνω σε κοντινό δασάκι όπου τον αφήνω αμολητο για κάνα 10λεπτο ίσα ισα για να ξαλαφρωσει.
Προσοχή στην καυτή άσφαλτο και τα τσιμεντα.
Ζέστη είναι θα περάσει. υπομονή.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.674
11.103
Athens
καθολου...γι αυτο αλλωστε εξεφρασα την απορια...δεν παθαινει τιποτα το ζωο εαν δεν κανει βολτα...υπο συνθηκες,οπως οι περιγραφομενες,του κανει μαλιστα κακο αντι για καλο...
Σε εμάς παίζει χεζοκατούρημα και στο μπαλκόνι εξ από ανέκαθεν που λένε, και για άλλους λόγους. Και είμαι ευτυχής γι αυτό. Με τον καύσωνα καταντήσαμε βόλτα στο τετράγωνο και μέσα πάλι - δεν παίζεται η κατάσταση. Και βγαίνουν και ψεκασμένες. Και μόλις γυρίζουμε τις βουτάω στην πισίνα τους να ρίξουν θερμοκρασία.

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Και περα απο τις φυλες κρυων κλιματων στο τηγανι της Λαρισας, θα μπορουσαμε να πιασουμε και τις κοντοτριχες φυλες με μονο μανδυα και ελειψη χρωστικης κατω απ τον ηλιο.Εκτροφικο επιτευγμα!
Λύσσα κακιά...:whistle:

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Απλά πράγματα. Φροντίδα γκόμενας. Αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, με υαλουργικό και αλόη για μουσούδι και κοιλιά, βόλτα μετά τις 20:00, δυο μπουκαλάκια νερό και ένα ψεκαστήρι.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Μηπως παίζει ρόλο και πού είναι συνηθισμένο το σκυλί; Βέβαια για βόλτα στις 3 η ώρα το μεσημέρι καλοκαίρι δεν εχω σκεφτεί ποτέ να βγάλω σκύλο, αλλά ποτε δεν είχα αιρκοντίσιον (με πειράζει, προτιμάω να την παλεψω με ανεμιστήρα και στους 40 βαθμούς), και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα σκυλια το καλοκαίρι. Ούτε και με τον κούταβο τώρα. Μήπως δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο έξω από τη διαφορά του κλιματισμού.

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
Σε εμάς παίζει χεζοκατούρημα και στο μπαλκόνι εξ από ανέκαθεν που λένε, και για άλλους λόγους. Και είμαι ευτυχής γι αυτό. Με τον καύσωνα καταντήσαμε βόλτα στο τετράγωνο και μέσα πάλι - δεν παίζεται η κατάσταση. Και βγαίνουν και ψεκασμένες. Και μόλις γυρίζουμε τις βουτάω στην πισίνα τους να ρίξουν θερμοκρασία.
κι εμενα εχει μαθει να τα κανει στην αυλη οποτε ειμαι κομπλε...απο κει και περα μια και ειμαστε σκυλια της παμπας γουσταρουμε να μας καιει ο ηλιος...μολις μας παρακαψει την πεφτουμε στην υπογα,μεχρι να ξαναβγουμε να ξανακαουμε...

το ακυρο με τον μαλακα ειναι οτι δεν κατουραει ΠΟΤΕ στον ηλιο...περιμενει να βγει σκια...με το που σκιασει εστω και μισο μετρο στην αυλη παει και βαζει το κεφαλι στην σκια και μετα κατουραει...αβυσσος...

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
Σε μας τώρα το καλοκαίρι αυτό ακριβώς γίνεται. Με γυρνάει η ίδια μόλις κάνει τις ανάγκες της. Οπότε αναγκαστικά η εκτόνωση γίνεται σπίτι όταν έχει και εκείνη διάθεση κι έχει πέσει η πολλή ζέστη.
εμενα με το που τολμησω να πιασω τον κομπο γινεται ανασταση,ειτε εχει 45 ειτε -10...πανηγυρι καθε φορα...οταν εχει πολλη ζεστη τον κοβω εγω ,διοτι εαν ηταν στο χερι του θα επαιζε μεχρι να λιποθυμησει...

• Like
Reactions: Elrandir and mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
το ακυρο με τον μαλακα ειναι οτι δεν κατουραει ΠΟΤΕ στον ηλιο...περιμενει να βγει σκια...με το που σκιασει εστω και μισο μετρο στην αυλη παει και βαζει το κεφαλι στην σκια και μετα κατουραει...αβυσσος...
Πάρτου καλέ, ένα καπελάκι του παιδιού, να μην κυνηγάει τις σκιές.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
κι εμενα εχει μαθει να τα κανει στην αυλη οποτε ειμαι κομπλε...απο κει και περα μια και ειμαστε σκυλια της παμπας γουσταρουμε να μας καιει ο ηλιος...μολις μας παρακαψει την πεφτουμε στην υπογα,μεχρι να ξαναβγουμε να ξανακαουμε...

Να δεις που δε θελει να ξεγνωσει γρηγορα.

• Like
Reactions: reinmeister2

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Πραγματικά δεν ξέρω ποιος απεχθάνεται περισσότερο τη ζέστη: η Άμπυ, ο Γκάρφιλντ ή εγώ; Την μπέμπα τη βγάζω για μια 10λεπτη κατά τις 9:30 μετά κατά τις 1:30-2 την πάω στην κυριολεξία μέχρι τη γωνία να κατουρήσει και τη μεγάλη βόλτα την κάνουμε κατά τις 8 π[αντα με συνοδεία νερού. Ευτυχώς εμείς έζουμε πρωί και βράδυ οπότε είμαστε κομπλέ. Και σε περίπτωση που ζητήσει τσίσα πριν το βραδυνό ύπνο (κοιμόμαστε και αργά βλέπετε) ένα τετράγωνο και νάνι. Ευτυχώς δεν έχει ούτε η ίδια όρεξη για πολλά-πολλά