Τί πρέπει να κάνω?

nik nikoy

Member
19 Δεκεμβρίου 2017
10
2
48
Πως κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει την συνεχή ενόχληση από τα γαβγίσματα των σκύλων?
Υπάρχει κάποιος νόμος που να υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να ασχολείται με τον σκύλο του?
Υπάρχει περίπτωση στην Ελληνική κοινωνία να σέβεται κάποιος τον διπλανό του και το δικαίωμα του να θέλει να ησυχάσει στο σπίτι του?
Γιατί αν κάποιος δεν έχει κατοικίδιο (δηλαδή σκύλο γιατί στην Ελλάδα οτιδήποτε άλλο δεν μας αφορά) θεωρείται αυτομάτως κακός άνθρωπος?
Πόση ώρα γαβγισμάτων (αδέσποτων και δεσπομένων) θεωρείται φυσιολογικό μέσα σε μία ώρα?
Θα πρέπει όλα τα σκυλιά στην γειτονιά να γαβγίζουν κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή μέσα στην ώρα?
Την νύχτα μπορεί ένα σκυλί να γαβγίζει 2 λεπτά κάθε μία ώρα ?
Η Άμεση δράση γιατί δεν ανταποκρίνεται ποτέ στις ανάλογες κλήσεις?
Ποιος φορέας στην Ελλάδα είναι υπεύθυνος για τα αδέσποτα?
Γιατί ο πληθυσμός των αδέσποτων μεγαλώνει στην Ελλάδα?

Έχοντας χαλάσει την ψυχική μου υγεία, έχοντας μετακομίσει 4 φορές, έχοντας καλέσει άπειρες φορές το 100 (ούτε μια φορά δεν ήρθε), έχοντας απευθυνθεί άπειρες φορές στο οικείο αστυνομικό τμήμα σας ρωτώ (πιθανώς ρητορικά) ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ?

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Χωρις να θελω να μειωσω το προβλημα γιατι οντως υπαρχουν πολλα μπαλκονοσκυλα και αυλοσκυλα που γαβγιζουν ολες τις ωρες, θεωρω οτι υπερβαλλεις. Εχεις αλλαξει 4 φορες σπιτι εξαιτιας των σκυλων ή του θορυβου γενικα; Ισως θα ηταν πιο οικονομικο να εβαζες διπλα τζαμια, ξερω γω.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Για τα δεσποζώμενα μπορείς να κανεις παρατήρηση στους
ιδιοκτήτες. Αν πχ ειναι κάποιο στο μπαλκόνι μπορείς να πεις στον
ιδιοκτήτη τουλάχιστο τις ωρες κοινής ησυχίας να το εχει μέσα.

Για τα αδέσποτα δε μπορείς να κανεις και πολλα. Αν δεν εχεις σκυλο
μάζεψε αυτο που γαβγίζει περισσοτερο σηγουρα το κανει απο φόβο
θα αλλαξει αν το σπιτόσεις. Αν δεν εχεις σκυλο ειναι λιγο δύσκολο
να καταλάβεις καποια πράματα.

Και εγω είμαι καμένος απο γαύγισμα στην γειτονιά (δεσποζόμενου)

• Like
Reactions: Allendog

nik nikoy

Member
19 Δεκεμβρίου 2017
10
2
48

Ακριβώς αυτό ήθελα να αναδείξω.
Στην Ελλάδα του 2017 το μόνο που μπορείς να κάνεις για να προστατευτείς είναι ΤΙΠΟΤΑ.
Τυχαίο?

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
4 φορες μετακομιση λογω σκυλων; Πως γινεται αυτο.. για τα αδεσποτα ειναι κομματι που δεν γινεται να συζητησουμε δυστυχως.. στην χωρα που ειμαστε κ ετσι οπως ειναι η κατασταση δεν γινεται κατι κ ουτε θα γινει.. αυτο γινεται μονο αν μετακομισεις εξωτερικο:LOL:. Επισης δεν σ ειπε κανεις να εχεις σκυλο με το ζορι αν ειναι δυνατον δλδ! Εγω που εχω σκυλο με ενοχλουν πολλοι ανευθυνοι ιδιοκτητες σκυλων (ειναι παρα πολλοι δυστυχως) ιδιοκτητες που παρατανε τα σκυλια ελευθερα να κανουν την βολτα τους γιατι βαριουνται, ιδιοκτητες που τα παρατανε στην αυλη και γαβγιζουν μονιμα, που δεν μαζευουν τις ακαθαρσιες κτλ.. δυστυχως οπως λες ειναι ρητορικες αυτες οι ερωτησεις. (Αλλα οπως κ αλλες... Γιατι δεν κανουν ησυχια τις ωρες κοινης ησυχιας, γιατι αφηνουν τα παιδια να κανουν χαμο 24/7 και να τσιριζουν ασταματητα, δυστυχως δεν χρειαζομαστε ζωο για να ειμαστε μλκες;) )

Κ φυσικα στο τελος θα την πληρωσει αυτος που δεν φταιει δλδ ο σκυλος γιατι μεχρι εκει μας παιρνει. Δεν μπορουμε κ δεν μας παιρνει να μπλεξουμε με τον οποιοδηποτε υπευθυνο/αρμοδιο/ιδιοκτητη κτλ οποτε θα βρουμε τον ευκολο τροπο να ξεσπασουμε κ να δειξουμε την αγανακτηση μας.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
Στην Ελλάδα του 2017 το μόνο που μπορείς να κάνεις για να προστατευτείς είναι ΤΙΠΟΤΑ.
Τυχαίο?
Για να μη μιλαμε γενικα κι αοριστα, ποσα αδεσποτα εχετε στη γειτονια σας;

nik nikoy

Member
19 Δεκεμβρίου 2017
10
2
48

Τυχαίο?
Η πολιτεία έπρεπε να προστατεύει τους πολίτες αλλά τι μαλ..... λέω στην Ελλάδα ζω
Εννοείται βέβαια ότι ούτε τα διπλά τζάμια ούτε να μαζέψω όλα τα αδέσποτα είναι λύση.
Δεν υπερβάλω όταν λέω ότι μετακόμισα 4 φορές. Δεν είναι τα σκυλάκια που ενοχλούν αλλά αυτοί που δεν αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους όταν αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι και βέβαια οι άλλοι που αποφασίζουν να τα παρατήσουν όταν περάσει η μόδα η ζοριστούν.
Δυστυχώς ακόμα και το αυτονόητο (να μπορείς να ησυχάσεις σπίτι σου) είναι πολυτέλεια.

ΥΓ παρεμπιπτόντως στο βουνό μένω

• Like
Reactions: ioanna a

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
Στην Αττικη; Τα αδεσποτα ειναι ευθυνη και ιδιοκτησια του δημου. Δυστυχως τα βουνα και οι ακρες της πολης ειναι συνηθισμενος χωρος να παρατησει κανεις το σκυλο που βαρεθηκε ή τα κουταβια που προεκυψαν.

nik nikoy

Member
19 Δεκεμβρίου 2017
10
2
48
Στην Αττικη; Τα αδεσποτα ειναι ευθυνη και ιδιοκτησια του δημου. Δυστυχως τα βουνα και οι ακρες της πολης ειναι συνηθισμενος χωρος να παρατησει κανεις το σκυλο που βαρεθηκε ή τα κουταβια που προεκυψαν.
Ναι στην Αττική. Και δυστυχώς ένα από τα σπίτια που έφυγα πριν κάποια χρόνια ήταν το δικό μου και αναγκάζομαι τώρα να πληρώνω ενοίκιο.
Από το να ξεσπάσω στο σκυλάκι η να βλέπω τα μούτρα του εκάστοτε μαλ... αποφάσισα να μετακομίσω άλλα ωσ πότε?
Πάλι ρητορική είναι η ερώτηση........ ξέρω ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και εγώ θα τραβάω τα ζόρια μου.....

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Σημαντικο νομιζω ειναι ποιος τροπος ζωης σε ικανοποιει σου αρεσει και μπορεις να ανταπεξελθεις. Το θετικο ειναι οτι οι επιλογες που εχουμε ειναι πολλες. Πχ κ εγω νοικιασα το διαμερισμα μου στην καλλιθεα και ηρθα να μεινω σε αλλο μερος το οποιο καλυπτει πολυ καλυτερα τις αναγκες μου, δεν το θεωρω πολυτελεια να εισαι ικανοποιημενος στην καθημερινοτητα σου ουτε να βαζεις τα ντουβαρια πανω απο την ψυχικη σου υγεια και την ζωη σου. Ολοι εχουμε εμπειριες με κουλους γειτονες, το θεμα ειναι ποση κουλαμαρα ανεχεται ο καθενας μας. αν εισαι σε ενα μερος που ειναι ολοι κουλοι μην περιμενεις οτι με μαγικα θα φτιαξουν, φευγεις εσυ. Η πολιτεια προφανως κ δεν θα κανει τπτ (εδω δεν μπορει να κανει για πολυ σοβαροτερα θεματα)

nik nikoy

Member
19 Δεκεμβρίου 2017
10
2
48
Πολλα μπορεις να κανεις. Τι θα ηθελες εσυ να μπορεις να κανεις ομως?

Χμμ... Εγώ θα ήθελα να μπορούσα να ησυχάσω μετά από μια κουραστική μέρα στο σαλόνι του σπιτιού μου βλέποντας TV η να κοιμηθώ το βράδυ χωρίς ωτοασπίδες. Ζητάω πολλά?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.985
20.420
Χμμ... Εγώ θα ήθελα να μπορούσα να ησυχάσω μετά από μια κουραστική μέρα στο σαλόνι του σπιτιού μου βλέποντας TV η να κοιμηθώ το βράδυ χωρίς ωτοασπίδες. Ζητάω πολλά?
Κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι, όταν γκαρίζει ο παραδίπλα όποια ώρα του 'ρθει στο κεφάλι, όταν κλαίει το μωράκι της απέναντι, όταν τσακώνονται οι από κάτω, όταν ακούω την βοή της λεωφόρου κάπου παραπέρα και των εξαερισμών των πελώριων μηχανημάτων, του μεσοτοιχεία διαγνωστικού κέντρου, όταν ο ούγκανος απέναντι βγαίνει μέρα/μεσημέρι το καλοκαίρι που είναι όλα ανοιχτά [και όχι μόνο βέβαια] και πλημυρίζει με τόνους εκκωφαντικού νερού ο πανηλίθιος, όλον τον...δρόμο για να τον... καθαρίσει από πέντε φυλλαράκια και εννοείται, όταν κάνει πάρτυ στο μπαλκόνι στο παραδίπλα...τετράγωνο, το συμπαθές κατά τα λοιπά beaglάκι. Ετσι είναι η ζωή στην πόλη. Κάνεις υπομονή και παρακαλάς να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα, ο θόρυβος. Θα σου έλεγα, αν έχεις το κέφι, να κάνεις και μια σύσταση, στην πηγή του θορύβου. Αλλά, μπορεί να πας για μαλλί και να βγουν τα νεύρα σου, κουρεμένα. Ψυχραιμία :)

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Γεια σου φιλε. Δεν μπορεις να κανεις τιποτα μονο να προσαρμοστεις..Οσο δινεις σημασια και επικεντρωνεσαι εκει τα νευρα σου θα γινονται ακομα χειροτερα..Σε καταλαβαινω γιατι εχω το ιδιο θεμα με ηχους που προερχονται απο μηχανηματα. Μπορω να ακουω σκυλια να γαυγιζουν ολη μερα..
Υ.γ. Εισαι σιγουρος οτι τα νευρα δεν προερχονται απο την τηλεοραση που βλεπεις; Αν δω για 10 λεπτα συνεχομενα, ασχημες σκεψεις περνανε απ το μυαλο μου...

nik nikoy

Member
19 Δεκεμβρίου 2017
10
2
48
Γεια σου φιλε. Δεν μπορεις να κανεις τιποτα μονο να προσαρμοστεις..Οσο δινεις σημασια και επικεντρωνεσαι εκει τα νευρα σου θα γινονται ακομα χειροτερα..Σε καταλαβαινω γιατι εχω το ιδιο θεμα με ηχους που προερχονται απο μηχανηματα. Μπορω να ακουω σκυλια να γαυγιζουν ολη μερα..
Υ.γ. Εισαι σιγουρος οτι τα νευρα δεν προερχονται απο την τηλεοραση που βλεπεις; Αν δω για 10 λεπτα συνεχομενα, ασχημες σκεψεις περνανε απ το μυαλο μου...

Miky mouse βλέπω μην στεναχωριέσαι..........

• Like
Reactions: Hammer

nik nikoy

Member
19 Δεκεμβρίου 2017
10
2
48
Κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι, όταν γκαρίζει ο παραδίπλα όποια ώρα του 'ρθει στο κεφάλι, όταν κλαίει το μωράκι της απέναντι, όταν τσακώνονται οι από κάτω, όταν ακούω την βοή της λεωφόρου κάπου παραπέρα και των εξαερισμών των πελώριων μηχανημάτων, του μεσοτοιχεία διαγνωστικού κέντρου, όταν ο ούγκανος απέναντι βγαίνει μέρα/μεσημέρι το καλοκαίρι που είναι όλα ανοιχτά [και όχι μόνο βέβαια] και πλημυρίζει με τόνους εκκωφαντικού νερού ο πανηλίθιος, όλον τον...δρόμο για να τον... καθαρίσει από πέντε φυλλαράκια και εννοείται, όταν κάνει πάρτυ στο μπαλκόνι στο παραδίπλα...τετράγωνο, το συμπαθές κατά τα λοιπά beaglάκι. Ετσι είναι η ζωή στην πόλη. Κάνεις υπομονή και παρακαλάς να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα, ο θόρυβος. Θα σου έλεγα, αν έχεις το κέφι, να κάνεις και μια σύσταση, στην πηγή του θορύβου. Αλλά, μπορεί να πας για μαλλί και να βγουν τα νεύρα σου, κουρεμένα. Ψυχραιμία :)

Στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγουμε. Η κοινωνία μας είναι για τα μπάζα..... Κανένας δεν ενδιαφέρεται για κανέναν και αν τολμήσεις να ακολουθήσεις τους κανόνες ... την γ.........

KostasThess

Member
12 Οκτωβρίου 2017
18
12
Πως κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει την συνεχή ενόχληση από τα γαβγίσματα των σκύλων?
Υπάρχει κάποιος νόμος που να υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να ασχολείται με τον σκύλο του?
Υπάρχει περίπτωση στην Ελληνική κοινωνία να σέβεται κάποιος τον διπλανό του και το δικαίωμα του να θέλει να ησυχάσει στο σπίτι του?
Γιατί αν κάποιος δεν έχει κατοικίδιο (δηλαδή σκύλο γιατί στην Ελλάδα οτιδήποτε άλλο δεν μας αφορά) θεωρείται αυτομάτως κακός άνθρωπος?
Πόση ώρα γαβγισμάτων (αδέσποτων και δεσπομένων) θεωρείται φυσιολογικό μέσα σε μία ώρα?
Θα πρέπει όλα τα σκυλιά στην γειτονιά να γαβγίζουν κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή μέσα στην ώρα?
Την νύχτα μπορεί ένα σκυλί να γαβγίζει 2 λεπτά κάθε μία ώρα ?
Η Άμεση δράση γιατί δεν ανταποκρίνεται ποτέ στις ανάλογες κλήσεις?
Ποιος φορέας στην Ελλάδα είναι υπεύθυνος για τα αδέσποτα?
Γιατί ο πληθυσμός των αδέσποτων μεγαλώνει στην Ελλάδα?

Έχοντας χαλάσει την ψυχική μου υγεία, έχοντας μετακομίσει 4 φορές, έχοντας καλέσει άπειρες φορές το 100 (ούτε μια φορά δεν ήρθε), έχοντας απευθυνθεί άπειρες φορές στο οικείο αστυνομικό τμήμα σας ρωτώ (πιθανώς ρητορικά) ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ?
Αλλαξες 4 φορες σπιτι μονο και μονο γιατι σε ενοχλουν τα γαυγισματα;Συγνωμη αλλα μου φαινεται υπερβολικο ολο αυτο.Ειδικα το οτι αφησες δικο σου σπιτι για να ζεις σε ενοικιαζομενο μονο και μονο λογω γαυγισματων.Ποσο ακουγονται πια;Μενω σε μια γειτονια στο κεντρο της Θεσσαλονικης οπου υπαρχουν πολλοι σκυλοι στις γυρω οικοδομες αλλα υπαρχει απολυτη ησυχια και ζητημα ειναι να γαυγισει ενας σκυλος για 5 λεπτα ολοκληρη την ημερα.Δεν μου εχει κανει παρατηρηση κανεις τοσα χρονια και ολοι μου λενε οτι ειναι σαν να μην υπαρχει σκυλος στην πολυκατοικια.Η μονη που μου εκανε προβλημα καποτε ηταν μια κυρια που δεν τα συμπαθει και το προβλημα της ηταν οτι και καλα ο σκυλος εχει μικροβια και μολυνει την πολυκατοικια.
Μηπως απλα δεν τα συμπαθεις και σου εχει γινει εμμονη ιδεα;

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καλώς ήρθες. Μερικές φορές κι εμείς οι ιδιοκτήτες σκύλων χρειάζεται να ακούσουμε την αντίθετη πλευρά κ να συζητήσουμε με ανθρώπους που δεν έχουν σκύλους. Έχεις πολλά δίκια φίλε. Γενικά έχουμε πολλά προβλήματα. Έχουμε τα μπαλκονόσκυλα π.χ. που οι ανεγκέφαλοι ιδιοκτητες τους τα αφήνουν όλη μέρα έξω κ το μόνο που τους απομένει είναι να γαβγίζουν σε άλλα σκυλιά κ σε περαστικούς. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση ένας καλός πολίτης απευθύνεται στις φιλοζωϊκές κ στις αρχές για να στρώσουν τον μ@λ@κα τον ιδιοκτήτη και πολλές φορές έχει αποτέλεσμα αυτό. ¨Η ακόμα και να τον φοβερίσεις λίγο δείχνοντάς του τον νόμο. Αλλά μπορεί κ να μην πιάσει. Μπορεί και να μην ασχοληθούν οι αρχές. Αστυνομικός με αστυνομικό, φιλοζωϊκή με φιλοζωϊκή έχουν διαφορά κ δεν μπορείς να κάνεις κ τπτ άμα πέσεις σε άτομο που τα έχει όλα γραμμένα στα @@ του.
Ένα άλλο θέμα, είναι η τραγική έλλειψη χώρου για βόλτες. Εμείς π.χ. στη Θεσσαλονίκη ούτε ένα πάρκο για σκύλους δεν έχουμε, κι αυτό που υποτίθεται ότι μας έφτιαξε ο δήμος είναι για τον π...ο, βρωμικο, άχαρο και μόνιμα κλειστό. Αναγκαζόμαστε και μεις να αυτοσχεδιάζουμε και μερικές φορές αυτό δημιουργεί άσχημες καταστάσεις, π.χ. θα ήθελες να πας τον σκύλο σου σε ένα πάρκο να παίξει αλλά δεν υπάρχει πάρκο, το πας σε ενα παρατημένο γηπεδάκι, μαζεύονται 2-3 σκυλιά κ φυσικά γαβγίζουν και ενοχλούν τον κόσμο. Έχεις τύψεις αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς.
Εκτός αυτού, έχουμε θέμα κ με την εκπαίδευση... Εδώ στο φόρουμ δύσκολα θα συναντήσεις ανεύθυνο άτομο, γι'αυτό και μιλάμε εδώ για να μαθαίνουμε κ να βελιτιωνόμαστε... αλλά ο μέσος Ελληνάρας έχει το σκυλί του χύμα στο κύμα και είναι και υπερήφανος που δεν το έχει εκπαιδεύσει... το επιβραβεύει για τους καυγάδες, δεν του δίνει σημασια όταν το αφήνει ελεύθερο, κάθεται αραχτός στο παγκάκι με τη φραπεδιά στο χερί και ούτε που τον νοιάζει ότι το "αγόρι του" εδώ κ μια ώρα κυνηγάει αμάξια κ γαυγίζει σαν παλαβό...
Και όπως καταλαβαίνεις κι εσύ ο ίδιος δεν είναι θέμα σκύλων... είναι θέμα νοοτροπίας... την οποία δεν μπορείς να την αλλάξεις ούτε με τσακωμούς ούτε με καταγγελίες... Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να εξηγήσεις σε έναν άνθρωπο ποιο είναι το σωστό, αλλά να θυμάσαι ότι οι πιθανότητες να σε ακούσει είναι ελάχιστες.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia