Δεν μπορουμε να συγκρινουμε εναν σκυλο που δαγκωνει σε ενα ρινγκ επειδη αυτο εχει μαθει να κανει,υπο οποιαδηποτε πιεση, με ενα σκυλο που δαγκωνει επειδη ετσι του ηρθε ή με ενα σκυλο που το κανει για να σωσει το αφεντικο του ή καποιον δικο του τελοσπαντων!
Ειναι 3 διαφορετικες καταστασεις!
Για μενα το ταπεραμεντο ,ειδικα σε αυτην την συζητηση,μου ειναι πολυ γενικο!Μιλαμε για ενστικτο,χαρακτηρα,δυνατοτητες και καλλιεργεια ικανοτητων με την ιδια λεξη!Ολα αυτα τα χαρακτηριζουμε ταπεραμεντο!Και για να διαβασω ολες αυτες τις σελιδες που δεν βγαζουν σε κανενα συμπερασμα,κουραστηκα πολυ!
Το σιγουρο ειναι οτι σε ενα σπιτι με μαλινουα εργασιας ,θα εμπαινα!Αφου για να διαπρεψει πρεπει να ειναι στο κλουβι του!
Αρα πως να με πειραξει σκυλος απο το κλουβι του?Σιγουρα στο κλουβι δεν θα μπω παντως!
Κι εγω ρε παιδια βγηκανε τα ματακια μου να πουμε !
Το θεμα ποιο ειναι ? Τι ειναι το ταμπεραμεντο η πιο ειναι το καλυτερο σκυλι στον κοσμο ?
Η ποιο σκυλι εχει τη μεγαλυτερη ευελιξια ? Μηπως ποιο ειναι καλυτερο για μοντιορινγκ ?
Αν το πρεσα δαγκωνει χωρις λογο μηπως , η παλι αν ειναι ευγενικο η αγενεια να επισκεφθει κανεις ενα σπιτι που εχει κανγκαλ ?
Η το σε ποια περιπτωση δε θα μπαιναμε σε ενα σπιτι ?
Προσωπικα δε θα εμπαινα σε κανενα σπιτι απροσκλητος ακομα και αν δεν ειχε κανενα σκυλο.
Δηλαδη γιατι να μπω ρε κουμπαρε ?
Τι συγκρινετε τα μαλλινουα με τα αλλα σκυλια στην ευελιξια και στην συγκεκριμενη εργασια ?
Μη τρελλαθουμε , για τη συγκεκριμενη δουλεια ειναι το Νο 1 .
Γιατι ξεφυγατε καλα καλα απο το θεμα .
Τα σκυλια εκπαιδευονται με αυτον τον τροπο ετσι ωστε να λειτουργησουνε αν χρειαστει και σε πραγματικες συνθηκες.
Εσεις που κοροιδευετε τα μαλλινουα , η θα τα παταγατε κλωτσια, εισαστε σιγουροι οτι το σκυλι θα κατσει να τις φαει και δε θα αντιδρασει σε πραγματικες συνθηκες ?
Καποιος μιλησε για κουμπουρι και σιγαστηρα.
Εισαι σιγουρος φιλε μου οτι θα εχεις ακομα λαιμο οταν τελειωσεις τη βολη σου ?
Εχεις την εντυπωση οτι ο ΣΚΥΛΟΣ φυλακας θα πεσει με τη μια ?
Νομιζεις οτι ενας σκυλος που τον πυροβολουν πεφτει τοσο γρηγορα ?
Μηπως πρεπει να σκοτωνουμε και απο εναν ερεθιστη - βοηθο στην εκπαιδευση του καθε σκυλου για να ειναι και οι συνθηκες ετσι πιο αληθινες ?
Αυτο δεν προκυπτει ρε παιδια η λαθος αντεληφθην ?
Και συνεχιζω και ρωτω :
1. Ταμπεραμεντο εχει ενας σκυλος που δαγκωνει ?
2. Ταμπεραμεντο εχει ενας σκυλος που δαγκωνει οταν πρεπει να δαγκωσει ?
3. Ταμπεραμεντο εχει ενας σκυλος που δε δαγκωνει ποτε ?
4. Υπαρχει καλο και κακο ταμπεραμεντο ?
5. Ταμπεραμεντο σημαινει δαγκωμα κατα την εκπαιδευση ?
Τελος θα συμφωνησω με την φιλη
cocker fan για το τι εστι ταμπεραμεντο .
Αυτο πιστευω και εγω. Μπορει να εχω ενα τσιουαουα (οπως και ειχα στο παρελθον) και να εχει ταμπεραμεντο ?
Μπορει να δωσει τη ζωη του για παρτη μου αμα χρειαστει ?
Και δε με ενδιαφερει αν αυτο το κανει υπο πιεση , να με βοηθησει στα σκουρα θελω με ολο του το ειναι ...
Να τα δωσει ολα.
ΥΣ : Φιλε
DOG CRIME τι σκυλο εχεις ?