Ταμπεραμέντο είναι αυτό

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
κ στο μαρουλι ταιριαζει....

παρολα αυτα,γενικα αγαπητε ρικο υπαρχει η ταση για αναδειξη κ επιδειξη των μαλινουα.εσυ δεν φταις καπου..
Χωρίς να έχω τίποτα και με κανένα.

Δεν τρέχει τίποτα.

Αυτά είναι της μόδας,

Πριν λίγο καιρό οι ίδιοι τα ίδια λέγαν για άλλες φυλές.....;)
(μερικοί και πριν από μήνες)

Οταν στα ΄90΄s τα έβλεπαν οι rottάκιδες (η τότε μόδα) έλεγαν ότι είναι ημίαιμα ΓΠ!:eek:

Το μόνο κακό είναι ότι (σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη) ότι πουλάει πολύ έχει και ημερομηνία λήξης.

Σε λίγα χρόνια θα ψάχνουμε για μαλινουά και δεν θα υπάρχουν να δαγκώνουν ούτε τις κροκέτες!

Dobermann πx....
(Ελπίζω να μην μου την πέσουν οι dobermanάκιδες :))

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
... τελικα το θεμα μας παραμενει το ταμπεραμεντο? σωστα.. ταμπεραμεντο μεταφραζω εγω την σπιρταδα να αντιλαμβανεται καταστασεις, να παιρνει πρωτοβουλια οταν χρειαστει βασει ενστικτου.. ενας σκυλος με ταμπεραμεντο σιγουρα θα μπορουσε να ειναι καλος και σε αναλογο σπορ.. σιγουρα .. οποτε και παλι δεν μπορουμε να μιλησουμε για ρατσα.. γιατι και μεσα απο αυτες δεν εχουν ολα το ιδιο ταμπεραμεντο..

Που οντως αν ηταν μετρημενη η εκτροφη δεν θα υπηρχε κορεσμος αρα και ελατωματα οπως λεει και ο φιλος μπουλης παραπανω

οσο για τα δυνατα δαγκωματα... ετσι και για την φιλη μου την Jasemin με τα θηρια της,
[video=youtube;y-9UNEDbXAc]http://www.youtube.com/watch?v=y-9UNEDbXAc[/video]
αν με δαγκωνε κατι ας ηταν μαλινουα (προσωπικα μαρεσουν παρα πολυ!)

Last edited:

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
... τελικα το θεμα μας παραμενει το ταμπεραμεντο? σωστα..

οσο για τα δυνατα δαγκωματα... ετσι και για την φιλη μου την Jasemin με τα θηρια της,
http://www.youtube.com/watch?v=y-9UNEDbXAc
αν με δαγκωνε κατι ας ηταν μαλινουα (προσωπικα μαρεσουν παρα πολυ!)
Ναι γιατί εσύ στο ταμπεραμέντο απαντάς με το video!!! :D

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
:D:D:D:D:D

... ναι γιατι εφυγα το μεσημερι, ενω σας εβαλα ολους σε ταξη... (χιχιχιχιχ!!) και γυρναω και διαβαζω 7 σελιδες για το ποιος εχει το καλυτερο δαγκωμα.. οριστε να τελειωνουμε..

Back, στο ταμπεραμεντο τωρα.. ταμπεραμεντο δεν εχει ορεινος να πηδαει εμποδια και να κανει σαλτα προπονημενα μηνες πριν, ουτε το μαλινουα να φυλαει προβατα στα βουνα και να τα βαζει με λυκους... ο αντιθετος συνδιασμος κανει το ταμπεραμεντο...

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
ταμπεραμεντο λοιπον

ο πιο σωστος ορισμος που εχω ακουσει ειναι οτι το ταμπεραμεντο διακρινεται απο το ποσο γρηγορα ενας σκυλος ξεπερναει μια στρεσσογονα κατασταση , ποση πιεση αντεχει , μεχρι που εχει καθαρο μυαλο . Μεχρι που ειναι ψυχολογικα ακεραιος

για αυτο και λεω " οι σκυλοι που ειναι και αλλος δεν ειναι "

το δυνατο ή μη δαγκωμα δεν δειχνει ταμπεραμεντο ολα τα τεριε σχεδον εχουν πολυ δυνατο ταμπεραμεντο αλλα δεν δαγκωνουν δυνατα

ο σκυλος που μπορει να λειτουργει ανεπηρεαστα κατω απο πιεση εχει δυνατο ταμπεραμεντο

εσυ καταλαβες οτι εκανα συγκριση του ταπεραμεντου με την βια???εσυ ειπες για σπασμενα μπουκαλια κ μπουνιδια στο σκυλι....κ εισαι κ υπερ της θετικης εκπαιδευσης...μπραβο....σε πειραξε το ηλκτρικο κολαρο κ χαιρεσαι να λες για τα μπουνιδια στην μαπα του σκυλου!

σου ειπα εγω οτι τα εκανα εγω αυτα ; δεν σε καταλαβαινω

ειπα απλα τι εχω δει

για τα αερια σε πληροφορω εγω,γιατι ανεφερες για ηχητικα εφε πισω απο μαντρες,αλλα απο οτι φαινεται κ ο φοξ για ηχητικα εφε πισω απο μαντρα ειναι,οπωτε δικαιως φανταστηκες το ιδιο κ για το πρεσα.
ο φοξ φιλε , δεν κλανει μια

ολοι οι πιο χωμενοι μπορουμε να μιλαμε για σκυλια για τα οποια ξερουμε πολλα , για πρεσα και εκτροφεις , για γκρενενταλ και εκτροφεις , για μαλινουα και εκτροφεις για γερμανικα και εκτροφεις και οτι αλλη φυλη μπορεις να φανταστεις αλλα , ξερουμε σιγουρα τι λεμε

καλο λοιπον θα ηταν να προσεχεις οταν μιλας με ονοματα ;)

για το boscaille και τα σκυλια του σου ειπα να ψαξεις ρικο

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
για σενα....
γιατι οταν ξεχασα την τσαντα μου στο παρκο και γυρισα με τα σκυλια τρεχοντας λαχανιασμενη με 2 σκυλια και ελεγα .. αμαν η τσαντα! αμαν τα λεφτα!!.. η ζαιρα κατευθυνοταν διπλα μου με πανω την ραχη και οταν φτασαμε κατε'ευθειαν πηγε στην τσαντα, ενω ο σαγκα σε ολη την διαδρομη ηταν α! τι καλα ξαναπαμε βολτα...
παρ'ολαυτα ο Σαγκα εκπαιδευεται για σωματοφυλακη.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
σε ελευθερη μεταφραση ταμπεραμεντο ειναι ο χαρακτηρας αρα , δυνατο ταμπεραμεντο σημαινει δυνατος χαρακτηρας
Η ιδιοσυγκρασία θα έλεγα καλύτερα, και όχι ο χαρακτήρας, αν και δεν διαφέρουν πολύ,
απλά ίσωςο χαρακτήρας να είναι πιο γενικό.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Λαθος δεν ειναι ο χαρακτηρας ειναι η ιδιοσυγκρασια, και οταν μιλαμε για ταμπεραμεντο πρεπει να το προσδιοριζουμε κιολας οπως π.χ. εντονο ταμπεραμεντο για να καταλαβαινουμε και τι λεμε

το ταμπεραμεντο ειναι ενα απο τα συστατικα του χαρακτηρα

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
ωραια λοιπον

τοτε ο σκυλος με δυνατο ταμπεραμεντο υπο πιεση δεν πρεπει να δειχνει νευρα και δεν πρεπει να δειχνει φοβο

οποτε παραμενει το ποσο ακεραιος ειναι ο σκυλος υπο πιεση

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
βεβαιως αναλογα με τη φυλη οριζουμε το εντονο ταμπεραμεντο, διοτι δεν ειναι φτιαγμενες ολες για τον ιδιο λογο ουτε για την ιδια πιεση π.χ. στο golden λεει οτι πρεπει να ειναι confident αλλα υπο αλλες συνθηκες

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
ο πιο σωστος ορισμος που εχω ακουσει ειναι οτι το ταμπεραμεντο διακρινεται απο το ποσο γρηγορα ενας σκυλος ξεπερναει μια στρεσσογονα κατασταση , ποση πιεση αντεχει , μεχρι που εχει καθαρο μυαλο . Μεχρι που ειναι ψυχολογικα ακεραιος
Πολυ καλο!!

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Αν είναι έτσι μην τσακώνεστε παιδιά, θα σας δώσουμε εμείς που μας περισεύει :D :D :D

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
μηπως να ξεχωρισουμε τα σκυλια υπο εκπαιδευση με ταμπεραμεντο - και σε σκυλια ανευ εκπαιδευσης με ταμπεραμεντο.. η θα μπλεξει πιο πολυ.. γιατι και παλι, δεν μπορω να συγκρινω τον τελεια εκπαιδευμενο με ενα που δεν εκπαιδευτηκε ποτε πως θα αντιδρασει οταν μπει ενας κλεψει.. ο πρωτος σιγουρα και στανταρ θα ακινητοποιησει, θα ριξει, θα κυνηγησει... ο αλλος θα λειτουργησει βασει ενστικτου, σωστα?

Οποτε ποια η συγκριση?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
σε ελευθερη μεταφραση ταμπεραμεντο ειναι ο χαρακτηρας αρα , δυνατο ταμπεραμεντο σημαινει δυνατος χαρακτηρας
Διαφωνώ σε αυτό.
Ο χαρακτήρας μπορει να καλλιεργηθεί αλλα το ταμπεραμέντο έχει να κάνει με γενετική συμπεριφορά. Για παράδειγμα ένα Labrador έχει φιλόκαρδο και ήρεμο ταμπεραμέντο, αλλα σαν χαρακτήρα μπορεί να είναι μια ζωηρή ανεξέλεγκτη προσωπικότητα. Ή ένα Doberman να έχει επιφυλακτικό ταμπεραμέντο αλλα να είναι σαν χαρακτήρας του καναπέ και της μάσας.
Δεν ξέρω κατα πόσο γίνομαι κατανοητός αλλα άλλο το personality (χαρακτήρας) και άλλο το temperament.

βεβαιως αναλογα με τη φυλη οριζουμε το εντονο ταμπεραμεντο, διοτι δεν ειναι φτιαγμενες ολες για τον ιδιο λογο ουτε για την ιδια πιεση π.χ. στο golden λεει οτι πρεπει να ειναι confident αλλα υπο αλλες συνθηκες
Ακριβώς!
Ένα Golden που είναι φιλικό και προβλέψιμο έχει δυνατό ταμπεραμέντο γιατί έτσι ορίζει η φυλή. Αν ήταν καχύποπτο και συνέχεια σε επιφυλακή θα λέγαμε ότι δεν έχει το σωστό ταμπεραμέντο.
Αν ένα Malinois είναι φοβικό και δείχνει επιθετικότητα όταν τρομάζει τότε λέμε ότι δεν έχει δυνατό ταμπεραμέντο γιατί δεν είναι έτσι η φυλή.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
εαν δεν παινεψουμε το σπιτι μας,θα πεσει να μας πλακωσει...

και επειδη εγω παινευω το δικο μου...

οποιος θελει ας ερθει να μπει στην αυλη μου...:D:rolleyes:

**επιτρεπεται να φορα στολη του Superman,στολη του Batman ή να ειναι με μπρατσακια και βατραχοπεδιλα...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
ο φοξ φιλε , δεν κλανει μια

ολοι οι πιο χωμενοι μπορουμε να μιλαμε για σκυλια για τα οποια ξερουμε πολλα , για πρεσα και εκτροφεις , για γκρενενταλ και εκτροφεις , για μαλινουα και εκτροφεις για γερμανικα και εκτροφεις και οτι αλλη φυλη μπορεις να φανταστεις αλλα , ξερουμε σιγουρα τι λεμε

καλο λοιπον θα ηταν να προσεχεις οταν μιλας με ονοματα ;)
το αναγκαιο κακο κ φυσικα το σκαλοπατι πολλων στην επιβιωση...ο,τι δηλωσω ειμαι...το αναφαιρετο δικαιωμα του λογου...η δημοκρατια στην γνωμη κ την αποψη...βεβαια πισω απο αυτα κρυβονται ανηθικα,αμυαλα ανθρωπακια...πηρα ενα σκυλο,του εμαθα το κατσε,τωρα ξερω να εκπαιδευω,ειμαι εκπαιδευτης,μπηκα και σε φορουμ,διαβασα κ για τα πρεσα,εμαθα κ για τα αμσταφ κ τωρα ξερω κ για ολες τις ρατσες,αρα σιγουρα ξερω τι λεω κ φυσικα μπορω να μιλαω κ να λεω ο,τι θελω ,γιατι απλα εχω το δικαιωμα που πηρα απο το γκουγκλ!!!!τρελη εμπειρια το γκουγκλ!!!!απο τετοιες αποψεις παμε πισω φιλε νικο...απο την επαρση καποιων κ απο τον ξερολισμο που δεν εχει οριο!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia